Christian Kum verlengt bij VVV-Venlo

Christian Kum speelt ook komend seizoen voor VVV-Venlo. De 34-jarige routinier verlengde vanmiddag zijn aflopende contract met één jaar bij tot juli 2021.

De in Duitsland geboren verdediger speelt alweer twee seizoenen. Met 310 Eredivisieduels die hij onder andere speelde voor ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Utrecht en Roda JC brengt hij de broodnodige ervaring mee.

Kum over zijn contractverlenging: “Ik heb het ontzettend naar m’n zin bij VVV en ben dan ook blij dat ik ook volgend seizoen voor deze club mag uitkomen. Uit de aanbieding van VVV sprak vertrouwen. Het is altijd fijn als je erkenning krijgt. Ik denk dat ik met mijn inmiddels opgedane ervaring een meerwaarde kan hebben in het ‘begeleiden’ van de jonge jongens in onze selectie. Die rol pak ik graag op me.”

Stan Valckx, Technisch Manager van de club: “We weten wat we aan Christian hebben. Een goede verdediger, inzetbaar op meerdere plekken in de verdediging. Hij beschikt over een tomeloze inzet en is een rots in de branding, die we in onze laatste linie goed kunnen gebruiken. Daarnaast kent hij het klappen van de zweep. Hij weet als geen ander wat Eredivisievoetbal vraagt van een voetballer.”

4 Responses

 1. Louis van Gaal

  Goede zaak. Ervaren speler in de ere-divisie en kan in het centrum voor VVV belangrijk zijn.. hoop wel dat hij niet te veel snelle en bewegelijke aanvallers als directe tegenstander krijgt…

  1. idderzienmeining

   Wat mij betreft een goede zaak ! Kum was bezig aan een ijzersterk seizoen.

   Een no nonsens verdediger die als CV prima uit de voeten kan. Nu Röseler vertrekt is het wél zaak om daar een ander type dan Kum bij te halen / zetten.

   Kum is inmiddels bekend met onze club en ook dat is een voordeel

Leave a Reply