“Corona raakt VVV-Venlo: 25% minder spelersbudget”

Dat zegt manager voetbalzaken Stan Valckx in gesprek met Voetbal International: Hij zegt het volgende over het snijden in het budget:

“Vooralsnog met 25 procent”, zegt manager voetbal Stan Valckx. “En dat is dan ook nog gebaseerd op een seizoen voetballen mét publiek. Dus we houden momenteel wel een slag om de arm en kunnen nog niet alle besluiten nemen die we willen nemen.” Eén van de noodmaatregelen is dat de club gaat werken met een kleinere selectie. “Van twintig tot 21 spelers gaan we terug naar zestien of zeventien. Onze jeugd gaat dus ook meer kansen krijgen, door deze situatie.”

“Het zijn moeilijke tijden, maar er heerst hier geen paniek. En de problemen die bij ons spelen, spelen elders ook. In relatieve zin zullen we vermoedelijk dus niet zomaar achterop raken bij de andere clubs. We hebben er ook vertrouwen in dat we er ondanks alles weer in zullen slagen een prima selectie samen te stellen. We zijn goed op weg en in gesprek met een aantal kandidaten.”

Een gedeelte van het spelersbudget zou gerealiseerd moeten worden door verkoop van spelers. Vooral voor Evert Linthorst en Tobias Pachonik zou veel interesse zijn.

Bron: Voetbal International

8 Responses

 1. chretien

  Ik kan me voorstellen dat die 25% nergens op slaat. Zelfs geen bierviltje aan te pas gekomen. Niemand weet wat ons te wachten staat. Ik vind de idee om, vooral nu, te kijken naar eigen jeugd, heel verstandig. Ik zou graag willen dat het nieuwe seizoen vandaag begint. FORZA VVV!

 2. OooLGooO

  Prima beleid, al lijkt me 16 a 17 spelers vrij weinig.

  Afgelopen jaren hebben vele huurlingen en transfervrije spelers laten zien weinig meerwaarde te hebben voor VVV, maar wel een bulk aan salaris ophoesten.
  Door heel kritisch spelers aan te trekken en eigen jeugd een kans te geven denk ik dat VVV er niet veel minder op zal worden.

 3. Koelie

  Ze zullen wel moeten. De verwachtingen zijn duidelijk wordt weer een zwaar seizoen (zoals altijd maar dat begrijpen sommige volgers nog steeds niet) als een van de degradatiekandidaten.

 4. roeljenssen

  Goede beslissing en hopelijk dat de jeugd ook daadwerkelijk de kans gaat krijgen in de eredivisie. Jongens als Linthorst, Simon Janssen, Aaron Bastiaans, Stan van Dijck en Wassim Essanoussi staan klaar om minuten te gaan maken en de definitieve stap te maken naar het 1ste elftal.

  Daarachter in de huidige O19 o.a. de gebroeders Munsters (die in het verleden in de jeugd van PSV gespeeld hebben) , Jur Clabbers, Jesse Probst, Finn Pleunis en de zeer talentvolle doelman Jens Craenmehr die ik de stap nog zie maken.

  De O17 lichting heb ik zelf dit jaar niet zien spelen, maar van horen zeggen zitten hier met o.a. Thijmen Verheije (die dit jaar al regelmatig zijn doelpuntje bij de O19 meepaakte), Sil Passage, Ruben Laugs en Jens Jacobs talenten om in de gaten te gaan houden.

  Benieuwd of er nog afvallers van o.a. PSV jeugd of Borussia Mönchengladbach komend seizoen aansluiten, al denk ik dat het voor de jeugdscouting ook geen makkelijke periode is om alles goed aangevuld te gaan krijgen.

 5. pierre

  Vvv wil ongeveer 800.000 euro bezuinigen op het spelersbudget.
  In de Limburger staat dat Vvv met dezelfde begroting als vorig jaar wil gaan werken.
  Waar gaan de 800.00 euro dan naar toe?

Leave a Reply