VVV-Venlo

Concept programma VVV-Venlo Eredivisie 2019-2020

De transferperiode is in volle gang, maar er wordt natuurlijk ook vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen. Vandaag werd het conceptprogramma voor de Eredivisie 2019-2020 bekend.

Als proef zouden er dit seizoen wedstrijden op de zondagavond gespeeld worden, een per speelronde. Dat leverde flink wat kritiek op Fox Sports en dit werd dan ook op het laatste moment afgeschoten door de gemeentes en politie. Lees hier meer over dit nieuws door Supporters Collectief Nederland.

Voor VVV-Venlo ziet het eruit zoals onderstaand aangegeven door de afbeelding van VVV-Venlo:

We beginnen eerst tegen promovendus RKC Waalwijk en daarna volgen wedstrijden tegen Sparta Rotterdam, Ajax, FC Utrecht en ADO Den Haag. Het wordt dus meteen weer volle bak voor de Venlonarne. LET OP, dit gaat om een conceptprogramma, dus er kunnen nog enige zaken wijzigen.

Gehele programma kun je hier vinden: Concept programma betaald voetbal seizoen 1920

17 Responses

  1. 0475

   Van de andere kant, als het lukt om die eerste twee wedstrijden te winnen heb je wel weer een goede start. Hopen dat de nieuwe trainer het snel op de rit krijgt. T wil soms nog wel even duren voordat een trainer zijn systeem erin geslepen krijgt

  1. Godfried

   niets negatiefs aan. heb gewoon een andere mening. onbekende spelers, onbekende speelstijl, niets te verliezen… zoals ik al zei. je kunt alleen maar verliezen. winnen zou namelijk logisch zijn. maar goed. je krijgt ze toch een keer.

   1. mats

    Ben ik mee eens.
    Afgelopen jaren stunt een van de promovendi altijd we in de eerste wedstrijd.

   2. Piet Verbong

    Van de andere kant: win je van RKC en Sparta (is niet onmogelijk), treed je als koploper thuis aan tegen Ajax. Wordt mooie pot dan.

 1. kenfen

  Zo is het 6 punten na 2 wedstrijden en dan vlammen tegen ajax wel toevallig dat we voor de derde keer achter elkaar hun zo vroeg in het seizoen thuis krijgen Utrecht uit is een mooie uitdaging daar hebben we afgelopen 2 jaar 2x gelijk gespeeld dus volop kansen op een goede start

  1. mats

   Terwijl we pas in ronde 33 naar Amsterdam moeten.

   Er zit geen logica meer in.
   Tegen Sparta in speelronde 2 en 34
   Tegen ADO speelronde 5 en 32.
   Tegen Vitesse speelronde 10 en 18.
   PSV 9 en 19.

   Beetje raar.

 2. De Realist

  6 punten uit de eerste 2 wedstrijden is absoluut geen zekerheidje. Sparta uit is traditioneel een heel lastige wedstrijd voor VVV. De laatste 5 wedstrijden op Spangen hebben we verloren. De laatste keer dat we daar gewonnen hebben was in 2003. We zullen het allemaal wel gaan zien.

 3. Split

  Persoonlijk vind ik het jammer dat VVV-Ajax voor de derde keer op rij in de augustus wordt gespeeld. Best veel trouwe supporters zullen niet bij de wedstrijd kunnen zijn omdat ze dan op vakantie zijn. Het is misschien wel de mooiste wedstrijd om naar uit te kijken en dan verbaasd het mij dat die al 3 jaar op rij in het begin van het seizoen staat genoteerd. Daarnaast denk ik dat het ook negatief werkt voor mensen die eind augustus twijfelen om nog een seizoenskaart te kopen. Een van de grootste wedstrijden is dan al gespeeld.

 4. marcel

  veel uitwedstrijden eerste seizoenshelft tegen de clubs die normaal in het rechterrijtje staan. dat vind ik niet zo heel gunstig. aan de andere kant, vvv doet het de laatste 2 seizoenen prima in uitwedstrijden. Maar het kan ook tegen je werken.

   1. marcel

    zoals ik al zeg, doet VVV het ook goed de laatste jaren in uitwedstrijden (wat trouwens geen garantie is voor volgend seizoen). maar als je dat even terzijde laat (het is immers gewoon een nieuw seizoen), is dit het slechts mogelijke scenario.
    waarom, kleine clubs halen normaliter hun punten in thuiswedstrijden. de ranglijst van de laatste jaren laat zelfs zien dat bijna 70 tot 90 procent van de punten daar gehaald worden en dus slecht gepresteerd wordt in uitwedstrijden. (vvv trouwens een uitzondering daarin).
    de kans is dus IN THEORIE groter dat je daar verliest dan wint. gevolg is dat je tegen clubs uit het linkerrijtje thuis punten moet gaan halen in de eerste seizoenshelft (daar is VVV uitermate slecht in geweest dit seizoen met 5 punten maar).
    wat ik aan wil geven is dat je hierdoor in een slechte positie KUNT komen in de eerste seizoenshelft, en je veroordeelt wordt tot een inhaalrace in de 2e seizoenshelft. Dat is toch een andere uitgangspositie dan de afgelopen 2 jaar. dat is wat ik er eigenlijk mee aan wil geven.
    Maar goed, het is natuurlijk allemaal koffiedik kijken, en resultaten van de afgelopen jaren zijn geen garantie voor wat er dit seizoen gebeurt.

  1. lucien1978

   Ja ben er maar blij om. Streppel wordt zwaar ondergewaardeerd en was overal goed genoeg om zijn contract uit te dienen. Ook veel positieve reacties van spelers etc over streppel gelezen.

   Nu krijgen we Maaskant. Dat is toch wel 3 niveaus slechter dan Streppel.

   Nogmaals gefeliciteerd

Leave a Reply