VVV-Venlo

Christian Kum tekent tot medio 2019 bij VVV-Venlo

Zo heb je geen nieuwe spelers en zo heb je er twee. Christian Kum is de tweede nieuwe aanwinst van VVV-Venlo. Hij komt over van degradant Roda JC en heeft een contract getekend dat hem tot medio 2019 aan de Venlose club zal verbinden. Zijn contract in Kerkrade liep af en hij komt dus transfervrij over uit Kerkrade. Eerder vandaag werd ook duidelijk dat spits Peniel Kokou Mlapa tijdelijk overkomt van SG Dynamo Dresden.

Christian Kum (32) debuteerde in het professionele voetbal bij ADO Den Haag, alvorens hij naar SC Heerenveen, FC Utrecht en naar Roda JC vertrok. De verdediger die overal in de defensie ingezet kan worden – maar vooral centraal achterin speelde of rechtsback het afgelopen seizoen – , speelde tot dusver 318 wedstrijden in het betaalde voetbal. Daarin wist hij 14 keer te scoren en 9 assist af te leveren. In het afgelopen seizoen speelde hij 23 wedstrijden voor Roda JC, maar ook met zijn inzet wisten zij niet te voorkomen dat ze degradeerden naar de Eerste divisie. Het afgelopen seizoen scoorde hij 2 keer en gaf hij 1 assist.

Stan Valckx: “Hij is natuurlijk enorm ervaren en bovendien op alle posities achterin inzetbaar. Kum is echt zo’n voetballer die je om een boodschap kunt sturen. We zijn blij met zijn komst.”

De verdediging zag er al aardig uit bij de Venlonaren, maar een betere bezetting in de breedte is altijd welkom voor VVV-Venlo. Het wordt wederom een lang seizoen waarin we mogelijk de ervaring van Kum heel goed kunnen gebruiken binnen onze selectie.

 

6 Responses

Leave a Reply