Clubcard en combi-regeling op de schop!

Vanmorgen kwam in de landelijke media het bericht naar buiten dat de minister van Justitie(Ard van der Steur), de clubcards en combi-regeling in het voetbal wil veranderen. Sterker nog, deze beste man wil van de bovenstaande maatregelen af.

Hij wil het voetbal toegankelijker maken en publieksvriendelijker door deze maatregelen geleidelijk aan af te schaffen. ‘Voetbal moet weer een feest worden’ aldus de minister van Justitie in een brief aan de Tweede Kamer vanmorgen. Hij stelt verder dat de grote groep liefhebbers van volkssport nummer 1, niet de dupe zou moeten worden van een kleine groep ‘hooligans’. Hij wil dan ook dat de combi-regeling, verplichte clubcards én intensieve toegangscontroles in 2020 verleden tijd zijn. Het voetbal moet weer aan de gewone mens gegeven worden is hierbij de insteek.

Dit is een landelijk bericht, maar wat houdt het nu concreet in voor ons als VVV supporter? Allereerst willen we benadrukken dat er nog niets besloten is en er eerst een proef komt met 6 voetbalclubs uit Nederland. Op dit moment is er dus nog geen verandering te zien of te merken.

Het is wel een positief teken dat de overheid een ander standpunt inneemt over supporters. Er is nu een weg ingeslagen met als doel het laten verdwijnen van die maatregelen. Na verschillende campagnes ziet ook de overheid in dat het zo niet werkt en dat het mensen weerhoudt om naar het stadion te komen.

Op dit moment zijn er bij verschillende wedstrijden – die bestempeld worden als potentieel risico voor de lokale driehoek – combiregelingen. Dit houdt in dat de supporters verplicht met de bus naar een uitwedstrijd moeten. Zij moeten zich dan eerst melden bij de Koel en vanuit daar vertrekken. Dit is nogal omslachtig, maar is in sommige gevallen ook funest voor ‘away-day’ ervaring

Verder is het voor vele thuiswedstrijden ook verplicht om een clubcard aan te schaffen. Dit is gedaan zodat mensen voor risicowedstrijden, maar een bepaald aantal kaarten kunnen krijgen. Aan de ene kant begrijpelijk, maar aan de andere kant ook totaal niet. Soms is er een regeling van 1 kaart per clubcard en dat kan betekenen dat een vader met zijn kind niet naar de wedstrijd kan. Dit heeft tot gevolg dat sommige mensen dan liever thuis blijven en de ‘wedstrijdervaring’ hebben met Fox Sports….

Kortom is het een vooruitgang op de huidige situatie en hoewel we er nog lang niet zijn, is het wel een aan te moedigen trend die minister van der Steur heeft ingezet. Wanneer deze maatregelen verdwijnen zullen ook sommige mensen geen drempel meer ondervinden om naar de Koel te gaan!

Via NOS.nl en Nu.nl

4 Responses

 1. brise continu

  Waarom zouden die klootzakken t nu ineens niet meer verzieken dan….??
  onmogelijk wat de beste meneer wil….loopt regelmatig weer volledig uit de hand…zeker weten..

  …prachtige foto overigens!!

  psssttt…zo ff sprietse!!

 2. Ben

  We leven in een wereld waarin men zorgt dat de procedures worden gevolgd. Dan is men verder nergens voor verantwoordelijk. Eenvoudige oplossing zou zijn de betreffende raddraaiers echt aan te spreken op hun gedrag dat niet meer wordt getolereerd. In een op een confrontaties zijn 99% zeer volgzame mannekes, maar binnen een groep voelen zich sterk. Dus straffen binnen in een groep moeten hoger worden. Bij herhaald wangedrag stadionverbod voor enige tot uiteindelijk onbepaalde tijd, of erger.
  Laten we wel zijn, 99% of meer van de mensen gaan naar het stadion, uitsluitend om te genieten van een mooie pot voetbal.
  Eerlijk gezegd zie ik voorlopig niets van het plan van de minister.
  FORZA VVV!

Leave a Reply