Column: Namen

Enkele weken geleden kreeg ik van een vriend een cadeau. Hij kon wegens een chemokuur niet aanwezig zijn op mijn verjaardag, maar nu konden we elkaar weer spreken. En hij had een pakje voor me. De inhoud: zomerse krantenknipsels en bijlagen van kranten uit 1976 en 1985. Twee keer de promotie naar de eredivisie van VVV, de eerste keer met Rob Baan, de tweede keer met Sef Vergoossen.
Toeval of niet, mijn verjaardag (dit jaar een kroonjaar en daarom een groot feest) viel samen met de wedstrijd Willem II-VVV. Ik hoorde de uitslag lang nadat de “strijd” gestreden was. En verbaasd was ik niet.

Op de verjaardag van mijn schoonmoeder speelt VVV in Venlo tegen Go Ahead. Toeval bestaat niet, ik wist vooraf al dat het een verloren zaak was. Hoewel, verloren? Uiteindelijk was ik er van overtuigd dat het geen verloren zaak hoefde te zijn nadat Ton Lokhoff ontslagen was. Best een aardige man, maar niet de juiste man gebleken voor mijn club.

Op deze site heb ik weer allerlei vooral negatieve commentaren gelezen over de hele santemekraam rond onze club. Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen, waar we vooral geen waarde aan moeten hechten. Lekker uitblazen van frustraties of de cynische kijk van de kleinstedeling. Maar goed dat wij geen directe invloed hebben op het beleid. We zouden dan waarschijnlijk een schuldenlast hebben van het formaat Real Madrid met een selectie van het niveau 4e klasse onderafdeling. Maar goed dat de beste stuurlui aan de wal staan.
En nu even serieus. Met de mogelijkheden die VVV heeft zou een eventueel verblijf in de eredivisie hoogstwaarschijnlijk hetzelfde beeld bieden als afgelopen seizoen: vooral billen knijpen en hopen op het beste. Lokhoff had waarschijnlijk nog voor de troepen gestaan en dat zou desastreus zijn geweest met een krediet van nul en daarmee een hoogstwaarschijnlijke ontslagronde rond Kerst.

Dan maar een frisse start. Trost lijkt de aangewezen trainer om door te groeien en wat misschien wel belangrijker is, breed gedragen binnen de club. Een frisse start in de JL. De wat minder frisse types, die liever in de eredivisie blijven, hebben ons al voor een deel verlaten en de verwachting is dat er nog wel wat volgt. Dat Van Haaren en Wildschut weg zijn is wellicht jammer, maar de toegevoegde waarde van dit duo was afgelopen jaar mager, hoewel je je kunt afvragen aan wie dat gelegen heeft. Bryan Linssen weg was ook te verwachten en dat is echt jammer, echter de gunfactor is hier hoog. Uiteindelijk heeft hij afgelopen seizoen laten zien dat hij eredivisiewaardig is, dan moet je om te groeien ook op dat niveau blijven spelen.

Het bijzondere is dat bij het vertrek van deze knapen direct gereageerd op de site en ook namen volgen van eventuele ‘aanwinsten’. En de aannames van de diverse reageerders op het nieuws, vooral Paljas vond ik fenomenaal. Die wist wat Linssen had opgebracht en wist ook wat een gelijkwaardige vervanger zou moeten kosten, wel een half miljoen! Heerlijk! Ik zou willen dat ik deze gave had om te weten wat opbrengsten en kosten zijn zonder dat ik inzage heb in de onderhandelingen en cijfers. Sterker nog, de noodzakelijke uitgave voor een vervanger is ook al bekend want die kost dus een half miljoen wat betekent dat het VVV 2 ton kost om een vervanger van Linssen aan te trekken. Verder moeten er volgens de meeste op deze site vooral veel spelers bij komen, minstens 5. De man die er het dichtst op staat, René Trost, houdt het bij de huidige selectie op 2 of 3. En waarschijnlijk totaal andere namen dan de vele die hier al gepasseerd zijn. Ik vertrouw meer op Trost en verder is het rustig afwachten. Zoals elk jaar weet je pas half september hoe de vlag erbij hangt. Met het huidige competitieschema wellicht wat eerder. En aan de andere kant, hoe vaak zien we niet dat aan het einde van de competitie een outsider de promotie pakt. Het blijft een ongewis avontuur.

Oh ja, nog even voor de namennoemers, de meeste namen die hier voorbij komen zijn pas haalbaar als we een groter onderkomen hebben. Het komend seizoen wordt op veel vlakken uiterst belangrijk: doen we mee om promotie, maar belangrijker voor de toekomst van VVV wordt de beslissing of er een groter onderkomen wordt gerealiseerd, in december weten we wellicht meer. Want komt dat er niet kunnen we zoveel namen noemen als we willen, de JL is dan uiteindelijk het hoogst haalbare als je kijkt naar de ontwikkelingen bij andere clubs. December wordt of een hele koude douche of een warm bad. Met een warm bad komt er vast nog een derde krantenknipselcadeau, de promotie naar de eredivisie in 2014 of 2015. Eerst maar met vakantie.

23 Responses

 1. Frosty

  Ben net terug van vakantie.
  Ik hoop dat Trost er iets van weet te bakken komend seizoen, misschien verrast een van onze jeugdspelers ons wel.
  En het is te hopen de Nwofor blijft!!

 2. Zutjes_aan

  Al jaren wordt er gezeken over het feit dat er meer jeugd moet doorstromen naar het eerste. Nu hebben we eindelijk, uit nood geboren, een aantal jeugdspelers die waarschijnlijk volgend jaar deel uit zullen maken van de basisopstelling, is het volgens velen hier wéér niet goed.

  Ik heb vertrouwen in de jonge jongens komend seizoen. En of ze promoveren of niet dat zien we dan wel, minstens net zo belangrijk is het creeeren van goodwill bij de voetballiefhebber in Nederland. Die goodwill die we de laatste jaren zieltogend hebben zien afnemen.

  En Nwofor blijft wel, daar ga ik vanuit. Hij mag dan zelf wel weg willen, als er niemand geinteresserd is, houdt het snel op natuurlijk.

  1. Word

   Volgens mij wil zaakwaarnemer Tony vooral dat hij verkast.

   Van de jonge jongens denk ik dat Gijzen een echte kans verdient (en ook krijgt van Trost). Slimme speler, slimme jongen. Hoorde Trost er weer hoog over opgeven na de wedstrijd. Al is het wel een grote stap voor zo’n onervaren speler.

  2. sultana

   Ik zie liever ( eigen ) jeugd die willen zich bewijzen en gaan er vaak vol voor, beter dan sommige te dure buitenlanders of huurlingen die er de afgelopen seizoenen gehaald zijn. Misschien gaat Trost wel verrassen met de jeugd 🙂

 3. OooLGooO

  Goede en reeele collum. De meeste namen zijn idd niet haalbaar en het beleid rondom het stadion blijft toch het belangrijkste punt.
  maar dat je een vostermans niet vastlegd die graag bij vvv voetbalt en transfervrij is snap ik niet. Nou laat je weer een voetballer op proef komen die in de afbouwfase van zijn loopbaan is, hier is al vaker uit gebleken dat dit geen goede resulaten hebbeb geleverd.

 4. OooLGooO

  @word

  punt 1: reimerink wilde ook vertrekken, lijkt nu echter het vertrouwen van Trost te krijgen.
  punt 2: wie speelde er wel goed onder lokhof?? niemand…. vind Vostermans persoonlijk een prima verdediger voor de JL, als hij maar het vertrouwen krijgt.

  maarja we zullen zien wat er van gaat komen.

 5. BVVblerick

  Nou doe die Nwofor maar gou verkopen en vvv zit niet de slapen haal voor zijn plaats prince rajcomar 10 keer beter dan nowgoal :P:D wakker woorden
  maar jah zo als altijd zal vvv toch weer te laat zijn P,s traveles copper speel best aardig

 6. sobermikel

  Ik vind het leuk als er wat jeugdspelers bij zitten, mits deze kunnen voetballen.
  Je hebt er niets aan om jeugdspelers bij de selectie te halen als ze niets kunnen.
  Een jeugdopleiding, zoals Feyenoord en Ajax zal er toch nooit komen. Daarvoor is het gebied te klein. Kijk maar naar P$V. Ook daar is er niets van jeugd te bekennen.
  VVV moet gewoon kijken naar goedkope of transfervrije spelers.
  Met dat sentimentele gelul over jeugdspelers pak je geen punten. Dat is toch waar het in het voetbal om draait. Dus: roze bril af en realistisch worden.

 7. Ruben

  Ik ken hem eigenlijk helemaal niet. Laat me verassen.
  Hij ziet er in ieder geval wél uit alsof hij fysiek z’n mannetje staat achterin. Volgens mij kunnen we dat goed gebruiken in de verdediging!

 8. insogue

  Our focus will be on algorithm performance assessment in the context of estimating the density of immune cells in breast cancer called stromal tumor infiltrating lymphocytes sTILs maximum dose of lasix This became a concern when women who were in clinical trials and taking denosumab suffered serious infections requiring hospitalization at a higher rate than women taking placebo

Leave a Reply