Delano van Crooij tot medio 2019 bij VVV-Venlo

Delano van Crooij heeft zojuist zijn contract bij VVV-Venlo tot medio 2019 verlengd. De 26-jarige Venlonaar en keeper  van de geelzwarten, had een aflopend contract en heeft deze met twee seizoenen verlengd tot medio 2019.

DC2LAZVXYAAdQwI

 

Delano van Crooij – oudere broer van Vito van Crooij – doorliep de jeugdopleiding van VVV-Venlo, alvorens hij naar FC Zwolle trok. Daarna volgde een periode bij Kwiek Venlo en SV Deurne, waarna hij weer terugkwam op het oude nest: VVV-Venlo.

Hij begon het vorige seizoen als tweede keus bij VVV-Venlo achter de van SC Heerenveen gehuurde Maarten de Fockert, maar zijn werklust, ontwikkeling en doorzettingsvermogen bleven niet onopgemerkt bij de technische staf en Delano stond vanaf speelronde 12 in de Venlose kist als eerste doelman. 25 duels in de competitie, waarvan 14 keer de nul werd gehouden. Met Van Crooij op doel werd uiteindelijk de de doelstelling behaald: Promotie en het kampioenschap.

Het komend seizoen zal Delano van Crooij samen met nieuweling Lars Unnerstall gaan uitmaken wie er de eerste keus wordt op doel voor VVV-Venlo.

8 Responses

 1. J@ski

  Hier wordt ik niet warm van. Hij wordt zeker 2e keus. Vind hem een matige lijnkeeper, wel goeie reflexen maar uitkomen ho maar. En dat er zo vaak de nul is hehouden zegt mij meer over de verdediging dan over hem. Dit is leuk voor hem, maar mijn inziens niet eredivisie waardig.

 2. De Realist

  Jammer deze reactie. Hij heeft het prima gedaan afgelopen seizoen en om dan te zeggen dat het aan de verdediging lag gaat me toch wat ver. Je hebt aan hem een prima 2e keeper denk ik en hij verdient gewoon een nieuw contract. Ze weten in ieder geval wat ze aan hem hebben en hij zal niet echt duur zijn verwacht ik. Wellicht is dit voor Vito ook een reden om in ieder geval nog komend jaar bij VVV te blijven.

 3. De Koel

  Delano heeft het prima gedaan afgelopen seizoen. Heeft zeker nog wat aandachtspunten waarop hij zich moet verbeteren, maar hij heeft met een paar belangrijke reddingen punten gepakt. Mede daardoor is het kampioenschap behaald. Ik denk ook dat Unnerstall beter is, maar terecht dat zijn contract is verlengd.

 4. kiekoputspelke

  Ook ik vind de reactie van J@ski een beetje jammer….kan me meer vinden in de andere reacties hierboven.
  Delano van Crooij heeft zijn waarde bewezen en verdient het nieuwe contract wel degelijk.
  VVV is mijns inziens goed bezig door niet alleen het geraamte van het elftal bijeen te houden maar ook nog eens met een fiks aantal spelers contactverlenging te realiseren.

  We hebben juist goed gepresteerd door als TEAM te opereren en ik denk dat dit ook dé manier is om de Eredivisie in te gaan. Dat kan alleen door een páár gerichte aankopen toe te voegen aan deze groep (meer is overigens ook niet mogelijk met een nagenoeg lege knip). Liever zo dan een elftal nieuwe spelers – waarmee we waarschijnlijk ook degradatievoetbal gana spelen – bijeen zoeken met het gevaar dat ná volgend seizoen weer alles uiteen valt. Op deze manier bouwen we aan een elftal wat bij eventuele degradatie niet wéér compleet opnieuw opgebouwd moet worden.
  We wachten dus “rustig” af wanneer VVV met nieuwe spelers komt.

  1. Ben

   Mee eens, ik schreef eerder al: “Ons team moet er de eerste wedstrijd staan, want elk puntje is er, zeker voor ons, een die heel erg kostbaar kan blijken te zijn. Ik hoop dat er nog wedstrijden bijkomen, vooral ook tegen wat teams van een iets hoger niveau.”
   Dit gaat ons in het begin van de competitie punten kosten en, punten kosten ook geld.

Leave a Reply