Damian van Bruggen

Damian van Bruggen definitief naar VVV-Venlo en tekent voor twee seizoenen

Damian van Bruggen heeft vandaag een contract getekend bij VVV-Venlo dat hem tot medio 2020 aan de club zal verbinden. Daarnaast is er een optie tot nog een seizoen. De verdediger annex middenvelder komt over van PSV, nadat hij vorig seizoen op huurbasis al voor VVV uitkwam. Dat meldt VVV-Venlo vandaag op haar website.

Op de website wordt het volgende gezegd: “Van Bruggen, die momenteel vakantie viert, is blij met de overeenstemming, die mede werd bereikt door inspanningen van zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli. “Ik heb toen ik met vakantie ging aan hem laten weten dat hij het maar rond moest maken. Ik ben hartstikke blij dat het is gelukt”, laat Van Bruggen vanaf zijn vakantieadres weten.”

De 22-jarige Van Bruggen kwam in de jeugd uit voor Almere City, Ajax en PSV. Daarna speelde hij 60 wedstrijden bij Jong Ajax en 36 wedstrijden bij Jong PSV, voordat hij het afgelopen seizoen verhuurd werd aan onze club. Hij speelde tot dusver 29 wedstrijden voor VVV-Venlo in de competitie en beker, daarin was hij driemaal trefzeker. De komende twee seizoenen zal hij dus onder contract staan bij de Venlonaren, nu zijn transfer definitief beklonken is.

Het is een sterke speler die ook over een goede trap bezit en inzetbaar is op het middenveld, maar ook in de verdediging. Met Danny Post en Jerold Promes die ouder worden en met het oog op blessures, is deze overgang echt een hele goede zet van de club naar onze mening. Het team van het volgende seizoen begint zo langzaam vorm te krijgen op weg naar opnieuw een seizoen in de Eredivisie.

Damian van Bruggen is tevreden met de permanente overgang naar de Koelclub en hij vond het fijn dat de club al vroeg aangaf dat ze met hem doorwilden: “Daar sprak al meteen veel vertrouwen uit. En ik heb zelf ook een heel prettig gevoel bij deze club en deze spelersgroep. Bovendien had ik wel behoefte aan een stukje vastigheid, dus ik ben dik tevreden met mijn nieuwe contract bij VVV-Venlo.”

Manager voetbalzaken Stan Valckx is ook erg blij met deze ontwikkeling: “Damian heeft het afgelopen seizoen laten zien een geweldige aanwinst voor ons te zijn. We zijn dan ook blij dat we hem voor meerdere seizoenen vast hebben kunnen leggen.”

 

12 Responses

 1. chretien

  Helemaal mee eens: “Met Danny Post en Jerold Promes die ouder worden en met het oog op blessures, is deze overgang echt een hele goede zet van de club naar onze mening.” Bijzonder mooi dat wij deze speler definitief naar de Koel hebben kunnen halen…

 2. marcel

  mooi dat Damian blijft, heeft afgelopen seizoen bewezen een toegevoegde waarde te zijn voor dit team (op meerdere positiies). Waar ik het nog niet helemaal mee eens ben, is de opmerking dat het nieuwe team langzaam vorm begint te krijgen. vooralsnog is er zeker nog werk aan de winkel. ik kan me bijna niet voorstellen dat hetzelfde team nogmaals dezelfde (TOP)prestatie kan leveren als vorig seizoen. Er moet vers bloed/nieuwe spelers bij. En dat Mogen (en ja ik weet dat dat niet zomaar gedaan is), enkele echte versterkingen bij om verder te bouwen op de prestatie van vorig jaar.

  1. RuiverCity

   Helemaal met je eens Marcel. Steijn wil graag 3/4 echte versterkingen. Daar horen Unnerstall, Promes, Röseler en Van Bruggen niet bij want die waren er al.

   Wie volgt spoedig?

  2. chretien

   Ik denk dat de verantwoordelijken nu nog bezig zijn met wie er blijven en wie weggaan. Daarna wordt er gekeken naar welke versterkingen nodig zijn. De 3-4 versterkingen komen bovenop het aantal versterkingen die nodig zijn om vertrokken spelers te vervangen. Ik schat dat we uiteindelijk 8-10 nieuwe gezichten zullen zien. FORZA VVV

 3. kenfen

  Naast dat hij op meerdere plekken inzetbaar is, is hij oo kkwallltatief gezien een goede speler en aangezien hij nog jong is, zit er wellicht ook nog wat rek in zijn mogelijkheden

 4. Goodie

  Goede zet van VVV. Een (jonge) speler die tegen het basisteam aan zat en zowel Promes als Post uitstekend verving. Ik zie hem in het verloop van aankomend seizoen Promes langzaam uit de basis verspelen, mede vanwege zijn blessuregevoeligheid.

  Verder ben ik het met Marcel eens. Er mogen wel een aantal echte versterkingen bij komen, vooral aanvallend.

  1. Gelukkigggggggg want dat was even balen afgelopen week! Door een serverprobleem konden we niet eerder online komen. Hiervoor onze excuses

   We hebben dan ook besloten om de server binnenkort te verhuizen. Het kan dus dan ook zijn dat we komende tijd nog een aantal keer offline zijn.

   We zullen nog een bericht hierover typen.

Leave a Reply