Debutant Shabani schiet VVV-Venlo in verlenging naar halve finale beker

Voor het eerst sinds 1996 had VVV zich weer eens gekwalificeerd voor de kwartfinale van het bekertoernooi. In het Erve Asito in Almelo was NEC de tegenstander van de Venlonaren.

Hans de Koning moest twee aanpassing doorvoeren in zijn elftal. Kirschbaum en Da Graca waren nog niet voldoende hersteld van hun opgelopen blessures in Utrecht afgelopen zondag. Hun logische vervangers waren D. van Crooij en Swinkels. Een duidelijk sterker elftal dus dan de voorgaande bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Daarnaast betekende het ook dat er twee keer twee broers in de basiself stonden (gebroeders Donis en van Crooij). Een uniek moment.

VVV mocht aftrappen en de eerste de beste bal naar voren leverde gelijk een corner op. De bal van V. van Crooij draaide af van het doel en kwam recht voor de voeten van Swinkels. De vervanger van Da Graca raakte de bal echter compleet verkeerd met zijn chocoladebeen waardoor een vroege voorsprong voor de Venlonaren er niet kwam. Ook de ‘gastheren’ in Almelo kregen een aardige mogelijkheid in de openingsfase. Het was het grote talent Tavsan die de bal voor zijn linker had liggen en de lange hoek zocht. De poging was absoluut niet slecht, maar D. van Crooij zag de bal gelukkig rakelings naast gaan.

Na precies een kwartier spelen leek VVV op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf de zijkant van A. Donis was net te scherp voor V. van Crooij, en belandde zo in de handen van NEC-doelman Branderhorst. V. van Crooij liep echter slim door op de doelman en gaf hem een duwtje waardoor deze met bal en al over de doellijn ging. Althans, zo leek het. De arbitrage dacht er anders over en liet het spel gewoon doorgaan. Merkwaardig moment. Zo was VVV licht de bovenliggende partij in de beginfase van deze kwartfinale. Het balbezit was voor de Venlonaren en het was slechts een kwestie van tijd voordat de eerste echte grote mogelijkheden zich zouden aandienen. Aan de andere kant bleef het natuurlijk ook oppassen voor NEC, dat voornamelijk loerde op de counter.

In de 23e minuut zette VVV weer eens aan. Pachonik kwam goed door en kreeg de bal voor de goal. De bal kon nog net worden verdedigd door een Nijmeegs been, maar kwam voor de voeten van C. Donis. De Griek probeerde het van afstand, raakte de bal niet erg lekker maar stelde onbedoeld Giakoumakis in stelling. De poging leek namelijk ongevaarlijk te zijn, maar via een NEC-verdediger kwam de bal zo in de voeten van onze topscorer. Dit soort kansen moet je Giakoumakis niet geven. De Griekse spits dacht niet na en schoot de bal hoog in het doel: 0-1! Enkele minuten later probeerde hij het nogmaals, deze keer op zeer acrobatische wijze. De omhaal van een meter of zestien was niet slecht, maar van een te grote afstand om daadwerkelijk kansrijk te zijn.

Met nog vijf minuten tot de rust was het even schrikken voor de Venlonaren. Swinkels ging een kopduel aan met Janga en bleef languit op het gras liggen. Normaal gesproken moet het spel bij een hoofdblessure gelijk stil worden gelegd, maar scheidsrechter Manschot had geen oog voor het voorval en liet doorspelen. Even later, toen de bal alsnog buiten de lijnen ging, kon er alsnog worden gekeken naar Swinkels. Gelukkig leek het mee te vallen met onze robuuste verdediger. Verder gebeurde er niks meer. VVV sloot een weinig verheffende eerste helft af met een verdiende voorsprong. Het was zaak om zo te blijven spelen en niet te verslappen in de tweede helft. Als dat zou lukken, zou de halve finale de Venlonaren toch bijna niet meer kunnen ontgaan.

De tweede helft opende met een reuzekans voor VVV. Een schitterende aanval over verschillende schijven kwam uiteindelijke bij Guwara. De linksback was inmiddels al helemaal opgestoomd naar de linksbuitenpositie en gaf de bal hard en laag voor. Het was C. Donis die in eerste instantie over de bal heen maaide, maar daardoor onbedoeld de bal voor de voeten van V. van Crooij legde. Deze had alle tijd en kon de bal zelfs nog aannemen. In plaats daarvan schoot hij de bal ineens, maar de poging haalde niet eens het doel. Een grote mogelijkheid voor VVV.

Aan de andere kant kwam ook NEC weer eens gevaarlijk voor het doel. Tavsan, de meest bedrijvige aan Nijmeegse zijde, had de bal goed liggen en produceerde een gevaarlijk schot. D. van Crooij stond goed op te letten en bokste de bal uit zijn doel. Het was wel het beginsignaal voor NEC om serieus op zoek te gaan naar de gelijkmaker. In de aanval daarop viel die ook. Het was Janga die die zich sterk maakte en de bal in zijn voeten aangespeeld kreeg. Bij deze actie trok de boomlange spits bijna het shirt van Gelmi uit. De scheidsrechter liet doorgaan aan Janga schoot de bal droog in de lange hoek. Hier zou de VAR toch wel een stokje voor steken? Het antwoord was nee en het doelpunt bleef dus staan. Onbegrijpelijke keuze. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Venlonaren het wel enigszins over zichzelf hadden afgeroepen. De ploeg van de Koning leunde te ver naar achter en gaf NEC daarmee de gelegenheid om de aanval op te zoeken. Er moest iets gebeuren om niet tegen een enorme kater aan te lopen.

De Koning dacht er ook zo over en voerde een dubbele wissel door. A. Donis en Machach werden naar de kant gehaald. Hunte en Shabani kwamen voor hen in de plaats. Het betekende voor laatstgenoemde zijn debuut voor VVV. Bijna had hij ook gelijk zijn eerste doelpunt voor de geelzwarten te pakken, ware het niet dat zijn volley werd geblokt.

Inmiddels stonden er nog maar tien minuten op de klok. Beide ploegen creëerden weinig kansen en het was dan eigenlijk ook wachten op de verlenging. Toch moest D. van Crooij nog een keer in actie komen. Wederom was het Tavsan die van afstand uithaalde, maar de bal werd niet genoeg de hoek in gestuurd. De Koning stuurde in minuut 87 zijn derde invaller binnen de lijnen. Kum verving Swinkels. Kon dit misschien nog wat teweeg brengen? Bijna wendde VVV nog een verlenging af. Net als twee minuten na rust was het wéér V. van Crooij met een dot van een kans. De voorzet van Guwara belandde precies op zijn hoofd. De kopbal was echter niet goed genoeg. Nauwelijks een minuut later kreeg diezelfde van Crooij de zoveelste kans om de matchwinner te worden. Deze keer liep een tegen een situatie op niks uit. Tussendoor had ook Okita namens NEC de winnende nog op de schoen, maar die verprutste de kans hopeloos. Zo zat het venijn in de staart. Er waren in de laatste vijf minuten meer kansen te noteren dan in alle voorgaande 85 minuten. Afijn, na 94 minuten floot scheidsrechter Manschot voor het einde en werd de wedstrijd met minimaal een halfuur verlengd. De wedstrijd met als inzet een plek in de halve finale werd zodoende een ware thriller.

In de verlenging zou blijken wie over de beste fysieke gesteldheid zou beschikken. Op het eerste gezicht leek dit VVV te zijn. De Venlonaren zochten gelijk de aanval op en wilde het klaarblijkelijk liever niet op de gevreesde penalty’s laten aankomen. Tot doelpunten leidden dit voorlopig niet. Het beste spel was er inmiddels wel vanaf en het was een echte vechtwedstrijd geworden. In de extra tijd van de eerste helft van de verlenging kwam er nog een mogelijkheid voor VVV. Giakoumakis kwam in balbezit in het strafschopgebied en kapte naar zijn rechterbeen. Voor de verandering schoot hij dit keer niet zelf maar gaf hij de bal mee aan Shabani. De debutant nam de bal goed mee en met een bekeken schot zette hij de Venlonaren op een 1-2 voorsprong. En nu niet meer weggeven!

Er waren nog vijftien minuten te spelen. NEC moest nu echt alles op alles gaan spelen om eventueel nog penalty’s te bereiken. Gevolg was dat er grote ruimtes voor VVV kwamen te liggen. De Venlonaren hadden met onder andere Shabani, C. Donis en Hunte de mogelijkheid om de genadeklap uit te delen maar lieten dit na. Zo bleef de spanning nog altijd in de wedstrijd. NEC had echter de pijp volledig leeg en creëerde helemaal niets meer. Na een uitputtingsslag van 122 minuten kwam de wedstrijd dan eindelijk tot een einde en zo plaatste VVV zich voor het eerst sinds 1988 weer eens voor de halve finale van de beker.

Wat een wedstrijd. Wat een spanning. Wat een vreugde. Voor het eerst sinds 33 jaar bereikt VVV de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Gemakkelijk ging het echter niet. Hoewel de Venlonaren de bovenliggende partij waren en het betere van het spel hadden, stond er na 90 minuten een gelijke stand op het scorebord. Een verlenging was nodig om een winnaar te krijgen, en het was uitgerekend de debutant Meritan Shabani die de beslissende goal voor zijn rekening nam. Hij bekroonde hiermee ook een sterke invalbeurt. In de halve finale wacht nu Vitesse. Bij een overwinning in Arnhem staan de mannen van Hans de Koning in de finale van het bekertoernooi. De laatste keer dat dit het geval was, was in 1959. Toen werd de beker ook gelijk gewonnen, want ADO werd met 4-1 verslagen.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd voor VVV alweer op het programma. In de eigen Koel is dan AZ Alkmaar de tegenstander.

NEC-VVV-Venlo 1-2 (0-1) (WNV)

Scoreverloop:

’23 Giakoumakis 0-1

’57 Janga 1-1

‘105 Shabani 1-2

Opstelling NEC: Branderhorst, van Rooij, Barreto (Baeten ‘106), Odenthal, El Karouani, Okita (Fase ’99), Vet (Lartey Sanniez ‘115), Sellouf (Beekman ’80), Bruijn, Janga, Tavsan (de Wolf ‘106)

Opstelling VVV-Venlo: D. van Crooij, Pachonik, Gelmi (Schäfer ‘105+1), Swinkels (Kum ’86), Guwara, C. Donis, Post, Machach (Hunte ’66), V. van Crooij, Giakoumakis, A. Donis (Shabani ’66)

58 Responses

 1. expat

  Hoe geweldig! Laatste vier! VVV had gedurfder kunnen spelen maar de mannen zullen goed nerveus zijn geweest. Zo verlies je van amateurs, zo sta je in de halve finale. Weet iemand wat VVV nu extra verdient? Elke euro is welkom natuurlijk!

 2. john

  de VAR was weer discutabel. iedereen ziet duidelijk dat Gelmi aan zijn shirt onderuit word getrokken.

  wat blijkt : in de VAR zit Joey Kooy , die notabene in omgeving Nijmegen woont !!!!

  ook een handsbal in t strafschopgebied word niet door de var bekeken .

  PFFFFFF

  1. VVV 4ever

   Var is willekeur,geen touw aan vast te knopen….
   Halve finale tegen Vitesse hebben we zeker een goede kans om door te stomen naar de finale tegen hopelijk Heerenveen….
   Tot nu toe alleen tegen Almere City goed gespeeld en dan toch de halve finale weten te bereiken….het geluk zit ons tot nu toe ook wel mee kijk bv naar de lotingen…zal het dan toch na 62 jaar ….?!?!

  2. Grad

   John ik ben het met je eens, dat beslissingen van de VAR in de persoon van Joey Kooij discutabel waren, maar hij komt niet uit de omgeving van Nijmegen, maar uit Oostzaan, is werkzaam in Amsterdam en heeft een relatie met een dochter van Frank de Boer. Dan ga ik er vanuut dat hij ook niet in de omgeving van Nijmegen woont.

 3. Split

  Ongekend! Na 33 jaar weer eens in de halve finale. Precies in het jaar dat wij supporters er niet bij kunnen zijn. We hebben veel geluk gehad met de loting, maar van een halve finale droomt iedere supporter van VVV.
  Wat zou het toch mooi zijn geweest om met 1000 man naar Arnhem af te reizen en onze club aan te moedigen.

  Geweldige prestatie. Wel een zeer matige wedstrijd, maar waat mak ’t oet!

  1. rongo26

   Als het zover is hoop ik dat ze toch iets kunnen met negatieve test. Je kan die 3000 seizoenkaarthouders van VVV wel verdelen over de kuip. Beetje coulance van Ajax, blijven die thuis, want die mogen bijna elk jaar 😉

 4. roeljenssen

  Yeah, het eindresultaat koesteren.

  Kan iemand mij alleen vertellen waarom wij niet in de stadions mogen zitten en blijkbaar personen als Fred Rutten en VVV sponsor en eigenaar van acs cleaning Xander van der Kamp (zie Twitter, dat hij zelfs samen met de VVV Directie op het veld staat na de wedstrijd ) in het stadion aanwezig mogen zijn?

  Minachting naar ons als supporters en kan me hier dan ook kwaad om maken!

 5. Ievel Knievel

  @roeljenssen

  Dit soort “ik vind mezelf belangrijker dan een ander mens” types zitten er altijd tussen. Het is alleen jammer dat de VV(D)V-directie/ bestuur hier in meegaat, maar ik heb al vaker gezegd dat zij liever business-club spelen dan een voetbalclub runnen. Juist in deze tijd verklaar je jezelf solidair met de supporters en “koop” je niet je populariteit, hetgeen deze sponsor doet.

  1. supportertje

   Kan mij voorstellen dat je een beetje zuur van word. Echter heeft VVV de sponsoren heel hard nodig om de kop boven water te houden. Dus kunnen we met ons supporter oog er ook naar kijken en denken, het moet dan maar. Ook ik vind dit klote maar het is niet anders.

 6. Koelie

  Wat dacht je van die Heracles werknemers/trainers/sponsors die daar in een sky box gewoon stonden te zuipen. Ik hunker naar een wedstrijdje live. Maar als het aan Rutte en cs ligt gaan we Gia niet meer live zien.

  Het slechte spel van VVV ben ik alweer vergeten. Top dat we in halve finale staan!

  1. Godfried

   dus als iemand een skybox heeft zou hij daar niet mogen zitten? nog gekker.

   matige wedstrijd. we kregen pas grip na de wissel van shabani. fijne speler die de ruimtes ziet en benut.

   pachoo en van crooij vallen me toch wel wat tegen de laatste tijd. jammer. zorgen voor veel balverlies op rechts. komende zaterdag fysiek goed doorkomen en hopen op een punt.

   1. Godfried

    onzin. een skybox is van iemand. ik mag ook in mijn huis de tv aanzetten. dat die ruimte zich toevallig in het stadion bevindt doet niet ter zake. zat die skybox in een winkelcentrum, dan hadden ze daar ook mogen zitten.

    het enige gekke is dat er er vrij veel waren. maar ja, werknemers van heracles die ze elke week meermaals testen. bij vvv zaten er ook meerdere naast elkaar op de bank.

    ik snap de frustratie. maardit riekt naar afgunst. onterechte argumenten zijn dan niet nodig.

   2. Ievel Knievel

    Toch een raar argument.

    Een skybox is gewoon onderdeel van een stadion-tribune en heeft geen apart huisnummer. Meestal huur je er ook eentje en koop je er geen. Een stoeltje huur (en soms koop) je ook in het stadion en daar mag je ook niet zomaar op aan zitten.

    Als je argument zou kloppen, zouden alle skyboxen in stadions week- in en week-uit vol zitten.

    Geen publiek in het stadion betekent dat het stadion op slot zit. Alleen personeel mag op de werkplek komen. Verder gelden er nog steeds afstandsregels waar de werkgever op toe moet zien en is de richtlijn/ afspraak dat alleen mensen met noodzakelijke beroepen naar het werk toekomen. Dat is met werkgeversorganisaties, in dit geval met de Eredivisie CV, zo afgesproken.

   3. supportertje

    Wij kunnen alleen maar hopen dat ze eens gas gaan geven met het vaccineren. Het gaat allemaal veel te langzaam, en duidelijk een gevolg van het verkeerd inschatten van ons kabinet. Ze gaan testen bij voetbal wedstrijden, dit had allang gebeurt kunnen zijn. vrijwilligers genoeg die hier aan deel willen nemen. Ook de KNVB had voor de clubs hier op in moeten zetten en meer dwang moeten uitoefenen richting het kabinet. Er zijn genoeg manieren te vinden om de zaak veilig te laten verlopen voor iedereen.

   4. Real VVV

    Ik stoor me ook wel aan al die randfiguren die er rondlopen. Die 4 gasten die zitten te pilsen in de sky-box, zonder afstand, zonder mondkapje. Een trainer van Vitesse die op de tribune zit. Na de wedstrijd staan zo’n 50 personen (selectie en directie van 2 elftallen) elkaar te omhelzen op het veld.
    Ten eerste geloof ik er niets van dat ze allemaal in de bubbel zitten en al zouden ze in een bubbel zitten, dan nog moeten ze weten dat ze een voorbeeldfunctie hebben voor alle mensen die thuis braaf of de bank zitten.

    Dit is iets dat ik bij elke wedstrijd in het voetbal zie gebeuren en is dus niet alleen iets van gisteravond. Het steekt alleen om te zien dat er zoveel mensen absoluut schijt lijken te hebben aan alle maatregelen. Hier mag de knvb wel eens tegen optreden, vind ik.

    Ok. ik heb mijn azijn weer uitgepist, ik moest het even kwijt 🙂

   5. Godfried

    Ook voor jou. Het is het stadion van Heracles. Een aantal mensen van Heracles zit een biertje te doen in een eigen skybox… Ik snap het probleem echt niet!

    Ze mogen toch zeker wel zelf in het eigen stadion aanwezig zijn! Dat mag de directe van VVV ook in de Koel.

    En een trainer van Vitesse die in het stadion zit. Moederziel alleen op een compleet lege tribune…

    Spijkers op laag water zoeken heet dat wat jullie doen.

   6. Godfried

    Hoho, we hebben het hier wel over het stadion van Heracles, waar het bestuur van Heracles in een eigen skybox zit.

    Dus als de Oranje vrouwen bijvoorbeeld in de Koel spelen, mag Valkx van jou bijvoorbeeld niet op de eretribune zitten me Hans en Jay?

   7. Real VVV

    Misschien ben ik wel gekke Henkie en neem ik de maatregelen te serieus. Ik ben al een jaar niet op werk geweest (door werkgever verplichte home office) en spreek ik al maanden niet meer bij mensen thuis af.

    Terug naar het voetbal: Ik heb in ieder geval zin in een bekerfinale met VVV en met publiek. Wat zou dat toch mooi zijn!

   8. Ievel Knievel

    Die 4 mensen moeten in een skybox 1,5 meter afstand van elkaar houden, met mondkapje op en daar moet Heracles op toezien. Verder mogen ze alleen daar zijn als ze noodzakelijk zijn voor werkzaamheden bij de club Heracles. Natuurlijk mogen ze van mij aan het eind van de werkdag naar een voetbalwedstrijd kijken als ontspanning, maar daarvoor hoefden ze niet bij elkaar in 1 box te zitten. Ruimte genoeg in dat stadion. Dan liever met 2 man elk in een skybox.

    Bier hijsen is trouwens geen noodzakelijk werk.

   9. Godfried

    Waarom denk jij dat? Als die vier mensen, die dus allemaal deel uitmaken van Heracles, negatief getest zijn, dan mogen die gewoon bij elkaar gaan zitten. Doen ze op de bank van VVV ook.

    Of ze nu aan het werk zijn of niet. Dat doet totaal niet ter zake.

    Waren het willekeurige mensen geweest, die allemaal ergens anders werkzaam waren en daardoor niet wekelijks meerdere testen zouden ondergaan was het een ander verhaal.

    Allemaal dat hypocriete gezever. En vorig weekend stonden we zeker wél allemaal bij het zwart water op 1,5 meter met een mondkapje op… o nee, dat is buiten. En dat doet het virus volgens sommige niets. De jaloezie druipt er werkelijk vanaf.

   10. Koelie

    Afgunst, nee oneerlijk. Alle toeschouwers naar binnen of niemand. Als je maar veel lapt dan gelden de coronaregels niet? Vandaar dat Rutte zo hoog scoort in de peilingen. Manmanman.

 7. chretien

  Natuurlijk dolblij meter overwinning, die ook wel verdiend was. De arbitrage was op zijn zachts gezegd niet op de hand van VVV. Ik lees hierboven dat VAR man uit regio Nijmegen afkomstig is?
  Ons team speelde niet alleen tergend langzaam, maar ook oh zo voorzichtig. Bovendien, hoe vaak werd er totaal onnodig terug gespeeld in plaats van vooruit…
  Zoals ik al zei dolblij met de overwinning, maar de manier waarop, nee, we maakten het ons onnodig moeilijk.
  FORZA VVV!

 8. Ievel Knievel

  Het mooie is het perspectief.

  Van alle nog deelnemende teams steekt alleen Ajax er boven uit. Natuurlijk zijn Heerenveen en Vitesse op papier sterker, maar in de praktijk hoeft dat in een goede dagvorm niet per sé zo te zijn.

  In de competitie is het perspectief er ook nog. Je kan gewoon 10e, 11e, 12e worden.

  En dat met nog net eens het beste voetbal op de mat.

  VVV moet echt gewoon feller en scherper worden aan de bal, iets meer hoop, iets meer drive.

  1. Ievel Knievel

   En dan draai je dus zomaar ineens één van je beste seizoenen ooit, met niet je beste voetbal. Er zit dus nog veel meer in deze spelers/ selectie. Stel je voor dat je dat er uit kan halen……dromen….

   1. supportertje

    Ik denk dat weinig mensen, inclusief ik zelf dat we zo’n ommekeer hadden verwacht. Hopelijk houden ze dit vast en gaan ergens op plaats 12/13 eindigen. Dat zou een heel mooi resultaat zijn. Dromen over de beker is ook mooi. Proberen een aantal mensen vast te houden die er nu op het toneel zijn verschenen. Daarmee maakt VVV dan mooi sprongetje. Hopelijk mogen wij dan ook weer in ons stadion verschijnen.

 9. Real VVV

  In het interviewtje na de wedstrijd met HdK vond ik het wel opvallend dat hij toe gaf dat hij het coachen aan Jay overlaat. Hij zei eigenlijk dat hij er te rustig voor is en dat Jay meer pit heeft. Dat was in ieder geval mijn interpretatie. Heel erg aparte woordkeuze voor iemand die toch de hoofdtrainer is.

  1. Godfried

   ook onzin. mensen aub. zoniet overal wat achter. op het laatste wk was het robben die in de rust van de verlenging de boel op scherp zetten. was die toen ook de coach?

   op zo’n moment is het belangrijk dat iemand een snaar weet te raken. al was het de waterdrager. iedereen heeft een rol. die van Jay is dus de boel ff opschudden. wil toch niet zeggen dat hij ook de baas is.

  1. Grad

   Kirschbaum heeft in de wedstrijd tegen Vitesse een (lichte?) blessure opgelopen een zogenaamd eisbeentje (knietje op spier) Persoonlijk denk ik, dat ze uit voozorg hem rust hebben gegeven. Met zo’n blessure, mits niet al te hard geraakt, kan men bij de juiste behandeling na 3 dagen weer speelklaar zijn.

 10. Real VVV

  Het is hartstikke mooi dat we door zijn, daar zijn we het allemaal over eens.
  Ik maak me wel zorgen om het middenveld en ik vraag me af of Christos hier niet een belangrijke oorzaak van is. Ik vind hem onzichtbaar en vormt niet een blok samen met Post. Hierdoor ontstaan er grote gaten op het middenveld waar zelfs een team als NEC eenvoudig gebruik van maakt. Dat deden Linthorst en Janssen toch beter icm Post. Wat vinden jullie er van als Christos eens op de bank ging zitten en Janssen zijn plaats inneemt. Post en Janssen kunnen dan de aanvallende vier beter ondersteunen en bedienen. Als de communicatie met alle nieuwelingen beter loopt (2-3 wedstrijden) kun je Christos wellicht weer inpassen.

  1. Leonardus

   Het probleem is niet het middenveld, maar de verdediging. Die spelen te ver achteruit waardoor het gat tussen verdediging en middenveld te groot wordt. NEC speelde af en toe prima tussen die linies.

  2. mats

   Ben ik met je eens. C. Donis is vrijwel onzichtbaar en zeker nog niet de aanvalsleider en verbinder op het middenveld die we daar nodig hebben. Ben er ook wel verbaasd over. Maar misschien heeft’ie nog tijd nodig te wennen aan het team en de spelers om zich heen. Want laten we wel wezen Post en Vito spelen ook niet geweldig de laatste tijd. Maar vaak heb ik het idee dat Christos er niet echt bij is. Hij werkt wel hard.

   @Leonardus. En daarom ben ik het niet met jou eens. Want er komt ook veel te veel druk op de verdediging omdat het middenveld gewoon erg zwak is. De laatste wedstrijden zie je nog meer terugspeelballen omdat er geen mannetje op het middenveld staat die de ballen opeist. Geen afspeelpunten. Christos moet hier veel dwingender gaan spelen. Dat doet hij nog niet en valt mij iig flink tegen. Je sierverlichting ook dat het spel nauwelijks breed gemaakt wordt? Het is elke keer dat geklungel langs de lijn van Vito en Machach ….

   1. Godfried

    klopt. zo zag ik het ook. de centrale verdedigers moeten wel durven doordenkken. gisteren was deze simpelweg te langzaam. daardoor was er geen durf om hoog te staan en was het veld te lang. de middenvelder kwamen daardoor te zwemmen.

    ik vind donis juist wel goed spelen. vooral toen shabani in het veld stond viel dit op. zijn broertje valt me juist nog wat tegen. druistig en ongelukkig in de acties. komt hopelijk nog wel.

    zelf vind ik de rechterkant magertjes. pachoo en van crooij hebben het te vaak niet de laatste tijd.

   2. mats

    Je zag Kum een keer goed doordekken, maar er was niemand om de bal op te pikken, en het spel op te bouwen naar voren. Dat deed NEC echt een stuk beter/verzorgder en zeker ook met meer rust. Bij NEC leken ze precies te weten waar de vrije man stond. Bij VVV is het vaak ‘op goed geluk’.

    Ik hoop dat C.Donis zich nog gaat ontwikkelen als spelverdeler, maar gisteren kon ik het nog niet ontdekken waarom hij gehaald is.

    Shabani daarentegen. Die hadden ze tegen Utrecht al op moeten stellen 🙂

   1. supportertje

    Zou de stunt van de eeuw zijn, Maar ik vraag mij af, als Ajax landskampioen word en de beker zou winnen, gaat VVV dan alsnog door in Europa. Of is daar dan geen sprake van.

   2. Goodie

    Dit is enige tijd geleden afgeschaft. Dit Europees ticket wordt in dat gevoel toegevoegd aan de ranglijst van de competitie.

 11. RuiverCity

  Een koppel Da Graca-Röseler zou natuurlijk veel beter functioneren. Röseler was tenminste een centrale verdediger die opbouwend wel eens met de bal aan de voet durfde in te schuiven, waardoor je op het middenveld een overwicht kreeg. Zowel Kum, Gelmi als Swinkels zijn daar niet toe in staat (opbouwend zwak en te traag).
  Laat Simon Janssen voorlopig maar lekker meetrainen en fysiek eerst wat sterker worden. Die kan dit niveau echt nog niet aan.
  Komende zaterdag is het te hopen dat Kirschbaum en Da Graca weer terug zijn. De wedstrijden tegen Sparta, Fortuna en Pec (begin/half maart) moet je de punten gaan pakken!

  1. Goodie

   Er moeten nog een aantal punten gepakt worden, en gister werd maar eens duidelijk waarom. De playoffs worden dit jaar over 1 wedstrijd beslist en niet meer zoals eerder of een thuis- en uitduel. Eén slechte dag en je ligt er uit.

  2. DeOtjes

   Dat inschuiven lukt alleen als je een middenvelder hebt die de bal kan ontvangen en die ook durft open te draaien. Die staat er nu niet. Of Donis moet dit kunnen. Daarom vond ik Machach ook zo een verademing toen hij wat lager op het middenveld speelde.

 12. De Koel

  Hopelijk krijgt Shabani zaterdag een basisplaats, bij voorkeur op het middenveld. Machach kan dan als rechtsbuiten i.p.v. Van Crooy. Tegen Vitesse werkte dat ook prima.

Leave a Reply