Conceptprogramma Jupiler League 2014/2015

De KNVB heeft gisterenochtend een conceptprogramma voor de Jupiler League voor het seizoen 2014/2015 gepresenteerd. Het voetbalseizoen 2014/2015 zal dit jaar een weekend later aftrappen dan het afgelopen jaar. Dit doordat er in de zomer van 2015 geen EK of WK voor A-teams is. Het seizoen 2014/’15 trapt af in het weekeinde van 8,9 en 10 augustus. Het conceptprogramma kan nog veranderen, nadat de tijden en wedstrijddagen met de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie besproken zijn.

Dit houdt voor VVV in dat er gestart wordt vrijdag 8 augustus met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente en eindigen we op vrijdag 8 mei met een thuiswedstrijd tegen NEC. VVV speelt haar meeste wedstrijden op vrijdagavond namelijk 23 keer. Verder speelt VVV 2 keer op zaterdag, 6 keer op een zondag en maar liefst 7 keer op maandagavond.

sfeeractie(Venlonaren heeft voor jullie een schema gemaakt, door er op de klikken wordt hij vergroot en kunt u hem opslaan)

Derby’s
Dit jaar speelt VVV maar liefst 6 Limburgse derby’s. Dit zal zijn tegen Fortuna, MVV en natuurlijk degradant Roda JC. De eerste derby zal gespeeld worden in Maastricht op vrijdagavond 12 september 2014 MVV-VVV. Hierna volgen de derby’s VVV-Roda JC(zondag 7 december), VVV-Fortuna Sittard(zondag 21 december),VVV-MVV(zondag 25 januari), Roda JC-VVV(vrijdag 20 februari) en Fortuna Sittard-VVV op zaterdag 21 maart.

Speelronden en nieuwe speeltijden
In het seizoen 2014/2015 vinden er twee kleine veranderingen van de speeltijden plaats. Op de zaterdagen wordt er in plaats van op 18.45 uur om 18.30 uur afgetrapt en op de zondagen in plaats van 16.30 uur om 16.45 uur. Dit is op verzoek van zendgemachtigde FOX Sports en in overleg met de clubs, om op deze wijze wedstrijden op hetzelfde kanaal beter op elkaar te kunnen laten aansluiten.

Geen Jupiler League tijdens interlands
Vanaf volgend seizoen wordt door de UEFA de ‘Week of Football’ geïntroduceerd, waarbij interlandwedstrijden verspreid over de hele week van donderdag t/m dinsdag gespeeld worden. Anders dan in het afgelopen seizoen, programmeert de KNVB geen wedstrijden meer in de Jupiler League tijdens de interlandperioden. De KNVB en de clubs zijn van mening dat het vanuit sportief oogpunt beter is de wedstrijden op een ander moment te spelen, zodat clubs de mogelijkheid hebben hun wedstrijdselectie gelijk te houden.

5 Responses

  1. Lincoln

   Excuses je hebt helemaal gelijk! Het was een klein typfoutje en heb het meteen aangepast, in de afbeelding staat het wel goed verwerkt.

   Dankjewel voor de opmerking 🙂

 1. bear664

  Nieuwe speeltijden op verzoek van de zendgemachtigde …
  Wanneer zenden ze dan wedstrijden uit dat Fox …
  Afgelopen seizoen ook … geen andere wedstrijden op zaterdag of zondag en toch geen Jupiler League wedstrijden

 2. mats

  6 derby’s??? omdat het Limburgse clubs zijn? Noem het dan Limburgse Derby’s.
  Anders mag je de wedstrijden tegen Helmond (45km), Eindhoven (55km), JongPSV (55km), Groesbeek (60km), Nijmegen (70km), Oss (70km) en vooruit Den Bosch (95km) en RKC (100km) ook nog wel meerekenen als Derby’s.

  Heerlijk trouwens… 11 keer een uitwedstrijd binnen de 100km.. 🙂

Leave a Reply