De dagen zijn geteld voor Yuki Otsu bij VVV-Venlo

Het gaat financieel niet goed met de club en VVV-Venlo is gedwongen om maatregelen te nemen. VVV-Venlo gaf een aantal weken geleden al aan dat de selectie verkleind gaat worden en er spelers definitief of op huurbasis zullen vertrekken.

Yuki Otsu is een van deze spelers die hoogstwaarschijnlijk zal gaan vertrekken. De Japanner die tegen Jong Ajax niet bij de selectie behoorde moest ook afgelopen zondag in de Derby tegen Roda JC op de tribune plaats nemen. De grootverdiener is topfit maar hoofdtrainer Maurice Steijn ziet het niet in hem zitten.

De trainer zegt het volgende tegen Dagblad de Limburger: „Ik maak op dit moment andere keuzes, laten we het daar maar op houden. In de trainingen moeten spelers mij laten zien dat ze klaar zijn voor de basiself of voor een plek in de achttien”.

„Met mijn keuze voor de achttien spelers geef ik een signaal af, niet alleen maar naar Otsu maar naar meerdere spelers die denken dat ze in aanmerking komen voor de achttien plekken in de wedstrijdselectie. En dat doe ik zonder aanzien des persoons.”

Hieruit kunnen we concluderen dat Yuki Otsu zijn laatste dagen bij VVV-Venlo zijn geteld.

Voorzitter Hai Berden bevestigt tegen over Dagblad de Limburger dat hij ervan uitgaat dat Otsu verkast naar een club in het buitenland: „Er is interesse en we zijn al een tijdje in onderhandeling.” Met het aantrekken van Otsu hoopte Berden in de zomer van 2012 op voortzetting van de succesvolle ‘Japanse lijn’ van de club. Berden: „Het is jammer dat er niet is uitgekomen bij Yuki wat we gehoopt hebben. Net toen hij vorig seizoen op stoom kwam, raakte hij geblesseerd.”

Vanwege het aflopen van Otsu’s contract vormt de transferperiode in de winter de laatste mogelijkheid voor VVV om nog iets te verdienen aan de middenvelder.

Volgens Japanse media zal Yuki Otsu terugkeren naar de club Kashiwa Reysol in zijn geboorteland Japan.

De 24-jarige Japanse middenvelder kwam op 31 augustus 2012 over van Borussia Mönchengladbach. Mede door langdurig blessureleed lukte het Otsu sindsdien ondanks zijn internationale ervaring met het Japanse olympisch elftal en zijn debuut in de Japanse nationale ploeg aan het begin van 2013, niet om over een langere periode een onomstreden plek in de basiself van VVV te veroveren.

Bron: Dagblad de Limburger 9 december 2014

23 Responses

 1. Ievel Knievel

  Nou, dat zijn weer nuttige tonnen geweest, die we door de contractverlening in de zomer aan salaris hebben weggegooid. Goede keus van Berden weer; de zoveelste.

  1. Godfried

   Nou, dat is weer en heel domme reactie van jou. De zoveelste!

   Ten eerste gaat de voorzitter niet over contractverlenging en ten tweede liep zijn contract in augustus af. Dan was hij dus gratis en voor niets de deur uitgelopen. Door het contract te verlengen levert hij straks nog € 300.000 op!

   Snap je?

   1. pavisto67

    Jij reageert anders ook niet bijster slim… Je kunt wel een contract verlengen, maar denk je dat dit gratis is ? Dat dit geen salariskosten teweeg heeft gebracht? Een niet EU speler verdient circa 440.000 euro bruto. Yuki ontvangt dus al bijna de helft van dit salaris halverwege het seizoen.

   2. Godfried

    O, dus omdat een speler loon ontvangt, levert hij bij verkoop niets op? VVV verdient dankzij deze contractverlenging geld. Hadden ze zijn contract niet verlengt was hij gratis de deur uitgelopen. Dat is hetgeen dat telt!

 2. Meuske

  Vond het al een beetje vreemd dat Yuki alleen nog maar op de tribune zat afgelopen tijd maar als je nog wat wilt vangen in de winterstop kun je hem beter laten spelen. Heb af en toe leuke dingen gezien maar vooral onzichtbaar in wedstrijden met soms een hele goede inval beurt. Jammer heeft veel geld gekost en weinig opgeleverd maar dat is het risico als je zo een speler haalt. Vond het in het begin toen hij kwam niet eens een slechte keuze van VVV want kwaliteiten had hij wel.

 3. Goodie

  300.000 vind ik vrij veel. Ik denk zelfs dat het iets meer wordt. Die Janpanse club wil 300.000 betalen, VVV zal proberen een hogere prijs te vragen, en dan zal het er ergens tussen in komen te liggen.

 4. Venloco

  Dat is dan een, maar ik ben bang dat er deze winter toch meer sleutelspelers zullen gaan vertrekken, Melvin Platje misschien wel? Randy Wolters? Danny Post? Onze club zal er in de winter in elk geval niet op vooruit gaan.

 5. marcel

  om voor aanvang van een seizoen jupiler-league nog zo’n contract te verlengen (non-EUspeler), was niet de slimste keus, temeer daar otsu de periode hiervoor ook nooit onomstreden is geweest, of langdurig een dusdanige prestatie heeft geleverd die een verlenging van contract voor dat salaris rechtvaardigd. De verlenging (6 maanden geleden) is dus niet gedaan uit sportieve overwegingen, maar uit promotionele keuzes richting japan (want commercieel zal dit volgens mij niet veel opgebracht hebben).
  jammer, want dit geld had, sportief gezien, beter besteed kunnen worden.

 6. RuiverCity

  Voor zijn salaris hadden ze in de zomerperiode 3 andere Jupiler spelers kunnen halen die wel inzet hadden getoond. Blunder om hem toch te laten verlengen. Zwaar overschatte voetballer! Hopelijk wordt er in de winterperiode nog een diepgaande middenvelder gehaald want wat missen we die!!!

   1. Nee hoor. Als je de € 229.000 die hij in dit half jaar aan salaris gekost heeft van die 3 ton aftrekt hou je nog maar € 71.000 over.

   2. vvv_supporter_op_zuid

    Praat toch niet zo stom? Weet je wel wat Yuki aan salaris heeft gekost in de peridoe die hij bij VVV heeft gespeeld?
    NATUURLIJK gaat de voorzitter Hai Berden over zijn contractverlenging. Dacht je soms dat de trainer dat bepaald ….!?!

    Ze hebben inderdaad zijn contract verlengt om hem niet voor niets de deur uit te laten lopen en hebben daarbij gehoopt dat het misschien toch nog goed zou komen met Yuki. Gegokt en verloren. Nu krijgen ze nog iets terug maar de investering is VELE malen hoger geweest.

   3. Godfried

    O, zullen we dan maar geen spelers meer contracteren, ze verdienen namelijk allemaal loon!

    En nee, de voorzitter gaat NIET over contractverlenging nee. Dat is een taak van de technisch of algemeen directeur, na overleg met de trainer!

    Inderdaad, de investering is in z’n geheel hoger geweest dan wat ze er uit halen. Maar jij vergeet dat dit over het algemeen bij alle spelers, bij alle clubs zo is. Of denk jij dat alle spelers worden verkocht voor een prijs van de aankoopwaarde minus het loon dat hij over de gehele periode heeft ontvangen? Als dat zo was zou elke club elk jaar rijker en rijker worden!

   4. De Koel

    “En nee, de voorzitter gaat NIET over contractverlenging nee. Dat is een taak van de technisch of algemeen directeur, na overleg met de trainer!”
    Hahaha Godfried, bij een normale club is dat inderdaad de gang van zaken, helaas niet bij VVV. De contractverlenging van Yuki is 100% het gevolg van de zakelijke belangen van Seacon in Japan. Overigens is het volkomen onduidelijk wie nu precies het salaris van Yuki betaalt, Seacon of VVV. Maar ja, Berden heeft bij VVV nu eenmaal drie petten op: voorzitter, hoofdsponsor en privé investeerder in spelers. Hij heeft er alle belang bij om alles rond de geldstromen van en naar VVV zo mistig mogelijk te houden. Bij FC Twente was er een hoop ophef over de dubbele pet van Munsterman. Bij VVV kraait er geen haan naar…

   5. Ievel Knievel

    Grappig dat je dit zegt met jouw intelligentie. Toen namelijk het nieuwe contract van Yukki in de maak was, zaten we namelijk zonder TD en hadden we ook nog geen technisch hart. Daarnaast is het Berden die alle contacten legt met Japanse spelers. Berden is bijv. ook vaak in Japan voor zaken en dat combineert hij met het bezoeken van voetbalwedstrijden en het leggen van contacten,. Daar is geen TD of technisch adviseur bij aanwezig.

    Ook al doet Berden net of VVV een structuur heeft van een normale voetbalclub, in de praktijk is dat niet zo. Zoals eerder aangehaald worden geldstromen bewust mistig gehouden, meermaals een kritiekpunt van de KNVB; heeft de voorzitter meerdere petten op, worden vriendjes benoemd op structurele posities in de club, etc… Daarnaast heeft Berden al meerdere malen onthuld in interviews dat Japanse spelers zijn project zijn. Hij klopt zich namelijk altijd hart op de borst over zijn ontdekkingen en zijn connecties. Dat moet je toch al te denken geven.

    Wat vreemd is, is dat het bestuur, zeker diegenen die over financiën gaan, toestemming hebben gegeven voor contractverlenging. De slechte financiële positie die in september aan het licht kwam lijkt mij een rechtstreeks gevolg van dergelijke onverantwoorde beslissingen. Hoe kan het dat men dit niet voorzien had een maand of 2, 3 eerder? Welk beleid voert men dan eigenlijk? Eerst met veel bombarie een plan presenteren om VVV bovenin te laten meedraaien om niet veel later te reppen over verkopen in de winter en uitkleding van de selectie? Welk beleid is dat? Welke extra inkomsten had men dan verwacht als subtopper zijnde in de Jupiler League? Waarom een contract voor een jaar, waardoor speler bij geen verkoop in winter, de zomer erop gratis deur uit kan lopen? Waarom als Jupiler league club dergelijke dure spelers op je loonlijst hebben die 3,4,5,6, 7 of zelfs 8 keer het salaris verdienen van de andere spelers op je loonlijst? Welke zakelijke belangen dienen VVV, welke extra inkomsten heeft VVV gehad door de komst van Japanse spelers? Staat dit in rapporten, zijn deze rapporten openbaar? Staat dit in jaarverslagen?

    Allemaal redenen waarom ik al een jaar of 4 klaar ben met meneer Berden.

   6. Godfried

    Zaten we eind juni zonder TD? Volkomen onjuist wat je hier zegt! Op 4 juni is Stan Valkx namelijk gepresenteerd als Technisch Adviseur! Otsu tekende zijn contract op 25 juni. Je bent dus gewoon dingen uit je duim aan het zuigen. Je liegt om je eigen verwrongen onvrede kracht bij te zetten!

    Daarnaast is Berden inderdaad de man met de contacten in Japan ja. Dus? Daarom is hij ook degene die bepaald welke Japanse spelers er naar VVV komen. Echt volkomen onzin dit. We hebben Honda gehad uit Japan, Yoshida, Grepen net naast Kagawa. Inderdaad, Otsu is niet geworden wat we er van verwachtte, dat kan. Loop dan niet zo te emmeren. Had hij perfect gespeeld had jij een poster boven je bed hangen. Soms win je, soms verlies je. Boeien.

    En jij wil als supporter even inzage in de financiële zaken hebben bij VVV? Wie denk jij dat je bent? Moet je bij je bank gaan vragen, of bij je bakker! Kijken of die ook vertellen hoeveel zij verdienen.

    Het is bovendien al jaren bekend dat VVV moet bezuinigen. Dat is niet nu plotseling. Maar zoals ik al zei, jij verdraait alles om maar jouw punt te kunnen maken.

   7. Ievel Knievel

    hahahahahahahahaha. Wat ben jij toch een hilarisch mannetje. Ik had je reactie eigenlijk al een beetje verwacht. Vandaar ook dat ik voorzichtig was met mijn taalgebruik, maar lezen is lastig met jouw intelligentie, dat heb ik al door. Ik heb bewust in mijn stukje tekst vermeld “contract opgemaakt” en niet getekend. Dat contract lag al lang klaar voor Otsu en dus opgemaakt voordat Valkx TA werd, en is idd pas getekend nadat Valkx TA is geworden. Chapea, chapeau. Echter heeft de TA een adviserende rol en was Berden al lang bezig om Otsu langer aan de club te binden, Berden samen met onze echte directeur dan natuurlijk.

    Ik heb ook even navraag gedaan. Het lijkt er op dat Otsu vooral contractverlenging heeft gekregen uit een soort van coulance. Omdat hij een groot deel van zijn tijd bij VVV geblesseerd is geweest. Eigenlijk ook wel netjes als je het zo bekijkt. Staat echter tegenover dat men 2 a 3 spelers, zo niet meer, aan de selectie had kunnen toevoegen, een seizoen lang, die misschien WEL hadden gespeeld onder onze trainer, voor hetzelfde salaris.

    Jij komt trouwens over als een stampvoetend klein kleutertje die om wat voor reden dan ook geen kritiek op Berden kan luchten, of deze nu terecht is of niet en leeft vooral in je eigen universum. Ik weet zelfs bijna zeker dat zelfs Berden beter met kritiek op zijn persoon kan omgaan dan jij. Kritiek hoort er nu eenmaal bij en getuigt juist van betrokkenheid van mensen, waarom? Omdat ze hart voor de club hebben. Waarom zou VVV eigenlijk eens geen openheid van zaken aan zijn supporters geven trouwens? Geef daar eens een goede reden voor? Wij als supporters zijn VVV, zonder de supporters heeft VVV geen enkel bestaansrecht. Beleid hoor je te rechtvaardigen naar je achterban. Of het nu betalende sponsors of betalende supporters zijn.

    Wat kun je trouwens raaskallen ook. VVV maakt in september bekend dat men er slechter voor staat dan eerder aangekondigd, niet voorafgaand aan het seizoen. Op dat moment doet men namelijk alsof men weer voor plek 3 zou willen meestrijden. Vandaar exit Trost en aantrekken onze huidige trainer. men straalt daarmee ambitie uit. Des te vreemder is het dat men gelet op de slechte financiële positie een, in jouw woorden, gok neemt op Otsu, tegen bijna 3 ton euro aan risico. Zeker wanneer men twee maanden later, bijna in paniek, moet meedelen dat men er NOG SLECHTER voor staat. Regeren is vooruitzien en men had bij de bijna te verwachten degradatie zijn beleid al moeten aanpassen, zodat we dit seizoen al minsten aan de betere hand hadden moeten zijn qua financiële situatie. Daarnaast zeg ik gewoon even arrogant dat ik ook gewoon een punt heb en jij niet Godfied, hoe je het ook went of keert of draait. Gelukkig beginnen steeds meer supporters dit in te zien, Tegenover redelijk nadenken kun je gewoon weinig, erg weinig inbrengen. Al zijn je posts erg vermakelijk. Ik krijg er altdij wel weer een glimlach van op mijn gezicht, zo niet de slappe lach, zoals bij je laatste post. <aar succes met stampvoeten. Denk je wel aan je onderburen?

   8. sultana

    Godfried:

    Als je gisteren naar VVV tv hebt gekeken en Maurice Steijn hebt gehoord over Otsu dan kan ik maar een ding concluderen, Level heeft GELIJK!!!!

 7. Ben

  Voor Otsu krijgen we geen transfersom, de koper krijgt hem gratis, zodat VVV bespaart op zijn salaris voor de test van dit seizoen.
  Zijn tijd bij VVV is uiteindelijk helemaal niets, niets geworden. Jammer, maar wij moeten verder, FORZA VVV!

 8. YowVVV

  Doorverkooppercentage van 20% bedingen en dan is het goed geweest, speler met potentie maar gewoon te licht. van Crooy moet hier ook een beetje mee oppassen,fysiek komen dit soort spelers gewoon te kort. Maar er is hoop, zie bijvoorbeeld Stefan de Vrij, nu is dat een verdediger maar fysiek is echt wel aan te brengen, al moet je het natuurlijk ook niet overdrijven maar iets meer body is wel nodig.

Leave a Reply