CSKA heeft twee miljoen over voor Uche Nwofor

Diverse binnenlandse en buitenlandse media meldde dat CSKA Moskou Nwofor voor twee miljoen wilt overnemen van VVV.

De 21-jarige Nigeriaan gaf eerder al aan weg te willen uit Venlo. Uche Nwofor zou in belangstelling staan van diverse Engelse clubs en CSKA. CSKA lijkt het meest concreet te zijn.

Volgens de Russische media moet Nwofor in Moskou de opvolger worden van Vágner Love. De 29-jarige aanvaller vertrok deze zomer naar het Chinese Shandong Luneng.

97 Responses

  1. Ruben

   Nee Calabro. alsjeblieft niet.

   Ik hoop eens een keer op een spits die kan meevoetballen en niet een die voorin alleen maar staat te wachten op bruikbare ballen. Wanneer ze dan niet komen, zie je hem ook de hele wedstrijd niet en speel je dus bijna standaard met 10 man!

 1. RuiverCity

  Van die 2 miljoen zal weinig overblijven. Grootste gedeelte gaat naar de investeerders en is om tekort op te vangen. Zie niet snel een echte spits hier naar toe komen. Dus laat Nwofor a.s. zaterdag maar mooi in de basis starten.

  1. Ben

   Als VVV niets overhoudt aan de transfer van Nowfohr, waarom hem dan niet gewoon opstellen? Waarom bang zijn voor blessures van toch vertrekkende speler? Als de reden van niet spelen een beslissing is van de speler zelf dan kunnen ze toch op zijn salaris korten?

 2. clubman

  @ruivercity

  Wat knap van jou dat jij precies weet waar de opbrengst van Nwofor precies naartoe zal gaan…net als je wedstrijdverslagen allemaal erg objectief.
  Wanneer schuif je aan bij Derksen en Gijppie?

  1. Ievel Knievel

   Toevallig heeft RuiverCity wel gelijk. De club VVV zelf heeft vooralsnog weinig overgehouden aan de grote transfers (en we weten allemaal dat de club VVV momenteel ondersgchikt is aan Berden, ook al laat hij zich nog weinig zien als boegbeeld van de club, achter de schermen heeft deze man de touwtjes stevig in handen. Soentjes is een stroman). Geld gaat idd naar vage (louche) investeerders of naar het nieuwe stadion en wordt dus zeker niet geïnvesteerd in spelers. Het huidige bestuur van VVV wil ook altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Je trouwens ooit afgevraagd hoe al die Nigerianen bij VVV terecht komen en spelers van VVV bij CSKA terechtkomen? Aangezien Musa en nu ook Nwofor niet alles van hun talent hebben laten zien bij VVV. (Via die investeerders dus.) Ook al vind je dat er bij VI slap geouwehoerd wordt aan tafel, vind ik zelf ook. Maar wat betreft vage louche investeringconstructies (die dus: tatatatata, via NL lopen) verwijs ik je toch naar de uitzending van gisteren. De zeer goed geïnformeerde onderzoeksjournalist Iwan van Duren wist daar wel wat over te vermelden. Net zoals hij eerder vermelde hoe de maffia zich bezighoudt met matchfixing (waar ook wedtsrijden van VVV bijzaten), dopinggebruik, slavenhandel, noem maar op. Dit is ook de reden waarom ik kritisch ben op Berden (en alles wat er om hem heen zweeft) en niet op de club an sich, Het is dit beleid wat mij en vele andere supporters de keel uit hangt en het gaat mij niet om de resultaten. Idd kijkend naar clubs als PEC, Heracles en nu waarschijnlijk ook weer Go Ahead; kan je niet anders dan jaloers worden op hun beleid. Het lukt hun wel om talentvolle jonge spelers binnen te harken> MET MINDER BUDGET. Ook zijn dit qua naam van de clubs echt geen mindere clubs dan VVV, gelet op de traditie. Ik zie het bijv. als een gemiste kans om niet Jans benaderd te hebben na zin ontslag bij Standard. Het was precies in de periode dat Lokhoff echt nul resultaat boekte bij VVV. Jans woonde in de buurt van Maastricht en woonde daar heerlijk. Zijn familie had het enorm naar de zin. Ideale mogelijkheid dus om Jans te strikken, maar wederom een gemiste kans.

   1. Ruben

    Jazeker, heel VVV was aan de speed, verloren van Ajax omdat een Russische Maffiabaas dat wilde en Nwofor speelt met opzet minder omdat CSKA daar profijt van zou hebben.

    En als klap op de vuurpijl kennen we ook al de familie van Ron Jans….

   2. Ievel Knievel

    @ Tuurlijk joh, maak het vooral belachelijk. Het zijn echter wel feiten dat dit in het voetbal gebeurd tegenwoordig en dat dit de sport kapot maakt, maar droom lekker verder. Verhaal van Jans stond gewoon in het interview dat met hem gehouden was na zijn ontslag bij Standard. Eigen woorden dus.

    @ Jason; weet dat dit voetbalbreed is. Vind alleen dat VVV hier niet in mee zou moeten gaan en een voorbeeld kan nemen aan clubs die een ander beleid hanteren , zoals de eerder genoemde clubs. RKC heeft ook een goed beleid als het op het aantrekken van spelers aankomt.

   3. jason

    Jij moet niet kwaad zijn op het beleid van vvv maar op het voetbal in het algemeen. Dit gebeurt niet alleen in venlo maar overal. Het geld regeert. Daarom ben ik ook zo blij dat vvv dit seizoen jeugdspelers betrekt bij het eerste en dat dadelijk de meeste buitenlanders weg zijn. Maar ja als de spelers die er nu zijn dan 1 keer gelijk spelen dan beginnen we weer allemaal te huilen. En waarom zou ik jaloers moeten zijn op pec of eagles ? Eens kijken of zij het ook 4 jaar lang vol houden in de eredivisie. En heracles kan ook zomaar degraderen met deze selectie. Tja en jans en zijn familie. Allemaal achteraf gelul.

    Lang leve De Koel

 3. rongo26

  Kan me niet voorstellen dat ze dan geen vervanger halen. Er valt alleen niet veel te kiezen. Ik zou voor Seuntjes of van der Weert gaan (helaas is deze laatste wel geblesseerd)

 4. brise continu

  Ik zou eens kijken of die Finnbogason van Heerenveen haalbaar is?
  Legde er afgelopen zaterdag 2 in.
  Maar nee hoor, VVV heeft t volste vertrouwen in die lompe ongeïnteresseerde zandzak die nog nergens iets heeft gepresteerd…

  pssst…zo ff sprietse!!

 5. tulipanes

  cska zal wel denken dat hij van het niveau honda/musa is. ik hoop toch dat hij vertrekt zodat we een goede spits hebben die wel de instelling heeft.

  ik heb vrijdag de wedstrijd niet gezien maar aan de reacties te zien was die niet goed. hopelijk wèl 3 punten tegen w2

 6. clubman

  @Ievel knievel

  Zit jij met Ruiver City op de redactie bij de Story?

  Hoe weet jij nou of Jans ” heerlijk” in Maastricht woonde en dat “zijn familie het enorm naar hun zin” had? Wellicht vond hij het een kolere-stad met achterlijke inwoners die over laaangk en breid praten en woonde hij in een krot met lekkend dak…

  Maar jij bent dus anders geinformeerd? Vertel…welke kleur tegels had hij op de wc…of was het behang?

  En hoe vaak wisselde Jans van schone onderbroek? Vertel het ons gauw!

   1. Ievel Knievel

    Hij woonde trouwens niet IN Maastricht, maar in de buurt van. Alle info over voetbal, haal ik uit kranten (Volkskrant, NRC, de Standaard) en de VI en docu’s over de voetbalwereld. Ik heb een aantal journalisten (insiders) waar ik veel vertrouwen in heb, die ik volg. Daarnaast heb ik een aantal keer gebabbeld met Iwan van Duren (toen hij ook nog wat deed bij Omroep Gelderland).

    Het verhaal van Jans was zijn eigen verhaal. Tekenend voor de mentaliteit van de beste man is, dat hij het de club Standard nooit heeft kwalijk genomen dat hij ontslagen is en dat begreep van zo’n grote club. Het binnenhalen van een trainer als Jans is voor je naam en status van je club sowieso een goede zaak (ook al heeft hij het wat minder gedaan eerste seizoen Heerenveen). Deze man heeft een goede naam onder journalisten en levert publicitair een enorme meerwaarde op voor een club. Al is het maar, omdat hij vaak mag aanschuiven bij Studio Voetbal. We zien bij PEC dat spelers vertrouwen hebben in de club, door een Jans; en daar dus komen voetballen.

 7. mats

  Als we ons nou eens allemaal beperken tot het afzeiken van Clubman en voor de rest als één man achter deze trainer en spelers gaan staan….wie weet winnen we dan eens een wedstrijdje…

 8. Peetje

  Helaas heeft RuiverCity inderdaad wel gelijk. Enige geld dat vrijkomt op de begroting is een salarispost die hoog is omdat Nwofor een stuk meer verdiend dan een gemiddelde eerste divisie voetballer. Met dit salaris kun je voor zijn vervanger een kleine vergoeding betalen en een zeer goed salaris geven aan de vervanger. Overige inkomsten gaan inderdaad naar het spelersfonds (Losstaande identiteit van VVV) waar ook kosten uit de afgelopen jaren gedragen zijn (salarissen Honda, Yoshida, Musa, Nkume, Uchebo, Josué, Viana, Chula, Matheus, Nwofor, Yuki) , dat wat overblijft is voor het nieuwe stadion gereserveerd. Of de aanloopkosten voor het nieuwe stadion ook uit het spelerfonds komen weet ik helaas niet zeker maar mijn grote vermoeden is van wel. Er staat zelfs iemand op de payroll die onderzoek doet voor het stadion.

 9. mats

  Ontopic: gauw twee miljoen cashen voor die Nwoscore. 1,8 miljoen in de zakken van Berden en/of nede-investeerders of desnoods om begrotingstekorten weg te werken….Dan blijft er nog 2 ton over voor een leuke spits om Duh Mat te betalen.

 10. De Koel

  VVV gaat inderdaad weinig tot niets overhouden aan een eventuele transfer van Nwofor. De winst gaat voor het grootste deel naar de externe investeerders (lees: Berden). Wat er vervolgens gebeurt met het geld is onduidelijk. Misschien verdwijnt de winst in de zakken van Hai, misschien wordt het in het nieuwe stadion geïnvesteerd, who knows. Maar het is geen goede zaak dat de voorzitter van een betaald voetbalclub privé investeert in spelers. Iets met belangenverstrengeling en zo.

 11. De Koel

  En ik vraag me ook af wie het salaris van deze spelers betaalt. Het zou toch te gek voor woorden zijn als Berden een speler voor een appel en een ei koopt, VVV vervolgens het salaris van ruim 250.000 Euro per jaar laat ophoesten en bij een transfer vrijwel de heel winst zelf opstrijkt. Zolang VVV en Berden geen volledige openheid van zaken geven over de financieringsconstructies hebben ze in ieder geval de schijn tegen wat mij betreft.

  1. Ruben

   Nou nou, daar zullen ze wakker van liggen. Ze hebben de schijn tegen bij De Koel.

   Nog Berden, nog de club VVV-Venlo hoeven ook maar enige openheid in bedrijfszaken te geven aan jou! Zal mooi zijn. Ga ik morgen naar Océ om te eisen dat ze mij openheid van zaken geven omtrent hun financiële situatie. Ik ben tenslotte fan van het bedrijf én ik heb ooit een printer van hun gehad!

   1. De Koel

    Het is “noch” en niet “nog”. Maar verder vind ik het niet de moeite om jou uit te leggen dat er wel degelijk een verschil is tussen een voetbalclub en een bedrijf als Oce.

   2. Ruben

    Och hier, iemand corrigeren op een schrijffoutje. Geef exact weer hoe onnozel jij in elkaar steekt!

    En natuurlijk is er een verschil tussen een voetbalclub en een commercieel bedrijf. Maar vergeet niet dat ook VVV-Venlo bovenal een bedrijf is. En als jij denkt als ‘supporter’ zijnde het recht te hebben om te weten wie welk salaris ophoest, dan heb je het echt mis.

 12. rongo26

  Die salarissen worden uiteraard ook betaald door de investeerders.

  We maken ons over het algemeen wel erg druk over zaken uit het verleden. Uiteindelijk zullen we daar toch eerst mee moeten afrekenen. Kortom het verkopen van onze Nwofor. Als daar dan weer een tropische investeringspeler voor terugkomt, mogen we ons weer druk gaan maken. Maar dat die 2 miljoen niet terug zien in de nieuwe spits, dat lijkt me geen verrassing meer.

   1. rongo26

    och ja. het crisis is Spanje maar toch kan er meer dan 100miljoen worden betaald voor een voetballer. Fair play systeem is een wassen neus

   2. Goodie

    Zoals jullie al zeggen, de uefa is zelf net zo corrupt als die maffiabazen met matchfixing.

 13. Frosty

  Zoals Ievel Knievel al zegt, het klopt van geen kant, dat gene wat Iwan van Duren gister in VI zei slaat op dit soort praktijken. VVV haalt met behulp van een investeringsmaatschappij die spelers uit Nigeria en Japan en vervolgens worden ze doorverkocht aan een club waar weer anderen louche handelaren zitten. Het kan echt geen toeval zijn dat CSKA dadelijk met Nwofor alweer de 3e niet-eu speler van VVV overneemt.

  1. Ruben

   Als je dat werkelijk gelooft snap ik niet dat jij met een foto van een dergelijke ‘slaaf’ naar buiten treedt!

   Het zal echt wel kloppen dat er met spelers geschoven wordt door investeerders. Maar die investeerder is echt niet Berden uit ‘Holt Bliërick’.

   Sterker nog, VVV haalde al die spelers zowat transfervrij, dus wat voor investeringsmaatschappij zal daar tussen hebben gezeten denk je?? Ze hebben hoogstens bij Seacon op de loonlijst gestaan! Dat zal terug moeten worden betaald. Vandaar dat VVV niet al het geld zelf in de la krijgt!

   Wat er vervolgens met die spelers gebeurd, of waar CSKA het geld vandaan haalt, zal mij en waarschijnlijk ook VVV een hele dikke worst wezen.

   En waarom komt CSKA nu al voor drie spelers bij VVV uit? Misschien omdat zij potentie zien in spelers en weten dat ze bij VVV niet de hoofdprijs hoeven te betalen?!

   1. Ievel Knievel

    Tuurlijk joh. Zeer aannemelijk dat CSKA scout bij alle zeer slecht presterende middelmatige clubs uit zeer middelmatige competitites. VVV heeft in het buitenland geen grotere status dan een club als Sint Truiden (is in mijn ogen een grotere club). Daar haalt men niet de spelers vandaan, maar nu al wel 3x een niet EU-speler van dezelfde club. Niet EU-spelers die via vage investeringsconstructies bij VVV geplaatst worden, waar VVV geen openheid over geeft (en daar ook al meermalen door de KNVB voor op de vingers is getikt en ook boetes voor heeft ontvangen). Ook vreemd. De bedragen die deze nauwelijks renderende spelers van VVV (op Honda na) opbrengen . Zeker als je op de bedragen let die echte talenten kosten. Nwofor 2 miljoen? Als je dat al niet verdacht vind dan weet ik het ook niet meer.

 14. Ievel Knievel

  Misschien nog veel belangrijker> het gekozen beleid van VVV heeft VVV de afgelopen jaren sportief gezien (en ook financieel gezien, gelet op de begroting), niets, maar dan ook niets opgeleverd en VVV ook niet verder geholpen. Aangezien we op hetzelfde niveau zitten als in 2006 (en misschien weer terug bij af zijn; lees niveau 2003).

  1. Ruben

   Heeft het gekozen beleid sportief gezien niets opgeleverd? Hoeveel jaar heeft VVV eredivisie gespeeld? En hoeveel jaar daarvoor niet?

   Zeer knap van jou om te concluderen in een erg lange periode van crisis, waarin ALLE voetbalclubs torenhoge schulden hebben en amper het hoofd boven water weten te houden, dat enkele verkopen VVV niets heeft opgeleverd.

   Ik zal je even uit de droom helpen. VVV is een piepklein provincieclubje, die eigenlijk gewoon in de Juup thuishoort. qua budget, qua uitstraling, qua stad en qua achterban.
   Dat ze dus niet allang failliet zijn, komt door het geld en inzet van maar 1 persoon!

   Dat VVV op hetzelfde niveau zit als in 2006 vind ik razend knap. Daar alle andere clubs ver beneden dat niveau zitten.

   Geloof maar dat VVV zonder de verkoop van Honda, Musa e.d. nooit aan een nieuw stadion had mogen denken!

   O ja, als laatste. Wat boeit het waar een speler heeft gespeeld. Niemand begreep er iets van dat Ajax Honda niet nam. Maar wanneer CSKA hem wel neemt, is het ineens verdacht.
   Wel mooi kut dan voor de investeerders dat hij nu transfervrij overgaat naar Milaan….

   1. De Koel

    Dat VVV vier jaar achter elkaar Eredivisie heeft gespeeld komt zeker niet door het gevoerde beleid, maar vooral door puur geluk. Musa die met een zondagsschot VVV redde en Uchebo die in de laatste seconde vrijwel zekere degradatie wist af te wenden. Heracles, PEC Zwolle en RKC, dat zijn voorbeelden van provincieclubs die laten zien wat je met minimale middelen kunt bereiken als je maar een verstandig beleid voert. En zover als deze clubs is VVV nog lang niet. Maar droom jij lekker verder op je kamertje met de poster van Hai boven je bed.

   2. Ievel Knievel

    VVV heeft 1 succesvol seizoen gehad. Onder de trouwe Jan van Dijk die publiekelijk bij het grofvuil gezet is door onze fijne voorzitter, die zo netjes met mensen omgaat. Zelfs goede vriend Dullens is onder druk van de publieke opinie weggezet. Alleen maar om Hai´s eigen imago te redden. Vanaf die 12 e plek is niet verder gebouwd. We hebben daarna dramatisch voetbal gezien, veel gezeik gehoord. En met geluk zijn we steeds in de ere gebleven. De begroting is stapje voor stapje teruggeschroefd, de selectie werd steeds slechter, herkenbare spelers verdwenen. Nu zijn we terug in de juup waar we begonnen, met een zelfde begroting. Waarschijnlijk gaan we 7e worden seizoen. Het verschil: de supporters die de club de rug toe hebben gekeerd. Wil je mij eens uitleggen wat de afgelopen seizoenen voor winst geboekt hebben….. Ik ben benieuwd…..

 15. clubman

  Wat voor discussies een gelijkspel in de eerste wedstrijd van het seizoen al niet kan opleveren…stel je voor dat we er onverhoopt 2 achter elkaar verliezen…dan verwachten sommigen hier ongetwijfeld dat Berden zijn volledige financiële huishouding openbaar maakt.

  Imbecielen….

 16. Zeker wete

  100% eens met Ruben.
  Waar is de trots dat we nu al heel wat jaren bovenin juup en zelfs eredivisie hebben gespeeld? Waar is de passie bij de supporters die trots en passie, van de spelers vraagt? Mensen; wij hebben het over een mooi provincieclupke in Venlo. VVV-Venlo heeft aardig wat bereikt met beperkte middelen. Als ik veel reacties hier lees denk ik dat er vele valse en veel te hoge verwachtingen zijn waardoor supporters zich eigenlijk meer schamen dan trots zijn voor hun club. En eigenlijk denk ik dat veruit de meeste bezoekers op deze site ergens toch een zwak voor deze club heeft en de club het beste gunt. Natuurlijk heeft VVV de verwachtingen zelf ook geroepen en natuurlijk gaat niet alles goed bij VVV en moeten we kritisch zijn. Ben ik ook maar ik blijf het beschadigen van mensen (dat hier veel gebeurt) bestrijden!!
  Enne Clubman; Ik denk dat een aantal figuren allang weet wat Hai op zijn bankrekening heeft staan. Dat hebben ze namelijk gehoord van de broer van de zwager van de kruidenier op de hoek. Daar heeft Hai namelijk ooit een bloemkool; gekocht. dussss….

 17. Ievel Knievel

  @ Zeker Wete.

  Weet je wat vermoeiend is; mensen zoals jij die er iedere keer een andere discussie van weten te maken. De reacties gaan er niet over of VVV verliest of niet. Ook niet of ze in de juup thuis horen of in de ere. Het gaat er om dat het beleid niet deugt. Natuurlijk zijn mensen zoals ik fan van de club. Mij hoor je ook juist NIET zeiken over de wedstrijd in Eindhoven. Ik zie vooralsnog helemaal geen paniek. Ben blij met Trost als nieuwe trainer. Vind het goed dat de jeugdspelers bij de selectie zitten. Ben gematigd positief over de nieuwe spelers.

  Met beter beleid kan je precies dezelfde (lees: slechte) sportieve resultaten hebben als nu. Met als enig verschil: het voelt beter. Het voelt beter om te weten dat JOUW club een gedegen boekhouding voert. Zelf goede spelers opleidt. Zelf scout. Geen zaken doet met louche makelaars, maar bovenal uitstraling heeft naar zijn supporters toe. Rust heeft binnen de selectie. Waar de spelers met plezier werken, waar supporters met plezier komen. Ik heb liever een club waar goed beleid wordt gevoerd, waar ik met plezier naar een herkenbare selectie kijk die 7e wordt in de juup, dan de 16e of 17e plaatsen in de eredivisie van de afgelopen jaren (met veel gezeik in de spelersgroep, veel gezeik onder supporters en dramatisch voetbal op het veld). Dat VVV geen deugdelijk beleid voert blijkt al uit het feit keer op keer ingedeeld te worden in categorie 2, er kennelijk geen enkele behoefte bestaat daar iets aan te veranderen en dat VVV dus kennelijk bewust cijfers achter houdt voor de KNVB en daar terecht een boete voor heeft gekregen. Waar ik dan benieuwd naar ben: waarom worden deze cijfers bewust te laat ingeleverd? Wat is daar de achterliggende gedachte achter? Wat is er te verbergen?

  Ik heb geen idee wat er op Hai’s rekening staat. Wat ik wel weet is dat meneer er prat op gaat om de grootste businessclub van Noord-en Midden-Limburg voor te zitten. Lekker champagne wil drinken, wil netwerkgolven. Lekker duur en belangrijk wil doen. Komt pronken met zijn jacht op de open dag van vorig jaar. Zijn “investeringen” aan het publiek laat zien op zijn jacht. Naar buiten toe de succesvolle zakenman uit wil hangen, terwijl insiders weten dat Seacon flinke klappen heeft gehad van de crisis. Persoonlijk heb ik een hekel aan dit soort “nieuwe rijken”die alleen maar bezig zijn met een show naar de buitenwereld toe.

  1. Drikus

   @ Ievel;
   Volgens mij ben jij eigenlijk niet in staat om te oordelen of het beleid, tenzij je zelf in het bestuur zit, goed of slecht is. Als dat het geval is, zou je in jouw ogen net zo schuldig zijn aan het (volgens jou) falende beleid van VVV.
   Maar los daar van; Het beleid van VVV is innovatief te noemen. Nieuwe markten aanboren in Japan en Nigeria met het aantrekken van jonge talentvolle spelers. Honda was de eerste en meteen een geweldig succes. Logisch dat VVV dan dezelfde koers aan houdt. Met Musa hadden ze succes 2 te pakken. Helaas zijn ze eigenlijk ook slachtoffer van eigen succes. Niet alle spelers konden goed aarden in Venlo en brachten niet wat er van ze werd verwacht waardoor de resultaten van het volledige team achter bleven. Denk aan Alex en Uchebo. Nwofor lijkt met een sisser af te lopen als hij voor 2.000.000 verkocht gaat worden.
   VVV heeft erkend dat dat beleid niet heeft gebracht wat men ervan had verwacht. Gevolg; ze gaan terug naar de kern. Jonge spelers uit de Juup voor langere tijd vastleggen. Spelers uit eigen jeugd een kans geven. En nog is het volgens jou niet goed. Je klinkt een beetje als een LP die blijft hangen.
   Het veranderen van beleid en visie is niet binnen een dag, week, maand of zelfs jaar uitgerold en uitgevoerd. Dit heeft tijd nodig. Maar daar is VVV, voor zover ik het kan beoordelen, wel mee bezig!!
   Wat Hai op zijn bankrekening heeft staan is niet relevant voor de discussie “beleid VVV”. Hij is voorzitter en geen eigenaar. Elke cent die hij uit persoonlijk kapitaal in VVV steekt is voor VVV pure winst. Hij heeft het goed recht om te pronken met zijn verdiende kapitaal. Dat jij daar een hekel aan hebt zal voor een deel met afgunst te maken hebben.
   De andere kant van de medaille: Meneer Hai laat zien dat hij goed is in zaken doen. Dat hij kan onderhandelen. Bij de grotere clubs, waaronder CSKA, zitten beleidsbepalers die dezelfde bloedgroep hebben als Hai. Dat maakt Hai voor die mensen makkelijk benaderbaar en een relatie die men respecteert. Dat breng geld in het laatje voor VVV
   Dan over categorie 2. Volgens mij had dit te maken met percentages van uitgaves. VVV betaalt percentueel meer gezien aan salarissen omdat het stadion minder kost dan bij andere clubs. Gevolg is een andere categorie. Maar hier kan ik me in vergissen….
   Vraag me ook af hoe jij weet dat VVV er niet alles aan doet om dit te veranderen?
   Dan als laatste: Bewust cijfers achterhouden is echt wel iets anders dan cijfers te laat inleveren…. Bij bewust achterhouden denk ik aan fraude. Ik mag hopen dat VVV daar niet aan mee doet. Dat zou voor Hai namelijk erg vervelende gevolgen kunnen hebben…. ook bij Seacon.

 18. Ievel Knievel

  @clubman> ga je nog maar eens lekker sjorren op die poster van Berden. Niks met afgunst te maken. Nieuwe rijken vallen altijd door de mand en schetsen altijd een ietwat rooskleuriger beeld van de werkelijkheid. Ik heb een oom die zo is. Dat is pas een loser. Ik hou niet van oneerlijke mensen. Verdien liever mijn geld door hard te werken ipv door de boel op te lichten. Ben zeer tevreden met mijn goedkope huurwoning, leuke hond, lieve vriendin en zonder auto. Niks afgunst

  1. Ruben

   @level knievel Jij hebt het over fatsoendelijk beleid. Leg eens uit wat dat is in jouw ogen?
   Een goede jeugdopleiding? Zodat PSV, Roda en NEC de talenten weer op 15 jarige leeftijd weg kan plukken zoals nu al gebeurd?
   Geen zaken doen met louche zaakwaarnemers? Noem eens één zo’n zaakwaarnemer!

   Jij hebt totaal geen idee van hoe je een club leidt en waar je dan tegenaan loopt. Loze kreten als “beter beleid” , zonder aan te geven wat er dan veranderd dient te worden, op welke manier en wat de risico’s en valkuilen zijn. Met andere worden heel erg hard brullen zonder tanden.

   ps. Nu ben jij weer een insider bij Seacon en weet dat ze harde klappen hebben gehad! Dus?? Nogmaals, het is crisis!! In elke sector krijgen bedrijven harde klappen. Het gaat erom hoe je hieruit komt. En dat doen ze volgens mij verdomd sterk!

   1. Ievel Knievel

    Ik heb al meerdere keren aangegeven dat clubs als PEC, RKC, Heracles, Cambuur in de ere, en MVV, Volendam o.a. in de Juup gedegen beleid voeren. Wat is goed beleid? Iig niet dure (gelet op salaris) buiten-EU spelers halen via investeringsconstructies (waar je dus bij doorverkoop niet veel aan overhoudt). Goed beleid is (in mijn ogen): jonge spelers met potentie halen, die een goed plaatje voorschotelen, zodat ze niet alleen maar naar je club komen, maar ook een paar seizoenen blijven (zie Heracles), waardoor je kan bouwen aan een team. Daarnaast is goed beleid goed en open communiceren naar de buiten wereld. Je supporters tevreden houden. Werken aan een beter clubgevoel. Met het binnenhalen van Trost en Huub als teammanager ga je al weer wat meer de goede kant op, net als het halen van voor Juup begrippen goede spelers, die bij hun vorige club hebben bewezen het niveau aan te kunnen en nog groeipotentie hebben. Nog een voorbeeld van goed beleid (wederom Heracles), pas beginnen over een nieuw stadion, als je 15 jaar goed gepresteerd hebt in je oude stadion en langzaam maar zeker een te grote club bent geworden voor je oude stadion. Zo is het ook bij AZ gegaan meen ik mij te herinneren. AZ is ook langzaam gegroeid vanuit een Juup club begin jaren ’90 (na degradatie) tot wat het nu is, door langzaam stapjes te maken. Af en toe te degraderen en weer promoveren. Dat nieuwe stadion kwam er pas na enkele jaren als subtopper gepresteerd te hebben in de Ere. En nadat het oude stadion uitverkocht was. Dit alles is bij VVV niet het geval.

    Wat is erg aan dat grotere clubs jeugdspelers weghalen? Je leidt jeugdspelers niet alleen op voor je eigen club, maar voor het voetbal in het geheel. Ik ben er trots op als VVV-spelers bij grote clubs terecht komen. Ik was trots op Marcelis toen hij in het eerste van PSV kwam. Ben ook trots op Willem Jansen bij Twente. VVV haalt ook weer spelers weg bij voor hun doen kleinere clubs. Overigens houdt VVV genoeg talent over. Je ziet dat de laatste jaren genoeg VVV-spelers de jeugdselecties van Oranje gehaald hebben en deze spelers hebben ook het eerste elftal gehaald. Dit doen niet veel clubs van het niveau VVV, VVV na. Dit straalt af naar de uitstraling van je club.

 19. kenfen

  @ zeker wete en Ruben

  Volkomen met jullie eens en als de heren betweters hier, hun energie eens staken om VVV op een positieve manier te supporteren en te ondersteunen was er zeker meer sfeer in de Koel en Jason Lang leve het nieuwe stadion en weg met het lekkende dak

 20. mats

  De enige betweters hier zijn clubman, zeker wete en paljas. Van de rest lees je geregeld leuke en diverse bijdrages. Alleen bovengenoemden moeten steeds in hun bijdrages laten merken dat zij het allemaal beter weten. Zum kotzen…

 21. Zeker wete

  haha ievel Knievel. Het feit dat je je persoonlijk aangesproken voelt vind ik wel humor. Jaja ik maak er telkens een andere discussie van. Oké en jij dan in je reactie?

  Tip van de week; Plak de foto van Hai en je patserige oom op een dartbord en ga er pijltjes op gooien!!

  kom op jung. We halde van dezelfde club en toevallig met unne rieke veurzitter dea auk wal ens wat good duit!!

 22. Paljas

  Het is duidelijk dat tegenspraak en een andere meningen door mats en Ievel Knievel niet worden getollereerd.
  Meelopers en naar de mond praters krijgen hier op deze site de schouderklopjes…anders denkende worden uitgescholden en/of beledigd.
  Dat is zum kotzen!
  Ik zou toch willen oproepen aan gasten als Zeker wete,Ruben en clubman vooral je mening te blijven geven en je niet laten intimideren door personen die je mening niet accepteren dan wel waarderen.
  Is dit een verdekte propagandasite aangevoerd door communisten uit PjongJang of toch een site van en voor VVV supporters?

  Gegroet,

  Paljas.

  1. Ievel Knievel

   Typsich dat je iemand als clubman, die alleen maar laag, op de man of , onder de gordel commentaar geeft hier prijst. Bij mijn weten heb ik nog nooit iemand persoonlijk aangevallen. Als jij dat zo leest, tja, daar doe ik niks aan. Zijn laatste opmerkingen hadden bijv. niks met voetbal, VVV of het nieuwsbericht te maken, maar goed. Doe je ding zou ik zeggen. Volgens mij ben ik in jou ogen een andersdenkenden en krijg van jou en vooral van clubman nogal veel negatief commentaar te vergelijken. Ik word o.a. voor communist uitgemaakt (wat dit ergens mee te maken heeft weet ik niet), mijn hond en vriendin worden even door het slijk gehaald (heeft niks met voetbal of wat dan ook te maken), ik moet mij constant verantwoorden waarom ik dingen weet (terwijl ik duidelijk aangeef hoe ik er aan kom), dingen die iedereen had kunnen lezen in de krant (Volkskrant, NRC, Standaard, Limburger), de VI, had kunnen zien op Omroep Venlo, L1, RTL 7, worden hier als complete onzin weggezet. Zo kun je idd geen gesprek voeren. Vind het raar dat ik en andere mensen die goed inhoudelijk commentaar geven, zoals RuiverCity, De Koel, juist door mensen zoals jij weggezet worden, alleen omdat je het niet met ons eens bent. Lijkt er op dat “jullie” geen inhoudelijk commentaar kunnen bedenken en het dan maar over de personen gaan hebben. Ik praat liever over voetbal. Onderbouwd. Dat mensen niet geloven dat ik voetbaljournalisten spreek (werk in Hilversum, ach tja, die moeten maar lekker in de waan blijven. Over dingen die ik zeg of schrijf zou ik nooit snel liegen. Als ik het mis heb, geef ik dat toe.

 23. VVV1977VENLO

  Ik vraag me werkelijk af waar sommige gasten zich hier zo druk over maken, en wat ze eigenlijk willen bereiken met hun negatieve commentaar over VVV en Hai Berden. Meen je nu echt dat de beleidsbepalers in De Koel wakker liggen van jullie commentaar.
  Ik heb liever dat jullie SUPPORTERS zich maar zorgen moet maken om de manier van supporteren naar onze club/spelers.
  Ik heb me de afgelopen jaren vreselijk zitten verbijten op O4 hoe bepaalde figuren op o.a boven in O3 het in hun hoofd halen om onze eigen spelers uit te fluiten en/of uit te schelden. En zelfs mede (oudere)supporters uitdagen met hun irritant en arrogant gedrag. Maar de aantallen seizoenskaarten tonen wel hoe de gemiddelde VVV supporter in elkaar zit. Doen ze het aardig dan zit De Koel vol, en is het een paar jaar vechten tegen degradatie dan blijven ze met grote getallen thuis. Ik vindt dit veel zorgwekkender dan wat de beleidsbepalers uitvoeren. Ik weet niet of het iemand opgevallen is, maar bij Willem II zaten er tegen FC den Bosch ruim 8000 man op de tribune, DAT ZIJN PAS SUPPORTERS. Mensen die vorig jaar ook bepaald niet verwend zijn geworden, maar wel de moeite nemen om vol achter hun club te staan in het nieuwe seizoen. Dus de altijd zo negatieve venlonaar/noord-Limburger die zijn pas om zu kotsen!!!!
  Koop een seizoenskaart en laat zien, op een positieve manier dat je van deze mooie club houd!!!!

 24. kaalneetje

  Als ik al die belachelijke betweterige reacties hier lees vraag ik me angstig af hoeveel bestuursleden of boekhouders VVV wel niet heeft.
  Afgaande op al dat onnozele gezwets lijkt het wel of het merendeel van de aanwezige forumleden hier wekelijks met de boekhouder van VVV om tafel zit of op z’n minst lijfelijk aanwezig is bij de samenstelling van de jaarrekening van de accountant. En bij het tekenen van transfer contracten hebben jullie deze zo te lezen persoonlijk opgesteld, inclusief de kleine lettertjes.

  Verbazingwekkend om te constateren dat jullie steeds stellig menen te weten waar het geld van VVV of Berden of Seacon of transfers precies aan uit gegeven wordt. Als jullie op de loonlijst van VVV staan begrijp ik opeens waarom het soms rommelt in de Koel. . .

  1. Ievel Knievel

   Die info, halen de critici gewoon uit openbare gegevens. VVV zit al jaren in KNVB categorie 2 (en dus niet in categorie 3, terwijl dat gelet op het aanwezige geld wel zou moeten), omdat ze geen openheid geven over bepaalde geldstromen, financiers. Men geeft de KNVB ook niet of te laat inzicht in cijfers. Lees de krant zou ik zeggen.

   1. Ruben

    Wat een Bullshit! Je lult maar wat.

    Weet je waarom VVV in Cat. 2 zit? Omdat de KNVB heeft besloten dat clubs maar een x aantal % van hun begroting mogen gebruiken aan loon. Als je werkelijk zo goed op de hoogte bent zou je dit weten! VVV heeft niet voor niets, samen met enkele andere clubs, protest aangetekend tegen deze manier van waarderen.

    maw Als VVV minder loon zou uitkeren en meer huur zou moeten betalen, zouden ze wel in Cat. 3 hebben gestaan!

    En nou AUB ophouden met je negatief gezwam. Fantast.

   2. Ievel Knievel

    Lee je eigen commentaar op mijn reactie eens terug: Bullshit,gezwam, fantast…niet op de hoogte zijn….noem maar op. Zo beoordeel ik jou en jouw posts toch ook niet? Het klopt voor een deel wat je zegt, maar je antwoord is niet volledig. VVV zit ook in categorie 2, omdat geldstromen vaag zijn. VVV kan niet duidelijk maken hoe investeringsstromen lopen. Letterlijk woorden van de KNVB zelf, heeft zelfs in de VI gestaan. Als je me niet gelooft stuur je maar een mailtje naar Johan Derksen ofzo. Als je me niet gelooft is dat aan jou, maar om iemand waar je het niet mee eens bent altijd maar weg te zetten is geen teken van sterkte. Ik laat jou in je waarde en zou dat ook blijven doen.

   3. Ievel Knievel

    Trouwens, als de regel is dat je zoveel % aan loon mag uitgeven, dan is dat gewoon de regel. Kun je het wel niet mee eens zijn, maar je hebt toch gewoon aan de regels te houden. Ik vind dat dus al een teken van slecht beleid, als je het mij eerlijk vraagt. Misschien had je dan minder buiten-EU spelers moeten halen, dan was je ook niet over die norm heen gegaan.

   4. kaalneetje

    Wat ben jij een zwamboks eerste klas. Eerst schrijven dat je info haalt uit openbare gegevens (???) om 3 regels later te vermelden dat ze juist geen openheid geven…….

    En ja dat jij een critici bent was me al langer duidelijk.

 25. clubman

  @IevelKnievel

  Als er in het stadion wat te doen is kun jij beter met je leuke hond en lieve vriendin gaan wandelen. Of ga anders eens bij die oom van je op bezoek (mits deze niet té dicht bij De Koel woont).

 26. Ievel Knievel

  Kennelijk ben jij, clubman, iemand die vind dat dit een normale manier van met elkaar omgaan is. Ik vind dat niet. Ik denk wel van alles over je en mijn vriendin die naast me zit ook. Doe toch lekker je ding man en laat je niet zo gek maken door iemand die zo afgunstig is al ik. Wat wil ik toch graag dat ik zo succesvol was als jij……ik wil zo graag clubman zijn. Ik droom ervan. Al die aandacht die jij krijgt van mensen zoals ik. Die dan steeds weer reageren op je nuttige bijdrages……….o, mijn vriendin wel sex, nu…..heb even geen tijd om de te reageren…..mazzel….. 😉

 27. Horstenaar

  Zouden de spelers deze site ook bekijken?
  Voor de meeste hier ren je jezelf toch ook niet
  de longen uit je lijf.
  Er is pas 1 wedstrijd gespeeld hoor!
  Geeft je ook vertrouwen dat negatieve gelul hier.
  Venlose mentaliteit laten we maar zeggen……

 28. Sanderkuh

  @VVV1977VENLO

  Eindelijk iemand die het opmerkt. Ben namelijk 1 van de ‘oudere’ supporters op O4. Word schijtziek van het uitfluiten etc richting spelers toe. En als je er wat van zegt krijg je een puberale reactie…tot zelfs toe shirtje uittrekken en je VVV tatoo laten zien. Tuurlijk als je een VVV tatoo hebt mag je alles zeggen / schreeuwen enz. Tip: als je gefrustreerd bent, loop dan alvast weg, ga in sup. home zitten scheld daar wat en komt to rust. Iedereen baalt maar heb het respect om spelers of een applaus te geven als ze een ronde maken of loop weg. En alle reacties hierboven, overal zit een kern van waarheid in, maar ja: zijn daar niet de SAR bijeenkomsten voor ? Stel fdaar je kritische vragen zou ik zeggen. En stop aub met het spelen op de man…reacties over iemands vriendin…pffff…. En cynisme is leuk, lach me af en toe kapot over Brise zijn commentaar….maar hou het hierbij….

 29. RuiverCity

  Mocht Nwofor vertrekken dan lijkt me Donny de Groot een goed alternatief. Heeft zijn sporen in de Juup meer dan verdiend. Ideale goalgetter voor 3 spitsen systeem. Wel al op leeftijd maar daardoor wel veel ervaring. Zit bij st. Truiden nu op zijspoor.

 30. festina lente

  En misschien pakt nol ook onze doelman.zou me niks verbazen. Die kurto is drie keer niks. Nog een slechte wedstrijd en nol trek zijn portemonnee . Maar javoor die salarissen van manpaa en nowfor kan vvv wel vier of vijf vervangers krijgen. We zien het wel. Heeft amni al een club?

  1. tulipanes

   jk denk eerlijk gezegd niet dat maenpaa zpveel verdient. hij was immers 3e keeper bij az toen vvv hem oppikte. hij hoeft ook niet een niet eu-salaris te verdienen omdat hij uit finland komt.

   maar ik geloof je wat betreft de mogelijke aankoop van maenpaa en nwofor. het zou alleen een ramp zijn als maenpaa vertrekt.

 31. Ben

  Ben ik blij dat we Nowfohr niet voor 2 miljoen hebben laten gaan, let op, met de Kerst levert hij er 4 op en aan het eind van het seizoen minimaal 7 miljoen. FORZA VVV, op Nasr de eredivisie !

Leave a Reply