Blotebillen supporter vrijgesproken van racisme

De VVV-supporter die vorig jaar het landelijke nieuws bereikte met zijn blote billen beeld en later werd beschuldigt van racisme is door de rechter vrijgesproken.

De club, de KNVB en justitie beschuldigde de supporter dat hij tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax op 18 augustus 2018 naast het zakken van zijn broek, oerwoudgeluiden maakte richting de Ajax-keeper Onana.

De club gaf door dit voorval zonder enig bewijs een lokaal stadionverbod van één jaar. Later verhoogde de KNVB de straf met een landelijk stadionverbod van twee jaar plus een geldboete.

De supporter die verbaasd werd door de beschuldigingen, spande een rechtszaak aan en heeft deze gewonnen. De justitie heeft weinig tot geen bewijs voor een vervolging. Hierdoor is de zaak geseponeerd en mag de supporter gewoon weer naar het stadion. Daarnaast worden alle kosten vergoed.

Advocaat Bjorn Jegers laat weten dat de supporter van alle blaam is gezuiverd. “Hij heeft inderdaad zijn broek laten zakken, maar de hele zaak ging over de racistische geluiden. Daar heeft hij altijd over gezegd dat hij die niet heeft gemaakt. Dat hebben getuigen nu ook bevestigd.”

Venlonaren kent de supporter in kwestie en heeft altijd getwijfeld aan de uitspraken van de club. Dit omdat deze groep waar de supporter onderdeel van is al langer onder vuur ligt bij de club. Zij proberen al jaren deze groep uit het stadion te verwijderen maar was weinig succesvol.

De KNVB wil niet reageren op de zaak en VVV-Venlo heeft nog niet gereageerd. Het zou VVV zeer sieren om excuses te maken naar deze zware beschuldigingen en stadionverbod.

11 Responses

 1. Hup VVV!

  Mooi dat deze jongen nu eindelijk is vrijgesproken van racisme. Het zou VVV sieren als ze nu ook met een statement hierover komen en aangeven dat ze deze jongen vorig jaar in een slecht daglicht hebben gezet, terwijl hier dus geen reden voor was.
  Verder begreep ik dat er deze week nog enkele stadionverboden zijn ingetrokken. Zou het een iets met het ander te maken hebben…?

  1. Lincoln

   Nouja ze hebben wel iemand in de media behoorlijk aangegrepen en beschuldigt van iets wat hij dus niet gedaan heeft. Daarmee kan je iemand zijn leven kapot maken. Volgens mij is in Nederland nog altijd dat je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is. Dat is nooit gebeurd maar wel zeggen dat hij een racist is. Vond het toen al een beetje overdreven en ongegrond om zoiets te benoemen. Hadden ze veel beter kunnen doen.

   Nog niet zolang geleden was er ook al een statement waarbij mensen beschuldigt werden en het ging over dezelfde groep. Ik weet dat dit al jaren een kat en muisspel is. Maar er gebeurd vrijwel nooit wat in het stadion dus kunnen ze niks doen. Daarom gaan ze op vieze redenen proberen mensen eraan te naaien.

   1. JOPIE

    Dat niet alleen Lincoln. Vvv zou ook de personen mogen compenseren die noodgedwongen een jaar lang deze blote billen man tijdens de wedstrijden hebben moeten vermaken in de stad. Een fust bier is het minste wat ze kunnen doen!

 2. mats

  Is iemand van dezelfde groep die verhaal ging halen bij de wedstrijd tegen Feyenoord. Overduidelijk dat VVV deze groep niet moet.
  Vooral zo doorgaan VVV dan komt er straks niemand meer. En maar janken dat er zo wei nig supporters komen.

  1. mats

   Doen ze niet. VVV wil weer het braafste jongetje van de klas zijn. Feyenoord hooligans krijgen in De Koel alle ruimte, maar o wee als er eentje uit Venlo een scheet (pun intended) laat.

Leave a Reply