Coalitie Venlo gevallen

venlo_logDe Venlose coalitie van VVD, CDA en PvdA is gevallen. De VVD trok vandaag de stekker uit de samenwerking na onenigheid over het besluit over de toekomst van het kazerneterrein.

Het onderwerp werd afgelopen woensdag behandeld in de gemeenteraad. Toen bleek dat coalitiepartij PvdA in het dossier tegenover VVD en CDA staat. De PvdA vindt de investering van 36 miljoen euro in de vorm van aandelen en een lening in het MFC niet verantwoord en stemde daarom tegen. VVD en CDA waren wel voor en haalden dankzij de Lokale Democraten en D66 een meerderheid.

Vrijdagochtend overlegden delegaties van de drie coalitiepartijen over de consequenties van de verdeeldheid over de kazerne. In een verklaring die werd opgesteld liet de PvdA weten loyaal te zijn aan het besluit en erop te vertrouwen dat de uiteindelijke investering lager zal uitvallen. Voor de VVD ging die verklaring niet ver genoeg. De liberalen eisten dat de PvdA zich akkoord zou verklaren met de investering van 36 miljoen.

De PvdA heeft vandaag voorgesteld om burgemeester Bruls bij het overleg te halen om te bemiddelen. Dat voorstel werd door het CDA gesteund, maar de VVD zag er niks in. Zo is er na anderhalf jaar een einde gekomen aan de samenwerking tussen de drie partijen in Venlo.

Bron: Omroep Venlo

Meer nieuws over de coalitie breuk vind je op de website van Omroep venlo


Leave a Reply