VVV-Venlo

Christian Kum geschorst voor 3 wedstrijden

De verdediger kreeg tegen Ajax een directe rode kaart en de tuchtcommissie van de KNVB heeft hem voor drie duels geschorst. Een van die duels is voorwaardelijk waardoor VVV-Venlo hem twee duels moet missen.

*Eerder meldde De Limburger dat het om vier duels zou gaan, maar dit gaat dus om drie duels

13 Responses

  1. MikanJ

   maandag 26 oktober 2020

   De tuchtcommissie van de KNVB heeft maandagmorgen besloten om Christian Kum voor drie wedstrijden te schorsen, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. Kum kreeg zaterdag jl. in de wedstrijd tegen Ajax in de vijfde minuut na rust de rode kaart van scheidsrechter Danny Makkelie, vanwege een overtreding op Ajax-aanvaller Anthony.

   De clubleiding van VVV-Venlo betreurt het voorstel maar zegt in een reactie de straf te respecteren. VVV-Venlo gaat dan ook niet in beroep tegen de schorsing van Kum. Die laatste mist daardoor de duels tegen FC Den Bosch (beker) én FC Groningen.

 1. Rossie

  In principe geen vier wedstrijden geschorst maar drie..één voorwaardelijk namelijk. Hoe dan ook: drie wedstrijden geen centrum Kum-Swinkels! Hoera! (En de straf is natuurlijk belachelijk zwaar trouwens).

 2. kaalneetje

  Nou, ze kijken weer door hun eigen gekleurde bril in Zeist. 3 wedstrijden is wel wat overdreven voor een actie die weliswaar niet handig is maar ook zeker niet met opzet. Ach, het is VVV maar, dus dan is het ok.
  Misschien toch eens in beroep gaan.

 3. twiggy11

  Natuurlijk in beroep gaan als je ziet en leest die wat overal vrij worden gesproken als je verliest worden het er hooguit 4 kan dus kan alleen maar beter uitpakken voor kum gewoon doen en niet weer het lieve clubje uithangen ook eens een keer met de vuist op tafel slaan .

 4. chretien

  Sparta speler trapt na. Dat is andere koek dan de domme overtreding van Kum.
  Wat doet de knvb? Beide spelers dezelfde straf: 3 wedstrijden waarvan een voorwaardelijk.
  Tot mijn verbazing gaat Sparta in protest.
  Wat doet VVV? Niks, stront niks.

 5. YowVVV

  Terechte straf, als ik kijk naar andere overtredingen kan ik daar natuurlijk ook altijd wat van vinden. Maar deze schorsing past bij de overtreding. Ik snap dat ze hiervoor niet in beroep gaan.

  1. Grad

   Ik ben het met je eens, dat het een terechte straf is wat Kum gekregen heeft. Ik ben echter ook benieuwd als je je uitspreekt over wel of niet terechte straffen,wat je vindt van de andere overtredingen, zoals het natrappen en het ingaan met gestrekt been op de enkel, die verhoudingsgewijs lager of zelfs mildr bestraft werden.

   1. YowVVV

    Mogelijk helpt het nu de wedstrijden toch niet tegelijk zijn om fulltime maximaal 2 of 3 VARs te hebben. Nu is er te veel onderscheidt. Nijhuis of Lindhout is al een wereld van verschil. Gek eigenlijk toch. Iets te veel marge. Wij hebben ook een fulltime job toch? Verder, Machach had ook 2x geel moeten hebben, wat zou dan de uitslag zijn geweest. Vanavond revanche en anders morgen toch echt verwerken op een straftraining van 3x 1,5u 😉

 6. Oelie op zuid

  Ik heb zojuist bij veronica inside een overtreding gezien van een speler, die erger was dan de overtreding van Pacionick. Hij kreeg slecht geel , en meneer Nijhuis vond het ook geen rood. Deze overtreding met gestrekt been vol op de tegenstander was ook erger dan de overtreding van Kuhm.

Leave a Reply