VVV-Venlo

De maand augustus (en een klein beetje september) van VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft de eerste wedstrijden erop zitten van het nieuwe Eredivisie seizoen 2018-2019. Met 5 punten uit 4 wedstrijden kan men best tevreden zijn, met name als je tegenstander als Willem II, Ajax, FC Utrecht en SC Heerenveen hebt gehad. Wij maakten een kort overzichtje.

Willem II – VVV-Venlo 0-1
De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd even zoeken. Niet alleen voor de spelers en technische staf, maar ook voor de supporters. Waar gaan we heen dit seizoen? Welke spelers doen het goed en welke spelers doen het een stuk minder? Daar kregen we niet meteen antwoord op, maar de poeier van Danny Post in de bovenhoek in de 21e minuut betekende wel dat we met een overwinning huiswaarts keerden. Het leek er even op dat Willem II gelijk zou maken, maar de VAR stak daar een stokje voor. Het was nog zeker niet goed wat VVV liet zien, maar geluk was aan onze zijde en de wedstrijd werd winnend afgesloten.Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

VVV-Venlo – Ajax 0-1
Ajax op bezoek, dan zal er altijd wel iets gebeuren. De geelzwarten begonnen uitstekend aan de wedstrijd en deden hun uiterste best om de gasten onder druk te zetten. Dat lukte aanvankelijk, maar daarna nam Ajax de controle over en waren zij veel gevaarlijk aan de bal en voor het doel. Dat VVV-Venlo niet op een monsternederlaag getrakteerd werd, was vooral te danken aan keeper Lars Unnerstall, die weer een dijk van een wedstrijd keepte. De wedstrijd is nu vooral in het nieuws gekomen door twee VAR momenten. In de eerste helft werd een goal van Samuelsen afgefloten, omdat hij een overtreding had gemaakt in de 16 (zeer discutabel tot onbegrijpelijk) en in de 88e minuut kreeg Ajax een penalty na een overtreding van Janssen. Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

FC Utrecht – VVV-Venlo 1-1
Het was duidelijk een wedstrijd van twee gezichten. In de eerste helft was het gewoon simpelweg slecht wat de Venlonaren lieten zien. Slordig, onnauwkeurig en ze werden een beetje overrompeld. Ze kwamen dan ook terecht op een 1-0 achterstand door een schitterende knal van Gavory. De tweede helft was weer een compleet ander beeld. VVV-Venlo dwong een penalty af en Susic maakte de gelijkmaker. Daarnaast had VVV diverse kansen om de wedstrijd te winnen, dus dat was alleen maar positief vanuit Venloos perspectief. Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

VVV-Venlo – SC Heerenveen
Net zoals de uitwedstrijd tegen FC Utrecht was het een wedstrijd met twee gezichten. In de redelijk saaie en matige eerste helft, was VVV-Venlo zeker de mindere partij en kwam op achterstand door een goal van Sam Lammers. De tweede helft leek ook die kant op te gaan, maar na een uur spelen kreeg VVV-Venlo langzaam de controle en scoorde het via debutant Patrick Joosten de 1-1. Er had wellicht nog meer ingezeten als VVV slimmer met de kansen was omgegaan. Nauwkeurig. Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

Nu is dit natuurlijk maar een kort overzichtje, maar wat vinden jullie van de start van VVV-Venlo? Hebben jullie vertrouwen in dit seizoen? En hoe gaan we het de komende maand doen? Laat het ons weten!