Dagblad de Limburger geeft VVV een onvoldoende

Vanmorgen stond er een groot artikel in Dagblad de Limburger. Alle Limburgse clubs worden door de krant onder de loep genomen.  De eerste seizoenshelft is voor VVV-Venlo nog geen succes gebleken. VVV-Venlo krijgt namelijk een onvoldoende voor de eerste seizoenshelft. Mals is het niet wat de krant schrijft. Niki Mäenpää, Robin Buwalda, Jerold Promes, Niels Fleuren en Vito van Crooy zijn de enige spelers die er met een voldoende vanaf komen. De Finse keeper haalt het gemiddelde van een 5,3 ruim omhoog met zijn 8. Ook Venlonaren schreef gisteren een seizoensoverzicht. Nog niet gelezen? Klik dan hier.

RAPPORTCIJFER VVV: 5.3
Buiten Venlo ronduit zwak, veel te weinig doelpunten en een teleurstellende elfde plek halverwege. In plaats van de toeschouwers terug naar de Koel te lokken met aantrekkelijk voetbal zoals de club voor ogen staat, komen er steeds minder mensen naar het stadion.

NIKI MÄENPÄÄ 8
Parel van de Koel, nauwelijks op een fout te betrappen. De Finse international behoedde met zijn vele reddingen VVV voor nog meer puntenverlies. Toe aan volgende stap in loopbaan en ook VVV zou gezien de financiële situatie niet rouwig zijn om een wintertransfer.

GUUS JOPPEN 4.5
Kan in offensieve zin als ‘moderne’ vleugelverdediger weinig tot niets uitrichten en maakte verdedigend gezien ook geen sterke indruk. Ook op eerstedivisieniveau een dertien in een dozijn speler.

ROBIN BUWALDA 6.5
De Haagse huurling heeft rust aan de bal, beschikt over een prima inspeelpass en staat verdedigend zijn mannetje. Lichtpuntje van de eerste seizoenshelft en een verdediger met perspectief.

JEROLD PROMES 6
Al twee rode kaarten achter zijn naam toen het nog september moest worden. De Amsterdammer leek naar de bank te worden verdreven toen Vitalijs Maksimenko naar Venlo kwam, maar profiteerde van een blessure van de Let en groeide vervolgens uit tot een steunpilaar.

NIELS FLEUREN 5.5
Net zoals collega Joppen aan de an- dere kant is de Gennepenaar aanvallend tot weinig in staat. Verdedigend redelijk betrouwbaar maar een snelle en behendige rechtsbuiten kan de oer-VVV’er al gauw een slechte avond bezorgen.

DANNY POST 5
De aanvoerder pakt zijn ploeg nog niet bij de hand. Speelt in verdedigend opzicht op safe, maar dat is meteen het enige pluspunt. Als Post aan de bal is, doet hij alles in hetzelfde tempo waardoor de verbinding tussen verdediging en aanval zeer stroef verloopt.

VITO VAN CROOY 6
Loopwonder uit de eigen opleiding, doet als de meeste aanvallende middenvelders in het elftal van Maurice Steijn vooral zijn verdedigende werk goed, maar heeft geen splijtende steekpass in huis. Nog erg onrustig aan de bal, maar groeipotentie is zeker aanwezig.

AZIZ KHALOUTA 4.5
Beslissend tegen De Graafschap, FC Oss en Telstar, maar ook veel te vaak onzichtbaar. Heeft na onprofessioneel gedrag in de wedstrijd tegen Achilles’29 in 2015 heel wat goed te maken bij staf, medespelers en aanhang.

MELVIN PLATJE 5 
Halverwege staat de teller bij de ‘Verlosser’ pas op vijf goals. Hadden er meer moeten zijn, met name in de laatste wedstrijden voor de winterstop stond het vizier niet scherp. Maar de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat de spits in uitduels vaak op een onbewoond en vooral moeilijk bereikbaar eiland staat.

RANDY WOLTERS 4.5
Seizoenshelft met maar één hoogtepunt: de hattrick in de met 4-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Vertolkte verder een marginale rol. Kan veel beter, moet veel beter.

PIM BALKESTEIN 5
Aanvankelijk in de basis, later meest prominente slachtoffer van de komst van Maksimenko en Buwalda op de laatste dag van de transferperiode. Een bijrol als stormram, daar moet Balkestein het mee doen.

JEFFREY ALTHEER 4.5
Heen en weer geslingerd tussen bank en basis. Zou met zijn ervaring één van de steunpila- ren moeten zijn als controlerende middenvelder, maar zakte door het ijs.

QUIN KRUIJSEN 4.5
In het begin van de competitie nog basisspeler, maar zowel verdedigend als aanvallend toonde Kruijsen zich geen meerwaarde. Zal hard moeten werken om zich weer in het elftal te spelen.

DYON GIJZEN 5
Droomstart met het winnende doelpunt tegen Jong FC Twente, maar kon op het middenveld niet voor de benodigde creativiteit zorgen. De vraag is of Gijzen niet beter op de flank voorin. Mist in verdedigende zin kracht en slimmigheid als middenvelder.

MEDY ELITO 4.5
Aanvaller die zijn beste wedstrijd op het middenveld op bezoek bij NEC speelde. Op basis van videobeelden weggehaald bij het illustere Dagenham & Redbridge, een club van het vierde niveau in Engeland. In levenden lijve spreekt de rechtsbuiten nog niet bepaald tot de verbeelding.

MAURICE STEIJN 5
Laat niet met zich sollen. Heeft bijna een dagtaak aan het heropvoeden van zijn spelers, maar laat ze tegelijkertijd bij lange na niet optimaal functioneren. Kon in de eerste seizoenshelft de vinger maar niet op de zere plek leggen en stuurde bijna wekelijks een andere formatie naar het front. Kwalificatie voor play-offs is een minimale vereiste voor een voldoende bij de eindafrekening.

DDL-20141231-02004GO002

Bron: Dagblad de Limburger, woensdag 31 december 2014

3 Responses

 1. RuiverCity

  Heel terecht commentaat en cijfers. Zowel de spelers als de technische staf stellen tot aan de winterstop teleur. Dat wij als VVV wedstrijden kunnen (en mogen) verliezen is nog tot daar aan toe. Maar de manier waarop kan absoluut niet door de beugel. Daar moet eens door de spelers en technische staf aan gewerkt worden. Dan komen de toeschouwers en sponsoren vanzelf weer. Laten we hopen op een betere 2de seizoenshelft. Iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2015 toegewenst.

 2. Ben

  Ik had het zelf kunnen schrijven, correct artikel!
  Van mij hoeven ze niks, behalve dat ze aan het eind van de wedstrijd helemaal kapot zijn. Tenzij al eerder in de wedstrijd er een ruime voorsprong bestaat, dan mogen ze zich een beetje inhouden, sparen voor de volgende wedstrijd.
  Geen mooi voetbal, maar knokken dat is het credo.
  FORZA VVV!

 3. kenfen

  Daar ligt ook min of meer het probleem. VVV heeft ook te weinig knkkers in de selektie en teveel mooi weer voetballers Mensen zoals Ammi en Leemans waren goed te gebruiken geweest Positief springen wat dat betreft Fleuren en Promes eruit
  Ik zou in de winterstop nogmaals proberen om Ken Leemans te halen om op nr 6 positie eindelijk een echte terrier te hebben en tevens iemand die jongens zoals Sevinc kan aansturen. Ik zou sowieso alvast beginnen met de voorbereiding van het volgend seizoen en mensen zoals Joppen, Altheer en Kruyssen niet meer opstellen of verhuren

Leave a Reply