Casado is geen optie meer, Tamata vraagt bedenktijd

Volgens 1Limburg is José Manuel Casado na zijn proefperiode teruggekeerd naar zijn vaderland. Daar schermt hij met interesse van Numancia, de nummer vijftien van de Segunda Division. De andere proefspeler, Abdel Tamata, heeft wel een aanbieding ontvangen.

Stan Valckx had eigenlijk ingezet op de Spanjaard maar moet daar nu dus van afzien. De reden om voor de Spanjaard te kiezen was omdat hij aanvallender is ingesteld dan Tamata. Volgens Valcks hoeft VVV helemaal niet meer te rekenen op de komst van de ervaren Spanjaard.

Tamata heeft bedenktijd gevraagd voordat hij een contract wil tekenen echter moet Valckx nog overwegen om hem bedenktijd te geven: “Tamata kan in de breedte een versterking zijn voor VVV. Alleen is hij minder aanvallend ingesteld dan Casado. Dat verhaal is echter voorbij voor VVV.

Het is dus niet zeker of er nog een linksback bijkomt, als dit zo is zal het waarschijnlijk Tamata worden.

Bron: 1Limburg

10 Responses

 1. De Realist

  Jammer dat Casado niet voor VVV heeft gekozen. Hoewel ik hem nooit heb zien spelen, leek het me een goede voetballer.
  Zijn staat van dienst zag er in ieder geval goed uit. Ik kan me voorstellen dat Tamata zich nu 2e keus voelt. Mocht het Tamata worden, dan hoop ik wel dat VVV overtuigd is van zijn kwaliteiten en hem niet pakken omdat Casado is afgevallen. Je kunt het geld immers maar één keer uitgeven. Misschien dat VVV toch een beetje financieel risico moet lopen nu qua aantrekken van spelers. Dit seizoen moet het gaan gebeuren, anders zie ik VVV weer een grote terugval maken. Het zou jammer zijn als ze net het Kampioenschap mislopen door een te krappe selectie. Een concurrent voor de Seun zou ook niet mis zijn, al kost een beetje spits wel wat. Hopelijk gaat de Seun of God het restant vh seizoen het net weer vinden. Al met al ben ik benieuwd wat de technische staf nog voor speler(s) uit de hoge hoed tovert.
  .

 2. Ben

  Beetje dom gespeeld, door te spreken van eerste en tweede keus? Jammer! Niet nu nig eens extra bedenktijd geven aan speler die er al een week rondloopt. Blijkbaar is ook hij niet echt “eager” om bij VVV te spelen. Ik zou nog maar eens goed nadenken of we met deze speler in zee moeten gaan? Kijk nog maar eens rond, wellicht overwegen een ander te zoeken. FORZA VVV!

 3. Baolderse

  Is het niet mogelijk om Sjoerd Ars naar Venlo te halen, in plaats van Fortuna? Is een speler met veel ervaring, scoort altijd en overal en zorgt in elk geval dat de Seun het zich niet kan permitteren om minder te spelen.

 4. Luis Erique

  Ik zie helemaal niets in een type Ars, want dan krijg je ontevreden mensen. Ik zie meer iets in een type zoals Sparta wilde halen (weet overigens niet wat hij kan). Zo’n type als Kaars haal je zo’n beetje voor niets op, die schikt zich in een rol achter de Seun en als ie mee valt maakt hij de Seun scherper. Overigens heeft VVV er naar mijn idee helemaal niets aan om een linksback te halen die niet het type spel speelt wat je graag wil spelen. Dan had je net zo goed Fleuren kunnen houden als back-up linksback. Gewoon even verder kijken, in de laatste week komen er nog wel een paar vrij. De nood is ook niet zó hoog.

 5. kiekoputspelke

  Mee eens Luis Enrique

  Wat we nu vooral NIET moeten willen is een nieuwe speler die zich niet kan of wil schikken in een rol als back up….voor wie dan ook.

  Denk aan vorig seizoen toen we een buitenspeler van PEC Zwolle mochten huren en deze speler binnen no time begon te etteren omdat hij geen basisplaats kreeg. En ik geloof nooit dat een Sjoerd Ars zich gaat schikken in een bijrol….

  Daarom is de keuze voor een linksback een hele linke. Waarom ? Die positie is niet alleen onderbezet maar wordt ook ingevuld door een speler die een gekunstelde linksback is. Waarbij overigens complimenten gemaakt moeten worden aan Roel Janssen want hij is zeker geen dissonant in dit huidige elftal en draagt zeer zeker bij aan de huidige stand op de ranglijst !!

  Tamata lijkt me eerlijk gezegd ook een type speler die niet lang op de bank zal zitten zonder dat hij gaat klagen. Maar goed: een positie moet gewoon dubbel bezet zijn en dan moet er gezonde concurrentie zijn.

  Voor de spits positie zou ik ook alles in het werk stellen om een jonge talentvolle speler aan te trekken (kopen of huren bij een andere BVO) die dan de rest van het seizoen kan worden gebracht als de situatie er om vraagt. Denk aan blessures, schorsingen of een wedstrijd die vraagt om een frisse en verse speler.

  Maar goed: ik heb ook nu het volste vertrouwen in de heren die hierover gaan en dat daarin de juiste beslissingen worden genomen.

  Op naar vrijdag 20:00 uur en dat zal meteen een zware kluif worden. Op voorhand teken ik voor een gelijkspel maar hoop uiteraard op een driepunter.

  Succes mannen !!

 6. RuiverCity

  Bij Tamata zou ik zeggen graag of niet. Sjoerd Ars samen met Seuntjens in de spits was ook niet verkeerd geweest. Seuntjens als bliksemafleider en Ars als bewegende speler er om heen. Garantie voor veel doelpunten.

Leave a Reply