De Boeck: “Had kunnen blijven met goed contract”

Glen de BoeckGlen De Boeck heeft in Extra Time meer toelichting gegeven over zijn vertrek bij VVV vorige week, al liet hij ook nu niet het achterste van zijn tong zien. “Er was wel een visie, maar een gebrek aan middelen op korte termijn”, vertelde De Boeck.
Mijn afscheid bij VVV is het gevolg van een proces dat drie à vier weken duurde”, zei De Boeck. “We hebben intern veel gesproken, maar ik had het gevoel dat we stilstonden. En stilstaan is achteruitgaan. Er was wel een visie, maar een gebrek aan middelen op korte termijn.”

Ik had een heel goed contract. 90% van de coaches was gewoon blijven zitten, maar zo zit ik niet elkaar
Glen De Boeck
De Boeck zei dat VVV het seizoen “met een achterstand was begonnen” en dat zijn vertrek uit Venlo “uiteindelijk de beste oplossing was voor de twee partijen.”

De Boeck beklemtoonde dat hij niet voor de gemakkelijkste oplossing koos. “Ik had een heel goed contract. 90% van de coaches was gewoon blijven zitten, maar zo zit ik niet elkaar”, zei De Boeck.

“Het was gewoon beter dat ik ging. De nieuwe technisch directeur, die in januari begint, heeft me nog gezegd “Ik hoop dat je terugkeert als wij er klaar voor zijn”. Zelf was ik ook heel blij met VVV, ik heb er heel veel geleerd.”

“Of ik de voetbalwereld nog fijn vind? Neen. Het is opportunisme troef. Maar ik heb er wel de kwaliteiten voor. En ik heb er ook nog altijd plezier in en wil dus graag ergens anders aan de slag.”

Bekijk hier de uitzending van Sporza Extra Time. 

Bron: Sporza

Leave a Reply