Definitieve competitieprogramma Jupiler League 2014/2015

De KNVB heeft vandaag het definitieve competitieprogramma voor de Jupiler League voor het seizoen 2014/2015 gepresenteerd. Het voetbalseizoen 2014/2015 zal dit jaar een weekend later aftrappen dan het afgelopen jaar. Dit doordat er in de zomer van 2015 geen EK of WK voor A-teams is. Het seizoen 2014/’15 trapt af in het weekeinde van 8,9 en 10 augustus. Het conceptprogramma kan nog veranderen, nadat de tijden en wedstrijddagen met de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie besproken zijn.

Dit houdt voor VVV in dat er gestart wordt vrijdag 8 augustus met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente en eindigen we op vrijdag 8 mei met een thuiswedstrijd tegen NEC. VVV speelt haar meeste wedstrijden op vrijdagavond namelijk 24 keer. Verder speelt VVV 2 keer op zaterdag, 5 keer op een zondag en maar liefst 7 keer op maandagavond.

sfeeractie(Venlonaren heeft voor jullie een schema gemaakt, door er op de klikken wordt hij vergroot en kunt u hem opslaan) Voor het officiele competitieprogramma klik hier.

Derby’s
Dit jaar speelt VVV maar liefst 6 Limburgse derby’s. Dit zal zijn tegen Fortuna, MVV en natuurlijk degradant Roda JC. De eerste derby zal gespeeld worden in Maastricht op vrijdagavond 12 september 2014 MVV-VVV. Hierna volgen de derby’s VVV-Roda JC(zondag 7 december), VVV-Fortuna Sittard(zondag 21 december),VVV-MVV(zondag 25 januari), Roda JC-VVV(vrijdag 20 februari) en Fortuna Sittard-VVV op zaterdag 21 maart.

Speelronden en nieuwe speeltijden
In het seizoen 2014/2015 vinden er twee kleine veranderingen van de speeltijden plaats. Op de zaterdagen wordt er in plaats van op 18.45 uur om 18.30 uur afgetrapt en op de zondagen in plaats van 16.30 uur om 16.45 uur. Dit is op verzoek van zendgemachtigde FOX Sports en in overleg met de clubs, om op deze wijze wedstrijden op hetzelfde kanaal beter op elkaar te kunnen laten aansluiten.

Geen Jupiler League tijdens interlands
Vanaf volgend seizoen wordt door de UEFA de ‘Week of Football’ geïntroduceerd, waarbij interlandwedstrijden verspreid over de hele week van donderdag t/m dinsdag gespeeld worden. Anders dan in het afgelopen seizoen, programmeert de KNVB geen wedstrijden meer in de Jupiler League tijdens de interlandperioden. De KNVB en de clubs zijn van mening dat het vanuit sportief oogpunt beter is de wedstrijden op een ander moment te spelen, zodat clubs de mogelijkheid hebben hun wedstrijdselectie gelijk te houden.

2 Responses

 1. Goodie

  Kaartverkoop Limburgse clubs:
  VVV: onbekend, maar het grootste deel van de sponsoren bleven, en zouden kaarten blijven kopen
  Mvv: 1400
  Rjc: 3000
  Fortuna: 500, kinderen onder de 12 mogen gratis.

  Dit zijn gegevens van l1.

  En nu wordt het weer wachten op de reacties van die 2 calimero’s op deze site….

Leave a Reply