Column ‘Fleuren in De Koel!’

‘Fleuren in Oranje De Koel!’

‘The one and only’, onze eigen vaste linksback, de Steven Gerrard van VVV-Venlo heeft nog geen contractverlenging aangeboden gekregen! Wat? Ja, het verbaast me dat Fleuren nog geen nieuw contract heeft gekregen bij VVV. Fleuren, de man met 366 duels achter zijn naam. Een cultheld, het boegbeeld van de club.

Niels speelt al vanaf 1997 bij VVV, eerst in de jeugd, later op 16-jarige leeftijd zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van VVV. Hij debuteerde als invaller in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Cambuur op 3 oktober 2003. Inmiddels dus al bijna 12 jaar een vaste waarde voor onze club.

Iedere wedstrijd zijn de liedjes weer luidkeels te horen: ‘Fleuren in oranje!’ of ‘Alle ballen op Fleuren.’

Krijgt hij de bal aangespeeld ontpopt er bij vrijwel iedereen met een VVV-hart nét dat extra gevoel van vertouwen en kracht. De Koel staat achter Fleuren en dat zal hopelijk nog jaren zo te blijven. Aan het support zal het zeker niet liggen, sterker nog we mogen hem toch wel een beetje een publiekslieveling noemen.

Graag zou ik zelfs een oproep doen aan het VVV bestuur, misschien klinkt het erg vreemd maar wat zou het mooi zijn om ‘Ôzze Niels’ een contract te geven voor het leven!? De zekerheid voor Niels dat hij nog jaren in ons mooie stadion mag spelen, supporters tevreden én een vaste man in de selectie!

Begrijp me niet verkeerd, ik weet ook dat hij niet de Lionel Messi is van VVV of de beste linksback van Nederland. Maar hij is wel dé man van de club, een man met een hart voor VVV die altijd zijn mannetje staat. Iemand die alles al heeft meegemaakt binnen de Koel, en de club. Iemand die inmiddels al 10(!) trainers heeft meegemaakt en als geen ander weet wat er allemaal speelt binnen de club en bij de supporters.

Op 3 Mei 2013, toen Niels’ contract het laatst werd verlengd, zei Wim Dusseldorp het volgende: ‘’Ik ben blij met de contractverlenging van de 26-jarige Fleuren. “Niels is een no-nonsense speler met een prima instelling. In alle seizoenen heeft Niels bewezen dat hij een zeer betrouwbare prof is, die zich ook in de moeilijke periodes altijd van zijn beste kant heeft laten zien. En meer dan tien jaar betaald voetbal bij dezelfde club is uniek, zeker in de huidige tijd.”

Waarom zou dit nu niet gelden? Fleuren is een man van het publiek, hij verdient het contract misschien wel meer dan ieder ander!

Come on Venlo, Fleuren in (Oranje) De Koel!
Sam Vervoort

9 Responses

 1. Depor

  Wat een grote onzin zeg. Fleuren is echt niet de man van het publiek. Het is een feit dat hij al meer dan 350 wedstrijden bij VVV achter zijn naam heeft staan, maar daar houdt het dan toch echt mee op. Hij straalt niks uit en tegen NAC (met name in de thuiswedstrijd) was weer eens te zien dat hij er niet veel van kan. In balbezit weet hij echt niet wat hij met de bal moet doen. Verdedigend is het ook niet geweldig. Het is niet voor niets dat veel tegenstanders juist Fleuren steeds vrij laten in de opbouw.

  Een Mister VVV verdient een contract voor het leven. Maar een Mister VVV is een personality, laat zich horen richting de supporters, laat zich horen vanuit de spelersgroep, is een echte aanvoerder die VVV naar buiten toe uitdraagd. Dat heeft Nielsje helemaal niet.

  Dus wat mij betreft geen nieuw contact en een jeugdspeler de kans geven op de linksback positie. Dit zijn posities (backs) in een eerste divisie elftal die eigenlijk door jeugdspelers opgevuld moeten worden. Net zoals dat ooit met Ammi, Smits en Derikx gebeurde!

 2. roermond

  Wim Dusseldorp citeren: Laat me niet lachen. Deze heeft veel te lang in Venli gezeten, evenals die L1-supporter Willy Dullens….hebben werkelijk totaal niks toegevoegd aan Vvv..

 3. kenfen

  Ik was een aantal jaren geleden echt geen Fleuren fan echter de laatste 2/3 jaar staat hij zijn mannetje, is een degelijke back voor de bovenkant juup een zeer bruikbare kracht. Bovendien straalt hij tegenwoordig rust uit en is niet meteen van de kook bij een slechte pass Dit jaar ging hij m.i geen een keer door de ondergrens terwijl hij wel vaker bovenmodaal speelde Nee geen contract voor het leven maar de komende 2/3 jaar mag hij wat mij betreft in de koel acteren Alle ballen op Fleuren

 4. Word

  Hij wil zelf niet blijven. Wil naar Duitsland toe of eredivisie Nederland. En als dat niet lukt wordt hij amateur bij de Treffers en gaat hij deeltijd erbij werken.

  1. Zoiets liet hij toen ik hem interviewde al een beetje doorschemeren. Maar komt toch als een verrassing. Ik gun hem trouwens elke transfer, zoals in de column beschreven heeft hij een hart van goud,

 5. Louis van Gaal

  Wat een onzin allemaal. Ik zeg: met Fleuren gaat het volgend seizoen niet gebeuren.. Op een gegeven moment is het goed geweest en moet je netjes tegen elkaar zeggen: Het waren 9 fijne jaren…Houdoe en bedankt

Leave a Reply