De Brüderkrieg van Zuid-Nederland: Seuntjens vs Seuntjens

We staan aan de vooravond(en) van een zeer belangrijke wedstrijd voor de Venlonaren. We spelen namelijk tegen een oude rivaal: NAC Breda. Deze tegenstander heeft ons vorig jaar de weg versperd naar de Eredivisie en dat zijn we zeker niet vergeten.

Het is alweer een tijdje geleden dat deze wedstrijd in de Eerste Divisie gespeeld werd! De match zal zeker gespannen zijn, aangezien de ploegen de 5e en 6e plaats op de ranglijst vasthouden. De wedstrijd heeft ook een speciaal karakter, er gaat een heuse ‘Brüderkrieg’ plaatsvinden: Mats Seuntjens (NAC) versus Ralf ‘SEUN of GOD’ Seuntjens (VVV).

De goden hebben de voetbalgebeden van Pa en Ma Seuntjens beantwoordt met 5 zonen die een gezamenlijke voetbalhistorie kennen bij Vierde Klasser BSV Boeimeer uit Breda. Het gezin kent twee tweelingen en uit iedere koppel tweelingen is er één profvoetballer geworden: Mats(1992) en Ralf(1989). De goden zijn de familie Seuntjens sowieso goed gezind. Welke gezin heeft nu 2 tweelingen en die ook nog eens op dezelfde dag geboren zijn. Dit moet wel een speciale familie zijn.

De jonge gebroeders Seuntjens groeiden op in Breda en hun winnaarsmentaliteit werd al gekweekt thuis voor de televisie, waar ze heel fanatiek met 5 broers de Playstation-arena betraden. Verliezen was onacceptabel en nog steeds is het een lastig verhaal voor de broers om te verliezen van elkaar. Ralf is de oudste en is heer en meester op de Playstation, iets wat Mats maar moeilijk kan verkroppen: 1-0 voor Ralf en VVV.

Alle 5 broers begonnen bij de plaatselijke FC en daar bleek dat de kroost talent had. Alle 5 de broers werden gescout door profclubs, toch zijn het alleen Mats en Ralf die de route van prof-voetballer hebben bewandeld. Beide broers werden overigens relatief laat gescout en hier scheidden de wegen. Mats werd gescout door het plaatselijke NAC, terwijl Ralf gescout werd door RBC Roosendaal.

Waar Mats dus in de Eredivisie zijn brood mocht verdienen, was het de oudere broer die in de Jupiler League zijn goaltjes ging scoren. Mats bleef NAC trouw met hier en daar wat moeilijkheden met de trainers, terwijl Ralf verscheidene clubs liet zien wat scoren nu precies is! Hij maakte een voetbaltocht door RBC Roosendaal, FC Den Bosch en Telstar alvorens hij neerstreek bij de Grensclub in Venlo.

Overeenkomsten zijn er genoeg. Ze komen uit Breda, voetbalden bij BSV, zijn allebei spits en zijn allebei hartstikke competitief ingesteld. Maar onze Ralf heeft toch een aantal streepjes voor op zijn jongere broer, die het nog allemaal moet leren. Ralf is ouder, is zo gezegd heerser op de Playstation, heeft een groot en sterk postuur én niet te vergeten heeft Ralf de status van cultheld verworven in de Jupiler League: 2-0 voor Ralf en VVV.

Een Cultheld status krijg je niet zomaar, die moet je verdienen! Ralf wordt door zijn mooie haardos, zijn karakteristieke manier van juichen én doelpunten gezien als een god. Door zijn cultstatus heeft Ralf heeft twee spandoeken verdiend, dat was al in de periode van FC Den Bosch het geval. Een met ‘Seun of God’ wat tegenwoordig ook zijn bijnaam is en een met ‘Let the Seun shine’. Daar kan Mats niets tegenover zetten. Ofja, er schijnt iemand een keer een doek opgehangen te hebben met de tekst: ‘Hup Mats‘. Dit was eenmalig en die wedstrijd zat de jongere telg van de familie Seuntjens op de bank: 3-0 voor ‘Seun of God’.

In een interview met de Volkskrant (2013) hebben de broers niets dan lof voor elkaar, maar ze zijn ook zeer gedreven. De komende vrijdag zal er niets ontbreken aan strijd. ‘Familie zijn’ doen ze dan maar thuis. Alleen het resultaat telt. Ralf heeft afgelopen zondag zijn 50ste competitiegoal gemaakt, terwijl Mats zijn 10e binnenschoot afgelopen zondag. Ralf loopt dus ruim voor op zijn kleine broertje. Desalniettemin zijn beide Seuntjens op schot met 5 voor SEUN en 4 voor Mats. Het belooft dus een ware topschuttersstrijd te worden tussen de broers.

NAC Breda – VVV-Venlo is op meerdere fronten een belangrijke wedstrijd. De Venlonaren willen sportieve revanche en zijn gebrand om deze oude rivaal te pijnigen. Daarnaast is het ook de strijd tussen de gebroeders Seuntjens, een duel om het hoofd van de familie te zijn.

Ralf en Mats, zij vormen de protagonisten in onze broederstrijd, de Brüderkrieg van Zuid-Nederland. Het eerste wapenfeit zal de Slag om Breda zijn komende vrijdag. Op het spel staat een potentiële plaats in de top 2. Klokslag 20.00 trappen beide ploegen af in het Rat Verlegh Stadion.

5 Responses

 1. kiekoputspelke

  Hopelijk wint VVV van NAC Breda en of de persoonlijke strijd dan in het voordeel van Ralf of Mats wordt beslist zal me worst wezen….al helpt het natuurlijk als Ralf een betere wedstrijd speelt dan zijn broertje Mats….

 2. clubman

  Ralf wint op de Playstation…1-0 voor VVV…pffff
  Ralf is een cultheld…2-0 voor VVV…zucht
  Ralf heeft 2 spandoeken…3-0 voor VVV…kreun

  Waardeloos artikel

Leave a Reply