Damian van Bruggen vertrekt naar NK Inter Zaprešić

Verdediger Damian van Bruggen ( 23 ) vertrekt bij VVV-Venlo. De in Utrecht geboren centrale verdediger tekent een contract voor 1,5 jaar in Kroatië. Hij gaat daar aan de slag bij NK Inter Zaprešić, een club die uitkomt op het hoogste Kroatische niveau. Željko Petrović is hoofdtrainer bij de nieuwe club van Van Bruggen.

Van Bruggen werd door VVV-Venlo tijdens het seizoen 2017-2018 gehuurd van PSV. Hij maakte op 12 augustus 2017 zijn debuut op het hoogste niveau, in De Koel tijdens de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In zijn eerste seizoen op het hoogste niveau mocht hij regelmatig op speeltijd rekenen. Op 18 november 2017 scoorde Van Bruggen zijn eerste Eredivisiegoal in een uitwedstrijd bij Feyenoord ( 1-1 ).

In april 2018 werd de transfervrije verdediger door VVV vastgelegd tot medio 2020. In Venlo speelde Van Bruggen in totaal 48 wedstrijden in het geelzwart en wist hij 2 keer het net te vinden.

VVV-Venlo feliciteert Damian met zijn transfer, dankt hem voor zijn inzet voor de club en wenst hem heel veel succes bij zijn nieuwe club.

bron: VVV-Venlo

10 Responses

 1. Venlooow

  Erg jammer dat Damian vertrekt. Ik zag liever een van onze andere verdedigers vertrekken.
  Op een af andere manier heeft hij het niet bij ons gemaakt terwijl het mij een prima voetballer leek.
  Hopelijk komt er nog versterking bij?

   1. RuiverCity

    Als Van Bruggen al weg wordt gestuurd dan weet ik nog een stuk 6 spelers die weg mogen vanwege tekortkomingen zoals techniek, inzicht, snelheid, inzet en motivatie!

   2. lucien1978

    Van Bruggen heeft meerdere trainers gehad.

    Bij Ajax was hij volgens vele een onbegrijpelijke miskoop toen hij naar PSV ging.

    Steijn , Maaskant en waarschijnlijk ook de Koning ( anders mocht hij niet weg ) hebben op trainingen en wedstrijden gezien dat hij veel tekort komt. Met als dieptepunt de wedstrijd dat hij nog in de eerste helft werd gewisseld.

    V Bruggen is echt KKD materiaal.

    We hebben betere spelers nodig.

   3. chretien

    Van Bruggen is natuurlijk beter dan Schäfer, geen twijfel… nog iets, doorselecteren betekent dat je een zwakkere speler vervangt door een nieuwe, betere speler.
    VVV laar van Bruggen vertrekken zonder iets nieuws aan te trekken. Dat gebeurt volgens Valckx pas als er andere spelers kunnen worden verkocht.
    Van Bruggen laten gaan zonder een transfersom? Onbegrijpelijk?

 2. mats

  Hij heeft het niet gebracht. Erg jammer. In potentie een hele goede speler. Dus snap het niet zo goed? Wat is zijn probleem? Motivatie? Presteren?

  Die club waar hij naar toegaat en die competitie stellen natuurlijk geen ruk voor. Leuk avontuur voor hem maar hoop dat hij daar boven zichzelf uit kan stijgen en nog opgepikt wordt door een leuke Duitse club ofzo, anders is het snel einde carrière.

Leave a Reply