De strijd om plek vier: Willem II tegen VVV-Venlo

Morgen (12:15) is het weer matchday – en niet zomaar een. Op Eerste Paasdag speelt VVV-Venlo de kraker tegen Willem II. Laten we hopen dat tijdens de paasbrunch de spelers van Willem II opgevreten zullen worden, want de winnaar van deze pot zet een goede stap richting plek 4.

Het seizoen nadert alweer zijn einde, dus de blik moet richting de play-offs. Het zou VVV in deze play-offs goed doen om 3e of 4e te worden, dan kan je Eredivisionist pas in de finale treffen. De nummer 5 speelt eerst tegen de nummer 6 (op dit moment FC Eindhoven) en daarna tegen de Eredivisionist. Klimmen op de ranglijst zou dus tamelijk prettig zijn. Het blijft overigens ongelofelijk dat we over deze hoge plekken kunnen speculeren gezien de voetballende kwaliteiten van VVV dit seizoen.

VVV-Venlo
En de Venlonaren hebben ook iets goed te maken. Vorig week ging VVV fors ten onder tegen NAC Breda (1-3). “Ik vond ons erg matig en de doelpunten kwamen ook uit onze fouten. Dat kan gebeuren, maar ik was vooral teleurgesteld over het feit dat de bereidheid ontbrak om de dingen te doen zoals we vooraf hadden afgesproken. We waren te slap en verloren te veel duels. De wil leek er iets meer bij NAC en dat past eigenlijk niet bij ons.” aldus trainer Rick Kruys. Ik weet persoonlijk niet of het per se aan het gebrek aan bereidheid ontbrak, ik denk dat VVV met name qua creativiteit veel te kort komt. Zodra de geel-zwarten over de middellijn komen tegen een achteruit zakkende ploeg, weet niemand raad met de bal. Bij omschakelingen kunnen ze het daarentegen wél – waardoor we beter zijn in uitduels.

Tegen Willem II zijn drie spelers afwezig: Daan Huisman, Thijme Verheijen en Carl Johansson zijn niet fit genoeg. Tristan Dekker keert terug in de selectie.

Willem II
“Het is een sterke ploeg die na de winter veel punten heeft gepakt. Ze hebben de verwachting als favoriet voor directe promotie misschien niet waar kunnen maken, maar ze hebben veel goede spelers en presteren in eigen huis erg goed. Momenteel zijn ze stabiel en zitten ze in een goede flow, dus we moeten zondag goed voor de dag komen om een resultaat te boeken!”

De kraker tussen Willem II en VVV-Venlo is LIVE te zien via het open kanaal van ESPN. Come on Venlo!

Willem II – VVV-Venlo
Zondag 9 april 12:15
Scheidsrechter: Lindhout
Assistenten: Bluemink, Polman en Prick
Te zien via: ESPN
Te beluisteren via: Omroep Venlo

10 Responses

 1. Ievel Knievel

  Uiteraard ga ik al blij zijn met een gelijkspel in deze best wel moeilijke uitwedstrijd (terwijl ik dit typ wordt het 2-1 voor Willem II…….pfffffff), zeker na de uitglijder van vorige week, maar eigenlijk moet je winnen vandaag als je ambities hebt. En dat gaat dus nu een hele kluif worden. Zeker gelet op het spelbeeld.

  De concurrentie zit boven op ons en de 3e plek is eigenlijk al redelijk onhaalbaar aan het worden, want Almere blijft gewoon winnen. De 4e plek kan je eigenlijk ook al uit je hoofd zetten.

  Eindhoven en MVV zitten ons op de nek. Willen II is ons al gepasseerd.

  Zelfs ADO wil en moet resultaat halen dit seizoen. Onderschat NAC niet.

  In de resterende 6 wedstrijden kan je nog 18 of 12 punten laten liggen.

  Met een beetje pech eindig je op plek 10 t/m 13 (of lager), mocht het halen van punten niet meer lukken op deze manier. Overigens past het dalen op de ranglijst ook wat meer bij de kwaliteit van het spel en de kwaliteit van de basis-11 waarmee we de laatste weken spelen. We leefden behoorlijk boven onze stand. En dan zie je dus dat het verschil met Jos Luhukay vorig jaar helemaal niet zo groot is en de progressie die gemaakt is dus ook reuzemee valt. Arme Jos. Geslachtofferd door onze bo*t-directeur (om zijn eigen gezicht te redden)> en ik weet dat Jos zelf opgestapt is, maar hoe (?!).

  Je ziet trouwens ook al meteen wat een basis-11 zonder Johansson eigenlijk is. Ik hoop dat hij echt niet fit is en niet gewoon de kont tegen de krib aan het gooien is, nadat hij al weken op rij niet goed genoeg bevonden wordt voor de basis- 11 en dus gewoon niet gewaardeerd wordt. Wat mij betreft de reden dat VVV na een succesvolle periode, net als in het najaar, zo aan het kwakkelen is: een onlogische basis-11 die niet in de meest logische opstelling speelt. En dat kan je, buiten blessures, de trainer en staf kwalijk nemen.

  Toch blijf ik VVV aanmoedigen hoor.

  Wel belangrijk! Er moet bij VVV echt wel iets gaan veranderen op beleidsniveau, want anders blijven we de komende seizoenen aanklooien en doorklooien en zullen we langzaam aan ieder seizoen iets minder mogelijkheden hebben. Jammer. Nachtkaars.

  1. Ievel Knievel

   Speel je de volgende wedstrijd nog zo’n pot en blijft de concurrentie doorgaan op de weg die ze de laatste wedstrijden ingeslagen zijn, sta je na volgende wedstrijd al op plek 7/ plek 8.

  2. VeniVidiVici

   Lachwekkend dat gepleit voor Johansson hier af en toe, die gast heeft 0.0000 rendement. Sinds Braken terug is, bakken we er weinig van vind ikzelf. Snap niet waarom Venema altijd geslachtofferd wordt door de coach.

   1. Ievel Knievel

    Nee, en alle wedstrijden die hij speelt speel je redelijk goed gecombineerd voetbal. Alle wedstrijden dat hij niet speelt is het kommer en kwel. Lijkt me voldoende te zeggen over de wel degelijk aanwezige kwaliteiten bij Johansson. Hij laat het team beter spelen. Teamspeler. Voetbal is nog altijd een spel waar je meer hebt aan spelers die het team beter laten spelen dan aan spelers die individueel sterk zijn. Raar dat supporters/ voetbalvolgers dat heel vaak niet zien.

    Ook over Braken heb je naar mijn idee geen gelijk, want de wedstrijden dat hij geblesseerd was leek het ook nergens op en de eerste wedstrijden na terugkomst van blessure zag je meteen Braken alweer het verschil maken.

    Dat het vandaag niks was is te wijten aan een hele slappe instelling. Alsof VVV nergens meer voor speelt. Wat een aanfluiting als je voor een derde/ vierde plek of de nacompetitie speelt (die je zo nog dreigt mis te lopen). Willem II was gewoon beter, maar had dat niet per sé hoeven te zijn

    Dat kan je de staf en spelers zeer kwalijk nemen. gebrek aan motivatie. Ingekakt zooitje in de belangrijkste periode van het seizoen.

 2. De Realist

  Echt grote middelmaat dit VVV op het moment. Tot de 16 voetballen ze af en toe nog wel redelijk, maar daarna ontbreekt elke creativiteit. Ze hebben nauwelijks een kans gecreeerd terwijl ik Willem II ook niet zo geweldig vond spelen. Op deze manier zie ik VVV niet heel veel punten meer pakken en moeten ze nog vol aan de bak om de playoffs te halen.

  1. kuebke

   Ik ben bang dat ze nog wel een flink kunnen gaan zakken als het zo door gaat en het is niet te hopen dat ze de playoffs gaan halen want daar hebben ze totaal niets te zoeken.

Leave a Reply