Darfalou kopt VVV-Venlo naar 3 punten in Groningen

VVV-Venlo heeft een hele belangrijke zege geboekt gisterenavond in Groningen. De plaatselijke FC werd verslagen met kopgoal van Darfalou, waardoor VVV-Venlo niet alleen 3 punten wist te stelen, maar ook steeg naar de 14e plek op de ranglijst.

In Groningen stonden twee ploegen tegenover elkaar die het op dit moment vooral van verdedigen moesten hebben en het was dan ook logisch dat het geen knaller zou worden qua aanvallend en verzorgd voetbal. Het spelbeeld was dat VVV-Venlo zich liet zakken en Groningen het spel liet maken, hetgeen de Groningers moeilijk vonden.

Desalniettemin was het een klein wonder dat het bij rust 0-0 stond, maar dat hadden de supporters te danken aan beide keepers, die goed stonden op te letten bij kansen van de spitsen. Darfalou kwam in deze fase een aantal keer los van zijn directe tegenstander, maar kon niet profiteren.

In de tweede helft werden er enkele tactische wijzigingen gedaan door trainer Hans de Koning, waardoor VVV iets meer aan het voetballen toe kwam. Verre van dominant overigens, maar er kwam iets meer grip op de wedstrijd. En zolang het 0-0 blijft, kun je altijd de winnende maken.

Geheel tegen de verhouding in en met een flinke dosis geluk was er toch de zege voor VVV-Venlo. In de 87e minuut bracht Pachonik een bal in na een afgeketste corner. Deze leek een prooi voor de keeper, maar die kwam niet volledig uit en daar maakte onze spits gretig gebruik van; hij kopte de bal over en achter Padt, waardoor VVV-Venlo op een 0-1 voorsprong kwam!

Logischerwijs ging VVV-Venlo over tot over de streep trekken van de 0-1 voorsprong en ook daarin is winst behaald. Waar we soms in de slotfase nogal wat doelpunten tegenkregen, is het nu de tweede winst achter elkaar zonder tegendoelpunt. Al met al is het resultaat fantastische en nu kunnen wij ons volledig storten op Vastelaovend!

FC Groningen – VVV-Venlo 0-1 ( 0-0 )
Darfalou 87′, 0-1
Scheidsrechter: Björn Kuijpers
Gele kaarten: El Messaoudi, El Hankouri ( FC Groningen )
Toeschouwers: 16734

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Itakura, Memisevic, Van Hintum, Matusiwa ( 88. Suslov ), El Messaoudi ( 73. El Hankouri ), Asoro, Lundqvist, Van Kaam ( 73. Postema ), Redan

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Gelmi, Kum, Bruns ( 90. Van Dijk ), Post, Opoku, Wright, Darfalou, Yeboah

26 Responses

 1. De Koel

  Inderdaad drie gestolen punten, maar who cares. Eerste helft goed weggekomen, daarna werd het bij Groningen allemaal wat minder en voelde je dat het wel eens de goede kant op kon gaan vallen. 93 Minuten keihard gewerkt en dat het voetballend allemaal nog niet denderend was, dat maakt niet uit.

 2. Blij met de 3 punten, zeker gezien enkele andere uitslagen. Verdiend nee, maar je krijgt in elk geval wat lucht. Maar mijn god die Wright is en blijft toch een drama! In die laatste 5 minuten druipt het amateurisme er weer vanaf, balbehandeling en acties mislukken keer op keer.

  1. chretien

   Dolblij met de 3 totaal onverwachte punten. Drie punten gestolen? Nee!
   Geluk gehad? Ja, eindelijk hebben wij eens een beetje geluk.
   Als wij de laatste wedstrijden niet zoveel pech hadden we nog minimaal 4 punten meer gehad!
   Proficiat jongens, eindelijk een beetje lucht.
   Vasteloavend same!

 3. jurgen

  Als het een beetje meezit zou je daar gewoon 3 punten kunnen meenemen, zo geschiedde. (het zat mee)
  Nu morgen nog een beetje veel mazzel met de andere uitslagen en we staan met de week veiliger. 10 puntjes erbij zou voldoende moeten zijn.

 4. De Realist

  We zijn op dit moment weer de beste van Limburg !!! De 1e helft kwamen we een paar keer goed weg, maar de 2e helft kwamen we meer aan voetballen toe en hebben we nagenoeg niks meer weg gegeven.Gelmi deed het wat mij betreft prima. VVV speelde weer solide vanuit een hechte organisatie. VVV wordt weer serieus genomen. Wat is die Darfalou ook een verademing t.o.v. de trage vaak onzichtbare Soriano. Hij is snel en werkt in ieder geval heel hard. Na de wedstrijd werd hij geïnterviewd en het is ook nog een hele leuke jongen. Hans de Koning kwam ook weer prima over en is ook een verademing t.o.v. Maaskant. Een collectieve prestatie vandaag zonder echte uitblinkers. VVV kan met alle vertrouwen de Limburgse derby tegen Fortuna tegemoet zien. Als ze die winnen staan ze al met één been volgend seizoen weer in de Eredivisie. Alaaf !!!

 5. RuiverCity

  Geweldige driepunter. Héél belangrijk. Zoals ik al aangaf in de voorbeschouwing; Gemli op de linksback plaats. Snel en fysiek sterk. Lekker laten staan daar.
  Laat de jongens maar eens lekker carnaval vieren. Vanaf dinsdag focussen op Fortuna.
  Contract van Röseler snel verlengen

 6. Koelie

  Deze drie punten komen als een volslagen verrassing. Gaf het carnavalsfeest een extra cachet. Verdomme wat heerlijk. Alleen jammer dat mijn stadsclub heeft verzuimd. Anyway ik hoop dat ik de boys tegenkom in Venlo maandagavond dan kunnen ze een biertje krijgen.

 7. Meuske

  FANTASTISCH!!! Zo vaak de deksel op de neus gekregen in de laatste minuten nu hadden we het geluk eens aan onze zijde!!! Mijn weekend kan niet meer stuk. Volgende week zullen we zien wie de beste van Limburg is? Fortuna was gisteren niet de mindere tegen Feyenoord dus dat word een stevige pot voetbal volgende week. Forza VVV os Clubke

 8. Zeker wete

  Geweldige overwinning. Betonvoetbal ala Atletico Maar wel resultaat.

  Wat mij betreft wordt de zege wel zwaar overschaduwd door het trieste nieuws dat groot VVV supporter Torres Blues is overleden. Check facebook. RIP Torres. Je muziek zal voortleven!

 9. OooLGooO

  Fortuna heeft al bijna een jaar geen uitwedstrijd gewonnen. Ondanks dat ze met momenten leuk voetbal laten zien is het voor vvv een must om deze wedstrijd te winnen willen we definitief van de onderste plekken weg komen.
  Ik heb er vertrouwen in!!

  Eerst de carnaval doorstaan!🥳🍺🎉

 10. Geweldig, die 3 punten!
  Inderdaad gestolen overwinning, maar je moet bij voetbal inderdaad altijd scoren om te winnen, en daar heeft FC Groningen moeite mee, en daar hebben we perfect gebruik van gemaakt.
  Ook heel slim van Darfalou om zo snel te anticiperen op het uitkomen van Padt en op deze manier op goal te koppen. Ik ben heel blij met onze nieuwe spits, past perfect bij onze manier van spelen.
  En het blijkt ook steeds dat Hans De Koning in de rust wat tactische aanpassingen doet waardoor het beter staat en het elftal iets meer aan voetballen toekomt. Daar was Maurice Steijn ook heel goed in, maar daar heb ik Maaskant zelden op kunnen betrappen…

 11. twiggy11

  Mooi die 3 punten zijn op de goede weg Gimli mooi laten staan die speelt als een ervaren rot zeer rustig kijkt goed kop sterk wat willen we nog meer wright wordt nooit een versterking voor vvv heeft totaal geen bal gevoel kijkt niet om zich heen en loopt gewoon heel rustig terug om mee te verdedigen laat van Ooijen maar weer snel fit worden .
  Nou tegen Fortuna 3 punten scoren kom je op 30 dan moet handhaving ook lukken.

 12. Depor

  Erg lekker dit. Ook om te zien dat Gemli gewoon makkelijk mee kan op dit niveau.
  Het is wel duidelijk dat Wright helemaal geen meerwaarde heeft. Waarom krijgen diverse jeugdspelers een kans, maar bijvoorbeeld Roemer niet. Die is echt niet minder dan Wright of Sinclair.

 13. De Koel

  Ik ben benieuwd of Roel Janssen zaterdag nog een basisplaats heeft. Gelmi viel niet tegen op die positie. En wat Wright betreft, die heeft geen balcontrole en laat de bal steeds veel te ver van zijn voet af schieten. Dat eindigt iedere keer in balverlies, zeker tegen een goed verdedigende tegenstander. Dan zie ik veel liever Sinclair op die positie. Die kan tenminste nog iets als de ruimtes klein zijn.
  Verder verdient Stan Valckx ook een groot compliment. Hij is niet in paniek geraakt en heeft met slechts een paar gerichte versterkingen en het terughalen van Jay Driessen de boel volledig om weten te draaien. Aanstellen van Maaskant was een regelrechte blunder, maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

 14. clubman

  Tuurlijk speelt Roel Janssen tegen Fortuna weer. Hij is een degelijke vaste waarde op links en overtuigt iedere week weer dat hij in de basis thuishoort.
  Desalniettemin goed dat we met Gelmi een allrounder in de verdediging achter de hand hebben.

 15. 0475

  Volgende wek doet er zich een kans voor om een grote slag te slaan tegen fortuna. Als we winnen kunnen we een klein gat slaan met de teams onder ons dat zou geweldig zijn

 16. chretien

  Overwinning op Fortuna is zoveel meer waard dan die op Groningen, waar we natuurlijk dolblij mee zijn. Het zal tegen Fortuna een enorme vechtwedstrijd worden. Zij moeten de wedstrijd winnen, willen ze niet steeds verder wegzakken in de gevarenzone. Al uitverkocht?

 17. Depor

  De koel moet kolken zaterdag.
  En ja, natuurlijk speelt Janssen weer. Doet het prima, dus waarom vervangen?

  Ps speelde Gelmi niet hoofdzakelijk centraal afgelopen zaterdag? Ik zag kum meer als back staan en mee opkomen van de zijkant.

  1. lucien1978

   Gelmi stond ook gewoon centraal en Kum linksback.

   Gelmi heeft ook nog nooit linksback gespeeld. Hij is een centrale verdediger die op beide posities centraal uit de voeten kan en als verdedigende middenvelder. Maar zeker niet als linksback

Leave a Reply