Lennart Thy

Celtic op de tribune voor Lennart Thy

Waar ligt de toekomst van onze spits Lennart Thy? Dat is de vraag die steeds vaker wordt gesteld in Venlo. Zowel de fans als VVV zelf wil de spits graag langer aan zich binden. De vraag is of dit gaat lukken, want er is veel interesse voor de speler.

Vorige week werd namelijk in een interview met Lennart Thy en Bild bekend dat de Duitse spits graag voor zijn kans wil gaan bij Werder Bremen. Thy zei tegen Bild: “Na dit seizoen keer ik terug bij Bremen. Ik heb er nog een contract en het is mijn droom om voor mijn thuisvereniging te voetballen. Ik wacht op mijn kans bij Werder, ik ben ook graag Back-up van Max Kruse.” De Duitse spits wil dus graag naar Bremen en dat maakt het moelijk om een langer verblijf bij VVV te bewerkstelligen.

VVV-Venlo daarentegen meldde een aantal dagen later, dat ze zich niet zomaar neer willen leggen bij het vertrek van de spits en beloofde er alles aan te doen om de spits wellicht voor nog een seizoen te gaan huren. “Wat ik heb begrepen is dat er in ieder geval contact is tussen Stan en het management van Lennart, om te kijken of er mogelijkheden zijn om hem nog een jaar te huren van Werder. We zullen er veel aan doen om hem langer in De Koel te houden”, zei Maurice Steijn tijdens VVV-TV van Omroep Venlo.

De Duitser die voor één seizoen wordt gehuurd van Werder en waar VVV geen optie tot koop heeft weten te bemachtigen werd met meerdere clubs in verband gebracht. In de winterstop was er al contact tussen Thy en Huddersfield Town uit de Premier League. Nu lijkt het erop dat er nog een grote club zich gaat mengen in de strijd om Lennart Thy. Gisteren bij de wedstrijd VVV tegen FC Twente waren er namelijk scouts van Celtic aanwezig.

Volgens 90min.de is er voor de derde keer dat Celtic voor Thy op de tribunes plaats neemt. In de zomer van 2015 en 2016 was de Schotse grootmacht al geïnteresseerd in de spits maar ketste beide keren de transfer af. De eerste keer hikte de witgroene formatie tegen de transfersom aan. Twee jaar geleden koos Thy zelf voor een terugkeer naar Werder Bremen.

8 Responses

 1. idderzienmeining

  Ik ga er van uit dat Thy óf een interessante transfer maakt (een club als Celtic kan dit zijn) óf voor zijn kans bij Werder Bremen gaat …. en VVV dus zal afhouden.

  Alleen als er gedurende de voorbereiding geen club gekomen is en er is bij “zijn club” Werder Bremen weinig perspectief dan zou een terugkeer een optie zijn ?

  Dat zegt mijn gevoel tenminste ….

 2. De Realist

  Totaal geen speler voor Celtic. Hij is als spits voor zo’n Schotse club te klein en simpelweg niet goed genoeg. Ik denk dat Thy er goed aan doet om nog een jaartje voor VVV te spelen. Voor de Bundesliga komt hij denk ik ook tekort en hier in Venlo kan hij echt van waarde zijn.

  1. Het niveau in Schotland is ook al lang niet meer wat het ooit was. Is niet echt denderend voetbal wat daar wordt gespeeld maar er wordt wel gebuffeld en gevochten voor elke meter. Iets wat Lennart wel goed kan, hij is misschien niet de meest gevaarlijke speler als we het hebben over doelpunten maken maar wel iemand die belangrijk is voor het team en de aanvallende intenties daarvan. Scott Sinclair de huidige spits van Celtic is ook maar 1,77, Thy is ietsjes langer.

   Denk niet dat hij spits nummer 1 daar zal worden zoals je al aangeeft maar zie hem wel daar naar toe gaan.

 3. kenfen

  Zou het ? Ik denk dat de scouts de minste wedstrijd van Lennart gezien hebben. Hij oogde totaal niet fit én als dit dan als beoordelingsmoment serieus genomen wordt dan stijgen zíjn kansen niet Ik denk dat hij nog een paar weken nodig heeft om op zijn niveau te komen.

  1. idderzienmeining

   ABSOLUUT MEE EENS; ik zie in deze jongens voldoende potentie om bij VVV uit te kunnen groeien tot een volwaardige bassispeler !!

   Hopelijk ziet hij in dat dit voor hem een goede stap kan zijn en volgt hij het “Leemans scenario” door bij VVV te tekenen.

   Gemakshalve ga ik er van uit dat VVV hem wil binden want dat weten we natuurlijk niet !!

Leave a Reply