Debacle in Kerkrade (en in Venlo).

D'n TandbeverGisteren stond de uitwestrijd tegen Roda-JC op het programma, het enige Limburgse onderonsje in de eredivisie. Je zou het een derby kunnen noemen. Kansen om punten mee te nemen uit Aachen-West werden vooraf vrij klein geschat, dit kwam mede door het ontbreken van Toth en Vujovic.

Onder het genot van een biertje werd vanaf 15:00 verzameld in het home. De opkomst was deze keer beduidend lager dan vorig seizoen, uiteindelijk vertrokken we met 5 volle bussen. Desondanks zat de sfeer er aardig in en eenmaal aangekomen in Kerkrade werd luidkeels naar het uitvak gelopen. Hier werden de doeken opgehangen en men maakte zich op voor de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut liep de ploeg van Wil Boessen acher de feiten aan. Het plan om met 5 verdedigers te spelen om zo het voetballende Roda af te stoppen bleek al na 5 minuten niet te werken. VVV kwam op achterstand door een goal van Rob Wielaert. Het niveau van onze spelers leek direct over te slaan naar de tribune, waar de Venlose stewards weer kinderachtige spelletjes aan het spelen waren met de trouwe aanhang. Wanneer is dit nu eens afgelopen? Enfin,  op alle fronten werden onze spelers afgetroefd en na een kwartier in de eerste helft werd de score verdubbeld door Mads Juncker die overigens ook aantekende voor de derde en vierde treffer. Een beauty van Kah zorgde voor de 5-0 waarop VVV nog met 2 treffers de stand nog wat draaglijker maakte.

Op de terugreis was de stemming ietwat getemperd maar zoals altijd werd er de nodige gekkigheid uitgehaald. Eenmaal  aangekomen bij De Koel besloten we met de nodige versnapering nog even onze benen te strekken. De gootste smet op de avond moest toen nog komen in de persoon van Josu√©. Deze ‘sterspeler’ vond het nodig om enkele supporters te tracteren op enkele provocerende gebaren vanuit de spelersbus toen deze het parkeerterrein opreed. We weten niet wat deze jongen bezielde, waarschijnlijk kan hij het moeilijk verkroppen dat zijn geliefde Club Zes noodgedwongen de deuren heeft moeten sluiten. Een andere reden is er niet voor, want hoe kun je nu trouwe supporters die er elke week staan voor de club beledigen?

Al met al een oppermachtig Roda tegen een zeer matig VVV. In de nacompetitie zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden anders vliegen we er genadeloos uit tegen clubs als RKC, Zwolle en zelfs tegen ons geliefde MVV.

Forza VVV

D’n Tandbever

Leave a Reply