Clément Couturier op proef bij VVV-Venlo

VVV-Venlo is nog op zoek naar een aanvallende middenvelder en vandaag communiceerde de club dat de Fransman Clément Couturier (26) op dit moment op proef is bij VVV-Venlo.

De middenvelder is op dit moment transfervrij nadat hij zijn contract uitdiende bij Royal Excelsior Virton. Momenteel spelen zij op het vierde niveau, maar het vorige seizoen speelde de club op het 2e niveau in België. Eerder kwam hij uit voor ASM Belfort, FC Chambly, Les Herbiers VF en F91 Dudelange.

In het vorige seizoen speelde hij 25 wedstrijden waarin hij 6 keer wist te scoren en 2 assists gaf.

28 Responses

 1. Hendrix2

  Hector Hevel is vertrokken wegens dat hij meerdere aanbiedingen had. Vandar deze speler op proef genomen. Ben benieuwd wat hij te brengen heeft en of hij zich kan laten zien. Hopelijk heeft de Technische staf gauw een goed beeld van deze speler.

  1. Geertje

   Kaj de Rooij. Hele interessante speler, heb ik al maanden geleden geroepen. Prijs is inmiddels opgelopen tot 7 ton.
   Dat kan en gaat VVV nooit betalen. Daar zou je een investeerder met een clubhart voor moeten hebben.

   Zo zijn er veel meer namen die heel interessant waren. Je weet niet of er iets mee is gedaan. Cheick Touré, is transfervrij van Jong Feyenoord naar Jong PSV gegaan. Zou een geweldige buitenspeler voor ons zijn geweest.

   De categorie waar VVV nu mee aankomt -Couturier, Hevel, Srizi- is allemaal niet van het niveau waar het team direct beter van wordt. Ik hoop en verwacht ook dat er nog twee spelers -desnoods op huurbasis- worden vastgelegd.

   1. Leonardus

    Afgevallen als proefspeler bij mvv. Dan heb je wat in je mars. Met de blessures die er nu al zijn heb je gewoon een zeer slechte selectie.

   2. Geertje

    “Een maand geleden testte hij nog bij MVV waar hij een ‘interessante speler’ werd genoemd, maar koos hij zelf uiteindelijk niet voor een Maastrichts avontuur.”
    Zeiken om het zeiken is echt jouw kwaliteit he?

   3. Split

    Volgens een supporter/ insider van MVV op Twitter was hij blijkbaar te duur voor MVV.

    Leonardus mondje aub.

   4. Leonardus

    Natuurlijk. Het is wel een topper zo te zien aan de cijfers. Daarom moet hij overal op proef om een contractje af te dwingen.

   5. Geertje

    Was basisspeler van een team dat tweede werd op het Belgische 2e niveau.
    Met inderdaad prima cijfers voor een middenvelder. Heeft Europa League en CL gespeeld. Ik ben niet meteen negatief!

   6. Ievel Knievel

    = niet afgevallen, wilde zelf niet blijven (waarschijnlijk zeg MVV dat hij “afgevallen” is> een beetje jokken)

   7. Ievel Knievel

    Zullen we eens even kijken hoe VVV het doet t.o.v. zijn directe concurrenten? Dat is wat moeilijk in te schatten nu. Ze hoeven het immers alleen maar beter te doen dan 3 concurrenten, ze hoeven niet beter te zijn dan ploegen uit de KKD dit seizoen en niet beter dan ploegen uit het buitenland.

 2. Rossie

  ‘Op proef’…hoe en wanneer ga je deze speler nu nog testen dan? In de competitie, waar iéder punt telt (als dat überhaupt mag)? Alleen op de training? Dat geeft natuurlijk niet echt een goed (wedstrijd)beeld. Kortom: selectie had natuurlijk al lang klaar moeten zijn. VVV kan het zich niet permitteren om de eerste competitiewedstrijden nog als ’test’wedstrijden te gebruiken. Drie punten meer of minder (bv) kunnen aan het einde van de rit het verschil betekenen tussen handhaven of degraderen. Één punt zelfs al. Vanaf zondag is het echt 100% bittere ernst en kei- en keihard en bloedserieus er bovenop!

  1. Goodie

   Het is aan de late kant, maar op trainingen kun je ook gewoon zien of een speler iets toevoegt of niet.
   Ben blij dat VVV de speler eerst wil testen i.p.v. de eerste beste speler vast te leggen. Er is nauwelijks geld, en ook dat kan maar één keer worden besteed.

   1. Rossie

    Dat eerst testen beter is dan meteen vastleggen is zeker waar, het is alleen een beetje laat (vind ik).

   2. Goodie

    Dat is het ook. Het blijkt alleen dat de spelers niet voor VVV in de rij staan. Dan heb ik liever dat we over 2 weken een echte versterking vast leggen waar we nog 32 wedstrijden plezier aan hebben.

  2. Grad

   Hoezo selectie had al lang klaar moeten zijn. Dit is onmogelijk als tansfermarkt nog tot begin oktober open is. Men moet met zoveel scenario’s rekening houden. Het kan toch ook zomaar zijn, dat ene Patchonik, Post, of wie ook nog kan vetrekken.

 3. Koelie

  Dat er nu nog met proefspelers wordt geleurd is niet gek als je 8 ton moet bezuinigen (aldus de voetbalpodcast van Dagblad De Limburger). Je moet wel 100% overtuigd zijn van de kwaliteiten als je nu nog maar één speler kunt contracteren (ga ervan uit dat S’rifi de een-na-laatste was). Aangezien deze speler eerst bij MVV op proef was, dan mag je wel concluderen dat deze op voorspraak van zijn makelaar hier is en de lijstjes van Stan met zelf gescoute spelers dan wel zijn doorgestreept. Wat ik niet begrijp is dat ze dan Neudecker al hebben laten gaan als er geen beoogde vervangers meer te krijgen zijn.
  Het gebrek aan financiën hakt erin, zeker als de concurrenten blijkbaar wel gewoon kunnen investeren of selectie op peil kunnen houden. Zijn er zoveel sponsors weggevallen?

 4. RuiverCity

  Deze speler komt dus veel te laat. Tevens is zijn staat van dienst nou niet geweldig. Het blijft zonde dat VVV geen scouting heeft in de KKD. Daar lopen genoeg goede spelers. Bijvoorbeeld die Thomassen van Helmond Sport.

  1. Gerardus

   Maar die Thomassen heeft een contract en al bij een degradatiekandidaat gespeeld zonder dat hij het daar geweldig deed, dan moet je daar een transfersom voor neerleggen terwijl VVV maar liefst 8(!) ton bezuinigd op het spelersbudget? Dat is toch niet realistisch?

   Ik zie ook liever dat VVV de ene na de andere geweldige speler aantrekt maar dat gaat toch gewoon niet als er weinig geld is plus dure spelers die pas later vertrekken? Het is vooraf al aangekondigd dat VVV het met minder zou moeten doen en de selectie zou gaan verkleinen, dan kun je dit toch niet anders doen dan op deze manier?

   Je hebt vaker een afwijkende mening, wat niet erg is uiteraard. Maar ik vraag mij wel oprecht wat zijn jouw verwachting van VVV/Valckx op voorhand als dit bekend wordt? Daar ben ik eerlijk gezegd wel benieuwd naar. Deze reactie is niet bedoeld om te stoken, maar ik vraag het mij gewoon oprecht af.

 5. Venlooow

  Lijkt mij een prima speler voor VVV dua nog wel eens kan verassen.
  Verder zou ik proberen om een lijntje naar marko vejinovic uit te gooien.
  Heeft zijn contract in Polen laten ontbinden eant wilt graag in NL voetballen.
  Dan heb je wel een goede middenvelder erbij.

 6. supportertje

  Niemand heeft een glazen bol waarin hij kan kijken wat goed is of slecht. Het enige wat we kunnen hebben is vertrouwen in de ploeg. Als het weer lukt om er een hecht team van te bouwen, dat wil en kan voetballen voor elkaar, dan zijn er weer mogelijkheden. Maar dan wel samen er voor gaan. Zal ten koste gaan van mooi voetbal, maar op zijn Italiaans verdedigen, en counteren vind ik geen probleem. Hoofdzaak is dat we in de eredivisie blijven, en dat zou heel knap zijn met dit budget.

Leave a Reply