Bogers: “Voortbestaan VVV-Venlo in gevaar”

Marco Bogers, algemeen directeur van VVV-Venlo, voorziet grote problemen voor zijn club mochten de huidige, beperkende coronamaatregelen dit hele seizoen van kracht blijven. Door de lage aantallen bezoekers en sponsors, dreigt de Venlose club volgend seizoen 1,5 miljoen euro mis te lopen.

Na de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag van volgende week zaterdag zal Bogers opnieuw in gesprek gaan met de veiligheidsregio Limburg-Noord en de gemeente Venlo, de twee instanties die verantwoordelijk zijn voor de coronamaatregelen in de Koel. Het doel van dit gesprek is om het toegangsbeleid in de Koel te versoepelen. Eerdere conversaties tussen de partijen leverden niet het gewenste resultaat op. Mochten de gemeente Venlo en de veiligheidsregio Limburg Noord geen veranderingen willen aanbrengen, komt volgens Bogers het betaald voetbal in Venlo in het geding.

Doordat de landelijke overheid de coronamaatregelen delegeert aan de veiligheidsregio’s en gemeenten, gelden er voor VVV zwaardere maatregelen dan bij de andere clubs. Bogers is bang dat de binding  van zijn club met supporters en sponsors hierdoor weg zal vallen: “Sponsoren komen met z’n vieren naar het stadion, worden daar al opgesplitst in de sponsorruimten en mogen uiteindelijk niet met z’n tweeën naast elkaar op de tribune in de buitenlucht zitten. Dat werkt niet. Dat betekent dat we momenteel écht een beroep doen op de loyaliteit van sponsoren en supporters. Begrijp me niet verkeerd: wij zijn ontzettend blij met hun steun. Maar de hamvraag is: tot hoelang reikt die loyaliteit binnen deze maatregelen. Uiteindelijk valt de binding met de club weg. Daarom moeten we zo snel mogelijk toe naar het toestaan van twee mensen naast elkaar in de buitenlucht”.

De directeur van VVV komt zelf ook met ideeën. Hij zou graag zien dat de lokale overheid meer begrip toont inzake de financiële situatie van VVV. En dat er wordt meegedacht om die financiële problemen die eraan zitten te komen vroegtijdig aan te pakken. Bogers stelt voor: “Maak van ons stadion een proeftuin voor wat mogelijk is, wij werken graag mee”.

Bron: De Limburger

13 Responses

 1. mats

  De gemeente Venlo maakt VVV gewoon kapot.
  Deden al jaren niks voor VVV en gaan dat nu ook weer niet doen.

  Bereid je maar vast voor op een scenario a la FC Dordrecht. Maar dat is altijd nog beter dan dat de club vergaat.

 2. Goodie

  Gemeente Venlo die VVV tegenwerkt, what’s new? De laagste bezettingsgraad van de eredivisie vanwege corona. Komt ook zeker vanwege het aantal staanplaatsen, maar aan de andere kant is er geen stadion waar men zo in de vrije lucht zit (op AZ momenteel na).

  De regels zijn sowieso absurd. Met meerdere personen aan een tafel in de horeca, 4 personen in auto’s, men mag naar de hoeren. Maar 2 vrienden naast ellaar in een voetbalstadion? Absoluut niet mogelijk in deze tijd aldus gemeente Venlo.

  En toch blijft het opmerkelijk dat de gemeente VVV zo tegenwerkt, het uithangbord voor Venlo. Vraag 3 willekeurige personen uit Nederland wat ze over Venlo weten. De één zegt Limburg, de ander VVV en de laatste weet er helemaal niks over.

  1. Grad

   De veiligheidsfunctionaris van VVV, heeft hierin geen enkele zeggenschap. Hij moet/mag toezien, tot zijn grote frustratie, dat de richtlijnen van de Veiligheidsregio Noord-Limburg en Gemeente (lees Burgemeester Scholten) worden uitgevoerd

   1. Ievel Knievel

    Kunnen we een miljoenenclaim bij de burgemeester van Tilburg en Willem II neerleggen, wegens de vermoedelijke ondergang van onze club?

 3. hanskazan

  Minimaal 12 van de 18 clubs komt door de coronacrisis in de financiele problemen, dat lijkt wel duidelijk. Zowel de overheid als de KNVB hebben al meerdere malen de intentie uitgesproken om deze “bedrijfstak” niet te laten verzuipen. Er zijn nog 11 clubs die in hetzelfde schuitje zitten dus een situatie FC Dordrecht(waarbij je als club als enkeling aan lager wal raakt) zit er niet snel in denk ik. Dit zal vooral ook een manier zijn van Boogers om druk op de lokale politiek te zetten. Dat juich ik alleen maar toe.

  Het is bijna wachten op de berichten dan de gemeente Enschede de salarisen van dure spelers als Cerny gaat betalen omdat het wanbeleid daar wel gesteund wordt door een voetbalgekke lokale politiek

 4. Koelie

  Als De Koel in Tilburg lag dan was er geen probleem geweest. Willem II fans mochten lekker losgaan op hun Europa League fanzone. De Tilburgse burgemeester zorgt er persoonlijk voor dat we straks helemaal niet meer naar het stadion mogen komen.

  1. ponnie veag oet de pan

   Of hij zegt over 2 weken dat het willem2 stadion weer 100% open mag omdat er geen enkele corona besmetting heeft plaatsgevonden gisterenavond buiten, en dat alle maatregelen in stadions de grootste onzin zijn. Besmettingen vinden niet plaats buiten, schaf de maatregelen van 1,5 mtr buiten dan ook gewoon af. Werd gisteren in op1 ook flink over gediscussierd

   1. Koelie

    Dat zou best kunnen, maar ik hoor de eerste politici (Aboutaleb, Dijkhoff) met oplopende besmettingen en stijgende ziekenhuisopnames al weer opperen voor strengere maatregelen. Dus versoepeling zie ik nu verder weg dan ooit.

 5. ponnie veag oet de pan

  Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat het lijkt alsof boogers zichzelf als de reddende held wilt zien. Waarom doet boogers steeds alsof hij het zelf in zijn eentje gaat doen? Ik lees ook steeds alleen maar dreigementen dat de club failliet gaat als er geen verandering komt. Waar zijn de plannen van deze meneer? Waar is de delegatie waarmee vvv naar de veiligheidsregio kan stappen. Ik heb geen hoge pet op van boogers en als ik baas van de veiligheidsregio zou zijn dan zou ik moeten lachen als boogers langskomt. Als boogers nou eens een platform start, met daarin een groep vertegenwoordigers van sponsoren en supportersverenigingen, hen betrekt en samen plannen maakt hoe we meer supporters in het stadion kunnen doen, daarnaast de maatschappelijk belang van vvv in de regio venlo verduidelijkt etc en dan samen optrekken naar de veiligheidsregio, mss dat dat dan meer effect sorteert. Ik krijg een beetje een calimero gevoel bij hoe boogers denkt in de wedstrijd te moeten staan, alsof ie in zijn eentje dit probleem moet tackelen. Ik weet zeker dat er bij de sponsoren van vvv veel sterkere bestuurders rondlopen die vvv beter kunnen vertegenwoordigen dan boogers in zijn eentje. Betrek die er dan ook bij aub..

  1. DeOtjes

   De regels voor het stadion zijn opgelegd. Een van de plannen (laat er 2 naast elkaar zitten) is dus niet mogelijk. Noodtribune is te duur. Wat kun je nog meer als meest simpele dingen al niet haalbaar zijn. Tevens maakt Boogers ook duidelijk dat het beleid niet consistent is. Wel 4 in een kleine afgesloten ruimte (auto) dan opsplitsen naar 2 in een grotere zaal en dan opslitsen naar 1 in de buitenlucht. Wel persoon begrijpt de lijn hierin ?

   Boogers doet hier datgene wat een directeur hoort te doen. Hij probeert bespreekbaar te maken wat er met het bedrijf gebeurd als het zo doorgaat. Daarmee spreekt hij niet op persoonlijke titel maar uit hoofde van zijn functie.

Leave a Reply