‘Brakenachtige’ kopbal van Venema zorgt over overwinning op Jong PSV

VVV-Venlo heeft afgelopen maandag de eerste overwinning van 2023 weten te boeken. Uiteindelijk werd het in het Jan Louwers Stadion (daar werd gespeeld omdat het veld van De Herdgang afgekeurd werd) 1-2 tegen Jong PSV!

VVV begon weliswaar niet goed aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten dribbelde Eindhovenaar Nassoh de zestien in en zijn voorzet kwam via het been van Richard Sedlacek voor de goal. Daar won Van Duiven (1.75m) het kopduel van Simon Janssen. De kopbal was dusdanig matig dat het eigenlijk geen gevaar was, maar Van Der Gouw schatte de bal helemaal verkeerd in, waardoor de inzet in slow-motion alsnog in het doel belandde, 1-0…
Hierna werd VVV in balbezit dominant, maar uiteindelijke kansen kwamen er maar weinig. Na een halfuur kreeg VVV wel een vrije trap rond de zestien van Jong PSV. Brian Koglin schoot de bal mooi over de muur, maar doelman Peersman bracht prima redding.

In de tweede helft namen de slordigheden gelukkig ietwat af. Na een uur spelen nam Robert Klaasen een vrije trap rond de middenlijn, die hij diep de zestien in slingerde. Keeper Peersman zat helemaal mis, waardoor de basisdebutant Robin Lathouwers – die een goede indruk maakte – raak kon schieten. Het gehele elftal van Jong PSV appelleerde voor een overtreding op de doelman, maar daar was geen sprake van. 1-1!
Enkele minuten later moest Jong PSV echter alweer de voorsprong pakken. Met een aantal handige passjes werd de verdediging van VVV eenvoudig uitgespeeld en kon Colyn alleen op Van Der Gouw af. Gelukkig schoot de Eindhovense aanvaller de bal naast. Daar kwamen we goed weg…

Hierna creëerden beide ploegen weinig kansen en bloedde het spel snel dood. Totdat invaller Özcan Yaşar naar binnen kapte en een strakke voorzet richting de tweede paal lanceerde. Nick Venema stond helemaal ongedekt in de zestien en kopte de bal prachtig binnen: 1-2!!! Een tikkeltje onverdiend, een gelijkspel was namelijk meer op zijn plaats geweest, maar dat maakt het alleen maar mooier. De gehele ploeg van Rick Kruys vierde het doelpunt bij de bank van VVV, om hun steun te betuigen aan Frank Van Kempen, die afgelopen week zijn vader verloor. Een mooi gebaar van het elftal.

En daarmee haalt VVV dus de eerste driepunter van 2023 binnen! En belangrijker nog: VVV nestelt zich steeds meer in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma – dan nemen we het op tegen ADO Den Haag. Tot dan!

Wedstrijdverloop:
10″ Van Duiven, 1-0
61″ Lathouwers, 1-1
90″ Venema, 1-2

Opstelling VVV-Venlo:
Van Der Gouw – Janssen, Ketting, Koglin, Lathouwers – Klaasen (72″ Van Rooijen), Sedlacek, Huisman – Venema, Kristinsson (72″ Yasar) en De Boer (57″ Johansson).

Opstelling Jong PSV:
Peersman – Leysen, Vos, Comenencia, Arts – Tielemans, Van Den Heuvel (64″ Geerts), Nassoh – Babadi, Van Duiven en Colyn (75″ Priske)

15 Responses

  1. chretien

   Beide ploegen verdienen 0 punten. Wat een vreselijke wedstrijd, onvoorstelbaar. Overigens werden we weggetikt door jpsv. Wij gingen, dom, dom, mee in hun speelwijze.
   We hebben 3 punten gejat, snel deze wedstrijd vergeten. Op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen ADO…

 1. venlo untill i die

  3 punten en daar is alles mee gezegd. Het hoeft gelukkig niet altijd goed te zijn voor een overwinning. Dit soort wedstrijden winnen is zeer belangrijk. Op naar den haag vrijdag!

 2. zuid1

  Jezus wat een reacties weer hier. Een slechte wedstrijd en het is weer kut ( die ook nog gewonnen wordt ). Dit zijn gewoon hele vervelende potjes. Maar ze pakken de punten wel. Staan 5e maar we zijn terug bij af volgens sommige…

 3. De Realist

  Het was niet denderend wat VVV liet zien, maar zo slecht was het ook weer niet zoals sommigen hierboven beweren en ik kan ook niet zeggen dat ze weggetikt werden door Jong PSV. De 1e helft zat er toch redelijk snelheid in het spel van VVV, alleen hield het helaas bij het strafschopgebied op. Ze missen dan toch een aanspeelpunt zoals Braken want die Ijslander liet helaas weinig tot niks zien. Hopelijk is Braken snel weer fit. Al met al een gelukkige overwinning, maar niet geheeel onverdiend. Op naar vrijdag, kijken of ze de ploeg van Dickie ook kunnen verslaan. Come on Venlo !!!

 4. Eens met De Realist, alleen vond ik het spel te traag van achteruit.
  Er werd geregeld de bal achterin rondgespeeld. Sedlacek probeerde dan vaak van achteruit mensen voorin te bereiken, wat niet altijd lukte.
  Op het middenveld speelde de Boer weer als vanouds een matige wedstrijd, kon de opgaande lijn van de laatste tijd dus helaas niet doortrekken. Huisman was weer een prima aanspeelpunt, maar kon de bal vervolgens moeilijk kwijt, omdat Kristinsson weer weinig balvast was voorin. En Venema heeft soms prima loopacties, maar het vervolg is niet altijd denderend…
  Dan wat betreft de doelpunten:
  Bij de goal van jong PSV maakte van der Gouw een inschattingsfout, hij leek nl. te denken dat de bal naast zou gaan.
  Maar de bal was wel heel goed ingekopt, dus ik vraag me af of hij m wel had gehad als hij naar de hoek was gegaan.
  Dan de 1-2 in de 90e minuut: een geweldige voorzet van Yasar, die dito werd ingekopt door Venema.
  Ik vraag me af hoeveel wedstrijden wel niet in de laatste minuten over de streep zijn getrokken dit seizoen, en dan met name door Venema, dat blijft toch knap!
  Mooi ook hoe de winnende treffer door alles en iedereen werd gevierd en m.n. werd opgedragen aan de onlangs overleden vader van assistent-trainer Van Kempen. Hieruit blijkt ook weer dat we ons geen zorgen hoeven maken over de onderlinge sfeer!
  De conclusie is wel dat – ondanks dat het jonkies zijn die technisch trouwens wel prima onderlegd zijn – we veel moeite blijven houden om resultaat te halen tegen die jong teams…

  1. supportertje

   Jammer dat er altijd weer mensen zijn die zo inhakken op eigen spelers. Heb ik mijzelf vroeger ook wel eens op betrapt, maar brengt uiteindelijk niets. Niet voor ons als supporter, en ook niet voor de club, of desbetreffende speler. Niemand word hier beter van. Het zijn uiteindelijk onze eigen frustraties omdat het niet gaat of wil lukken. Misschien moeten we dit eens achterwege laten. Voor iedereen beter, maar dat is dus gewoon mijn kijk op de zaak. Ieder mag zijn kijk daar op hebben, maar laten we proberen de mens achter de speler te waarderen.

   1. Nr. 077

    @Supportertje

    Je zegt het zelf al: de mens achter de speler waarderen. Ik ga er vanuit dat de meesten hier Roemer niet persoonlijk kennen, dus over de mens Roemer zal er weinig gezegd worden.

    Waar Maestro op doelt, zullen de voetbalkwaliteiten (of eigenlijk het gebrek daaraan) van Roemer zijn.

    De beste man is ooit een keer leuk ingevallen tegen ADO en heeft daarna nooit meer iets laten zien. Hij is in ruim 1,5 seizoen KKD totaal niet beter en sterker geworden. Bij iedere schouderduw bekijkt hij de boarding langs het veld van heel dichtbij. Bovendien zijn zijn voorzetten ook nog steeds uiterst belabberd. En dat is geen inhakken op een eigen speler, maar dat zijn gewoon de feiten. Want laat één ding duidelijk zijn: ik zou het ook graag anders zien. Echter, naar mijn mening komt hij echt te kort voor dit niveau.

    Wellicht dat een verhuurperiode hem gaat helpen. Al vraag ik me oprecht af welke KKD-club er zit te wachten op Roemer. Speeltijd bij een club in de Tweede Divisie zou dan nog beter zijn.

   2. Ievel Knievel

    @ Supportertje

    Mee eens. Als je wil zeggen dat je als supporter vindt dat Roemer te kort komt voor dit niveau, moet je dat zeggen. Sommige maken er echter een sport van om een speler helemaal de grond in te boren.

    En waarom zou je dat doen bij een “eigen” speler. Buiten dat de speler er zelf niet echt beter van wordt, eerder slechter, want die reacties komen echt wel tot hem op de één of andere manier.

    Zit je bij de selectie dan is je basisniveau goed genoeg, tenminste dat hoort het te zijn. Dat het er in wedstrijden niet helemaal uit komt ligt dan aan andere zaken. Ook ik zie dat Roemer zich helaas niet snel genoeg door ontwikkeld (wat dat ook wil zeggen), maar zie nog steeds veel potentie bij hem, mits goed begeleid. Kennelijk is er geen tot weinig individuele begeleiding en training, om hgem bijvoorbeeld fysiek sterker te maken. Dat kan je eigenlijk ook de club kwalijk nemen.

    Bij VVV gebeurd het heel vaak dat een speler stokt in ontwikkeling, maar dan zien wie diezelfde spelers soms bij andere clubs wel uit de verf komen. Of spelers konden iets bij andere clubs, maar bij VVV is het ineens niets meer. Dat ligt toch echt aan coaching en begeleiding. Mentaal en fysiek. Of het gebrek daaraan.

Leave a Reply