VVV-Venlo

Column: Volle bak achter VVV-Venlo. Juist nu.

Een gevoel van somberheid, negativiteit en zeiken valt als een donkere wolk over onze club VVV. Bijna een Shakespeariaans verdriet. Ik heb er zelf ook aan meegedaan en ik schaam mij lichtelijk daarvoor. Ik heb ooit een mentaal contract getekend voor het supporterschap van VVV-Venlo. Onvoorwaardelijk. En, ik denk dat ik het contract geschonden heb.

Nu wil ik niemand beschuldigen, verre van zelfs, maar ik denk de sportieve prestaties niet het enige is wat op dit moment te wensen over laat. De gehele club neemt deel aan deze crisis en zo ook de supporters, want in wezen zijn wij een speciaal onderdeel van VVV-Venlo.

De club zelf herkent dat supporters negatief reageren op de sportieve prestaties. Reacties die heel begrijpelijk zijn, want laten we eerlijk zijn: het is gewoon zeer matig tot slecht. Logisch dat de reacties dan zo zijn. Ik ben overigens zelf geen fan van het afvallen van specifieke spelers of leden van de technische staf, want men faalt als colleftief of zegeviert als collectief.

Dat VVV-Venlo er zo’n filmpje uitdoet op social media is teken van twee verschillende dingen die ik niet graag zie bij VVV. De supporters bepalen uiteraard zelf hoe zij zich bewegen en hoe er gesproken wordt over de club, dat is totaal niet de taak van de club. Daar moeten zij zich ook niet aan branden. Maar aan de andere kant hebben ze ook niet het gevoel dat zij gesteund worden door de supporters, en dat moet ook veranderen.

VVV-Venlo is als een organisme en dat organisme staat onder invloed van zowel interne als externe factoren. Intern kunnen wij niets veranderen, wij kunnen een speler niet beter laten spelen – hoe positief of negatief we daar ook reageren. Wij kunnen als supporter wel iets betekenen in de externe factor. De randvoorwaarden om verandering/progressie in te zetten is een positief leef -en werkklimaat. En, daar kunnen wij voor zorgen!

Het supportersgevoel komt vanuit de supporters en dit is het moment voor ons om volle bak achter onze club te staan. In goede en slechte tijden, het blijft onze club. Wij als Venlonaren.net zullen dit zeker gaan doen en wij hopen dat iedereen hier achter gaat staan. We moeten altijd kritisch blijven, maar er ook aan denken dat wij gezonde positiviteit, de club ook kunnen steunen!

Heb jij ideeën hoe je VVV positief kunt ondersteunen in het stadion, maar ook op sociale media? Wil je samenwerken met Venlonaren om de steun uit te kunnen dragen? Of wil je gewoon je zegje kwijt hierover? Laat het dan hieronder weten in de reacties.

FORZA VVV

Marc Lamberts

49 Responses

 1. Hup VVV!

  Denk dat dit een prima stuk is, sluit me hier volledig bij aan!

  Rond de wedstrijden mag er kritiek geleverd worden en ook klagen mag. Maar tijdens een wedstrijd moet positiviteit van de tribunes komen die dan hopelijk overslaat op de spelers!

  Hup VVV!

 2. mats

  Ben het gedeeltelijk eens!
  Tijdens de wedstrijd moet je achter de jongens gaan staan en schelden of uitfluiten is niet mijn ding. Nee echt. Maar erna mogen er best harde noten gekraakt worden als dat nodig is.

  En voor zondag geldt slechts één ding! Als je dat VVV SHIRT aantrekt dan ga je d’raan wie verrekes! En diegene die dit zondag niet op kan brengen die kan optyfen. En dat zal ik dan ook laten merken! Want dan moet je als supporters ook laten zien dat je het niet pikt dat er iemand loopt te lapzwansen. Dat is ook supportersgevoel.

  Van de club zelf heb ik heeeel weinig vertrouwen in hun binding met de supporters. Dat hebben ze jaren bewezen…… liever verhogen ze toegangsprijzen tijdens toppers en geven ze fans van die clubs alle ruimte om op ZW te schooien. Grrrrr.

  Overigens verwacht ik van de club toch ook dat ze eisen dat de spelers er 100% voor gaan en wie niet kan of wil kan zijn contract inleveren. Het is klaar nu met zo’n Wright bijvoorbeeld die als een zak hooi over het veld loopt

  1. Venleau

   Je hebt het maar moeilijk hé met die uitsupporters op ZW? Voor hen zijn de prijzen toch hetzelfde als voor de VVV supporters? Hebben die meer geld te besteden of wat? Als het stadion niet gevuld kan worden met louter VVV-supporters is het voor VVV bepaald geen ramp als het opgevuld wordt met uitsupporters. Elke euro telt. Bovendien, hoe wil je uitsupporters weren op de thuistribunes? Dit valt toch niet te controleren? Ga je zondag mensen weren die uit Rotterdam e.o. komen? Kan niet, mag niet. Feyenoordsupporters komen ook uit regio Venlo, hoe wil je dit dan gaan doen? Iemand uit het stadion zetten als hij Feyenoord liederen zingt? Kan niet, mag niet. Je moet gewoon hopen dat de uitsupporters zich gedragen, zo niet, dan kun je pas optreden. In Duitsland zitten supporters van thuis- en uitclub ook door elkaar -zelfs met shirtjes van de club aan- en dat gaat ook prima.

   1. mats

    Dus jij wilt beweren dat al die FEY/AJA/PSV supporters uit de regio een VVV clubcard hebben. Als ze echte supporters van FEY/AJA/PSV zijn hebben ze een clubcard van desbetreffende club. En je kan maar één clubcard hebben. Als je dan verplicht tickets op naam en/of 1 per clubcard verkoopt én dat controleert bij de ingang dan heb je dat zo opgelost hoor..

    Of denk je dat je bij bijvoorbeeld FC Utrecht zomaar bij de kassa een kaartje kan kopen voor ene van de thuishalen zonder FCU clubcard.

    En dan nog; ja het zit me hoog omdat VVV de deuren wagenwijd openzet voor die supporters, terwijl ze te weinig doen voor de eigen supporters. Stadion moet vol zitten met VVV supporters. Dus ik zeg; gooi in de media dat je met clubcard van VVV gratis naar binnen mag tegen FEY! Eens kijken of ZW dan vol komt. Zó kweek je goodwill en haal je mensen binnen die misschien enthousiast worden en vaker willen komen.

   2. Venleau

    Ik zal je even uit je dromen helpen Mats. Het idee achter de clubcard is wat van te zeggen en goed geprobeerd. Je mag inderdaad maar 1 clubcard hebben. Echter wat doen supporters van clubs die uitwedstrijden willen bezoeken zonder gebruik te moeten maken van die vreselijke combi’s en op de thuisvakken plaats willen nemen? Die bestellen een clubcard van een andere Eredivisieclub op naam van een familielid/vriend/collega. Het is heel makkelijk. Er wordt namelijk nergens bij de entree gecontroleerd op namen op tickets icm ID. Zo kun je als supporter van Feyenoord makkelijk een kaartje voor VVV bestellen. Dat wordt heeeeeel veel gedaan, geloof mij. VVV kan hier niks tegen doen.

    En gratis kaarten uitdelen? Leuk voor de seizoenskaarthouders die veel geld betalen voor een kaart… en dat heeft dus geen zin omdat Feyenoordsupporters met een VVV clubcard dan ook. gratis naar de wedstrijd kunnen.

  2. Ik neem zondag gewoon mijn beste vriend mee , en die is toevallig Feyenoord supporter, en ik vind dat dat zeker moet kunnen. Maar ik ben het wel met je eens dat VVV er op moet toezien dat niet hele hordes Feyenoord supporters tussen het thuispubliek gaatn zitten omdat dat wel veel gedoe kan opleveren, mocht Feyenoord verliezen…

   1. Venleau

    Hoe kan VVV hier op toezien? Ze hebben dikwijls geen Feyenoordkleding aan of een roodwit geschminkt gezicht.. Het klinkt allemaal heel romantisch jullie wensen maar het is simpelweg niet uitvoerbaar. Moet je je voorstellen dat jij een Feyenoord of Ajaxsupporter bent wonend in Venlo en dat je dan Feyenoord-VVV of Ajax-VVV wilt gaan bekijken en dat je dan geweerd wordt bij de entree omdat je uit Venlo komt.

   2. Ik heb geen seizoenskaart, wel een clubcard. Er is nu bij het kopen van de kaartjes via de site ook een xtra check dat de gegevens van degene die de kaartjes betaald ook overeenkomt met de persoonlijke gegevens van de bezitter van de clubcard die inlogt via de site. Zeker geen waterdicht systeem natuurlijk, maar het maakt het misbruik van het clubcardsysteem toch net iets lastiger…

   3. Venleau

    Hoe wordt dat gecheckt Distortion? Worden er bankgegevens gecheckt dan of hoe moet ik dat voor me zien? Zou op zich wel een kleine verbetering zijn ja.

   4. Via het iDin systeem als je online kaartjes besteld. Ze checken dan op die manier of de gegevens van de degene die betaalt overeenkomen met de gegevens van de persoon die met zijn clubkaart inlogt. Nogmaals niet waterdicht, maar het zal helpen. Wat Mats hieronder stelt is natuurlijk nog beter, maar zal wel voor problemen zorgen bij de doorstroming van het publiek bij de ingang. Dus ik denk dat dat de reden is waarom ze hier niet voor kiezen…

   5. Venleau

    Oh ja daar las ik laatst aan al iets over. Dat is al een mooie drempel maar inderdaad niet waterdicht. Ja dat laatste is ook zo denk ik. Bovendien weet VVV dan dat het minder kaarten gaat verkopen = minder inkomsten dus zal hier sowieso niet snel voor gekozen worden plus dat er extra geld neer geteld moet worden voor controle aan de ingang.

   6. mats

    Ik snap je. Daarom zeg ik ook. Check bij de ingang per persoon per kaartje of iemand een clubcard heeft. Als Jan binnen wilt komen op de clubcard van Karin dan kan je iemand toch weigeren? Zo moeilijk is dat toch niet?

   7. Venleau

    Maar ik denk dat dit logistiek gezien een onmogelijke opgave is. Dan gaan er lange wachtrijen ontstaan en mensen gaan echt niet eerder naar een stadion komen om op tijd te zijn. Dan krijg je juist weer onnodige onrust/agressie onder de mensen en sta je als club voor de wedstrijd spreekwoordelijk met 1-0 achter.

   8. mats

    Je kunt toch communiceren ‘kom op tijd want je wordt gecontroleerd op naam en clubkaart.? Desnoods maak je aparte ingang / rij voor seizoenskaarthouders en losse kaartjes. Dan weten de losse kaart houders toch waar ze aan toe zijn?

   9. Je wordt niet geweerd omdat je uit Venlo komt, maar omdat je een supporter van de tegenstander bent. En dan hoor je gewoon in het uitvak te zitten. Of je nou uit Rotterdam komt of uit Venlo.

   10. Venleau

    @distortion Ik vind dat dat ook moet kunnen zolang men zich maar gewoon gedraagt en niet opzichtig gaat uitdagen. Zeker in het, zoals we zelf maar al te graag beweren, gastvrije Limburg. En klappen als je club scoort mag dan ook gewoon vind ik.

   11. Koelie

    https://twitter.com/Camiel46/status/1190358153948487682?s=20
    https://twitter.com/Manonvdven/status/1190357669636378626?s=20

    Zie bovenstaande berichten van mensen die een mail hebben gehad van VVV waarbij gemeld werd dat hun kaartje voor Feyenoord is geblokkeerd. VVV meldt in de mail dat ze “geconstateerd” hebben dat de betreffende personen niet eerder wedstrijden van VVV heeft bezocht en in de regio “Rotterdam” wonen. Op last van de lokale driehoek is het kaartje geblokkeerd. Het kan dus wel.

    Wel frappant dat de betreffende personen uit Den Haag en Wijchen komen.

   12. mats

    Heel goed! Het gaat er mij niet alleen om anderen te weren. Het gaat er mij om dat VVV de eigen supporters serieus neemt en op de eerste plaats zet in het eigen stadion!

 3. chretien

  Het publiek, de fans, reageren op wat ze zien op het veld. Zo is het en niet anders. Het zal moeten beginnen bij de selectie, ook op de bank, en uiteraard bij coach en zijn assistenten. Negatievelingen en spelers met geen inzet meteen aan de kant zetten.
  Verliezen van een wedstrijd is zuur, moeilijk te pruimen, maar geen inzet, niet het gras opvreten is geen optie.
  FORZA VVV!

 4. Venleau

  Ik vind dat er een beetje wordt overdreven als het gaat om het zogenaamde eeuwige “genäöl” van de Venlonaar op VVV. Als het goed gaat op het veld, gaat het ook goed met de supporter. Gaat het wat minder, dan volgt er geklaag. Dat is het gedrag van bijna elke supporter van elke sportclub, in welke sport dan ook. Het hoort ook bij het opportunistische voetbalwereldje. Dit is echt niet alleen maar bij VVV zo. Dat is ook zo bij Ajax, dat is ook zo bij PSV, dat is ook zo bij Helmond Sport, dat is ook zo bij ADO Den Haag, bij Utrecht, Groningen en zelfs bij de volksclubs Feyenoord en NAC die vaak zo geroemd worden om hun trouwe publiek. Het gaat slecht bij Feyenoord (in alle geledingen) en de Kuip raakt leger en leger en mensen worden steeds cynischer, ga ook maar eens kijken op hun fansites bij de reacties.

  Dat de Koel maar niet vol raakt is ook niet zo vreemd. Het is een landelijke trend, in alle stadions zie je steeds meer lege stoelen en gaat de bezettingsgraad omlaag. Vooral bij de kleinere clubs, dat komt omdat deze clubs een kleinere supportersschare hebben waar ze uit kunnen putten om het stadion mee te vullen. De intrede van live voetbal op o.a. Fox heeft ervoor gezorgd dat voetbal steeds makkelijker te bekijken is vanuit je luie stoel en de drempel steeds hoger wordt om een stadion te bezoeken. Zeker als dit stadion oude gebrekkige faciliteiten biedt aan zijn gasten en er weinig sfeer is in het stadion. Voor het (goede) voetbal hoef je niet meer naar het stadion. Mensen gaan naar het stadion voor de toegevoegde waarde bij het aanschouwen van het voetbalspelletje op het veld. Met alle respect, maar bij VVV ontbreekt dit gewoon voor een groot deel. Mensen gaan niet naar de Koel voor de geweldige sfeer die er hangt of voor de geweldige catering, wc’s enzovoorts. Daarom vind ik het zo jammer dat de bouw van het supportershome onder de O-tribune voorlopig niet door gaat. Dit zou juist een upgrade van de toegevoegde waarde van een stadionbezoek zijn. En de sfeer, tja wat moet je er van zeggen, mensen doen erg hun best, vooral op O, om maar wat van te maken. Ze trommelen en zingen, echter verdwijnt het geluid gelijk in de open hoeken die de Koel kent. Het geluid blijft niet hangen, het galmt/echoot niet in de Koel, hierdoor lijkt het meteen een stuk minder sfeervol.

  Ook de prijzen bij VVV zijn niet mals. De kaartjes, oké, niet goedkoop, maar kan ik nog mee leven. Maar de catering, dat is voor wat je er voor terug krijgt, veel te hoog. Mensen, vooral die niet al te veel hebben te besteden, denken wel twee keer na of ze in de Koel voor bijna 5 euro voor een grote bier of cola naar het voetbal te gaan kijken of voor €2 euro warm en droog thuis achter de tv.

  Ik wil hiermee niet de club afzeiken, want ik (en met mij genoeg anderen) blijf gewoon elke wedstrijd gaan (met mijn seizoenskaart) en zie wel degelijk dat men er met beperkte middelen het beste van probeert te maken bij de club. Dat waardeer ik enorm en heb ik respect voor. Het voetbal boeit me niet niet zo weinig, is het goed, is het slecht, ik blijf achter de club staan en sta elke keer (ook bij een nederlaag) na de wedstrijd nog te wachten om de spelers en staf te steunen met een applaus. Dit is het enige wat je als supporter zelf kunt doen om er het beste van te maken.

  Waar ik me dus wel aan stoor is dat er door bepaalde mensen binnen de club telkens wordt gecommuniceerd dat de Venlonaar het zo laat afweten bij VVV en daar doe je er velen mee tekort die er wel altijd zijn. Juist zo vergroot je de negativiteit binnen de club. Waardeer wat je wél hebt.

  Hup VVV!

  1. Koelie

   Eens.
   Daarnaast valt het me op dat de ronduit negatieve reacties op social media vooral komen van voornamelijk mensen met in hun avatar/ bio /interesses namen van andere clubs (vooral jawel Ajax en vaak dan ook nog Chelsea/Bayern/Barca/Real). Deze gloryhunters komen wellicht 1 keer per jaar naar De Koel. Maar niet voor VVV. Schrijnend dat het er zoveel zijn in de regio Venlo en die er dan ook nog plezier bij hebben om de crisis bij VVV. Paupervolk. Daar doe je niks tegen. Dus negeer dat gewoon en bekommer je om de supporters die er zondag wel zijn.

   De fans hier op de site zullen heus wel zondag nog een keer gas geven in het stadion.

 5. Meuske

  Denk dat iedereen hier op het forum VVV meer dan een warm hart toedraagt en Venloos bloed ons allemaal door de aderen stroomt daarom ook de emotie in opmerkingen en reacties! We worden in en rondom het stadion ook niet echt verwend als VVV supporters zo laten ze ons al een behoorlijke tijd in de kou staan! We raken alleen in paniek als het bier op is? Nee ik niet ik raak in paniek als mijn club iedere week een draai om de oren krijgt en het lachertje van de eredivisie aan het worden is met als druppel het beker duel van afgelopen week. Kom op man dit kan toch echt niet schaam me kapot iedere week weer. Laten we Maaskant buiten schot? Wie binnen de club neemt dan zijn verantwoordelijkheid voor deze puinhoop op het veld? Zal altijd supporter blijven en zal in het stadion nooit mijn ongenoegen tonen richting spelers en staf maar onze steun zal het tij niet keren deze keer ben ik bang.

 6. robvvv

  Mooi te zien de betrokkenheid van velen die op deze website posten.
  Voor mij geldt al 60 jaar Hup VVV / Forza VVV…. in voor- en tegenspoed.. en dat laatste heb ik vaker meegemaakt dan het eerste helaas , maar het weerhoudt me niet te blijven komen. VVV zit in mijn bloed en mag hopen dat dat voor velen ook geldt. Spelers en trainers zijn voorbijgangers… Wij, de supporters, zijn er altijd !!!

 7. chretien

  De arbiter is Blom. Laat ik het netjes zeggen. Hij is geen fan van VVV. Ik zeg, dat hoeft ook niet. Fluit een neutrale wedstrijd, dan zul je mij niet horen…..

 8. Venleau

  Nou zit ik de Limburger te lezen en zie ik weer een banner/advertentie voorbij komen van VVV ‘In goede en in slechte tijden’ #samenvvv… Pffffff dit zijn dingen waardoor ik me ga ergeren aan VVV. Er wordt net gedaan of de trouwe supporters/seizoenskaarthouders het massaal laten afweten nu het slecht gaat. Die gaan toch gewoon elke wedstrijd? Dagjesmensen, toeristen en goedweersupporters die af en toe een wedstrijd van VVV bezoeken bereik je echt niet met zo’n banner/advertentie. Die gaan nu echt niet denken: ‘oh, laat ik nu maar eens naar een wedstrijd van VVV gaan want ze kunnen mijn steun wel gebruiken’. Ik vind dat je met dit soort advertenties juist een nog extra negatiever beeld rondom je club creëert.

  1. Lincoln

   Ben ik het volledig met je eens. Het voelt een beetje gedwongen om achter de club te staan en ik vind persoonlijk dat zulke statements niet door VVV zelf gedaan moeten worden maar juist door platformen als de fanclub en alle andere 100000 platformen. Heb me er ook een beetje aan geergerd. En ik vind het geen slimme zet

   Zoals je zegt je framed en laat een negatief beeld van je supporters zien.

   1. Venleau

    Inderdaad. Nu gaat het applaus dat ik (overigens elke wedstrijd, ook bij een zware nederlaag) na de wedstrijd aan de spelers geef bij de ereronde een beetje als een geforceerde steunbetuiging voelen. Wij hebben dit soort hashtags toch niet nodig?

 9. YowVVV

  Eens, met z’n allen achter vvv, behalve die 1000 feyenoorders. Maar als er een of enkele dat kunstgras niet opvreten en vechten voor onze club, dan is het klaar en is er totaal geen respect meer. Verder vind ik, als er echt geen andere oplossing is, gooi Jay maar voor de groep, samen met Luypers en Nilis is dat echt wel wat vakkennis.

 10. RuiverCity

  Met zijn allen achter het team morgen. Die steun kunnen ze nu gebruiken. Alles moet wijken voor de drie punten want die alleen kunnen de crisis stoppen.

  Ik verwacht morgen grote problemen met die (nep-)Rotterdammers maar dat terzijde. Iemand met een rood/witte sjaal of shirt meteen in het uitvak zetten.

 11. supportertje

  Tijd dat we opstaan als echte supporters, en elkaar nu niet meer afzeiken, en als een geheel achter onze ploeg gaan staan. Ik vind het ook allemaal klote, en ik kan wel janken zoals het nu gat bij VVV. Maar VVV, onze ploeg, ons team. We verlangen maar een ding, vechten tot je er bij neervalt, en als je dan verliest, jammer dan.

  1. spits

   Ik bin 69 en kom al vieftig jaor kieke. Genne paniek ut is wie ut is. We zien gedegradeerd en gepromoveerd en zoe blief det. Dit jaor is lastig maar neet hopeloos. Ozze traener is eemand wao ut moeilijk is huuegte van te kriege.
   Ik dink det volgende week ein besloet mot valle of hae blief of mot gaon.
   .

 12. Rossie

  Wees nou toch eens realistisch allemaal! Ik word moe van allemaal dat bijna verplichte naïeve positivisme. Tegen Fortuna moest er een reactie komen van de spelersgroep: kwam niet. Tegen Groen Ster moest er een reactie komen van de spelersgroep: kwam niet. Waarom zou die reactie er tegen Feyenoord dan wel komen? Een Feyenoord nota bene dat er op gebrand zal zijn om voor de nieuwe trainer iets te laten zien. Ik zou echt héél graag willen dat het anders was hoor, echt geloof me, maar we komen gewoon kwaliteit tekort. Iedereen met een béétje kijk op voetbal ziet dat toch? Niets meer, niets minder. En dat is geen negativisme, dat is gewoon een feitelijke constatering (helaas). Als we dit seizoen uiteindelijk nog 16e worden mogen we heeeeeeeel blij zijn (en hopen en bidden dat we de nacompetitie overleven). Ik vrees echter dat het de 17e of zelfs 18e plek zal zijn als er niet heel gauw iets gaat veranderen. En dan is de vraag natuurlijk wát er dan moet veranderen? Helaas, ik weet het ook niet…als je blijft verliezen moet de trainer uiteindelijk natuurlijk weg, dat kan niet anders, hij is eindverantwoordelijk. Maar of dat iets gaat helpen? Ik vraag het me af…enige dat zal helpen denk ik is een aantal kwalitatief betere spelers halen in de winterstop maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Met andere woorden: het wordt een heel lastig verhaal! 😔

 13. Meuske

  Whright weer in de spits dus doot maar een leger aan stomp kaarsen!! Misschien nog beater steak ut kapelke maar gewoën aan 🤣 oh nee we mogen niet meer te negatief zijn!! Come on Venlo Forza VVV

 14. Kladderdaats

  Zelfs daar buiten zit VVV nog te blunderen . Op de zuidtribune de poort dichtmaken waardoor de ouderen onder ons helemaal om moet lopen voor te.pissen of voor naar huis te gaan. Staan daar een paar van die oetlullen hun opdracht uit te voeren van iemand die lekker droog zich zit te masterberen en niet in de gaten heeft dat die F’noord supporters (overigens heel goed gedroegen) buiten het vak twee vuurwerkbommen af lieten. Vaders met kinderen niet langs die F’noord supporters durfden maar ook niet door die poort mochten en ook niet de maas tribune op mochten van een een of amdere muts. Wat een k*t beleid en wat een k*t VVV. Komt nog eens bij dat er een tiental VVV pillenslikkers naar die poort komen en security, lees security, bang is. Komen er drie, undercover pillenslikkers, denk ik, en lees ff goed: komt de ME een 15 minuten later omdat ze nog een frietje oorlog aan het wegwerken zijn. Jammer dat je hier geen video’s of foto’s mag plaatsen. Wat een vertoning. Echt zielig. Echt een k*t club dat VVV. Al 25 jaar supporter en dit heb ik nog nooit meegemaakt. En op ut veod???????? Was buiten het veld meer actie dan op ut veld. Muüge herders.
  Triest Post jonge, sla eerst Maaskantje op zijn bek en dan die Kum, randdebielen. Oh ja, en zoek een fijne club voor je zelf. De enige, enige, Post de enige op ut veld met pit een goeie bedoelingen. En aan al deze positieve wouskes op deze site. Krieg unne dieke.

  1. supportertje

   Snap dat de frustraties hoog zitten en dat er dingen zijn die niet kloppen. Daar kan ik je geen ongelijk in geven, maar, de wijze waarop je deze verwoord zijn beneden peil.

  2. Grad

   Je mag best gefrustreerd zijn, maar het taalgebruik wat je hanteert is beneden peil en hoort niet op dit forum thuis. Ik vraag me af, of we je wel serieus moeten nemen.

   1. Venleau

    Kladderdaats moet je gewoon even zijn gang laten gaan hier. Het is een gefrustreerde man die de wekelijkse gal over zijn leven even kwijt moet en als dat op een online forum kan met een stukje schuimbekkende tekst dan is dat toch goed, dat kan beter op deze manier dan het face to face afreageren op mensen of dingen te slopen.

 15. Venleau

  Trouwens mats ik moet je toch even gelijk geven over je zorgen wat betreft je reacties over de veiligheid in het stadion en de uitsupporters op de thuisvakken. Het is echt uit de hand gelopen dit keer. Waarom greep de politie/ME niet gelijk in toen er zwaar vuurwerk werd afgestoken op VW2? Waarom werden de VVV “supporters” die naar het hek tussen VW4 en VN1 kwamen niet tegengehouden of weggehaald door de politie/ME? Waarom werd er niet opgetreden tegen de uitdagende Feyenoord “supporters” op VN bij ditzelfde hek? Waarom kwam er geen ME op vak VN om ouders met kinderen en andere kwetsbaren weg te lijden uit deze onlusten? Waarom moet slechts enkel een paar weerloze (onbeschermde) supposten dit proberen te oplossen? Waarom werden de hekken in eerste instantie allebei gesloten en moesten deze raddraaiers van Feyenoord via notabene vak O het stadion uit zonder dat daar zichtbaar politie/ME aanwezig was? De politie en ME kwam pas in actie in het stadion toen de rust relatief weergekeerd was, terwijl er toch weer genoeg ME aanwezig was buiten het stadion. Is dit een kostenkwestie of wat is hier de gedachte achter? Werkt ME escalerend? Ik snap dat VVV in eerste instantie eigen baas is in zijn eigen stadion en het eerst zelf probeert op te lossen maar het werd toch al snel duidelijk dat dit niet ging lukken en de veiligheid in het geding kwam? Zoveel vragen, ik denk dat het niet zo ver had hoeven te komen. Ik vind het zeer kwalijk dat er nu weer een hele groep mensen (terecht) afhaakt met het bezoeken van wedstrijden omdat hun kinderen bang zijn en niet meer durven. Ik snap best dat VVV het ook anders wilt en het blokkeren van clubkaarten was al een goede zet in de juiste richting maar dit blijkt dus niet afdoende.

Leave a Reply