Christos Donis gehuurd tot medio 2021 + optie tot koop

VVV-Venlo heeft voor de positie van centrale middenvelder opnieuw een Griek toegevoegd aan de selectie. De Venlose club huurt de 26-jarige Christos Donis tot het einde van het lopende seizoen van het Italiaanse Ascoli. De Venlonaren hebben een optie tot koop bedongen op de in Athene geboren, 1,85 meter lange Donis.

Donis komt uit de jeugdopleiding van de Griekse topclub Panathinaikos. Daar sloot hij in juli 2012 aan bij de selectie. Panathinaikos verhuurde hem in 2016 achtereenvolgens aan het Zwitserse FC Lugano en aan het Griekse PAS Giannina. In 2017 doorliep hij een huurperiode bij Iraklis. Met ingang van het seizoen 2017-2018 verwierf de Griek een basisplaats bij de club waar hij ‘opgroeide’: Panathinakos. Die club verliet hij in de zomer van 2020, met 137 wedstrijden en 6 doelpunten op de clubteller. Het Italiaanse Ascoli lijfde de centrale middenvelder in. Hij tekende daar een contract voor drie seizoenen.

Donis doorliep alle hoogste nationale jeugdelftallen. In totaal kwam hij tot 15 jeugdinterlands, waarin hij drie keer het net wist te vinden.

Christos Donis over zijn komst naar Venlo: “Toen VVV-Venlo interesse toonde in mijn diensten, was ik verheugd: een club uit de Nederlandse Eredivisie. Ik kende de club al een beetje. Vorig jaar speelden we in de voorbereiding nog met Panathinaikos in Venlo. En uiteraard heeft mijn landgenoot Georgios Giakoumakis de club ook in Griekenland op de kaart gezet. Ik heb enorm veel zin om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan en de club in deze spannende fase van de competitie bij te staan.”

Technisch Manager Stan Valckx over Donis: “We waren al een tijdje op zoek naar een speler die het middenveld kan versterken. In Christos hebben we precies de speler gevonden die we zochten: hij is een fysiek sterke centrale middenvelder met veel loopvermogen. Een échte ‘box-to-box player’. Christos is tevens een jongen die een schat aan ervaring meebrengt op zijn 26e. Zijn opleiding bij Panathinaikos, zijn ervaring op het hoogste niveau in Griekenland en zijn buitenlandse avonturen, hebben hem wat dat betreft enorm veel opgeleverd. Wij zijn blij dat we hem naar De Koel hebben kunnen halen.”

25 Responses

 1. jurgen

  Lijkt me een speler met “drive” die het gras wil opvreten, heeft een wat chagrijnige uitstraling, precies wat we nodig hebben. Nu nog een beetje mazzel hebben met zijn voetbal kwaliteiten, kunnen we gelijk die optie tot koop lichten.
  Je moet gewoon mazzel hebben, pakt het goed uit, is denk ik handhaving een feit.

 2. supportertje

  De keuze en versterking van het middenveld neemt nu echt goede vormen aan. Machach is al bezig met een opmars op het middenveld, speelt daar steeds beter. Komt verdedigend wat te kort. Nu een nieuwe middenvelder die zowel als CM,VM. LM heeft gespeeld. Grieks dat, bevalt ondertussen wel, goed maatje voor Gia en ook fijn omdat beide lekker samen Grieks kunnen praten. Altijd prettig om met een landgenoot te spelen, en kan een mooie combi worden. We gaan zien wat het word, maar ik heb er wel vertrouwen in.

 3. De Koel

  Gezien zijn CV zou dit zeer zeker een versterking moeten zijn voor VVV. Van de andere kant mag hij niet voor niets weg bij Ascoli. Even afwachten dus wat deze speler gaat brengen.

  1. Ievel Knievel

   Lijkt me niet ongunstig, qua reistijd niet, voorbereiding niet en kansen om door te gaan niet. Het is het dichtstbij een thuiswedstrijd dat je kan komen. Als VVV nu maar eens ‘voetballend’ van zijn sterkste kansen gebruik maakt. Met PSV-AJAX verdwijnt er sowieso een topclub. Mocht Heerenveen onverhoopt doorgaan en we treffen ze, dan kunnen we wraak nemen voor de 1-1.

  2. jurgen

   Stel je wint van NEC en Excelsior of Heerenveen verrast en je komt 1 van hun tegen in de halve finale, dat bied perspectief zou ik zeggen.
   Tegen NEC gewoon in de sterkste opstelling, bovenstaand scenario is mogelijk, dus gewoon ervoor gaan.

   1. hanskazan

    Wij komen mochten we winnen van NEC tegen de winnaar van Excelsior – Vitesse. Dit is al bepaald

   2. lucien1978

    Er is ook al geloot voor de halve finales.

    Mocht VVV winnen van NEC dan spelen ze in de halve finale een uitwedstrijd. De winnaar van Ajax en PSV speelt ook een uitwedstrijd .

    Dat betekend dus dat ze uit moeten spelen mits ze winnen van NEC tegen de winnaar van Excelsior-Vitesse of Heerenveen-Feyenoord

 4. lucien1978

  Als hij fit en speelgerechtigd is dan zou ik hem meteen opstellen. De koning heeft nu genoeg opties en ik ben benieuwd wat de opstelling gaat worden.

  Ik zou het zo neerzetten.

  Kirschbaum
  Pachonik kum da Graca Guwara
  Post Donis Machach
  V crooij Giakoumakis John

  Ik verwacht echter dat Gelmi speelt ipv Kum. Die keuze is ook 50/50 bij mij.

  Het verschil tussen v Crooij en Roemer vind ik heel klein. Mocht v Crooij niet goed presteren dan zie ik Roemer snel basis staan.

  Verder vind ik dat Dekker echt een hele goede eredivisiewaardige back is gebleken die mocht Paacho weggaan verdiend een seizoen te beginnen als eerste keus.

  Voor de rest Coric de laatste 20 minuten afwisselen met Machach. Die jongen heeft het nog niet laten zien maar kan het echt wel. Hij moet alleen ritme opdoen.

  Linthorst hopeloos uit vorm en even banken.

  Hupperts en schaefer wegdoen.

   1. chretien

    Niemand wegdoen, tenzij we er financieel beter van worden. Je zult ze maar net in een wedstrijd nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan schorsing van deze of gene. Schäfer’s niveau is gestigmatiseerd. Ook op deze site. FORZA VVV!

Leave a Reply