Deadline Day transfer: VVV-Venlo huurt Daan Huisman van Vitesse

Met nog slechts 12 uur op de klok voor het sluiten van de transfermarkt heeft VVV-Venlo alsnog toegeslagen. De 20-jarige Daan Huisman wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Vitesse. De aanvallende middenvelder speelde al 45 wedstrijden in de Eredivisie en hoopt nu belangrijk te gaan zijn voor de Venlonaren.

“Ik vind dat mijn rendement nog omhoog kan en daar wil ik hard aan werken. Na goede gesprekken met de clubleiding en de trainer ben ik ervan overtuigd dat VVV op dit moment voor mij de beste club is om dat te gaan doen. Ik heb veel zin om hier aan de slag te gaan en kijk ernaar uit om de supporters in het stadion te zien”, vertelde de kersverse aanwinst op de website van VVV.

Technisch directeur Willem Janssen is bij met Huisman. “We volgen Daan al erg lang en zijn ervan overtuigd dat hij iets toe kan voegen aan onze selectie. Hij is een intelligente en dynamische aanvallende middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. Daan heeft al de nodige ervaring, ook Europees, maar hier kan hij zich nog verder ontwikkelen. We zijn dan ook blij dat hij dit seizoen voor VVV speelt.”

Welkom, Daan!

omslagfoto: vvv-venlo.nl

59 Responses

 1. helden

  Mooie aanwinst! Eredivisie ervaring en zelfs Europees meegespeeld (en gescoord).

  Deelt toevallig (of niet natuurlijk) dezelfde zaakwaarnemer als Willem ‘aan de sangria’ Janssen. Van luieren op het strand zal dus geen sprake zijn.

 2. chretien

  Daan, natuurlijk welkom bij onze club!
  Een bijzondere transfer, waarom gaat Vitesse hem voor één seizoen verhuren? Hij heeft toch goede cijfers en de Vitesse selectie is niet zo breed?
  Niet verder nadenken, hopelijk hebben wij veel profijt van deze overgang.
  Optie tot koop bedongen, of?

   1. inut

    Toch jammer. maar als ik de reacties onder het bericht van Vitesse zo lees hebben de supporters er vertrouwen in dat hij bij VVV sterker wordt en weer terugkeert als een completere speler. Het feit dat ze het wel in hem zien zitten is dan natuurlijk wel weer erg positief.

 3. inut

  ik had het al op de vorige post gereageerd. maar ik doe het bij deze dan nog maar een keer.
  dit heeft Willem dus netjes geregeld vanaf het strand. Lijkt in eerste opzicht een goede (jonge) versterking met toch al wat eredivisewedstrijden in de benen en zelfs een aantal Europese potjes. Wat ik mij wel afvraag is waarom Vitesse van hem af wil. Je degradeert toch niet een semi-basisspeler van vorig seizoen naar verhuurspeler in een aantal maanden? Het is niet zo dat Vitesse zo breed zit qua selectie en centen voor op de transfermarkt.

  Nu hopen dat er in de loop van de dag nog eentje bijkomt zodat we zowel wat meer opties op het veld hebben maar ook zodat kortzichtige mensen als Leonardus misschien snappen dat er tegenwoordig telefoons en laptops bestaan met internet waardoor je op afstand contact kan hebben om zaken te regelen.

  1. Ievel Knievel

   Ik denk eerlijk gezegd dat Willem dit soort dingen al samen met zijn team in grote lijnen geregeld heeft VOORDAT hij op vakantie ging en daarom ook met vakantie mocht. Daarnaast is Willem technisch manager en niet de technisch directeur. Hij werkt in een team met andere mensen en de scouting/ aantrekken van spelers wordt door dit team als geheel geregeld. Taken worden verdeeld onder de leden van dit team. Als er 1 iemand uit dat team tijdelijk niet is, liggen niet de werkzaamheden van dat team als geheel helemaal stil.

   Dat de transfer vandaag pas gepresenteerd wordt, wil niet zeggen dat hij niet al eerder zo goed als rond gemaakt is. De transfers rondom deadline day komen vaak pas laat op gang omdat die ene transfer vaak iets met een andere transfer te maken heeft. Er wordt waarschijnlijk ook bewust lang gewacht met het zetten van handtekeningen door alle partijen, want er wordt natuurlijk ook gekeken naar wat de markt verder nog doet en oplevert.

   (Geld dat binnen komt of eruit gaat, spelers die juist komen of juist gaan, andere opties die voor spelers verkend worden, en er moet natuurlijk naar de eisen van de speler, zaakwaarnemer en club gekeken worden> wat wordt er wel gehonoreerd en wat niet en gaat de speler en de club daar mee akkoord.)

  2. Leonardus

   Zaken doe je met mensen en niet met een laptop of telefoon.

   Kan zeker zo zijn dat dit al langer geregeld was. Maar goed, feit is en blijft dat de selectie verre van compleet is.

   Stel Venema en Braken vallen weg, dan heb je een vet en mega probleem.

   1. Ievel Knievel

    Die zaken heeft Willem en/ of zijn team dan ook real life gedaan/ gevoerd VOORDAT hij weg ging.
    Kennelijk was het vertrouwen over die gesprekken groot. Waarschijnlijk was het toen al zo goed als rond en was er al een mondelinge deal. Verder is de rest van het technisch hart, administratie, financiële administratie etc. niet in Spanje. Daarnaast kan hij op WERK-vakantie zijn. Zijn reisgezelschap overdag aan het strand, Willem tussen 10.00 en 12:00 en tussen 13:00 en 17:00 aan het werk, daarbuiten lekker vrij.

    Denkbeeldige situatie. In Venlo zitten er 2 of 3 of 4 mensen aan tafel met de speler en zaakwaarnemer voor de laatste puntjes op i. Iemand van Vitesse en Willem zijn op een groot flatscreen deelnemer via zoom. Het gaat toch om een laatste gesprek en het gladstrijken van de plooien. Het werk is al eerder gedaan. De gesprekken waar het om gaat zijn al gevoerd. Het is toch vooral een welkomstgesprek vandaag met een stuk vlaai en even poseren voor de foto. Daarna worden er waarschijnlijk nog wat zakelijke afhandeling gedaan over de arbeidsvoorwaarden, etc..

   2. Ievel Knievel

    En wat je opmerking over Venema en Braken betreft. Dat zou kunnen. Tegelijkertijd kan het zijn dat Rick Kruys (en die bepaalt dat toch) al een plan B of C klaar heeft liggen waar hij met de huidige selectie mee uit de voeten kan. Rick geeft aan welke posities topprio hebben en welke niet. Iets met need to have en nice to have. Overigens kan deze aanvallende middenvelder, wanneer de nood aan de man is, misschien ook wel als back up aanvaller uit de voeten. Zou zomaar kunnen. Aanpassingen in het team> doorschuiven van spelers, andere speelstijl. Wie het weet mag het zeggen. De dag is trouwens ook nog niet voorbij en ik neem aan dat er op een voetbalclub op een dag als vandaag misschien in de avond ook nog wel gewerkt wordt.

 4. Hendrix2

  Erg tevreden met deze aanwinst! Is natuurlijk een pure buitenkans aangezien Vitesse 2 andere jonge gasten voor die posititie heeft gehaald. Denk dat we veel plezier aan hem gaan beleven, heeft al de nodige ervaring op eredivisie/europees niveau. Ben benieuwd wat we nog meee gaan horen vandaag op dn berg. Frietei nog wat gehoord toevallig? Hoop nog op een multifunctionele aanvaller met power!

  1. Goodie

   Wellicht een buitenkans inderdaad. Maar niet perse een positie met prioriteit als je het mij vraagt.
   Als er nog een back en spits komen snap ik deze transfer.
   Momenteel staan er 2 middenvelders op de backpositities, al doet Simon Janssen het daar prima. Maar mocht hij wegvallen moet je al met Derks gaan schuiven want er is verder niemand voor die positie.
   Voor Braken en Venema heb je 2 spitsen. Maar Jonhanson, Roemer en Yasar vind ik geen (waardige) vervangers voor die 2 posities.

 5. Bellissimo

  Eindelijk is daar dan de aanvallende middenvelder waar VVV naar op zoek was. Mooie toevoeging met al redelijk wat ervaring op een hoger niveau. De Limburger meld dat VVV nog een aanvaller wil vastleggen vandaag. Hopen op het beste!

 6. Ievel Knievel

  Een aanvallende middenvelder. Dat is wel de positie waar versterking op nodig is, wil je groeien als team. Daarmee creëer je hopelijk en creativiteit en creëer je hopelijk meer opties qua schakelen in speelstijlen. Misschien ook nog wel multi inzetbaar, deze speler. Ook hoop ik dat er een match/ klik is met de rest van het team, de club, de regio en de trainer is en dat hij het fysieke voetbal in de KKD aankan! Welkom!

  Hopelijk ook nog een linksback, of een ervaren linksback (ex eredivisie/ top KKD) of eentje met groeipotentieel die wel al zijn mannetje staat, die bij ons mag doorgroeien. We hebben nog een x-aantal uur.

  Lijkt me ook dat Zima gaat blijven. Die theorie is geopperd dat hij een basisplaats kreeg, zodat hij op basis van zijn speelminuten een transfer kon maken en VVV kon bezuinigen op salarislast, maar daar lijkt geen beweging te zijn en Zima heeft het tot nog toe redelijk gedaan.

 7. clubman

  Wazel Kwazel heeft weer alle antwoorden in huis, zelfs de grootte van het flatscreen (groot!) waarop Willem vanuit Spanje deze huurtransfer geregeld heeft…ontzettend knap weer.
  Ik begrijp niet waarom WK nog geen eigen trainingspak heeft gekregen in De Koel.

   1. Venlooow

    Jetro Willems kan transfervrij worden opgepikt.
    Hij staat overal voor open 😉

 8. Koelie

  Willem is hopelijk al weer druk bezig met de deadline in januari. Kunnen ze dan weer reparaties uitvoeren.

  Op zich staat de basis. We hebben alleen geen echte backs en een hele smalle bank (Op FCDB na de kleinste selectie). Bij blessures zijn we zoals hier boven gemeld de sjaak.

 9. Viel gisteren idd. tegen dat er alleen maar Daan Huisman is bijgekomen.
  Op zich lijkt mij dat een prima versterking, alleen wordt het nu wel erg druk op het middenveld. Voor de backposities en met name voorin blijft het een erg smalle selectie. Wrsch. hebben een aantal potentiele kandidaten voor andere clubs gekozen.
  Zoals Koelie al zei zijn er nog veel spelers zonder contract, waarmee je nu wel heel goed hun salaris kunt uitonderhandelen, want die zijn op een gegeven moment blij dat er überhaupt nog een club langskomt…

 10. Goodie

  Het contract van El Azrak is ontbonden bij Utrecht. Ondertussen hebben we middenvelders genoeg. Bewuste keuze van VVV om ‘m te laten lopen? Kan me namelijk niet voorstellen dat niemand binnen VVV niks van deze situatie af wist.

 11. supportertje

  Gezien de financiële ruimte zal het hier voorlopig bij blijven. als er nog ruimte is zal die pas later worden benut. Denk dat Rick tevreden is met de laatste nieuwe aanwinst, dat was namelijk echt een ontbrekende schakel naar de aanvallers toe. VVV zal het opnieuw moeten hebben van de knoklust, inzet en mentaliteit van zijn spelers. Heb ondertussen wel in de gaten dat er weer een soort van vriendengroep aan het ontstaan is tussen de spelers. het doet mij een beetje denken aan de tijd van Maurice Steijn, toen hij de trainer was. Je ziet het iedere keer terugkomen op het veld. Men is bereid te gaan voor elkaar en een stapje harder te gaan als de ander het verkloot, zonder dat dit ten koste gaat van elkaar. Doelpunten worden goed gevierd samen, en men komt vaak voor elkaar op. Ook de supporters worden niet vergeten, en men viert de dingen uitgebreid met elkaar. Ook als er verloren word, doen ze dat samen met de supporters, die ze uitgebreid blijven steunen. Dit geeft hoop voor de toekomst, als spelers en supporters voor elkaar gaan en elkaar blijven steunen. Hoe het voetballend af gaat lopen is natuurlijk afwachten, maar kansloos ten onder gaan dit seizoen zit er denk ik niet in. Gezien de drive die er heerst bij het team, zou er zo maar eens een mooi resultaat uit kunnen rollen. Maar het seizoen is nog lang, en zwaar.

  1. Koelie

   Dan zijn we wel heel diep gezonken als we slechts als een selectie van 24, waarvan 5 amateurs en drie keepers, kunnen bekostigen. En ondertussen zijn alle grootverdieners vertrokken. Daarbij is er dit seizoen meer budget vrijgemaakt dan vorig jaar.

 12. Relax its only Soccer

  Miljaar … wat een onverwacht mooi begin van het seizoen. Vooraf bekend dat er maar weinig budget beschikbaar zou zijn. En dan blijkt dat alle acties van Willem goed lijken uit te pakken. Een nieuwe trainer waarbij nu al duidelijk is wat de speelwijze is, waar alle spelers zich ‘lekker’ bij voelen, waarbij de opdrachten ook uitvoerbaar blijken te zijn. Nieuw aangetrokken spelers voldoen boven verwachting (Robert, Richard, Nick, Sem, Rick). En zelfs ‘afgeschreven’ spelers zoals Lukás en Yahcuroo bloeien weer op. Jeugdspelers zoals Joep, Levi en Thijme sluiten aan en worden meegezogen in de positieve ‘vibe’ die door de Koel waait. En onze nieuwe Daan … deze is voor mij nog een onbekende, maar het komt mij over dat er weloverwogen voor hem is gekozen om het ‘vliegwiel’ te zijn tussen het middenveld en die twee enorme klasbakken die we voorin hebben staan! Wat een power en agressie! We hebben echt veel mazzel met zo’n koppel, Nick en Sven! Zin in morgen!!

  1. Ievel Knievel

   @ Relax hierboven

   Ik snap wat je komt doen hier, met je missie om meer positivisme te brengen, maar je kan ook doorslaan/ overdrijven.

   Ik ben ook positief.

   Echter, hoe deze nieuwe speler gaat presteren weten we nog helemaal niet. We hebben 3 x gewonnen, waarbij het kwartje met het nodige geluk (en uiteraard ook op basis van inzet) goed viel.

   Positivisme is goed; een hosanna stemming leidt tot naast je schoenen lopen en is naar mijn idee helemaal niet goed. Positief met een vleugje realisme is een betere benadering als je het mij vraagt.

   1. Ik vind het juist wel mooi, iemand die TE positief is. Brengt hier een beetje de balans terug met al die mensen op de site die hier alleen maar iets negatiefs te melden hebben…

   2. RuiverCity

    @distortion. Het verschil tussen realisme en negativisme zoals sommige personen hier reageren is beduidend anders!

   3. inut

    ik ben het met Ievel Knievel eens. positivisme is mooi en houdt de vibe eens van alle negativiteit weg.
    een aantal aanwinsten doen het prima en er is werklust. potjes waarvan we hadden verwacht er af te gaan werden gewonnen.

    maar sorry dat ik het zeg, als je vindt dat Roemer opbloeit op het moment heb je op zn minst een klein tikje van de molen gehad

   1. Grad

    Roel is niet transfervrij en kan/mag nu niet meer van club veranderen, of zijn contract moet ontbonden worden.

Leave a Reply