Bogers niet te spreken over “alle topduels in 2021”

Er ligt een voorstel van Edwin van der Sar (directeur Ajax) om alle topduels in het tweede deel van de competitie te spelen, namelijk na de winterstop. Daar kwamen gemengde reacties op en onze eigen directeur Marco Bogers, is daar niet blij mee.

Hij wil er niet echt inhoudelijk op ingaan en de details bespreken, maar hij zei het volgende tegen 1Limburg: “We moeten voorkomen dat het voor een aantal clubs interessant wordt gemaakt, maar voor de kleinere clubs, die het toch al zwaar hebben, niet. Daar zullen we dan ook voor gaan liggen.”

Wel geeft hij aan dat het belangrijk is om thuiswesdtrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV te spelen mét publiek. Die wedstrijden zijn zeer belangrijk voor de inkomsten: “Het kan niet zo zijn dat we sportief en financieel benadeeld worden. Dus ik wil ook even afwachten waar de KNVB mee komt.”

Bron: 1Limburg

13 Responses

 1. lucien1978

  Helemaal terecht. Het voorstel is ook te absurd voor woorden en Ajax kennende alleen in eigen belang.

  De kleintjes hebben net zoveel recht op de topwedstrijden dan het ( grote ) Ajax.

  Daarom is er nou zoveel haat richting Amsterdam .

 2. Dond

  Ben het volledig met Bogers eens.
  Elke club heeft zijn eigen belangen en iedere club heeft recht op de topwedstrijden.

  @ Word ;
  Zijn er nog leuke nieuwtjes te melden?
  Misschien wel interesse in leuke spelers uit de KKD?

 3. twiggy11

  Belachelijk voorstel van Ajax zij denken alleen maar aan eigen belang maar wat mij betreft wij kunnen gewoon in september met publiek spelen inde koel kunnên ongeveer 7500 mensen nou VVV verkoopt ongeveer 3000 vaste seizoen kaart houders .als je die binnen zou laten is er plaats genoeg voor 150cm afstand te houden .
  Plus die kaarten zij toch al betaald en door deze actie zijn er meschien wel meer mensen die een seizoen kaart kopen.

  VVV denk hier maar eens over na.

 4. Bovendien, mocht er een tweede golf van corona besmettingen komen, dan lijkt alles er op te wijzen dat die vooral in het griepseizoen zal plaatsvinden (nov-mrt) en niet met mooi weer. Dus ik denk dat spelen met publiek juist de grootste kans maakt buiten die periode. Dus alle topwedstrijden naar volgend jaar doorschuiven heeft m.i. geen zin, even los nog van de terechte kritiek van Bogers op dit plan….

 5. Voordeel als die wedstrijden maar voor gedeeltelijk publiek gespeeld worden is wel dat we ons niet hoeven te ergeren aan gloryhunters uit Panningen, Horst of Venlo die 1 keer per jaar in hun PSV, Ajax of Feyenoord shirtje op de VN tribune stoer komen doen alsof ze bij de harde kern van de tegenstander horen.

  1. Op de camping hoef je niet tussen allerlei mensen door te schravelen om naar de wc te kunnen. Probeer jij maar eens met in acht neming van anderhalve meter afstand van de overige toeschouwers naar de pisbakken te lopen als je ergens in het midden op te tribune zit.

Leave a Reply