VVV-Venlo

Clint Leemans in belangstelling van PEC Zwolle

Gisteren bereikte ons het bericht dat Clint Leemans in de belangstelling staat van PEC Zwolle. De 22-jarige middenvelder van VVV-Venlo staat volgens de Zwolse krant De Stentor op een schaduwlijst van PEC Zwolle waar een leegloop dreigt. Leemans is een voorname kandidaat om de gaten in Zwolle te gaan vullen en dat komt zeker door zijn goede prestaties van de afgelopen twee seizoen.

Het was natuurlijk te verwachten dat met onze goede prestaties, enkele spelers in de spotlight zouden gaan vallen. Leemans speelt misschien niet altijd even goed, maar hij was bij 12 doelpunten betrokken dit seizoen en dat is een behoorlijk aantal van ons totaal. Clint Leemans heeft bij VVV nog een contract tot het einde van dit seizoen, echter heeft VVV een eenzijdige optie voor het verlengen van het contract tot 2019. De kans is natuurlijk groot dat VVV-Venlo deze optie gaat lichten om nog een transfersom over te houden aan Leemans.

Clint Leemans kwam in de zomer van 2016 over van Jong PSV en deze transfer heeft hem en VVV-Venlo geen windeieren gelegd. Vorig seizoen had Leemans een groot aandeel in het kampioenschap met 12 doelpunten en 11 assist. Het was de vraag of hij dit ook zou kunnen doorzetten in de Eredivisie, want dat is toch een stapje hoger. Dit vroegen we ons eigenlijk van iedere speler wel af, omdat ze weinig tot geen ervaring hadden in de Eredivisie. Maar ook dit seizoen heeft Leemans een groot aandeel in de prestatie van VVV, hij heeft dit seizoen namelijk al 8 doelpunten gemaakt en 4 assist gegeven. Ook is hij de speler met de meeste succesvolle passes en de meeste balcontacten binnen de ploeg van Maurice Steijn.

Dit zal zeker niet het laatste nieuws zijn dat er te melden zal zijn over Clint Leemans of enig andere speler binnen de selectie. Dit zal zeker een gevolg gaan krijgen, links of rechtsom.

Bron: De Stentor

25 Responses

 1. chretien

  Eea is natuurlijk ook afhankelijk van de nabije toekomst visie van het management van VVV. Welke keuzes er ook worden gemaakt, de basis is wankel. Teveel spelers laten vertrekken voor het geld zal wellicht consequenties hebben voor het evenwicht in de selectie. Laten ee voorlopig maar genieten van het succesvolle lopende seizoen.

 2. Animal

  Hoop dat VVV veel spelers kan houden maar het is onvermijdelijk dat er een aantal weggekocht worden, het is zaak goede transfersommen te vangen, en te blijven doorselecteren en minstens gelijkwaardige of zelfs betere vervangers terug te halen, jaar 2 in de ere is altijd moeilijker en met veel nieuwelingen zal er vanaf dag 1 geen ingespeeld elftal staan, Stan zal flink aan de bak moeten hoop dat hij met zijn schaduwlijstje al flink aan het werk is …voordeel is wel dat we vroeg veilig gespeeld zijn dat geeft zekerheid en meer tijd

 3. Goodie

  Zover ik weet is de financiële situatie niet zo dat we genoodzaakt zijn om speler te verkopen. Laat oa Zwolle en Twente (Röseler) maar zien wat ze kunnen betalen. Het klopt dat het 2e seizoen vaak het lastigst is, zie Sparta dit seizoen. Maar wij zijn nu 9 speelrondes voor het einde al zo goed als veilig terwijl Sparta vorig seizoen op doelsaldo de nacompetitie ontliep als ik het me goed herinner. Daarnaast heb ik alle vertrouwen in Valckx. Afgelopen zomer met Thy, Unnerstall en Sarpei (bijna) voor mij destijds onbekende maar voor VVV begrippen geweldige spelers weten te halen.

 4. chretien

  Als Steijn vertrekt dan is dat voor ons een aderlating. Maar hem tegenhouden lijkt me onverstandig. Ben benieuwd naar vervolg. Als Valkx nu maar niet ook tegelijkertijd wordt weggehaald…

  1. Wie zegt dan Valckx weggaat? Dat is een als, als, als verhaal. Het lijkt me niet dat hij vertrekt.

   Maar goed ze zijn al bezig met nieuwe spelers voor volgend seizoen en een schouwlijstje voor het trainerschap staat ook al klaar mocht Steijn vertrekken. En geloof mij er is denk ik ook al met die trainers gesproken om ze te peilen.

 5. expat

  Die eenzijdige opties in de contracten, dat doet VVV mooi slim! Zelf ben ik trouwens niet heel wild van Leemans, uiteraard maakt hij (belangrijke) doelpunten, maar soms is hij 89 minuten in een wedstrijd onzichtbaar. Voor een mooi bedrag lekker laten gaan en PEC is uiteraard een leuke club.

  Mocht Valckx vertrekken dan is dat natuurlijk een groot drama. Maar als lokale jongen zou hij toch hoogstens naar PSV willen gaan, of anders het buitenland? Weet niet wat zijn situatie verder is, maar laten we hopen dat hij blijft. Dat zorgt nog voor enige continuïteit. Verder is het natuurlijk onduidelijk wat precies op het conto van Steijn en wat op het conto van Valckx geschreven kan worden. Maar een goed duo is het zeker.

  Twente verliest ook, VVV staat 15 punten boven de streep met nog 11 wedstrijden (= 33 punten).

 6. RuiverCity

  VVV schreeuwt altijd van de daken dat ze een stabiele middenmoter in de eredivisie willen worden. Nou laat dat maar eens zien dan en bindt de spelers voor langere tijd aan de club of haal waardige vervangers. Maar je kunt niet en de trainer en 4/5 basisspelers laten vertrekken. Dat vangt een club als VVV nooit op!

  1. De Koel

   VVV moet waken voor het RKC scenario. Die club verraste ook in het eerste jaar in de Eredivisie, doordat het de spelersgroep bij elkaar wist te houden. Daarna viel het team langzaam uit elkaar en zakte de club weer af. Momenteel 18e in de Jupiler League…

   1. pavisto67

    Met onze begroting, en onze toeschouwersaantallen is het niet de vraag of maar wanneer we weer degraderen. Daarom moet je ieder seizoen in de eredivisie koesteren. VVV is een club die 75% van de tijd in de eerste divisie voetbalt, en 25% in de eredivisie. Geniet van elk moment zolang het duurt, want dat we weer eens gaan degraderen staat wat mij betreft wel vast. Ook volgend seizoen heeft VVV het minste van iedere eredivisie club te besteden en dus zullen spelers die in een vroegtijdig stadium benaderd worden afwachten of er nog een beter aanbod komt, wat natuurlijk goed mogelijk is gezien onze financiële positie. Wat wel een voordeel kan zijn is dat VVV de afgelopen seizoenen natuurlijk zich fantastisch gemanifesteerd heeft en dat dit net het laatste zetje kan geven voor spelers om wel voor VVV te kiezen. Dat het niet onmogelijk is bewijst Excelsior, dus het kan wel. Van belang is dan ook of Hai het voor elkaar krijgt de financiering voor de Koel te realiseren, het is wat dat betreft erg rustig rondom dit thema. Ben zeer benieuwd hoe de vlag ervoor staat op dat gebied.

    Prachtig clubje hebben we toch!!!!!

 7. kenfen

  Een stabiele middenmoter was een mooie droom uit de tijd van die andere droom hét nieuwe stadion aan de Maas. Tegenwoordig is het niet mogelijk om iedereen aan zich te binden. Dus dat een aantal basisspelers vertrekken lijkt onvermijdelijk. Groot voordeel is momenteel dat VVV over enkele weken zeker veilig is. Contracten kunnen verlengd worden mogellijke aderlatingen al vroeg opgevuld. Zo een seizoen als dit krijgen we waarschijnlijk voorlopig niet meer maar als we komende tijd een goede nieuws trainer kunnen vinden wordt het volgende jaar ook weer een spannende strijd

  1. RuiverCity

   Dat voordeel van vroeg nieuwe spelers halen is al vaker geroepen maar kan VVV amper waar maken omdat er eerst verkocht moet worden. Tip: Mitchell van der Gaag als opvolger van Steijn. Succes bij FC Eindhoven en nu doet hij met de laagste begroting na VVV bij Excelsior ook weer geweldig.

   1. Goede trainer maar denk niet haalbaar voor ons. Zijn contract loopt dan wel af bij Excelsior maar hij heeft zelf aangegeven het goed naar zijn zin te hebben in Rotterdam en wellicht gaat verlengen. De besprekingen lopen of gaan snel van start. Mocht hij vertrekken dan kan hij zo bij andere clubs in binnen en buitenland trainen waarom dan voor VVV kiezen die ongeveer zelfde niveau is als Excelsior op dit moment. Denk dat je dan als trainer of een nieuw avontuur of verbetering wil aangaan. Niets is onmogelijk maar denk dat hij gewoon bij Excelsior gaat blijven.

   2. RuiverCity

    Kon je wel eens gelijk in hebben Lincoln. Maar dan zou ik een stap van Steijn naar een Willem II ook niet kunnen begrijpen. Zal hij volgens mij ook nooit doen. Die wil nu cashen.

   3. LJ

    Je kunt toch geen nieuwe trainer gaan benaderen voordat de huidige trainer is vertrokken? Daarbij heeft Steijn nog een contract voor 1 jaar. Zou uiterst onprofessioneel zijn om nu al met nieuwe trainers te gaan praten.

 8. LJ

  Van de huidige selectie (potentiële) basisspelers loopt van 8 het contract af. Uitgaande van het feit dat VVV gebruik maakt in de eenzijdige optie om te verlengen.

  Aflopend (8):
  Unnerstall, Promes, Janssen, Thy, Janse, Castelen, Hunte en van Bruggen.

  Doorlopend tot en met 2019 (7):
  Rutten, Labylle, Post, Vito van Crooy, Seuntjes, Opoku, Delano van Crooy.

  Aflopend met optie 1 jaar (3):
  Leemans, Röseler, Dekker

  Dus de spelers waar nu vage interesse voor is, zoals Leemans, Vito van Crooy en Röseler zullen sowieso geld opbrengen.

 9. kenfen

  Al deze spelers voldoen ruimschoots dus ik zou iedereen proberen te verlengen. Dit zal zeker niet lukken maar hoe meer hoe beter. Dit is het beste team sinds 1986/87

  1. De Koel

   Unnerstall en Thy kun je denk ik vergeten. Unnerstall zal nu de stap willen maken naar een club waar hij een salaris gaat verdienen waarmee hij straks financieel onafhankelijk is. Is hij ook vanaf het begin open en eerlijk over geweest.
   Thy kan ook makkelijk hogerop. Hopelijk weet Valckx weer spelers van hetzelfde niveau aan te trekken.

 10. chretien

  We kunnen hier elke dag nieuws plaatsen, want in principe zou elke VVV speler een, plus Steijn, Jay en Valkx, een aanwinst zijn voor de meerdere eredivisie clubs. Uiteraard kunnen we niet iedereen vasthouden, maar ook niet iedereen gaat vertrekken….

 11. ger

  Thy hoger op? Het spijt me maar ik zou niet weten hoe!
  Het is een speler met veel inzet en motivatie !
  Maar die paar doelpunten wat hij heeft gemaakt als spits waren er een aantal met geluk.
  Daar heeft hij ook nog eens heel veel kansen voor gehad.
  Ik vindt hem zeker geen betere speler dan Ralf Seuntjes!

  1. kenfen

   In het systeem wat VVV speelt maakt Thy erg veel extra meters dat gaat natuurlijk ten koste van zíjn productiviteit. Desondanks heeft hij er toch een stuk of zes inliggen, diverse assistsen wat betreft lukye goals daar staan wel vijf of zes schoten op paal en lat tegenover ik hoop dat hij blijft maar ik kan me voorstellen dat het voor hem lukratief is om het hoger op te proberen.

  1. De Koel

   Dat denk ik ook. Eens met kenfen, Thy moet gewoon heel veel werk verrichten bij VVV om de gaten dicht te lopen. Als hij in een sterker team speelt, gaat zijn productiviteit vanzelf omhoog.

Leave a Reply