De Boeck: VVV is geen profclub

Glen de BoeckVENLO – Glen De Boeck heeft dinsdag afscheid genomen van VVV. De Belgische trainer bespeurde een gebrek aan professionaliteit bij de degradatiekandidaat en besloot op te stappen. “Dit is geen profclub.”

De Boeck ergerde zich al langer aan de onprofessionele houding van veel mensen binnen de club. Na de met 4-0 verloren oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf begin oktober barstte de bom en stelde de Belg zijn positie al ter discussie bij zijn assistenten Ben van Dael en Wil Boessen. „Ik heb toen gevraagd of het niet beter was om weg te gaan, zodat VVV twee spelers kon kopen van mijn salaris”, aldus De Boeck.

Weinig kwaliteit
Geld voor versterkingen is er namelijk niet in Venlo. “Zolang er geen spelers worden verkocht, kan VVV geen nieuwe jongens binnenhalen”, zei voorzitter Hai Berden vorige maand. Iets wat De Boeck noodzakelijk vond, omdat er naar zijn inzicht te weinig kwaliteit binnen de selectie rondloopt om te overleven in de eredivisie.
“Dit is geen profclub. Er gebeuren hier dingen die ik nog nooit heb meegemaakt bij een voetbalclub. Voor de wedstrijd tegen Ajax belde voorzitter Hai Berden mij op dat ik Michael Uchebo moest opstellen, omdat er scouts uit Rusland kwamen kijken. Dat heb ik geweigerd, maar door een blessure van een andere speler begon Uchebo toch in de basis”, zei De Boeck over de voorzitter, die gisteren tijdens het slechte nieuws in het vliegtuig zat naar de Verenigde Staten.

Bron: Telegraaf

Leave a Reply