Conceptprogramma Eredivisie: VVV-Venlo begint tegen FC Emmen en FC Utrecht

Het begint echt te kriebelen nu de eerste oefenwedstrijd is gespeeld en het lijkt alsof de KNVB dit ook aanvoelt. De KNVB publiceerde deze morgen het conceptprogramma van de Eredivisie 2020/2021 en voor VVV-Venlo betekent het dat we gaan beginnen met een uitwedstrijd tegen FC Emmen, waarna we de eerste thuiswedstrijd spelen tegen FC Utrecht.

September
Zondag 13 september, 12.15: FC Emmen – VVV-Venlo
Vrijdag 18 september, 20.00: VVV-Venlo – FC Utrecht
Zaterdag 26 september, 20.00: SC Heerenveen – VVV-Venlo

Oktober
Zaterdag 3 oktober, 20.00: VVV-Venlo – ADO Den Haag
Zaterdag 17 oktober, 21.00: AZ – VVV-Venlo
Zaterdag 24 oktober, 16.30: VVV-Venlo – Ajax
Zaterdag 31 oktober, 20.00: FC Groningen – VVV-Venlo

November
Zaterdag 7 november, 18.45: VVV-Venlo – Heracles Almelo
Zaterdag 21 november, 18.45: Willem II – VVV-Venlo
Zaterdag 28 november: 21.00: VVV-Venlo – PEC Zwolle

December
Zaterdag 5 december, 16.30: RKC Waalwijk – VVV-Venlo
Zondag 13 december, 14.30: VVV-Venlo – Feyenoord
Zaterdag 19 december, 18.45: VVV-Venlo – FC Twente
Dinsdag 22 december, 20.00: PSV – VVV-Venlo

Januari
Zondag 10 januari, 14.30: VVV-Venlo – Willem II
Woensdag 13 januari, 20.00: ADO Den Haag – VVV-Venlo
Zondag 17 januari, 16.45: VVV-Venlo – SC Heerenveen
Zondag 24 januari, 14.30: FC Twente – VVV-Venlo
Woensdag 27 januari, 20.00: VVV-Venlo – Vitesse
Zaterdag 30 januari, 20.00: Fortuna Sittard – VVV-Venlo

Februari
Zondag 7 februari, 16.45: VVV-Venlo – Sparta

De overige wedstrijden hebben nog speeldata, maar zijn alvast in het concept opgenomen:
FC Utrecht – VVV-Venlo
VVV-Venlo – AZ
Vitesse – VVV-Venlo
Feyenoord – VVV-Venlo
VVV-Venlo – Fortuna Sittard
PEC Zwolle – VVV-Venlo
VVV-Venlo – FC Groningen
VVV-Venlo – PSV
Sparta – VVV
Heracles Almelo – VVV-Venlo
VVV-Venlo – RKC Waalwijk
Ajax – VVV-Venlo
VVV-Venlo – FC Emmen

Bron: KNVB

16 Responses

  1. Luis Erique

   Ik snap nooit zo dat mensen zo focussen op de wedstrijden tegen de Top 3. Ik vind een wedstrijd tegen pak m beet Emmen of RKC veel interessanter. Daar is het te halen.

 1. De Realist

  Ach ja, dan zal er waarschijnlijk ook geen uitpubliek (op wat gloryhunters na hier uit de buurt) zijn die zich in de Koel kunnen misdragen. (zoals afgelopen seizoen met dat tuig uit Rotterdam)

 2. mats

  De KNVB heeft hiermee voor de zoveelste keer bewezen dat ze eigenlijk alleen geïnteresseerd zijn in PSV, FEY en AJX…en dat de rest van de clubs ze gewoon geen ene reet interesseert.

 3. Ievel Knievel

  Het zou in 2021 echt niet anders zijn geweest, want geloof maar niet dat de Coronacrisus dan opgelost is. Volgens mij is er trouwens iets van compensatie gemiste inkomsten topwedstrijden/ hogere vergoeding TV gelden, juist met het oog op dit probleem. Daarnaast kan VVV meer man in het stadion kwijt als ze specifieke vakken onder 13 en onder 18 maakt. Ook zou men tijdelijke tribunes op de rondweg kunnen plaatsen om zodoende extra capaciteit te creeeren. Ook zou men vipterrassen met leuke losse tafeltjes en stoelen kunnen maken die voor een hogere prijs verkocht worden. Mogelijkheden genoeg, me dunkt.

  1. Godfried

   dus volgens jou moet vvv in deze tijd juist extra kosten maken? denk dat ze onder de streep dan minder overhouden. gaan ze dus niet doen lijkt me. al snap ik je idee. elke euro zal nu niet een keer, maar twee keer omgedraaid moeten worden.

   1. Ievel Knievel

    De huur van noodtribunes/ of zelfs koop (2e hands) van een noodtribune kun je in-calculeren en die kosten verdien je al snel terug. Misschien duurt het allemaal wel een jaar, of twee jaar, of langer. Dan moet je toch je capaciteit veilig en verstandig oprekken. Kan me ook voorstellen dat men de dure plekken gaat voorzien van kuchschermen. (Per 2 of 4 stoelen). Weinig kans op vandalisme daar. Het rekt de capaciteit in die vakken wel x2 of x3 op.

    Overigens; zeker als je een partnership sluit met een tribunebouwer/ evenementenpartner kan het een goede deal worden. Bedenk dat die sector ook helemaal op zijn gat ligt en dat voor ook minstens een half jaar tot een jaar of langer. Zij willen dondersgraag klussen hebben. De handen ineensteken dus!

    Jeugdvakken maken kost je geen geld. Je moet alleen de seizoenskaarten anders verdelen. Het levert juist veel extra geld op, omdat jongeren vooralsnog geen afstand hoeven te houden. Veel onoverdekte vakken lenen zich daar uitstekend voor. Heb je ook nog de ondrrste rand rondom het veld volzitten en de vakken op de Maastribune, waar reclamedoeken hingen ook. Zo kom je misschien wel aan een capaciteit van 3.500-4.500-5.000 ipv 2.500. Een deel van de SCC’ers van daar (onoverdekt) kan je een plekje geven in het uitvak.

   2. Godfried

    ben het wel grotendeels met je verhaal eens hoor. maar denk dat er stiekem haken en ogen aanzitten. evenementenbouw heeft het idd zwaar. des te meer reden dat ze juist 10 tot 20 procent op de prijs gooien.

    ps. kinderen hoeven zich niet aan de afstand te houden? weet je dat zeker. overal waar ik kom vragen ze om het liefst zonder kinderen te komen. ook in de supermarkt moeten ze in een kar.

    daarnaast is het maar de vraag of ze een stadion zien als buiten of binnen. ik denk overdekt sowoeso binnen. dan geldt er dus een max aantal en is 1.5 meter verplicht. weet niet of je dan wel met spatscherm mag werken. vragen vragen vragen. ook vvv zal die hebben. ik ben iig benieuwd wat al die clubs verzinnen.

   3. Geelzwart

    Hoezo terug verdienen? Er wordt helemaal niets verdiend in je verhaal. De inkomsten hebben ze al uit de seizoenskaarten en sponsorkaarten. Daar gaan ook die extra plaatsen heen die jij wil creëren . Op de randweg mag niets geplaatst worden i.v.m. veiligheid. Elke tribune moet namelijk te bereiken zijn. Alleen het uitvak kunnen beschikbaar stellen voor eigen publiek, wat ze waarschijnlijk ook gaan doen. En de investeringen wegen niet op, tegen de verkoop van losse kaarten, dat heeft het verleden wel uitgewezen.

   4. Ievel Knievel

    De randweg is meer dan breed genoeg om tijdelijke tribunes op te plaatsen; zeg ik met mijn evenementenoog. Dat is 1.

    2. Iedere TRIBUNE moet apart bereilbaar zijn. De noodtribunes waar ik het over heb zijn gewoon een uitbreiding van bestaande tribunes en nog steeds onderdeel van die tribunes. Die hoeven dus geen eigen ingang te hebben.

    Dan de inkomsten en uitgaven. Jij gaat uit van de oude situatie. Die bestaat niet meer. Er is een nieuwe realiteit. We zitten nu op 2500 seizoenskaarten. De capaciteit ligt straks op ongeveer 3000 (nog altijd veel lager dan de huidige capaciteit, dus tijdelijke tribunes passen binnem de huidige vergunningen en veiligheidseisen) Alles wat extra is, is extra qua inkomsten ten opzichte van niks doen aan je huidige capaciteit. De 1.5 meter richtlijnen blijven minstens tot het voorjaar gelden, ook gelet op de 2e golf die nu aan het ontstaan is. Dus het hele seizoen zo’n beetje. Volgend seizoen waarschijnlijk ook. Je moet dus wel extra capaciteit maken. In mijn optie verkoop je extra jeugd-scc’s, die je nu niet verkoopt, en is er meer plek voor extra SCC’s en losse kaarten.

    Ik heb het dan ook nog over een deal/ partnership met de evenementenboer die nu helemaal niets verhuren en verdienen. Een deal, over een langere periode (2 seizoenen) kan zeker lucratief zijn.

    Vrij dom om uit te gaan van het idee dat er niks kan en mag, in plaats van de voorwaarden om te buigen in je voordeel, in sanenwerking met andere partijen, zoals gemeent en KNVB die over vergunningen en veiligheid gaan.

   1. lucien1978

    Ik denk dat dat wel meevalt. Die vermaken zich met zijn allen wel.

    Wat ik al zei , kinderen zo veel mogelijk toelaten. Zeker nu dat corona gebeuren ook weer ergere vormen aanneemt.

   2. Ievel Knievel

    Daar kan je gelijk in hebben Peter! 1 familievak dan. Kinderen tussen de ouders in. Kun je al steeds ongeveer 4 stoeltjes naast elkaar verkooen/ zetten. Vak 14-18 jaar is natuurlijk wel een goed idee.

 4. Geelzwart

  Waarom de kwalificatie “dom” erbij moet, is niet nodig. Dit alleen omdat iemand er anders tegenaan kijkt. Je gaat er van uit dat binnen die 2500 kaarten ook de sponsorkaarten zitten en ik denk dat deze daarin niet zijn mee geteld. En daarom kom ik tot mijn verhaal. Ik ben bang dat indien de sponsorkaarten niet bij die 2500 kaarten zit er zelfs seizoenskaarthouders teleurgesteld gaan worden, want dan kan niet iedereen naar binnen. Je bent de staantribunes al kwijt, wat zittribune wordt dus ook daar krimp je in capaciteit. Als je dan uitbreid zoals jij beschrijft, heb je geen extra inkomen, alleen maar kosten.
  Ik hoop dat jij gelijk krijgt, maar ik zie dat niet zo rooskleurig. Ben wel benieuwd over hoeveel extra plaatsen je wint, zoals jij het beschrijft.

Leave a Reply