Blufpoker rond gewilde Wildschut kost VVV paar miljoen

Hij was hét doelwit van Marco van Basten bij SC Heerenveen, verscheen daarna op de radar in Italië en mag komende zomer uitkijken naar een nieuwe club. VVV-Venlo behield Yanic Wildschut(21) voorafgaand aan dit seizoen in de hoop dat hij kon bijdragen aan handhaving, maar liep door dat besluit een flinke smak geld mis.

Wildschut was vorig seizoen een van de openbaringen in zijn eerste seizoen in de Eredivisie. In 29 optredens was hij zes keer trefzeker voor de Limburgers. Zeven keer was hij aangever bij een doelpunt van de Venlonaren, bovendien maakte de vleugelaanvaller indruk met zijn rushes.

SC Heerenveen bood grof geld voor Wildschut, die net één seizoen in de Eredivisie in de benen had. Het bod werd geweigerd en de linksbuiten verzonk in een diepe vormcrisis. De cijfers van dit seizoen zijn veelzeggend: 27 duels, waarvan lang niet altijd in de basis, één goal en slechts drie verzilverde voorzetten.

Een reconstructie met technisch directeur Hans Soentjens toont hoe ettelijke miljoenen in rook opgingen. ‘We vroegen 2,5 miljoen euro en 25 procent op een doorverkoop, Heerenveen was bereid tot twee miljoen te gaan. Dus zó gek was ons prijskaartje niet. Met de wetenschap van nu, hadden we ja moeten zeggen. Maar achteraf is het makkelijk praten. In de winter kregen we nog een concreet bod van Palermo, dat 1,2 miljoen voor hem wilde betalen. Vonden wij te laag.’

Noodzaak
Omdat de jeugdinternational een contract tot medio 2014 heeft in Venlo, is de noodzaak er komende zomer wél om hem te verkopen. Bovendien is de gekoesterde handhaving nog lang niet gerealiseerd. Met vier punten achter RKC, AZ en PEC Zwolle is VVV voorlopig de nummer zeventien van de Eredivisie en koerst het op play-offs af. Degradatie zou de noodzaak Wildschut te verkopen alleen maar groter maken.

‘Komende zomer mag hij vertrekken, dat heb ik met Yanic besproken’, kondigt Soentjens aan. ‘Maar niet voor een appel en een ei’, begint de td een nieuw spelletje blufpoker. De vraag is evenwel welke bedragen er dit keer over tafel zullen gaan.

Bron: VI

1 Response

  1. Pingback : 3catacombs

Leave a Reply