Delano van Crooij weg bij VVV-Venlo

Eerste doelman Delano van Crooij gaat vertrekken bij VVV-Venlo. Het aflopende contract van de 30-jarige keeper wordt niet verlengd en er wordt op zoek gegaan naar een jongere vervanger.

“Ik heb van Stan Valckx te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd gaat worden. Erg jammer, want ik heb me dit seizoen alweer in de basis geknokt net zoals in het kampioensseizoen. Blijkbaar is dat niet voldoende. Zelfs niet als de hoofdtrainer tegen je zegt dat je één van de betere spelers was dit seizoen”, liet Van Crooij weten tegenover De Limburger.
Afgelopen seizoen wist Delano de pas net aangetrokken Lukas Zima (die overigens ook weg mag) uit de basis te spelen. Delano speelde weliswaar geen overtuigend seizoen, maar was wel altijd een prima stand-in. Daarmee komt er ook een geheel nieuw VVV in zicht, van het gehele kampioensteam van 2016-17 is alleen Tristan Dekker nog speler van VVV.

Zoals eerder gemeld vandaag richt VVV-Venlo haar pijlen op keepers Sem Westerveld en Moritz Nicolas.

51 Responses

   1. Er zijn inderdaad genoeg spelers die eerder voor een ‘functie elders’ in aanmerking komen dan Delano. Helemaal met je eens.

    Maar die hebben allemaal een doorlopend contract, dus dat is een stuk lastiger dan een aflopend contract niet verlengen.

 1. Mochten de twee genoemde keepers niet komen, dan zou Jeroen Houwen misschien wel een optie kunnen zijn. Die zit volgend seizoen gegarandeerd weer op de bank bij Vitesse. Net geen Eredivisie niveau, maar waarschijnlijk een prima keeper voor de KKD. En hij komt nog uit de buurt ook.

  Delano had van mij best mogen blijven als tweede keeper. Qua derde keeper zie ik meer potentie in Craenmehr dan in Verbong, maar de kans dat 1 van die twee ooit eerste keeper van VVV gaat worden acht ik niet heel groot gezien het keepersverleden van VVV.

  1. supportertje

   Sluit ik mij helemaal bij aan. Ik gun hem een mooie ploeg, hij heeft het onder de gegeven omstandigheden het goed gedaan. Tevens is hij een mooie persoonlijkheid. Heeft VVV in het hart. Wens hem veel succes in zijn verdere loopbaan, maar van mij hij hij mogen blijven als tweede keeper. We weten in ieder geval dat een goed stand in is.

 2. Ik ben het er helemaal mee eens dat doorgeselecteerd moet worden. Delano had zeker mogen blijven als 2e keeper, maar misschien is het beter dat hij elders zijn geluk gaat beproeven.
  Gezien zijn lengte is het een prima keeper, maar als je naar de top van de Kkd divisie wilt, moet je dat gebrek aan lengte helaas moeten laten meewegen.
  Ik denk ook dat PEC Zwolle met een een beetje fatsoenlijke keeper met een normale lengte niet was gedegradeerd.
  Lamprou is helemaal geen slechte keeper, maar de goals die PEC tegen heeft gekregen door het gebrek aan lengte van de keeper heeft ze de kop gekost, evenals natuurlijk de slechte 1e seizoenshelft…

 3. spits

  Maar oke het is zoals het is.
  Het vvv elftal zal compleet moeten worden verbouwd en wel op korte termijn. Je kunt daar geen jaren mee wachten. Wil je ooit nog promoveren dan zul je de komende weken stappen moeten zetten.
  Vreemd dat onze nieuwe tech manager nog aan het voetballen is.
  Die zal geen rol van betekenis spelen hierin.
  Het zaldus neerkomen op Jos en van Hintum.
  Het is ook jammer dat de club eigenlijk nergens over communiceert. Het is een voetbalclub met fans en publiek en niet een bedrijf met een product wat je verkoopt. Dit is puur emotie en gevoel.

  1. Ja, dat communiceren, er is hier al veel over gezegd, en terecht, dat is echt erbarmelijk bij VVV-Venlo! Bij een modern bedrijf in deze tijd is de communicatie naar buiten toe een van de pijlers waar een bedrijf alle aandacht aan besteed, maar niets van dit alles bij onze club, echt heel slecht…😡

 4. Of topic: wie had verwacht dat Heracles wrsch. gaat degraderen…
  Door velen hier genoemd als voorbeeld voor hoe VVV het had moeten aanpakken en hoe Heracles zich had ontwikkeld tot een stabiele eredivisieclub…
  Niet dus, en dat geldt ook voor PEC Zwolle.
  Alles draait toch om de kwaliteit van de selectie en in beide gevallen om het ontbreken van scorend vermogen in de selectie.
  En wie hadden wij vorig jaar in onze gelederen: de topscorer van de eredivisie!
  Wij hebben met dat gegeven toch wel echt slecht gepresteerd die laatste maanden in de eredivsie, onbegrijpelijk eigenlijk. Maar Giakoumakis was natuurlijk in de beslissende fase ook veel geblesseeerd en dat heeft natuurlijk
  wel meegespeeld. Maar ja, dat zijn natuurlijk wel oude koeien etc…
  Maar ik moest er toch even aan terugdenken na dat resultaat van Heracles…

  1. Koelie

   Hahaha wel weer erg populistische reactie. PEC heeft er laatste jaar op technisch gebied verkeerde keuzes gemaakt en bij Heracles is het een samenloop van ongelukkige omstandigheden. Volgens mij hebben zij veel geblesseerden en anders waren ze nooit in deze situatie terecht gekomen.

   Omdat deze clubs de afgelopen tien jaren hiervoor wel goede strategische keuzes hebben gemaakt kunnen ze straks met een lekker dikke portemonnee strijden om promotie. Iets waar VVV heel jaloers op is.

 5. RuiverCity

  Eindelijk zien ze bij VVV dat Delano niet in het betaald voetbal thuis hoort. Zelfs bij Deurne was hij niet zeker van zijn plek.
  Zijn uitkomen was een drama. Af en toe een prachtige redding, maar dat woog niet op tegen de keren dat hij als een lantaarnpaal naar een schot keek.

  1. echte vvv er

   Zielige reactie weer huub als volwassen man en ook nog leraar zou jij toch beter moeten weten delano was bij Deurne speler van het jaar maarja had niks anders van jouw verwacht want in alles wat je ooit geschreven hebt probeer je hem slecht te maken zelfs in het kampioens jaar hoe dan ook wens delano veel succes en heeft altijd gestreden voor ons vvv dat hadden er meer moeten doen

   1. DeOtjes

    Klopt als een bus. Er is maar 1 persoon die echt verstand heeft van voetbal en gelukkig vergist deze zich nooit.

   2. Louis van Gaal

    Blijft het een feit dat hij voor dit niveau een 13 in dozijn keeper is die niet het verschil zal maken…

   3. chretien

    Een betere keeper dan Delano van Crooij? Die wordt meteen weggepikt. Ik had hem gehouden, tenzij de jeugd aanstormt…

    Wij moeten het zoeken op kkd niveau, vooral als de deskundigen bij VVV meer mogelijkheden zien bij betreffende spelers.

    Spelers die bij groter clubs het net niet zijn, zijn wellicht interessant voor VVV, vooral als het spelers zijn die het karakter hebben van “gras vreters”.

    En af en toe een topper, zie Unnerstall, Giakoumakis, die geld oplevert…

    Dus geen spelers huren, tenzij met optie tot koop…

    Overigens, weet iemand of we hoeveel we nog gaan cashen voor succes Giakoumakis?

 6. supportertje

  Voor Giakoumakis bij doorverkoop en allerlei andere zaken,m dacht ik dat er gerekend werd voor een percentage van in totaal 15%. Maar kan ik uiteraard niet met zekerheid bevestigen.

   1. supportertje

    uit de oude doos van VP: Celtic en VVV hebben een mondeling akkoord voor ongeveer drie miljoen euro, zo meldde VP eerder deze week al. VVV moet tien procent van de transfersom afdragen aan Giakoumakis’ vorige club AEK Athene en zou een doorverkooppercentage van vijftien procent in de deal op willen nemen. Giakoumakis’ contract loopt aan het einde van dit seizoen af.

 7. Heeft iemand trouwens al dat ‘fanonderzoek’ ingevuld? Ik ben zelf gestopt bij de vraag welk tijdstip je voorkeur heeft om een wedstrijd te bezoeken.

  Met als vier keuzes vrijdag om 17.00, vrijdag om 18.45, vrijdag om 20.00 of maandag om 20.00. Die halve zolen van ESPN denken zeker dat er alleen maar kinderen, werklozen en bejaarden op de tribune zitten?

  1. Ievel Knievel

   Nou ja, vrijdag om 20 uur is dan toch de enige realistische optie? Net als vroeger: Toto-divisie-avondje? Hoop dat de rest een 0% score krijgt, maar je weet helaas al wat ze van plan zijn ja…..triest.

   1. Ievel Knievel

    Overigens: wie gaat er dan op vrijdag 17:00 (einde werktijd), 18:45 (etenstijd) of maandag 20:00 (maandag) naar die wedstrijden kijken? Niemand toch? Dus ook het kijken naar de wedstrijden op de genoemde tijdstippen is een debiel plan commercieel gezien.

   2. Koelie

    Dat en als ze toch maar 1 eerste divisie wedstrijd live uitzenden wat heeft het voor zin??

 8. spits

  Ik heb dat onder z oek weer ingevuld . Als er dit keer geen goed verslag van komt ( wat is er door de fans gezegd en wat gaan we met de resultaten doen) dan was dit de laatste keer.
  Ik vind het helemaal, niet e

   1. Grad

    Enquête en voorgestelde tijdstippen van de te spelen wedstrijden zijn niet opgesteld door VVV, maar door de KNVB (speelplan mogelijk ESPN indirect bij betrokkenen???) .
    VVV heeft hierover al gereageerd bij de KNVB, maar dat zal, denk ik, niets veranderen.

 9. Ievel Knievel

  Overigens (on topic), weer een gevalletje interesse in nieuwe keepers tonen (dat wel in de pers gelekt wordt) en dan aan de keeper in kwestie (clubman ook nog) laten weten het contract niet te verlengen. Andersom zou chiquer zijn en van VVV een vele male chiquere club maken.

   1. Ievel Knievel

    Ja, maar dat is toch gewoon het formeel opzeggen van alle contracten die aflopen? Dat is gewoon wettelijk vastgelegd geloof ik. Dat doen ze ook bij contracten die ze wel verlengen.

    Het zou toch kunnen dat ze Delano wel degelijk aan het lijntje hebben gehouden? Vandaar de teleurstelling?

    Maar goed, als ik het mis heb, heb je me al 2 keer verbeterd Peter ;). Ik zal wat minder snel voor mijn beurt typen 😉

   2. Heb je gelijk in. Maar als je contract afloopt, je werkgever dat contract formeel opzegt en ook geen aanstalten maakt om over een nieuw contract te praten, dan kan het toch geen hele grote verrassing zijn als je dan uiteindelijk echt weg moet.

  1. kenner

   Je hebt een keeper van dezelfde leeftijd op de bank zitten die beter is dan deze…. maar zoals altijd denkt men dat als je van een grote club komt je beter bent…… triest

   1. Jens Craenmehr bedoel je dan neem ik aan? Ik heb ze allebei nog nooit zien keepen, maar er zal vast wel een reden voor zijn dat de ene bij Ajax speelt en de ander bij VVV.

 10. Leonardus

  Belachelijke move van VVV weer. Delano van Crooy, nooit zeiken ook al werd een nieuwe doelman aangetrokken. Fungeerde prima als stand-in en stond er indien nodig. Ja hij heeft zijn tekortkomingen, maar een Venlose jongen en altijd gemotiveerd. Na zoveel jaren zomaar aan de kant gezet door VVV. Schandalig.

   1. VeniVidiVici

    Ja inderdaad, zou jij zelf ook eens moeten proberen, daar wordt je leven een stuk aangenamer door denk ik.

Leave a Reply