Clint Leemans tekent bij VVV-Venlo

Op dinsdag 21 juni was er een nieuw gezicht te bewonderen in Seacon Stadion – De Koel -.

Voor de 20-jarige middenvelder Clint Leemans was het de eerste dag als VVV-Venlo-speler bij onze club.

De geboren Veldhovenaar speelde vanaf zijn achtste in alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van PSV Eindhoven en maakte daar voor Jong PSV zijn debuut in het betaalde voetbal. De afgelopen drie seizoenen speelde de linkspoot een kleine 100 Jupiler League-duels voor de roodwitten uit de Lichtstad en scoorde daarin 14 maal. De middenvelder kwam ook 4 maal uit voor de jeugdelftallen van Oranje onder 18 en 19, waarin hij eenmaal doel wist te treffen.

Hij tekent een contract dat hem voor twee seizoenen aan onze club verbindt, met een optie voor nog een extra seizoen.

 “Er waren andere clubs voor mij in de race, maar het verhaal van VVV-Venlo sprak me het meeste aan. Daarnaast heb ik drie seizoenen tegen ze gespeeld en zag ik het team elk jaar beter worden. Afgelopen seizoen is het helaas niet gelukt om te promoveren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we ook dit seizoen mee gaan doen voor de prijzen. Dat was een van de voornaamste redenen om voor VVV-Venlo te kiezen”, klinkt het gemotiveerd uit de mond van de kersverse aanwinst.

Trainer Maurice Steijn: “We volgde Clint al een hele tijd en zijn blij dat hij voor ons gekozen heeft. In de gesprekken die hij met Stan Valckx heeft gehad werd snel duidelijk dat we op een lijn zaten en we halen een goede controlerende middenvelder met een goed schot en veel spelinzicht binnen. Allemaal zaken die hij hopelijk ook komende seizoenen bij VVV-Venlo kan laten zien”.

Wij wensen Clint heel erg veel succes in het geelzwart!

5 Responses

  1. RuiverCity

    Prima speler die het hopelijk in Venlo ook gaat laten zien. Na Recerveur lijkt het me verstandig om snel met Buwalda rond te komen. Dan nog een voorhoede speler erbij want daar is de spoeling ook dun.

  2. Ben

    Inderdaad een versterking voor VVV, op naar de eredivisie. Blij dat VVV deze jongen heeft kunnen strikken. Over 3 jaar naar PSV voor 4 miljoen? Wie weet? FORZA VVV!

Leave a Reply