Craenmerh en Nabbe tekenen eerste contract tot medio 2023

Jens Craenmehr ( 19 ) en Lars Nabbe ( 19 ), beide jeugdproducten van de Venlose club, tekenen vandaag hun eerste profcontract bij de club. De in Sambeek woonachtige Nabbe en de uit Meterik afkomstige Craenmehr zetten allebei hun handtekening onder een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra seizoen.

Exact tien jaar na ingestroomd te zijn in de jeugdopleiding is keeper Craenmehr nu officieel voetbalprof. De jongeling daarover: “Ik startte als tienjarig jochie bij de O11 van VVV-Venlo en heb tot nu toe alle teams doorlopen. Sinds de zomer van 2019 train ik mee bij de selectie van het eerste elftal onder de hoede van keeperstrainer John Roox. Mijn hoogtepunt bij VVV tot nu toe was het kampioenschap in de 2e Divisie met de Onder 17, maar dit is écht wel een nieuw persoonlijk hoogtepunt in mijn carrière. Ik besef me terdege dat ik er nog lang niet ben maar ik jaag m’n droom, basiskeeper worden in de Eredivisie, na en dit is een eerste mooie stap.”

Middenvelder Nabbe reageert al net zo verheugd als Craenmehr: “Ik kwam in juli 2016 bij VVV-Venlo terecht vanuit de amateurs van Volharding. Toen ik afgelopen seizoen mocht aansluiten bij de selectie, was dat al een hoogtepunt voor me. Nu teken ik mijn eerste profcontract. Het kan snel gaan. Hopelijk blijft deze opgaande lijn in mijn carrière zich voortzetten. Daar zal ik zal in ieder geval alles aan doen. Ik kijk er enorm naar uit om m’n officiële debuut te maken voor VVV-Venlo in De Koel.”

Technisch Manager Stan Valckx over de jeugdexponenten: “Zowel Jens als Lars hebben het afgelopen jaar in een Eredivisie-selectie laten zien dat ze progressie boeken. Uiteraard zullen zij de groei, die zij de afgelopen tijd hebben doorgemaakt, een passend vervolg moeten geven. We twijfelen er niet aan dat dat het geval gaat zijn. Het zijn jongens die snappen waar het om gaat in het profvoetbal en beiden de drive hebben om daarin te slagen. Het is fantastisch dat zij als spelers uit onze eigen jeugd nu deze stap maken. Wederom een compliment voor de VVV Jeugdopleiding.”

2 Responses

  1. De Realist

    Proficiat Jens en Lars met jullie 1e profcontract. Hopelijk kunnen jullie de nodige speelminuten gaan maken komend seizoen en langzaam uitgroeien tot een volwaardige basisspeler. In ieder geval heel veel succes toegewenst komend seizoen ! In ieder geval goed van VVV dat ze jeugdspelers ook nog de kans geven.

Leave a Reply