Column: Carrousel

Zeven jaar geleden is het alweer dat VVV na dertien lange jaren in de bierleague promoveerde naar de Eredivisie. Heel Venlo was euforisch en de stad puilde uit met feestvierende mensen. Hai Berden maakte ons enthousiast en iedereen ging geloven dat er heel veel mogelijk was in de Koel. Om die ambitie te kunnen bewerkstelligen diende er kwaliteit te worden geïnjecteerd in de selectie. Sleutelfiguur in dat proces was Earnest Stewart. Hij was technisch directeur en hoofdverantwoordelijke voor het spelersbeleid. Al gauw werden er flink wat goedkope talenten aangetrokken, maar de grote vis bleef maar uit. Meer dan eens verkondigde de Nederlandse Amerikaan dat de carrousel nog niet aan het draaien was. Vlak voor het begin van de competitie kwam daar dan eindelijk die grote vis: Jason Oost. Op wat optimisten na was iedereen in Venlo betrekkelijk teleurgesteld. Achteraf bleek ook dat de carrousel al weken aan het draaien was, maar dat Stewart als laatste opstapte en op het lelijkste paardje moest gaan zitten.

Kijkende naar de transferontwikkelingen deze zomerstop lijkt de carrousel ook dit jaar nog niet echt draaiende. Vorige week maandag op de training waren er nog geen nieuwe gezichten te zien. Oud-speler Aziz Khalouta was, buiten enkele jeugdspelers, de enige nieuweling ten opzichte van vorig seizoen. Importvenlonaar Ken Leemans trainde enkel mee om zijn conditie op peil te houden. Natuurlijk, er is wel degelijk veel gebeurd bij VVV in de zomerstop. De organisatie werd op de schop gegooid en er kwam een zeer Venloos getint Technisch Platform onder leiding van een Drent. Ook in de technische staf waren er enkele wijzigingen. Al snel werd rasvenlonaar Jay Driessen aangesteld als assistent-trainer en vorige week werd de Hagenees Maurice Steijn na lang wikken en wegen aangesteld. Dat doet echter niets af aan het gegeven dat de nieuwigheid in de selectie karig mag worden genoemd.

Het excuus van VVV is dat er geen geld beschikbaar. Begrijpelijk, gezien de flinke daling in de begroting door met name het wegvallen van de degradatiesubsidie. Er zijn echter ook enkele op het oog goedbetaalde jongens vertrokken. Ozan Türk, Prince Rajcomar, Leon de Kogel en Jules Reimerink staan niet meer op de loonlijst. Het vrijvallen van deze salarissen, plus de transfersom die ontvangen is voor Reimerink zou toch wel wat ruimte moeten kunnen bieden. Er zitten nog flink wat gaten in de selectie die opgevuld dienen te worden.

Het kan natuurlijk zijn dat er momenteel écht geen geld is voor versterkingen en dat ik een onterecht zeikende supporter ben. De carrousel is internationaal door het WK natuurlijk ook pas met zijn eerste rondje bezig. Bij VVV staat ie echter nog angstvallig stil. Toen ik vroeger op de kermis of in de Efteling op de carrousel stapte, kon ik niet wachten voordat ie ging draaien. Zo is het nu eigenlijk ook. Een stilstaande carrousel is geen drol aan. Met de komst van enkele testspelers is Stan Valckx met zijn team stiekem de carrousel opgeklauterd. Het is te hopen dat hij, wanneer de carrousel begint te draaien, in die prachtige brandweerauto zit. Alleen dan zal het vertrouwen van de Venlose bevolking in VVV weer langzaam terug kunnen keren en kan er wellicht weer net zoiets moois ontstaan als zeven jaar geleden.

Jin

4 Responses

  1. sultana

    Voor alsnog is het angstvallig stil op de berg, er zullen toch snel spelers aangetrokken dienen te worden want over 4 weken begint de competitie en ik wil niet weer een seizoen mee maken zoals de afgelopen vier seizoenen. Ik blijf positief want Valckx is niet voor niets aangetrokken en hopelijk kunnen we nu vooruit gaan kijken en gaan we een leuk seizoen tegemoet met eindelijk weer eens aanvallend voetbal.

  2. Koelie

    Jin geeft zelf al antwoord: er is gewoon geen geld. Punt. Dure spelers kunnen dan wel zijn vertrokken, maar als je dan nog steeds rood staat op de bank dan kun je nog steeds niet pinnen. Afwachten op transfers van Mäënpaa, Nwofor en Wolters. Maar met de centen die dat opleveren kun je sowieso geen betere spelers kopen. Wachten dus op de afvallers elders en dus op de carrousel.

Leave a Reply