Cambuur-VVV 0-0

Cambuur-VVV1e Helft
Vanaf het beginsignaal nam Cambuur op eigen veld het heft in handen. In de derde minuut leverde dit de eerste mogelijkheid op voor de Friezen. El Makrini kwam goed door over links en gaf een lage voorzet. De bal werd op een haar na gemist door spits Barto. Zo kwam VVV al vroeg in de wedstrijd met de schrik vrij.

Na een minuut of tien kwam VVV wat beter in het spel, maar dat weerhield Cambuur niet van het creëren van mogelijkheden. In de 13e minuut ontdeed Schepers zich van Timisela en gaf een hoge voorzet op Barto. De kopbal van de spits kon gemakkelijk worden gepakt door Gentenaar.

In de 24e minuut had VVV een grote kans op de openingstreffer. Nwofor zette zijn tegenstander handig opzij en kon richting doelman Bizot. De Nigeriaan bevond zich in een lastige hoek, maar wist de bal wel over de doelman heen te stiften.

De bal had echter niet de goede richting en ging voorlangs het doel van Cambuur. De aanstormende Wildschut zag geen kans om voor zijn verdediger te komen, zodat een rebound voor hem uitbleef. In de tegenstoot kon Barto van zo’n twintig meter afstand uithalen, maar zijn schuiver ging een meter naast het doel van Gentenaar.

VVV hield het tempo in de wedstrijd laag en hield Cambuur daarmee redelijk in bedwang. Het vergat alleen om van de spaarzame mogelijkheden er één goed uit te spelen. Yoshida opende in de 36e minuut op Meeuwis, die met een simpel passje Holla vrij voor het doel had kunnen zetten. De pass was echter veel te hard en daarmee was de mogelijkheid voor de Venlonaren voorbij.

Deze actie leek voor Cambuur het teken om weer even aan te zetten. In de 37e minuut vond Dissels de vrijstaande Bakker. Deze bedacht zich geen moment en waagde een schot richting het doel van VVV. Gentenaar was geklopt, maar gelukkig voor VVV raakte de inzet van Bakker de lat. Daarmee bleef de brilstand gehandhaafd.

Afgezien van een schot van Nwofor in de 44e minuut, viel er in het restant van de eerste helft niets meer te beleven. Ruststand: 0-0.

2e Helft
Aan het begin van de tweede helft leek VVV nog steeds niet van zins om het heft echt in handen te nemen. Cambuur mocht het spel blijven maken, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 53e minuut was het VVV dat wel gevaarlijk doorkwam. Een slim passje van Berghuis werd door Kruijsen echter niet op waarde geschat, waarmee de kans voor VVV voorbij ging.

In de 56e minuut bracht Lokhoff Uchebo en Maguire in de ploeg voor Nwofor en Kruijsen. Veel veranderde dit echter niet aan het spel van VVV. Het bleef afwachtend en ondermaats. Het bleef in deze fase van de wedstrijd wel gemakkelijk overeind, omdat Cambuur onmachtig leek om VVV over de knie te leggen.

Zo’n twintig minuten voor tijd zette Cambuur weer enigszins aan. Dit offensief leidde tot een afstandsschot van Schepers en een kans voor Barto in de zestien. De spits werd echter voldoende gehinderd door Vorstermans, zodat zijn inzet hoog over het doel van Gentenaar ging.

Met nog een kwartier te spelen wisselde Cambuur voor de eerste maal. Krachtmens de Vries kwam in de ploeg voor Schepers. Direct na deze wissel kreeg Cambuur een goede kans uit een hoekschop, maar de Vries kwam net een stap te laat om te scoren. Uit de tegenstoot kwam Uchebo volledig vrij te staan in het strafschopgebied. Hij legde de bal goed af op Berghuis, die de bal buiten bereik van Bizot op de paal schoot.

In de slotfase ging VVV steeds nadrukkelijker op zoek naar de overwinning en in de 89e minuut leken de Venlonaren de winst ook nog te pakken. Berghuis gaf een prima passje op Maguire, die op weg kon naar het doel van Bizot. De inzet van Maguire werd gekeerd door de doelman, waarmee de laatste kans op een doelpunt voor VVV was verkeken. Eindstand: 0-0.

Opstellingen:
Cambuur: Bizot – Vosselman, Hese (Öztürk -77), van Boxel, Droste – Bakker, el Makrini, Turk – Schepers (de Vries -74), Dissels, Barto (Van der Heide -88).
VVV: Gentenaar – Timisela (Fleuren -80), Vorstermans, Yoshida, Leiwakabessy – Kruijsen (Maguire -56), Meeuwis, Holla – Berghuis, Nwofor (Uchebo -56), Wildschut.

Doelpunten:

Gele kaarten:
Cambuur: –
VVV: Berghuis.

Op Rapport:

Gentenaar: – 6 – Redelijke wedstrijd van Gentenaar. Deed zijn werk prima, maar werd ook niet echt zwaar op de proef gesteld. Gewoon een voldoende dus voor de doelman.
Timisela: – 5 – Timisela had heel veel moeite met zijn directe tegenstander Schepers. Laatstgenoemde was hem vaak te slim af en dat mag eigenlijk niet. Timisela kan én moet beter.
Vorstermans: – 6 – Niet groots, maar wel effectief. Liet zich ook door invaller de Vries niet van de wijs brengen. Goed dat Vorstermans weer terug is in het hart van de verdediging.
Yoshida: – 6 – Ook weinig klachten over Yoshida vandaag. Een solide wedstrijd van deze Japanse international, die ook deze wedstrijd weer voldoende inzet liet zien.
Leiwakabessy: – 6 – Prima wedstrijd van Leiwakabessy, die zijn kant van de defensie wel goed op slot hield. Kwam echter veel te weinig aan aanvallende acties toe. Wel voldoende.
Meeuwis: – 5 – Op beslissende momenten absoluut niet scherp genoeg, met de mispeer richting de vrijstaande Holla als dieptepunt. Meeuwis zal best wel in de Eredivisie blijven, maar het zou fijn zijn als hij de noodzaak voor VVV om erin te blijven ook zou inzien.
Kruijsen: – 6 – Degelijke wedstrijd van Kruijsen, die zijn controlerende werk naar behoren deed. Moet richting het doel echter wel een stuk scherper worden.
Holla: – 5 – Veel te weinig gezien van Holla. Zijn spel was veel te flets en plichtmatig. Ook Holla moet wakker worden voor aanstaande zondag.
Wildschut: – 5 – Wildschut kwam onvoldoende los van de verdedigers van Cambuur, wat op zich tegenvallend te noemen is. Deze verdediging mag geen probleem zijn voor onze beste speler. Ook hij heeft wat goed te maken aanstaande zaterdag.
Nwofor: – 5 – Nwofor had de 0-1 op zijn schoen, maar wist op het beslissende moment niet de goede keuze te maken. Met de inbreng van Uchebo werd VVV een stuk dreigender. Dit mag Nwofor zichzelf aanrekenen.
Berghuis: – 6 – Goede wedstrijd van Berghuis, die ook nog eens de grootste kans kreeg op de winnende treffer. De wedstrijd tegen FC Twente heeft bevrijdend gewerkt voor Berghuis. Hopen dat hij deze lijn kan doortrekken.
Uchebo: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 56e minuut).
Maguire: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 56e minuut).
Fleuren: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 80e minuut).

Bekijk hier het fotoverslag.

Geschreven door Demy

4 Responses

Leave a Reply