De puntjes op de i

puntjes-op-de-i-zettenZo, het EK zit er al weer op, althans voor “ons”. Nu kunnen we de aandacht weer verleggen naar onze club en ons nog laten verrassen door wat er komen gaat. Jammer dat Holla niet komt, maar als je niet wil komen naar VVV dan niet, en hetzelfde geldt voor Timisela, want wat we nodig hebben zijn jongens die tot het gaatje willen gaan en dat kun je rustig betwijfelen als het om bovengenoemde spelers gaat. Datzelfde geldt voor Bruins. Een speler die ik graag had zien komen maar ook hier, met zijn vertoonde opstelling twijfel ik sterk aan zijn instelling en daarom liever niet vriend, veel succes ergens anders. Of de tot op heden aangetrokken nieuwelingen wel tot het gaatje zullen gaan? We zullen het pas weten als de bal voor het echie gaat rollen.

Ik las vandaag in de VI dat de begroting fors naar beneden is bijgesteld van 8,8 miljoen naar 7,5 miljoen. Dat lijkt veel maar als je kijkt wat er vertrokken is t.o.v. het begin van vorig seizoen zijn er 3 grootverdieners vertrokken, waarvan een veel en een ander een beetje heeft opgebracht en die salarissen zijn verdwenen. Dat geldt ook voor Gentenaar en dan heb je al een aardige besparing op de salarispost van vorig jaar. Ik denk dat RKC sommige ogen geopend heeft in de Koel. In ieder geval van Soentjens gezien zijn opmerking daarover in datzelfde voetbalblad.

Als we nu eens kijken naar de versterkingen van deze periode. Volgens de kenners een zeer talentvolle Braziliaanse verdediger met een voor ons Nederlanders bemoedigende naam, al haalt hij maar 70% van het niveau van die Duitser met die bijna zelfde naam, dan zijn we al spekkoper. Het zou me wel verbazen als deze knaap er direct zou staan, dat lijkt me wel erg optimistisch gedacht. Dan twee verdedigers uit Helmond. Afwachten maar, ze zijn in potentie versterkingen en wellicht staan ze er meteen. Waar ik wel direct veel van verwacht zijn onze Cambuur en Feyenoord-versterkingen. Twee jongens waar meerdere clubs interesse in hadden. Ze kozen voor Venlo en dat vind ik bemoedigend. Blijkbaar zijn er nog knapen die inzien dat je bij VVV jezelf goed in de kijker kunt spelen. En achter natuurlijk nog de twee versterkingen van de afgelopen winterperiode. Plus een keeper van een nationaal team. 

Blijft de vraag wat er nog komt. Hoesen bijvoorbeeld. Dat zou heel mooi zijn, plus nog een rechterverdediger en een middenvelder wordt het al met al een mooi plaatje. En dan bekruipt me ineens dat gevoel van vorig jaar. Wat was dat een mooi plaatje. Maguire, Molhoek, Meeuwis en De Boeck. Dat stond met een schitterende voorbereiding aan de aftrap en het werd langzaam maar zeker niks. Kan dat weer gebeuren? Tuurlijk kan dat. Edoch laten we de zaak verder analyseren. Trainer: niet nieuw, da’s een pluspunt. Eigenlijk in het kwadraat want niet alleen kent hij de mores van de lage standen der eredivisie, hij kan ook een aantal nieuwelingen verwelkomen waar hij al eerder mee gewerkt heeft of die op zijn verlanglijstje stonden. Da’s mooi en bovendien mag je verwachten dat die spelers inmiddels beter zijn geworden. Bovendien is Lokhoff een no-nonsense trainer, ik heb vertrouwen in hem, hoewel we best wel eens flink op onze snufferd zullen gaan.

Ik hoop maar dat VVV sexy genoeg is voor de namen die al rondcirkelen binnen de burelen op de berg dat we deze en volgende week de selectie zo goed als rond hebben. Dan kunnen in de daaropvolgende weken de laatste puntjes op de i worden gezet in de voorbereiding en in augustus kan onze bal gaan rollen! Dan weer puntjes halen en de vooruitzichten zijn uitstekend. Want wat is er deze keer met een vooruitziende blik gecontracteerd. Ga maar na: Mäenpää en Türk, dat zijn al 8 extra punten. Dat geteld bij de 31 van afgelopen seizoen komen we op 39. En als bonus nog twee extra pinten.. ehh punten op de i van onze nieuwe keeper Niki. Ik heb nu al weer zin in augustus. Maar ja dat is niet nieuw, dat heb ik elk jaar rond deze tijd.

Geschreven door Sem

1 Response

  1. Pingback : 2republican

Leave a Reply