VVV-Venlo

“Christos Donis mogelijk gehuurd van Ascoli”

Volgens verschillende bronnen zou VVV-Venlo geslaagd zijn een nieuwe defensieve middenvelder toe te voegen aan de selectie. Het oog is gevallen op de Griekse middenvelder Christos Donis momenteel spelend voor Ascoli Calcio in de Italiaanse Serie B. Hij zou voor een half jaar gehuurd worden.

Volgens verschillende bronnen zou VVV-Venlo geslaagd zijn een nieuwe defensieve middenvelder toe te voegen aan de selectie. Het oog is gevallen op de Griek Christos Donis momenteel spelend voor Ascoli Calcio in de Italiaanse Serie B. De 1 meter 84 lange middenvelder zou voor een half jaar gehuurd worden.

De in Athene geboren speler begon zijn carrière bij het Griekse Panathinaikos. Daar speelde hij 53 wedstrijden voor de club, waarin hij twee keer tot scoren kwam. Ook speelde hij in totaal 7 wedstrijden in de Europa League. In 2016 werd Christos voor de rest van het seizoen verhuurd aan Lugano, een ploeg spelend in de Super League (het hoogste niveau van Zwitserland). Helaas wist hij daar slechts één wedstrijd in te vallen. In het seizoen 2016/17 werd Christos de eerste helft van het seizoen verhuurd aan het Griekse PAS Giannina FC. Daar kwam Christos tien keer in actie, waarvan vier wedstrijden in de Europa League
kwalificatie. De rest van het seizoen werd hij wederom verhuurd aan een Griekse ploeg, ditmaal Iraklis Thessaloniki. Daar kon Christos zijn minuten maken en speelde hij 15 keer als basisspeler en scoorde hij viermaal.

De drie seizoenen erna wist Christos zijn vaste waarde bij Panathinaikos te bewijzen. Hij speelde 84 wedstrijden, waarin hij vier keer het net wist te vinden. In totaal speelde Christos dus ruim 150 wedstrijden op het hoogste niveau van Griekenland en 15 wedstrijden voor Griekse beloften elftallen (onder 18, onder 19 en onder 21).

Christos werd in het begin van dit seizoen transfervrij overgenomen door Ascoli Calcio, spelend in de Serie B – het tweede niveau van Italië. Hier wist hij echter pas vijf keer in te vallen.

Volgens meerdere bronnen zou VVV de, inmiddels 26-jarige, middenvelder willen huren voor de rest van het seizoen met een optie tot koop. Eerder hintte zowel Stan Valckx als Hans de Koning op de wens van een nieuwe, defensieve middenvelder. Mochten de geruchten kloppen, hebben ze hierbij de laatste aanwinst binnen.

44 Responses

 1. Depor

  Er waren volgens Valckx en De Koning langdurende onderhandelingen die deze week zouden worden afgerond met een speler die er meteen zou kunnen staan. Ik had hierbij eerlijk gezegd iets anders verwacht dan deze voor mij totaal onbekende speler die zelfs bij de nummer laatst van de serie-B niet aan spelen toekomt.

  Maar misschien een tip van onze andere Griek?

  Ben erg benieuwd, maar voor mij in eerste instantie een tegenvaller. Had gehoopt op een reservespeler van een club uit het linker rijtje of iets dergelijks.

 2. Godfried

  een reserve speler van de rode lantaarn drager in de tweede divisie van Italië… ok. Iemand voor de bank dus. jammer. had graag een basisspeler als middenvelder zien komen.

   1. lucien1978

    En daarvoor speelde hij 4 seizoenen bij Panathinaikos waar hij toch aardig wat minuten heeft gemaakt.

 3. clubman

  En hoe succesvol was hij daar in Polen?

  Alleen maar opportunistisch geouwehoer en geklaag hier.
  Straks blijkt die jongen een echte versterking en dan lopen we weer allemaal in polonaise te zeveren dat hij langer vastgelegd had moeten worden.

 4. roermond

  Wat verwachten de mensen hier eigenlijk van ons VVV? Ik vind dat Stan & Co met dit budget het prima doen. En ja, er zit ook wel eens een miskoop bij, maar over het algemeen doen onze beleidsmakers het prima, met zo nu en dan zelfs een topper die straks, hopenlijk na deze competitie, voor veel geld weggaat…Come on Venlo..forza VVV…

 5. VeniVidiVici

  5 Wedstrijden en geen enkele gele of rode kaart, goede stand-in voor Post dus 😁. Ik heb vertrouwen in Stan en het waarschijnlijke advies van ons Grieks Fenomeen.

 6. Depor

  Ik geef alleen aan dat ik iets anders had verwacht. Zeker omdat de onderhandelingen schijnbaar lang duren. Maar misschien is dit wel wat we nodig hebben. Ben benieuwd.

 7. OooLGooO

  Voor hetzelfde geld zijn de langdurige onderhandelingen vastgelopen en is VVV naar plan B overgegaan. Anderzijds kunnen de langdurige onderhandelingen moeizaam zijn verlopen omdat VVV deze speler zo goedkoop mogelijk probeert over te nemen?? Wie weet… zou toch mooi zijn als VVV deze speler met of zonder optie tot koop kan overnemen en bij goed presteren weer door kan verkopen….

 8. Rossie

  Dit is niet écht een controlerende middenvelder volgens mij. Kijk maar eens naar filmpjes op youtube etc, speelt daar toch overal vrij ver naar voren. Is geen type Post. Meer een centrale middenvelder. Maar goed…

  Misschien wel bewust een ‘Grieks vriendje’ voor Giako in een poging de kans om hem hier te houden te vergroten?

 9. supportertje

  Zou wel eens verrassend uit kunnen pakken, zeker gezien zijn drive naar voren. Heeft toch wat gescoord en aardig wat assists op zijn naam. Wat nog beter is dat hij aanvallend is ingesteld, en in combinatie met Gia kan dit wel eens een goede zet zijn, vooral als ze met elkaar in het Grieks communiceren. Verstaat niemand. En voor Gia heel plezierig dat er iemand is uit Griekenland. En we misten toch juist wat creativiteit op het middenveld.

 10. Brengt Machach dan geen creativiteit op het middenveld vind je?
  Ik zou toch graag een echte vervanger willen zien als Post geblesseerd/geschorst is..
  Wie gaat daar spelen dan?
  Maar misschien kan deze speler die rol ook wel vervullen, ik heb geen idee…

  1. supportertje

   Zeker, ben heel blij met Machach en die brengt zeker wat. Linthorst heeft Post vaker vervangen en ook Kum heeft dat al eens gedaan. Maar wat extra kracht op het middenveld kan zeker geen kwaad. Onze verdediging staat nu een stuk beter met Da Graca en Guwara, een nog sterker middenveld is ook erg prettig in mijn ogen. Misschien dat de ogen nu open zijn dat iets meer voetbal moet komen in onze ploeg. En dat dit mogelijk met een centrale middenvelder.

   1. Ievel Knievel

    Ik ben er bang voor. Hans/ de technische staf is er namelijk van overtuigd dat zijn 7 a 9 verdedigers de juiste ingreep waren. Waarschijnlijk denkt hij/ de stad, dat we anders met 1-2 of 1-3 verloren zouden hebben. Hans/ de stad gelooft in de deur dicht gooien en de ander het spel te laten maken. Helaas, want Valkx heeft compleet andere spelers gehaald.

 11. We hebben Coric ook nog.
  Die speelt nauwelijks.. Wat zou er aan de hand zijn? Ik weet het, er was Corona en een enkelblessure, maar ik begreep dat hij nu inzetbaar is. Ik ga er van uit dat hij tegen GAE wel speeltijd gaat krijgen, eens kijken wat hij dan gaat brengen..

  1. chretien

   Goric? Ik vermoed dat deze speler ons geheime wapen is. Misschien willen ze dat zo houden? In ieder geval, hoe je het ook bekijkt, is het bijzonder dat er niet of nauwelijks over wordt gecommuniceerd. Dit roept altijd vraagtekens op. Onnodig! Ze zullen wellicht schermen met privacy wetgeving of iets dergelijk, maar dat blijft onzin, je kunt namelijk wel iets naar buiten brengen, zonder de privacy wetgeving te overtreden. Ik hoop dat het goed gaat met de speler in kwestie en dat hij snel kan worden gebruikt.

 12. FC VVV03

  Coric zit toch al enkele wedstrijden op de bank weer. Het moet bijna wel een mentaliteitskwestie zijn ofzo. In sommige wedstrijden werden er spelers gebracht waarvan je dacht waarom Coric niet. Kan me bijna niet voorstellen dat dit met zijn Voetballend vermogen te maken heeft.

  1. Oelie op zuid

   W8e raakt er over vermoeid van een paar wedstrijdjes spelen ? Wie heeft er veel wedstrijden gespeeld? Kijk eens naar de opstelling van de laatste wedstrijden. Alleen Giakoumakis heeft alles gespeeld. Daarna Post en Kirschbaum. De rest is allemaal , nieuw ,krijgt een kans of vervangt een geblesserde speler. De beker levert per ronde een geldbedrag op dat we in deze moeilijke tijden goed kunnen gebruiken. Tevens mag er vijf keer gewisseld worden. Ik zou zeggen , ga voor een succes in de beker.

  1. Baolderse

   Man man, houd dan gewoon je kind als je toch geen enkele zinvolle bijdrage hebt. Of je moet nu denken dat iedereen in een deuk ligt van het lachen….. (Wat niet is met deze onzin)

   1. brise continu

    Wat heeft mijn kind ermee te maken?
    Foei!!
    …psssst…zo ff sprietse!!

 13. idderzienmeining

  Ben benieuwd, maar het is sowieso goed dat VVV zich na het aantrekken van Da Graca en Guwara ook nog met een middenvelder weet te versterken. Ik ken deze jongen niet dus ga op voorhand geen conclusies trekken.

  Spelers waarmee VVV zich versterkt zijn vaker relatief onbekende spelers en gelukkig zitten er geregeld “voltreffers” bij … denk aan Thy, Mlapa, Pachonik en natuurlijk Giakoumakis.
  Uiteraard ook soms misperen maar het is een blijft een lastige inschatting de juiste keuzes te maken,

  Als deze speler komt dan hebben we in elk geval alle linies weer voorzien van voldoende poppetjes en kunnen we de strijd aan met de ploegen onderin.

  1. Ievel Knievel

   Ben ik eigenlijk niet met je eens. De beker is de enige kans op een prijs die VVV heeft momenteel. VVV speelt vooralsnog tegen lager geklasseerde ploegen waartegen je dus daadwerkelijk effectief het spel kan maken en het is dan ook de uitgelezen mogelijkheid om je team op elkaar ingespeeld te laten raken, lekker eens vooruit te laten ballen en om zelfvertrouwen te tanken. Het is de kortste route naar Europees voetbal. Het gaat maar om een paar wedstrijden, waarbij teamgeest, doorzettingsvermogen, wedstrijdgevoel veel doorslaggevender zijn dan kwaliteit, het is kans op prestige en aanzien en er staan flinke financiële vergoedingen tegenover ver komen/ winnen, het is zo goed al de enige manier voor VVV om een erelijst te vullen en de geschiedenis in te gaan. Iets om voor te strijden lijkt mij. Nee, ik snap opmerkingen van mensen die de beker niet serieus nemen niet.

   1. Ievel Knievel

    Ik ben nog vergeten dat het imagotechnisch en ook indirect financieel nog een enorme plus is om verder te komen in de beker. De regionale landelijke voetbalmedia en websites zullen positief over VVV schrijven. Je kan dan toch meer positieve aandacht genereren dan provinciegenoot Fortuna, die bij L1 toch meer het lieverdjes zijn .In talkshows wordt er over VVV gepraat en krijg je aandacht. Onze topscorer kan zich op een hoger platform laten gelden, zeker mocht VVV een halve finale of finale halen en is hij daarmee beslissend verhoogt hij daarmee zijn marktwaarde (en schrijft geschiedenis). Dat geldt ook voor andere spelers die verkocht kunnen worden. Ook de internationale voetbalpers zal aandacht aan VVV besteden en internationale zaakwaarnemers met voor ons goede spelers zullen van VVV horen. Het is bij succes makkelijker spelers aan te trekken. Stel dat je de beker wint? Je speelt wel europees en kan dus makkelijker een ander kaliber spelers aantrekken. En je hebt een prijs gewonnen. Daarnaast is een positieve vibe rondom een club altijd goed om sponsoren aan te trekken en op vele andere manieren geld te genereren. Dat Heerenveen nu een subtopper is, is voor een erg groot deel te wijten aan hun bekerfinale in ik meen 1992 of 1993.

    Als VVV zijn tactiek blijvend aanpast en optimaal gebruik maakt van zijn selectie, hoeft VVV niet te degraderen. Ado en Emmen zijn zwakker. VVV moet gewoon winstpunten proberen te pakken tegen PEC , Fortuna, Heracles, RKC en Emmen en gelijk proberen te spelen tegen de Gronings en Sparta’s van deze wereld. Vooruit voetballen in de beker kan helpen. Zie wedstrijd tegen de verassing van de kkd: Almere. Die was toch gewoon overtuigend. Dat zou ook moeten lukken deze week en zelfs in een volgende ronde tegen een lager geklasseerde ploeg.

 14. lucien1978

  Wat is dat nou. Tuurlijk moet je je sterkste elftal opstellen in de beker. Als je deze wint zit je al in de kwartfinale. Voor hetzelfde geld loot je dan tegen Excelsior of kom je tegen een tegenstander die een mindere dag heeft.

  Het is ook totaal geen zekerheid dat je als je je 2de elftal neerzet wel wint van Twente

  1. Leonardus

   Alsof je met dat Calimero gedrag ook maar 1% kans maakt in een uitwedstrijd tegen een (sub)top ploeg.

   Reserves opstellen is prima. Levert speeltijd op en geen kans op blessures of schorsingen van de belangrijke spelers.

 15. chretien

  Ik begrijp jullie argumenten, maar mijn gedachte is om deze of gene speler rust te geven. Ik schat in dat de oververmoeidheid echt een rol gaat spelen. Niet degraderen is onze eerste zorg, niet dan? Ik denk dat onze club weinig kans maakt op de finale, laat staan de beker. Het bereiken van de volgende ronde, wat levert het ons op, behalve het sportieve deel? De ronde daarna? Die theoretisch3 punten leveren toch veel meer op. Als we morgen met onze topspelers verliezen van Go Ahead, dan werkt het door in de koppies. Als we de tweede garnituur laten spelen is verliezen geen schande. Tot zo ver!

 16. Lastig dilemna…
  Natuurlijk is handhaving het belanrijkste, die beker of de finale ga je inderdaad toch niet halen.
  Maar als je verder komt is het wel goed voor het moreel. Bovendien een beetje in dezelfde samenstelling blijven spelen zorgt voor automatismen (kijk naar de groei van Machach binnen het elftal) en werpt ook zijn vruchten af voor de rest van de normale competitie. Maar voor sommige spelers is het ook weer goed om ze wat rust te geven, maar dat is ook aan de spelers zelf in overleg met de technische staf…

  1. Ievel Knievel

   Als je denkt dat je de halve finale of de finale niet haalt, haal je hem niet. Het hele idee van de beker is juist dat iedereen de finale kan halen en van elkaar kan winnen. Vandaar de knock out vorm. Underdog, strijd, geluk, spelletje, geloof. Dat is ineens allemaal belangrijk. Nog maar 3 wedstrijden winnen, al dan niet met toeval of penalty’s en je staat al in de finale. Het bekersprookje komt gelukkig heel vaak uit en zijn hoogtepunten in een clubgeschiedenis. Natuurlijk moet je niet willen degraderen, maar je degradeert eerder als een technische staf een verkeerde tactiek met de verkeerde spelers hanteert en spelers niet de ruimte en mogelijkheden krijgen om te groeien, beter te worden of op elkaar ingespeeld re raken. De psychologie van een goede flow is veel en veel belangrijker. Boven jezelf uit stijgen. Van een normaal seizoen spelen raak je echt niet oververmoeid hoor. Een ploeg in flow wordt sowieso niet moe.

   Het mooie aan de beker: nee heb je, ja kun je krijgen.

 17. chretien

  Uiteraard, een ronde verder komen in de beker is prima voor het moreel, etc., etc.

  Ik ben veel eerder bezig met niet degraderen. Jullie hebben gelijk, er is voor alles wat te zeggen, dus dan maar de beste 11 de wei insturen? Op naar de volgende ronde?

  Snotverdomme dat we er niet bij mogen zijn….

  Iemand enig idee van wat doorgaan naar de volgende rond opbrengt?

  1. Real VVV

   Ik heb het proberen te googlen, maar ik heb alleen maar de premie van 3 jaar geleden kunnen vinden. Plaatsing voor de kwartfinale leverde toen 45k op. Laat het nu dan misschien 50k zijn. De winnaar krijgt 250k. Dat geld heb je ook zeker wel nodig als je volgend jaar naar Kazachstan, Faeroer of Montenegro moet vliegen om daar met 4-0 er af te gaan 🙂

   Ik zou het toch wel al te graag eens meemaken.. VVV in Europa. Ik ben er in Kazachstan bij als Corona het toelaat.

 18. Venleau

  Ik zou gewoon met hetzelfde basiselftal starten als tegen Heerenveen. Alleen beginnen met Giako op de bank en eventueel inbrengen mocht het nodig zijn. Met goede voorzetten van Roemer en John moet Arias ook kunnen scoren. Vito ook als breekijzer op de bank laten beginnen. Zondag heb je meer aan een fitte kilometervreter Vito dan aan John of Roemer.

 19. Grad

  Recent bericht op de site van serieBnews.com Hierbjj de vrije vertaling
  “Ascoli-transfermarkt, EXCLUSIEF | Donisverkoop aan het einde: de details Christos Donis wordt door Ascoli uitgeleend aan Venlo, de Nederlandse club uit de Eredivisie De onderhandeling wordt afgerond op basis van een lening met aflossingsrecht / -verplichting. Christos Donis maakt geen deel meer uit van de technische plannen van manager Ciro Polito en coach Sottil en staat klaar om mee te doen in Nederland.

Leave a Reply