Damian van Bruggen

Valckx: “Damian van Bruggen mag vertrekken”

Damian van Bruggen heeft te horen gekregen van Stan Valckx dat hij mag vertrekken. Dat heeft Valckx aan de Limburger verteld. Twee Belgische clubs uit de Tweede Divisie hadden al naar hem geïnformeerd en Valckx stond daar niet onwelwillend over. Echter, van Bruggen zag het niet erin zitten en trok de stekker eruit.

De 23 jarige verdediger annex middenvelder speelde sinds het seizoen 2017/18 voor VVV-Venlo. In het eerste seizoen kwam hij over op huurbasis van PSV, hierna werd hij definitief vastgelegd door VVV-Venlo. Van Bruggen ligt nog vast tot komende zomer en VVV-Venlo heeft nog een optie om zijn contract te verlengen.

Dit seizoen kwam van Bruggen tweemaal in actie. Waaronder tegen Ajax waar hij Donny van de Beek de hele wedstrijd moest schaduwen, wat hij heel behoorlijk deed. Het absolute hoogtepunt van van Bruggen is de gelijkmaker tegen Feyenoord in de Kuip in de laatste minuut.

32 Responses

 1. Dond

  Vind dit een vreemde keuze bij onze toch al vrij smalle selectie.
  Is toch op meerdere posities inzetbaar. Vind hem op dit moment sterker ogen dan Schafer en in potentie denk ik ook een betere voetballer.

 2. Meuske

  Jammer idd heeft het toch altijd naar behoren gedaan waar ze hem ook neer hebben gezet!! Rare beslissing maar er zal wel een logische verklaring voor zijn hoop ik. Word tijd voor aanwinsten niet voor afvallers vind het erg lang duren allemaal!!

 3. lucien1978

  Gewoon een heel logische beslissing en met het halen van Lee gewoon overbodig.

  Is gewoon niet goed genoeg voor VVV.

  Als van Bruggen van Valckx mag gaan dan weten we ook dat Post zeker blijft.

 4. RuiverCity

  Vreemde beslissing. Overal inzetbaar op het middenveld en achterin. De selectie is al niet zo breed.
  Liever Dekker zien vertrekken. Waar blijft de flankspeler?

  1. lucien1978

   Helemaal geen vreemde beslissing. Matige speler . Met als dieptepunt de wissel door Steijn in de eerste helft.

   Dekker moet je juist behouden omdat hij de enige echte rechtsback is achter Pachonik.

   Op de positie van bruggen kun je zo 5 andere neerzetten.

 5. idderzienmeining

  Persoonlijk DENK ik dat deze beslissing van VVV Venlo deels veroorzaakt wordt door de walgelijke situatie rondom Susic ?

  We weten allemaal dat VVV Venlo zich nog wil en gaat versterken (met een vleugelaanvaller), maar dat daarvoor eerst een uitgaande transfer nodig is. Dit zou eigenlijk al wéken geleden hebben moeten gebeuren maar volgens mij speelt Susic een vies spel met onze club.

  Iets in mij zegt dat de speler een nieuwe club heeft gevonden maar dat bewust wordt gewacht tot vlak vóór de transfer deadline om zo de transfersom zo laag mogelijk te krijgen …

  VVV Venlo staat met de rug tegen de muur en kan feitelijk niks doen !

  Dus ik vermoed dat nu gekozen is om toch nog Damian van Bruggen in de etalage te zetten om dan maar met dié transfer geld vrij te krijgen ?

  1. Susic staat onder contract. En als meneer niet wil voetballen dan zijn er genoeg andere klusjes in De Koel. 8000 stoeltjes dienen er schoon gemaakt worden, parkeerplaats kan geveegd worden. De stalen constructie van het stadion mag wel een likje verf gebruiken, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er werk genoeg voor dat lui mormel?

 6. De Realist

  Jammer dat Damian mag vertrekken. Hopelijk komt er een mooie club voor hem, het is hem gegund ! Ik vind dat we te snel oordelen over Susic. Niemand weet precies wat er speelt. Voor hetzelfde geld blijft hij nog gewoon bij VVV. We wachten rustig af, meer kunnen we niet doen.

  1. idderzienmeining

   Wel realistisch blijven, hahahahahaha …

   Nee, waarop ik baseer dat er geen weg terug meer is voor Susic als speler van VVV ?
   Hij traint al vanaf de oefenwedstrijd tegen Venlosche Boys niet meer mee, is totaal geen onderdeel meer van de spelersgroep, heft zelf aangegeven hoe dan ook te vertrekken en sinds afgelopen week is zijn rugnummer 31 overgenomen door Lee Cattermole.

   Allemaal duidelijke signalen !

 7. aoje

  Een handige aanvaller zou zeer welkom zijn. Middenvelders moeten nu de doelpunten maken, Haji wright staat in het tweede en Soriano is te traag. Snelle counters zitten er niet in. Susic is een mooie voetballer, maar zijn hoogmoed en gedrag zal hem niet ver brengen. Jammer dat VVV met hem zit, gauw weg met hem. De deadline komt er aan….even afwachten of er nog wat gebeurt in de selectie

 8. OooLGooO

  Totaal geen verassing. V Bruggen gaf eind vorig seizoen al aan te willen vetrekken ivm gebrek aan speeltijd. Dit seizoen lijkt daar niet veel aan te veranderen. Vvv heeft ook al vaker aangegeven geen demotiverende spelers in de selectie te willen hebben. In gezamenlijke besluitvorming kiest men dan voor de beste weg en dat is het geluk elders zoeken.
  Susic wil duidelijk een stap hogerop en behoort ook tot die demotiverende spelers.
  Wat dat betreft begrijp ik vvv in beiden situaties. We moeten spelers hebben die bij vvv willen voetballen en anders hebben we ze niet nodig.

  Waar vvv deze spelers enkele jaren geleden transfervrij lieten gaan ondanks een doorlopend contract, willen ze er nu een transfersom voor hebben. Ook daar zie ik ontwikkeling in binnen de club.

  Alle “negatieve” oordelen die hier dan ook her en der geschreven worden over deze situaties snap ik dan ook niet en lijkt totaal niet onderbouwd te zijn.

 9. chretien

  Het nieuws bevreemdt mij. Ik zag in hem de toekomstige opvolger van Promes. Kan ook goed op middenveld spelen. Wat is de reden dat hij mag vertrekken? Veroorzaakt hij problemen, onruststoker? Kan VVV hem erg goed verkopen? Als hij vertrekt, dan moeten we zoeken naar een goede vervanger, of heeft Stan al iemand op het oog?

  1. lucien1978

   Kom op zeg. Puur als rechtsback is Dekker toch een vele betere speler dan v Bruggen.

   Dekker komt prima mee op en staat verdedigend ook wel zijn mannetje.

   V Bruggen is niet eens is een rechtsback.

 10. RuiverCity

  Dat is jouw mening. Ik vind Van Bruggen echt beter dan Dekker als rechtsback. Daar heeft Van Bruggen in het verleden ook een paar keer uit nood gespeeld. Dekker komt in de op het fysieke vlak veel te kort. Dekker verhuren en Van Bruggen blijven. Geef die jongen eens vertrouwen!

  1. lucien1978

   Dan heb je toch weinig kijk op voetbal.

   V Bruggen is ook geen interesse voor. Alleen 2 2de klassers uit Belgie en eentje uit de KKD divisie.

   Die jongen heeft gewoon niet het niveau wat VVV nastreeft. Onder Steyn niet en helaas ook niet onder Maaskant

   1. RuiverCity

    Als ik een andere mening heb, heb ik geen kijk op voetbal? Hahaha. Nee Dekker heeft het niveau. Tsjonge jonge. Daar staan ze voor in de rij!
    Beter een eigen mening dan alles goed praten wat er op den Berg gebeurd.

   2. LJ

    Steijn vond van Bruggen niet goed genoeg. Maaskant niet en Valckx ook niet. Vooral Maaskant maakt hem iedere dag mee.

    Dus dan heeft VVV gelijk en ruivercity niet.

    Als dat jouw mening is prima, maar de echte professionals hebben toch meer kijk punt.

  2. chretien

   Ik ben het met je eens, tuurlijk is van Bruggen een completere voetballer. Op meerdere plaatsen inzetbaar. Ik denk dat hij om andere redenen mag vertrekken. Wellicht dat Valkx al een vervanger op het oog heeft? Er moeten nu op meerdere plaatsen mensen bij. Over enkele dagen weten we meer. FORZA VVV!

 11. Dond

  De keren dat Van Bruggen rechtsback stond – inviel vond ik hem sterk spelen.
  Misschien speelt er inderdaad wel meer.

  Het zijn nog maar 4 dagen wat kunnen we nog verwachten?
  Het gerucht gaat dat Honda heel misschien toch een contract bij VVV gaat tekenen!
  Wat is daar van waar?
  Waar blijft de linksbuiten? Welke buitenkansjes kunnen we nog verwachten?

  1. Dond

   Hoe zit het met Susic?
   Valckx gaf aan eind vorige week hopelijk al duidelijkheid omtrent Susic te krijgen. Nu zijn we een week verder en nog altijd geen nieuws. Daar bij ook nog eens bijna einde van de transferperiode.

   1. Dond

    Bedankt voor de info weer natuurlijk.
    Selectie blijft vrij smal. Is het alleen een linksbuiten of komen er nog extra aanvullingen op de selectie?

Leave a Reply