‘Buitenlandse interesse Vito van Crooij’

Volgens Voetbalprimeur staat Vito van Crooij in de belangstelling van Young Boys uit Zwitserland. De interesse van de nummer twee – die mogelijk Champions League kan gaan spelen – in de Zwitserse competitie zou concrete vormen aannemen.

Daarnaast zouden ook uit eigen land gegadigden zijn die voor de krabbel van jeugdinternational Van Crooij strijden. Heracles Almelo, FC Groningen en AZ zouden al gekeken hebben naar het Venlose talent.

Volgens VoetbalPrimeur gaan VVV en Van Crooij na de play offs om tafel gaan zitten om te kijken naar de toekomst. Het huidige contract van Van Crooij loopt tot medio 2017 met een optie voor nog eens twee seizoenen.

12 Responses

 1. Godfried

  Als je er een vette prijs uit kunt slepen, moet VVV dat zeker niet nalaten. Maar hij hoeft voor mij niet perse weg. Jongen die nog wel wat kan groeien. Belangrijk da hij nog een doorlopend contract heeft. Gaat sowieso niet gratis de deur uit. En van één goede verkoop, kan VVV financieel ademhalen én een vervanger aantrekken.

 2. kiekoputspelke

  Mooi hoe de meningen over deze speler zijn gewijzigd want 1 seizoen geleden werd hij hier door het gros van de mensen uitgekotst en te licht bevonden.

  Maar deze jongen heeft zich prima ontwikkeld, is duidelijk sterker geworden en gaat nu ook vól de duels aan. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor assists en scorrt hij regelmatig een doelpunt dus mag hij worden omschreven als een redeliijk complete speler. Tel daarbij op dat hij nog jong is én uitkomt voor Oranje en VVV heeft kapitaal in handen wetende dat hij een doorlopend contract heeft.

 3. Ben

  Ik zie youngnboys niet als een verbetering voor hem. Ook gezien zijn leeftijd kan hij beter bij VVV blijven. Maar hij “groeit” snel. Speler die inderdaad vorig seizoen door diverse fans werd vervloekt. FORZA VVV!

 4. spits

  Ja die Vito is inderdaad behoorlijk afgekraakt op deze site.zegt iets over het voetbalinzicht van sommigen.
  Gelukkig hebben we een trainer die zich daar niets van aantrekt en daar doorheen kijkt.

 5. Meuske

  Mocht Vito zich maar Zwitserland begeven dan kun je zijn carrière nu al als verloren beschouwen want daar moet je niet heen willen. Weet niet wie zijn zaakwaarnemer is maar dat is dan een grote boerel*l als hij Vito daar naar toe laat gaan. Daar speel je toch in niemandsland en daar hoor je nooit meer wat van, champions leauge?? Hoever komen deze clubs uit Zwitserland normaliter? Lekker bij ons blijven en doorontwikkelen dat is nu belangrijk!!

  1. Frosty

   In Zwitserland is Basel een prima club hoor. Young Boys staat daar een stukje onder en de rest mag inderdaad geen naam hebben. Maar ik ben het met je eens dat vertrekken naar Zwitserland geen goede keus zou zijn.

 6. jason

  Ik was een van de mensen die hem zoals jullie het noemen “uitkotste”. Echter is mijn mening nog altijd niet verandert. Vind vito een leuke speler voor vvv en misschien in de toekomst nog voor middenmoot eredivisie maar meer ook niet. De eerste 10 wedstrijden dat hij meedeed in de basis bij vvv speelden we met 10 man. Maar dat mag alles was nieuw voor hem. Wat fans hier riepen was niks anders dan zeggen dat ze een speler op de bank beter vonden dan vito. En dat noemen jullie uitkotsen. Echter tegelijk hemelen we iemand die op de bank zit op dus hoezo negatief ? Als buitenspeler functioneerd hij in mijn ogen niet goed daar hij geen passeerbeweging heeft. De toekomst zal het uitwijzen en ik gun het hem ook echter ik heb mijn twijfels maar prima speler nu voor vvv al vind ik ook nu nog dat vvv betere buitenspelers op de bank heeft.

  Lang leve De Koel

  1. Ben

   Jason: ” middenmoot eredivisie maar meer ook niet.” Is dat serieus wat je schrijft? Ooit, heel lang geleden, sprak onze voorzitter over een VVV dat hoger dan de middenmoot van de eredivisie zou moeten kunnen spelen, maar dat was zijn droom. Ik zeg niet dat hij ooit bij Chelsea terecht komt, maar wel dat VVV heel blij zal zijn met spelers die de middenmoot van de eredivisie aan kunnen. FORZA VVV!

   1. jason

    Citeer dan ook mijn hele zin Ben. “in de toekomst nog voor …..”

    Maar nu in elk geval nog niet.

    lang leve De Koel

 7. marcel

  Vito draait een prima seizoen, wellicht omdat hij vorig jaar veel speelminuten heeft gekregen, en daardoor kunnen groeien als speler. persoonlijk hou ik niet zo van teksten als ‘uitgekotst’, lijkt mij hetzelfde als ‘azijnzeikers’ over mensen die hun persoonlijke mening geven. Het veranderen van meningen over voetbal en voetballers gebeurd ook elke week bij voetbal-inside, dus waarom zou dat hier niet gebeuren. de ene keer speelt ook iemand de sterren van de hemel, en de andere keer als een krant.

  men kan moeilijk ontkennen dat vito vorig jaar niet liet zien, wat hij dit jaar laat zien. Ik heb hem 90 minuten uit bij sparta gezien (zijn basisdebuut volgens mij), waar hij met zijn snelheid en vooral drive om voor elke bal te gaan, er persoonlijk verantwoordelijk was dat sparta met 9 man kwam te staan. echter veel andere wedstrijden ook fysiek afgetroefd in de duels.

  Wat is wijsheid? een speler opstellen in een eerste team voor persoonlijke ontwikkeling? daarvoor moet je volgens mij bij de jong-teams zijn. Normaliter is een eerste team er voor prestaties. of je staat er of je wordt gebracht met speelminuten, maar niet met wekelijkse basisplaatsen. Had zoiets je vorig jaar zomaar de play-offs kunnen kosten?

  allemaal koffiedik kijken.
  Vito staat er nu. duidelijk aanwezig, met snelheid en werklust. gekoppeld aan doelgerichtheid, maar ook oog voor medespelers voor het doel. Een prima ontwikkeling doorgemaakt, en dus dit jaar ook een terechte basisspeler. Waar zoiets kan eindigen? wie weet het, als je zo kan doorgroeien. Er zijn in de historie van het voetbal wel meer spelers geweest, die met een drive op het veld als vito toch weer elke keer bij een stapje hogerop, zich gewoon doorontwikkelden.

  Ben benieuwd waar deze jongen gaat eindigen. Dit jaar heb ik van hem genoten, en van mij mag hij zeker nog een jaar hier blijven (ik hoop het zelfs). Verzekerd van een basisplaats / speelminuten, en wellicht nog dominanter aanwezig. Daarna MOET je als jonge voetballer eigenlijk een stapje hogerop maken, waarbij speelminuten wel belangrijk zijn, en daar ligt vaak het risico om een juiste club te kiezen, als je als jonge speler van club wisselt.

  1. Gerardus

   Perfect verwoord hoe ik er ook over denk. Speelde vorig jaar absoluut niet goed en kwam toen echt te kort, Heeft zich nu goed door ontwikkeld. Vond het ook een foute keuze van Steijn om hem zolang te laten staan terwijl hij het niet aankon. Gelukkig presteert hij dit jaar goed. Met zijn drive en inzet zou hij het toch wel eens ver kunnen gaan schoppen. Ik denk dat hij Linsen achterna gaat.

Leave a Reply