VVV-Venlo

De Koning tot medio 2021 trainer van VVV-Venlo

De succesvolle samenwerking tussen VVV-Venlo en Hans de Koning ( 60 ), die in het huidige ‘Coronaseizoen’ inmiddels heeft geleid tot verlenging van het Eredivisieschap, krijgt een vervolg. De hoofdtrainer die, na het ontslag van Robert Maaskant, halverwege het seizoen 2019-2020 werd aangesteld, zal ook tijdens het nieuwe seizoen 2020-2021 aan het roer staan van de Venlose selectie. Hij zette in Venlo op ‘Koningsdag’, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Hans de Koningsdag’, zijn handtekening onder een overeenkomst van één seizoen.

Hans de Koning, geboren in Rotterdam, was in zijn actieve carrière keeper en speelde tijdens zijn profperiode voor AZ’67 en FC Twente. Na zijn voetballoopbaan stapte hij in het trainersvak. Hij stond aan het roer bij AZ, Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV Apeldoorn, Helmond Sport, FC Volendam, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles.

In januari 2020 nam De Koning in De Koel het stokje over van interim-trainer Jay Driessen, die assistent-trainer werd. Onder leiding van De Koning bleef VVV-Venlo in de eerste zeven wedstrijden na de winterstop ongeslagen en klom de club op naar de veilige 13e plaats op de ranglijst.

Hans de Koning over zijn contractverlenging: “Toen ik eind vorig jaar werd benaderd om in te stappen bij VVV-Venlo, had ik daar een heel goed gevoel over. Uiteraard lag er sportief gezien destijds een grote uitdaging. Toch had ik er alle vertrouwen in dat we met selectie, staf én met iedereen rondom de club dat klusje konden flikken. En we hebben het gered.

Vanwege de huidige bizarre situatie mogen we eigenlijk helemaal niet spreken van een geslaagd sportief seizoen. Maar ik ben wél ontzettend tevreden over hoe we het gezamenlijk hebben opgepakt na de winterstop. Alles wat ik van tevoren verwachtte van de club en mijn collega’s, is uitgekomen. Met Jay, Mark en John en de rest van mijn collega’s is de samenwerking uitstekend. Ik ben dan ook blij dat de club wederom het vertrouwen uitspreekt in mij en de overige leden van onze technische staf. Met hetgeen we tot nu toe opgebouwd hebben, ligt er een mooi fundament voor aankomend seizoen.”

 Technisch Manager Stan Valckx: “Hans kwam hier in de winterstop toen we op de voorlaatste plek stonden en nog een lange weg te gaan hadden. Hij heeft echter laten zien dat hij weet waar het om gaat als je strijdt om lijfsbehoud in de Eredivisie: een selectie tot een vechtmachine smeden en als één team laten opereren met een duidelijke opdracht: handhaving. Dat heeft z’n vruchten afgeworpen en een stevige basis gecreëerd voor het nieuwe seizoen.”

Bron: VVV-Venlo

13 Responses

 1. De Realist

  Goede zet van VVV ! Prima coach voor VVV op dit moment. Niet dat ik geen vertrouwen in hem heb, maar goed dat ze hem een contract voor 1 jaar hebben gegeven en niet voor 2 jaar. Niks zo grillig als de voetballerij. Succes Hans bij dit stiekem toch nostalgisch mooie clubje !

 2. Het werkte perfect het afgelopen half jaar, dus een goeie zet lijkt mij.
  Het komend seizoen gaat er voor de meeste clubs compleet anders uit zien, veel minder inkomsten, dus veel minder budget, dus meer de nadruk op de eigen jeugd. Dat is misschien wel een goede ontwikkeling en krijgt ook bij ons de jeugd meer kans op speelminuten. Vandaar ook wrsch. die drie contracten voor onze jeugdspelers.
  Jammer trouwens dat ADO niet gedegradeerd is, want als Maurice Steijn daar hoofdcoach wordt, is de kans veel groter dat ze er in blijven…

 3. roeljenssen

  Complimenten aan VVV, voor het creatieve filmpje met betrekking tot de bekendmaking van de contractverlenging van trainer Hans de Koning.

  Ook complimenten aan de webmasters van Venlonaren, dat ze toch iedere keer weer het VVV nieuws snel publiceren!

  1. Heb je bij ADO wel eens op de tribune gezeten, je weet niet wat je meemaakt…
   Humor hebben ze wel, maar verder…
   Maurice Steijn is een echte Hageneees, dus dat snap ik wel. Ik heb ruim 20 jaar in DH gewoond, dus ik kan er wel iets over zeggen, lijjkt me niks voor Jay.
   Bovendien, als het niet loopt daar is het echt een slangenkuil…

Leave a Reply