Definitief competitieprogramma seizoen 2015|2016

De Jupiler League bestaat komend seizoen uit 19 teams. Dit houdt in dat sprake is van 36 speelrondes, echter heeft de KNVB er voor gekozen om de 38 speelronden aan te houden, waarbij elke speelronde een club vrij is. Gijs de Jong van de KNVB: “Volgend seizoen gaan we door met het optimaliseren van de voetbalpiramide, het competitieprogramma in de Jupiler League van dit jaar is daar een mooie opmaat voor. Vanaf het seizoen 2016/’17 zal de Jupiler League weer uit twintig teams bestaan, waarbij er voor het eerst promotie en degradatie tussen betaald voetbal en amateurvoetbal mogelijk is. Dat is een unieke stap en ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van het gehele Nederlandse voetbal.”

Periodes
De vier perioden in de Jupiler League blijven bestaan uit een totaal van negen speelronden, waarbij geldt dat de eerste acht wedstrijden van een club in die periode meetellen voor de periodestand.

Aanvullend hebben de Jupiler League-clubs gezamenlijk de ambitie uitgesproken om te werken aan de herkenbaarheid van de competitie en verzocht zoveel mogelijk wedstrijden op de vaste vrijdagavond te plannen. “We hebben in het programma zoveel als mogelijk gehoor gegeven aan de wens van de clubs om de vrijdagavond echt dé voetbalavond van de Jupiler League te maken. De clubs en KNVB verwachten hierdoor de competitie meer op de kaart te zetten. Vandaar dat we in het schema veel duels op de vrijdagavond terugzien, met enkele wedstrijden op zondagmiddag en maandagavond”, aldus Gijs de Jong.

VVV-Venlo start de competitie op 7 augustus met een uitwedstrijd tegen Almere City FC. Verder is er uit het programma te lezen dat VVV 31 keer op vrijdag speelt, 4 keer op maandag en 1 keer op zondag. De Derby’s tegen MVV en Fortuna Sittard zijn beide competitiehelften vlak achter elkaar gepland.

euwklein

16 Responses

   1. speedy

    we hebben op dit moment 2 keepers, Verstappen is nog niet weg en Deckers is nu bij VVV

   2. Klopt wordt waarschijnlijk Deckers, Verstappen en van Crooij. Maar de laatste twee hebben nog geen officieel contract getekend.

 1. Meuske

  Hoop dat ze nu wel eens een keer voor de eerste training begint de selectie zo goed als compleet hebben. Zoals gezegd erg stil op de berg en hopelijk deze week een paar keer witte rook bij de club. Forza VVV

 2. eric

  Hoi Lincoln,

  Zag bij de selectie van 2014/2015, nog beau Vilters erbij staan ?
  Je weet nooit hoe mensen dit opvangen, kan positief zijn maar ook negatief, moeijlijk, wou het even aan geven.

  Gr eRIC

  1. Hey Eric, sorry voor de late reactie. Het klopt heb je goed opgemerkt. Maar heb besloten om Beau erop te laten staan. En dat doe ik omdat hij dat plekje verdiend heeft. Ik snap best dat mensen het als negatief kunnen zien. Maar Beau zal voor altijd een Venlonaar zijn en ondanks het trieste verlies van hem is het misschien wel mooi om hem als selectiespeler te laten staan. Binnenkort komen de nieuwe selectiefoto’s en profielen online dan staat het sowieso niet meer zo prominent op de website.

   1. Hey Eric en de rest die onze website volgen. Heb toch besloten om het profiel te verwijderen. Bedankt voor de tip nogmaals

Leave a Reply