Dennis Chessa op proef bij VVV-Venlo

Maandagavond was het dan eindelijk zo ver; de eerste training van VVV-Venlo in het seizoen 2017-2018. Naast de groep van het vorige seizoen, waren er ook de nieuwe aanwinsten te bewonderen. Lars Unnerstall en Tarik Tissoudali maakte hun opwachting voor het Venlose publiek.

Daarnaast was er ook een nieuw gezicht te bewonderen, het gaat hier namelijk om een speler die op proef is, linksback Dennis Chessa. De Duitse verdediger is transfervrij en speelde het vorige seizoen in de Oostenrijkse Bundesliga bij SV Ried. De 24-jarige Duitser begon zijn loopbaan bij SV Ulm, waarna hij de jeugdopleiding doorliep bij Bayern München en speelde bij Bayern München II. Vervolgens speelde hij voor VfR Aalen in de 2. Bundesliga en de 3. Bundesliga, alvorens hij vorig seizoen speelde bij SV Ried uit Oostenrijk. In Oostenrijk kwam hij tot 21 competitieduels en 2 duels in de beker.

Dagblad de Limburger meldt dat de Duitser 2 dagen op proef is en daarna zal worden gekeken of hij kwalitatief genoeg in huis heeft om VVV-Venlo te versterken op weg naar het komend seizoen in de eredivisie.

50 Responses

 1. De Realist

  Deze speler zegt me niks. Ik denk dat VVV het sowieso van onbekendere betaalbare spelers moet hebben. Hij heeft zijn jeugdopleiding doorlopen bij Bayern München, dus hij zal technisch goed onderlegd zijn. Ik ben benieuwd, goed dat VVV, een club op steenworp afstand vd grens ook de Duitse markt opgaat.

 2. VenloVVV

  Duitse spelers hebben over het algemeen een erg goede mentaliteit en inzet! Ben benieuwd wat er nog komt! Denk inderdaad dat er op een creatieve manier toch wat verassingen aankomen. Het zullen vooral buitenlandse spelers worden. Stiekem hoop ik toch nog op 1/2 huurlingen van WHU aangezien deze wss niets hoeven te kosten!

 3. lucien1978

  Ik zou dit niet doen. Er zijn nog genoeg linksbacks in Nederland die transfervrij zijn of je misschien kunt huren. Hier een rijtje die ik zo opnoem. Kevin Conboy, Achenteh, Lucas Woudenberg ( huur ) Edson Braafheid ( ervaring erg belangrijk ) en met stip mijn persoonlijke favoriet, Caner Cavlan. Deze back van Heerenveen was afgelopen seizoen verhuurd en is erg aanvallend ingesteld. Ik zou hem echt proberen te huren.

  1. Braafheid heeft getekend of gaat bijtekenen bij FC Utrecht dus die kun je uit je hoofd zetten. Is overigens een speler die niet ambieert om bij VVV te spelen, als je er objectief naar kijkt. Woudenberg is ook een zeer talentvolle speler die denk ik wel wordt opgepikt door een subtopper die kan makkelijk top 10 aan dus denk niet dat hij naar VVV komt. Achenteh ben ik persoonlijk geen fan van heeft de laatste jaren overal waar hij heeft gespeeld gefaald. Cavlan prima speler maar kijk zoals ook Steijn eigenlijk al aangaf die spelers moeten ook willen :). Het is moeilijk als net gepromoveerde club die in het zuiden ligt om spelers te halen. Daarnaast is het zo dat ons stadion niet echt ambitie uitstraalt en hebben we nu echt de bekendste achterban die door dik en dun de spelers steunen.

   Spelers die komen, willen meedoen aan het project van Maurice Steijn en dat is van VVV een strijdbare ploeg maken die in rechterrijtje Eredivisie speelt. Ze hebben een visie en een goed plan maar goed daar moet wel een financieel plaatje bijpassen en de spelers die dan een aanbieding van bijvoorbeeld PEC ofzo krijgen zijn direct weg van het venster.

 4. lucien1978

  Dat klopt natuurlijk wat je zegt. Er is echter ook nog iets als ambitie. Bijv een Braafheid heeft hier kans op een basisplaats en speelt hooguit nog 2 jaar. Hij kan ook 2 jaar bankzitten bij Utrecht. Cavlan is natuurlijk de vraag of die weer verhuurd mag worden. Nog een speler waarvan ik denk die brengt ervaring mee is Hedwiges Maduro. De vraag is of die nog lekker een jaartje wil ballen en tegen welke prijs. Ervaring is erg belangrijk in ons team. Hij kan trouwens op middenveld en verdediging. Het zijn opties die ik niet zo gek vind.

 5. RuiverCity

  Wat is er over van die contacten met BMG? Lekker dichtbij voor een speler die verhuurd wil en mag worden. Hopelijk wordt daar ook eens een lijntje uitgeworpen….

  1. Daar is toendertijd een aantal keer gesproken maar is nooit iets serieus wat van geworden. Valckx is toen ook een aantal keer gaan kijken bij BMG U23 die Regionalliga spelen. Hij was niet echt te spreken over het niveau. Daarnaast hebben we al een aantal keer spelers op proef gehad die bij BMG in de jeugd hebben gespeeld. Dat is ook nooit echt wat geworden.

   Wat betreft Maduro dat is ook echt te hoog gegrepen. Niet dat hij zo goed is maar deze speler gaat niet voor VVV voetballen, ik denk dat hij dan eerder zijn schoenen opbergt en iets anders gaat doen.

 6. Ievel Knievel

  Ik vind dat VVV juist erg goed bezig is. Mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen.

  Wat er in het verleden mis ging? De arrogantie dat we het wel even gingen redden in de ere (terwijl al in 2006 is uitgesproken dat VVV een club ging zijn die ging schipperen tussen rechter rijtje ere en top eerste divisie). Geluk moet je daarbij zeker hebben. Het is dan ook raar dat mensen af en toe juist daarin teleurgesteld zijn.

  Ik ben erg blij met de ingeslagen weg: een kleine culctclub worden die daarin een vaste achterban weet op te bouwen. Daarin koester ik geen rancune tegen het vaak door mij bekritiseerde duo Bogers en Berden. Als zij het nu goed oppakken krijgen ze daar ook echt wel de waardering voor van mij. Als ze maar (vooral in het doen van te veel vage en valse beloftes) hun lesje leren op het gebied van communicatie. Ga niet naast je schoenen lopen!. Dat alles betekent: geen (Venlose) successupporters meer. Ik lees nu heel vaak dat mensen teleurgesteld zijn dat de verkoop van het aantal seizoenskaarten niet zo snel gaat. Ik zeg juist: dat is erg goed nieuws. De successupporters: de noalers, blijven weg. VVV kan zo een nieuwe, positievere, supportersschare opbouwen. Terug de berg op is een goed uitgangspunt voor onze club. Je merkt ook de positieve publiciteit die VVV juist met die identiteit oproept. Zie Studio Sport gisteren en de aandacht die een blad als “De Staantribune:” geeft aan VVV. Het is helemaal niet erg dat je een kleine club bent met een kleine supportersschare, je bent zo wel een geliefd kleintje. Je moet je dus ook niets aantrekken van supporters van andere clubs die vinden dat je een te kleine achterban hebt of dat er te weinig uitsupporters meegaan. Je moet uitgaan van je eigen kracht en weten wat die eigen kracht is. We hebben niet de luidste supporters of een harde kern van meer dan 500 man. Is dat erg? Nee! We zijn wel een kleine, fijne en warme club van tijd tot tijd, zonder wannebe hooligans. We hebben wel een hele kritisch betrokken achterban die het pijn doet als het mis gaat of als er geen passie te zien is op het veld. Venlonaren zijn kat uit de boom-kijkers. Noord Limburgers ook. Dat is de mentaliteit en de cultuur van de streek en dat past bij de club. Je moet vanuit daar gaan werken en niet iets anders willen zijn. Vanuit de underdog strijden heeft VVV altijd goed gepast en VVV is uit op die manier eind jaren zeventig en in de jaren tachtig een zeer bekende en geliefde club geworden. Wanneer ging het mis bij VVV? Altijd als men zich te groot waande en naast de schoenen ging lopen: ” dat doen we wel even”. “Wij zijn VVV”. Door die arrogantie wordt je uitgekotst. Zie Roda JC dit seizoen bijvoorbeeld.

  Ik vind het ook raar dat er nu continue door de lokale pers en diverse supporters geroepen wordt dat er te weinig spelers zijn aangetrokken . (De stadsomroep heeft het over “slechts” twee spelers). Dat 1 van die spelers een speler is die ze echt graag willen hebben (passend bij wat er mogelijk is) en die andere speler een zeer getalenteerde Duitse keeper is die echt wel op een hoog niveau meekan; daar wordt echt aan voorbij gegaan. Dat er sowieso al aan het eind van het seizoen gezegd is dat er ongeveer 5 aankopen zouden volgen maakt dit alles nog wranger. Dat betekent dat er sowieso nog meer 2 of 3 versterkingen bijkomen en daar heeft de club nog weken de tijd voor. De echte serieuze oefenwedstrijden komen er nog lang niet aan. Daarnaast is men achter de schermen dus echt wel bezig met precies die jongens die passen in het profiel (en kijkt men dus zeer nadrukkelijk over de grens bij de oosterburen). Geloof maar dat ze zeker kijken bij de 2e en jeugdelftallen van de grote clubs net over de grens.

  VVV heeft bewezen de laatste twee seizoenen over een uitstekend scoutingnetwerk te beschikken (weliswaar extern) en heeft met Valkx een ex-voetbal-grootheid in de gelederen (als veelvuldig international en speler van grote clubs in binnen en buitenland), ook nog uit de eigen jeugd en regio. Hoe mooi wil je het hebben. Dat maakt indruk op spelers en zeker op buitenlandse spelers. Daarnaast kent hij de voetbalwereld, de markt de en de makelaars. Hij weet ook precies wie de louche makelaars zijn en wie de legitieme, met wie je wel zaken wil doen en die redelijke prijzen vragen. Zie de deals die hij tot nu toe al gemaakt heeft. Iets meer, zeg maar veel meer, vertrouwen mag echt wel. Die 2 a 3 spelers gaan wel komen. Valk heeft vrienden; in binnen- en buitenland. Voetbalvrienden. Grote voetbalvrienden. Onderschat dat niet. Als andere voetballers horen dat o.a. Musa en Honda hier groot zijn geworden, dan hebben ze echt wel respect.

  En geloof me: de namen die nu door mensen geroepen worden, dat zijn niet de namen die echt gaan komen. Boymans komt echt alleen maar (tijdelijk) terug als hij echt niets anders kan vinden. Die jongen is FC Utrecht gewend, waar hij het echt meer dan redelijk gedaan heeft. Hij moet bij VVV fors op zijn salaris en zijn CV inleveren. Misschien dat hij even tijdelijk wil meetrainen (dat is wel goed voor je uitstraling, ook goed voor de jonge (jeugd-)spelers op het veld.

  Je ziet nu dat voetballers afhaken en kiezen voor PEC Zwolle. Op dit moment logisch. Zoals Lincoln ook al aangeeft. Vergeet echter niet dat wij binnen 1 a 2 seizoenen weer dezelfde status kunnen hebben al;s PEC. PEC wordt nu gezien als stabiele club, omdat een gerenommeerde coach als Jans zich er aan gecommitteerd heeft en door in het eerste seizoen in de ere in de middenmoot te eindigen, de beker te winnen, de finale te halen en met leuk voetbal te overleven. Vergeet niet dat op basis van het verleden VVV niet per sé een mindere club is als PEC en makkelijk groter is dan een Heracles (of zelfs menig andere club in het land). Als spelers zich hier thuis voelen en ambitie voelen, dan vertelt zicht dat rond in binnen en buitenland; via de vakbonden en de vertegenwoordigende elftallen, waar veel jeugdspelers in spelen. Ook wij supporters kunnen door een veel positievere factor te zijn spelers echt over de streep trekken. Spelers spelen graag in een kolkend thuisstadion (maakt in principe niet uit of er 8.500 of 20..000 mensen zitten, als het maar kolkt), supporters die steun en vertrouwen geven en achter de ploeg gaan staan ook als het minder gaat. Het te snel negatief zijn over spelers, toch wel een Venloos trekje (na een slechte pass, of een slechte wedstrijd of 3 kan iemand er hier vaak al niets meer van> zie de mislukte spelers hier die bij andere clubs grote sterren worden), dat moeten we echt gaan afleren. Spelers zijn echt wel bereid iets minder te verdienen als ze zich bij een club thuis voelen, ambitie proeven om ergens voor te strijden, gewaardeerd worden door de achterban en aan hun CV te werken. Het zijn net mensen, voetballers. Jij wil toch ook geliefd zijn op je werk, waardering voelen of op een positieve manier aan je CV of netwerk werken? De meeste mensen willen toch vooruit? Als VVV die springplank kan zijn dan is dat toch mooi meegenomen. Dan kun je toch trots zijn op je club. Als je kan zeggen welke talenten in binnen- en buitenland allemaal groot zijn geworden bij je club en welke grote sterren je ooit nog in de Koel hebt bewonderd. Alleen zo kan een kleine club als VVV met een beperkte begroting incidenteel succes boeken, precies zoals PEC en Hercales dat al seizoen doen. Je kan dan positieve uitschieters in de beker hebben en incidenteel in de play offs voor Europees belanden. Ik denk dat wij daarmee meer dan tevreden moeten zijn en dat WIJ gewoon week-in week-uit een feestje moeten bouwen in de Koel, ongeacht of die spelers het nu zo goed doen. We willen toch allemaal een mooi een leuk weekend hebben niet waar? De helft van het werk en succes kunnen we dus gewoon elf bewerkstelligen. Mooi meegenomen daarin is dat de spelers daardoor ook beter gaan spelen. Ik hoop dat iedereen mijn intentie snapt en niet alleen de die hard supporters.

  Ook een goede zet om van Wonderen mee te laten lopen als stagiair. Toch niet de minste en hij heeft een naam in voetballand Nederland. We hebben daarmee echt een goede en brede technische staf. Onderschat dat niet. Daar kunnen alle spelers veel van leren. Zij kunne op cruciale momenten de selecte echt zaken meegeven, ook daar zit de ervaring die sommige jonge jongens missen.

  We hebben een technisch manager waar mensen veel van kunnen leren en een technische staf waar heel veel goede nationale en internationale ex-voetballers inzitten. Dat moet mensen toch echt vertrouwen geven, of missen veel noalers deze details?

  Nou, dat wilde ik even kwijt.

  1. supportertje

   Ievel Knievel, mooi stukje en in hoofdzaak kan ik hier wel mee leven en achterstaan. Laten we dit jaar met zijn allen achter VVV blijven staan “WHAT EVER HAPPENS”. Minder klagen en meer steun leveren. Als we dan dan toch een cultclub zijn, dan wel een met haar op de tanden.

  2. Koelie

   Eens. Behalve over de “arrogante” Berden. Daardoor zijn hier wel Honda etc wel gaan spelen. Ja ik weet het het was een tip van Vergoossen. Financieel in elk geval aan Berden te danken.

   1. Ievel Knievel

    Ik heb Berden niet arrogant genoemd bij mijn weten. Ik doelde er eerder op dat ik de stijl van communiceren eerder onhandig vond. Ook Berden heeft het nodige moeten leren als voorzitter van een betaald voetbalclub. Misschien dat zijn supporter zijn soms ook lastig te combineren valt/ viel met een juist beleid uitstippelen. Misschien wil je soms te snel, te hard, te veel als supporter zijnde. Ik vind dat men nu op de goede weg is en het team dat deze weg mogelijk maakt begint uit steeds meer goede poppetjes te bestaan, poppetjes die bij elkaar gebracht moeten worden. Iets waar het in het verleden aan ontbrak. Het ontbrak aan te veel voetbal know how en misschien zaten er ook gewoon te veel blaaskaken in het bestuur.

    Daarnaast denk ik dat VVV als club zijnde wel degelijk op meerdere momenten in de geschiedenis naast zijn schoenen is gaan lopen en heeft daarvoor dan ook steeds de deksel op de neus gekregen. Juist het bluffen levert je als club successupporters op, die niet bevorderlijk zijn voor de sfeer.

    Les aan VVV: soms kan je beter wijselijk je mond houden dan dingen beloven/ toezeggen/ schijn wekken van. Dit gebeurd vaak om sponsoren tevreden te houden of te lokken of om de achterban koest te houden, maar gaat uiteindelijk altijd tegen je werken. Dan is het maar een tijdje stil op de berg. Het is het verkeerde uitgangspunt als je zo over je achterban en sponsoren denkt en zo met ze omgaat. Sponsoren die wachten op gouden bergen hebben niks bij VVV te zoeken, je committeert je aan VVV om te laten zien als bedrijf dat je betrokken bent bij de regio, niks meer, niks minder. Misschien levert je het verder niet heel veel op, behalve dat het enorm goed kan zijn voor je imago en je contacten met andere kartrekkers in de regio. Datzelfde geldt voor supporters. Hoe meer gouden bergen supporters voorgespiegeld krijgen, hoe teleurgestelde ze gaan worden en hoe harder ze de volgende keer weer afhaken.

 7. Ievel Knievel

  @ Gerardus

  Zomaar even een greep van de spelers die er niets van konden:

  Maurice Graeff is verguisd totdat hij ineens topscorer werd. Vampeta kon er niets van> werd international bij de Braziliaanse ploeg en ook wereldkampioen. Sibon kon er niets van met zijn lange stelten en bracht hem bij Ajax, Sheffield, Heerenveen en PSV. Toch heen misselijke carrière denk ik dan. Ook Boymans waren een aantal supporters liever kwijt.

  Ik kan trouwens nog wel even doorgaan.

  1. Gerardus

   Dat kan kloppen. Ik heb deze periode zelf niet meegemaakt aangezien ik nog niet zo heel oud ben. Zelf kwam ik niet echt op namen terwijl ik zeker weet dat die er wel zijn hoor. Ik zat zelf meer te denken aan namen als van Kouwen, Leemans, Begois, Cullen, Türk of de Regt. Maar dit leken mij ook niet de spelers waar je op doelt.

   @Lincoln, Fleuren lijkt mij niet echt een speler die het beter heeft gedaan bij een andere club. Voor mij persoonlijk is hij wel een cultheld aangezien hij het toonbeeld is van altijd doorgaan en hard werken, dan kom je al ver voor iemand met zijn kwaliteiten. Van Crooij vind ik nog steeds de fout van Steijn. Hij heeft zich gelukkig wel goed ontwikkeld en zal vanzelf wel een stapje hoger aan kunnen als hij zo doorgaat.

   1. Ievel Knievel

    Ook van Kouwen, Begois, Cullen, Turk of de Regt zijn meer dan onterecht verguisd door het Venlose publiek. dit zijn nu bij uitstek spelers die bij het niveau van VVV paste op at dat moment en ook nog eens een keer de betere waren op dat moment. Het is dan belachelijk dat ze ooit verguisd zijn geweest door het publiek. Beter zijn ze er vaak niet van gaan spelen. Dan heb ik het nog niet eens over spelers die misschien wel dankzij het Venlose publiek uiteindelijk geen deuk meer in een pakje boter konden schoppen, omdat ze stelselmatig uitgefloten werden; denk aan Pieren, Evans aan Hasselbaink, om er maar een paar te noemen. Toch echt geen talentloze spelers. . Als je geen vertrouwen krijgt van je eigen publiek dan kan je natuurlijk ook niks meer. Zo werkt psychologie. Misschien dat alleen de echte grote der aarde beter gaan spelen als ze onder zulke enorme druk staan. Dat geldt niet voor de gemiddelde speler bij VVV. Ongeacht wat Derksen of Gijp roepen, nee, spelers zijn wel degelijk vatbaar voor wat het publiek van hun denkt, zonder vertrouwen geen successen en voetballers zijn ook maar mensen, geen robots. Natuurlijk zijn ze niet tegen enorme verwachtingspatronen bestand. Misschien aalleen de echt groten, maar dat weet ik nog niet eens zeker. Als Messi van vroeg of aan uitgefloten zou zijn geweest, was hij echt niet zo ver gekomen, daar ben ik van overtuigd.

   2. Gerardus

    Klopt wel. Al heb ik nooit echt gemerkt dat deze spelers echt verguisd werden. Wel Calabro bijvoorbeeld en Begois na zijn blunder tegen NAC. Verder heb ik daar persoonlijk niets van gemerkt dat de andere spelers verguisd werden. Maar ik ben het volledig met je eens hoor.

    Ook in je andere post over de verwachtingen en uitspraken van Berden ben ik het eens. Vind het juist sterk van hem dat ze nu niet veel naar buiten brengen en dat Steijn ook telkens duidelijk aangeeft dat wij degradatiekandidaat nummer 1 zijn. Ze treden niet veel op de voorgrond met uitspraken en over transfers zeggen ze ook vrij weinig op afgelopen week na. Als ze zo doorgaan kan de club ook weer langzaam maar zeker weerbeter groeien en succesvol zijn. Ik vind dat VVV een voorbeeld moet nemen aan Heracles Almelo en Sankt Pauli over hoe de zaken aangepakt moeten worden. Heracles om te kunnen groeien als organisatie en st Pauli als voorbeeld om er een cultclub van te maken en hierin te groeien.

 8. kenfen

  Mooi stukje Ievel knievel je raakt de kern maar als je begint over de succes supporters moet ik passen er zijn misschien wel 1000 reden om supporter van VVV te zíjn ieder het zijne

 9. LJ

  VVV moet eens ophouden met het calimero verhaal. Iedereen weet inmiddels wel dat we de laagste begroting hebben van de eredivisie. En iedereen weet ook wel dat we met een 9e begroting in de JL kampioen zijn geworden.

  Er moeten inderdaad spelers komen die willen en niet spelers die moeten. Kijk maar naar Zelalem. Liever geen spelers van WHU als die niet willen.

  1. Koelie

   Dat weet niet iedereen. Veel denken nog dat de Honda miljoenen op de bank staan en dat we miljoenen krijgen van de gemeente. Zie Facebook reacties bij de diverse VVV berichten. Met name die uit het zuiden denken dat we met schulden en hulp van de gemeente het kampioenschap hebben gekocht.

   1. Koelie

    Reacties op facebook bericht bij Omroep Venlo over de vraag van VVV voor vrijwilligers voor helpen doen van klusjes zegt genoeg…. Een bak negativiteit. VVV heeft een vet imago probleem. Wat is er toch aan de hand???

   2. Ik heb het na je reactie eens gelezen en het is WERKELIJK om te huilen. Ik schrok er erg van. Ik denk niet dat dit alleen een imago probleem is al heeft de club deze ook. Maar ik denk vooral dat het een mentaliteitsprobleem is. Als supporters er zo over denken en als we zo doorblijven gaan bestaan we binnen nu en een aantal jaar niet meer.

    Het kan zo niet verder! De spreuk zonder supporters geen club kunnen we hier misschien wel eens goed aanhalen. Als je niet begrijpt dat we samen als club willen werken aan een nieuwe toekomst dan is het ver te zoeken.

    Dit idee is overigens al jaren geleden geopperd en was een onderdeel van een plan wat wij toen als supporters aan de club hebben gepresenteerd. Het overkoepelend idee is helaas niet doorgegaan maar onderdelen daarvan zie je de laatste tijd steeds vaker terug komen.

 10. roermond

  En vergeet Willem Janssen niet, ook verguisd en uitgefloten in Venlo…In Kerkrade en later Utrecht, helemaal opgebloeid en uitgegroeid tot steunpilaar en zelfs aanvoerder…

  1. Koelie

   Grootste deel vd reacties zijn van niet VVV supporters. Maar dan nog als je in Venlo woont waarom haat je dan de club. Ik begrijp dat echt niet. Waarom die haat?

 11. RuiverCity

  Zo dat is snel bekeken.

  Ik ben het helemaal met je eens LJ. Hou eens op met dat blijven roepen van laagste begroting. Overtuigt spelers echt niet om dan toch maar hier naar toe te komen.
  En andere clubs hebben tot nu toe blijkbaar betere samenwerkingsverbanden .
  .

  1. Ievel Knievel

   Niet mee eens. Spelers komen niet (slechts) voor de begroting van de club, maar kijken naar de naam, historie, ambities, mogelijkheden, krijgen ze speeltijd, worden ze belangrijk gemaakt, sterkte van de gehele selectie, wie is de trainer, wie is de technisch directeur en natuurlijk naar wat ze gaan verdienen; en of een club goed op hun CV staat en of ze mogelijkheden hebben om door te groeien (en kijken dan natuurlijk welke spelers ooit voor een club hebben gespeeld). Ook speelt natuurlijk de sfeer bij een club mee.

   Daarnaast bespeur ik bij VVV geen calimerogedrag maar eindelijke eens een realistische aanpak, een zelfde soort aanpak waarmee wel PEC als Heracles stabielere clubs zijn geworden.

   1. LJ

    De meeste spelers komen voor geld. Dat is bij velen de drijfveer. Alleen die spelers die mentaliteit hebben en willen investeren in hun carrière kijken niet alleen naar geld.

    In ieder interview hoor je wie dan ook, Bogers, Valckx, Steijn, Berden, over de begroting. Dat die de laagste is van de eredivisie. Natuurlijk is dat Calimero gedrag. Ophouden met de flauwekul. Kijk ieder jaar maar naar de ranglijst. Geen enkel seizoen is de eindranglijst 1 op 1 te vergelijken met de begroting. En dat hoef je niet in elk interview te benadrukken.

   2. Ievel Knievel

    Dan Niet LJ. Ik vind het van veel wijsheid getuige dat VVV dit wel doet. Schept geen belachelijk hoge verwachtingen en mensen gaan niet teleurgesteld raken als je onverhoopt 18e wordt. Je zag bij Go Ahead alweer de teleurstellingen en het paniek-voetbal, net als bij Cambuur eerder, terwijl je gewoon degradatiekandidaat nummer 1 bent. Teleurstelling bij de fans en paniek in de organisatie zijn dan ook nergens voor nodig. Degradatie heb je, meevallers en geluk KUN je krijgen. Ik vind juist niet dat de club jouw instelling als leidraad moet nemen, maar gelukkig mogen we daarover van mening verschillen. Als VVV 18e wordt en degradeert, maar vechtlust op de mat legt en “mooi” voetbal laat zien, heb ik er vrede mee. Alsook maar de organisatie voor het jaar erna in de juup er dan staat.

   3. Ievel Knievel

    De spelers komen voor en hun eigen salaris en ze komen voor al die dingen die ik eerder beschreef. Spelers die het slechts voor het geld doen zijn altijd snel uit gerangeerd, omdat ze slechte keuzes maken. Met die spelers heeft VVV dan ook niks te schaften en die staan dan ook niet op de lijstjes en dat is enorm in ons voordeel. Die wil VVV niet en zij willen niet naar VVV, dat is mooi meegenomen.

   4. LJ

    Ik ben het wel met je eens dat je geen verwachtingen moet scheppen dat is ook niet reeel. Maar je hoeft niet iedere keer over die begroting te beginnen. Dat weet iedereen nu wel, want dat roepen ze al een hele tijd.

    Het huidige beleid van vvv is prima. Geen gekke dingen doen en gewoon keihard werken met zn allen.

 12. Laten we er gewoon een feest van maken zolang we in de Eredivisie spelen. En we moeten voorlopig gewoon van jaar tot jaar bekijken waar we staan en genieten van de tijd dat we op het hoogste niveau spelen.

 13. RuiverCity

  Ja maar als je dadelijk elke week gaat verliezen zal er weinig overblijven van dat feest. Tevens vraag ik mij af hoe lang de eenheid binnen het team dan blijft bestaan. Je kunt beter nu fatsoenlijk investeren dan dadelijk in de winterstop weer van die paniekaankopen. Vier jaar keihard werken voor promotie mag je niet in één jaar weer weggooien. We weten ondertussen hoe moeilijk het is om terug te komen. Ik blijf het zonde vinden dat het contact met BMG niet fatsoenlijk is opgepakt. Een gemiste kans.
  Gisteren bij de training waren er 12 spelers (lees het AD van vandaag) waarvan zelfs een enkele jeugdspeler. Dan te bedenken dat je Post de eerste wedstrijd en Opoku misschien nog wel langer mist. Tijd gaat dringen…….

  1. Hier gaat het een beetje scheef Ruivercity. Je gaat er telkens vanuit dat het aan VVV ligt dat de gesprekken met BMG niet fatsoenlijk zijn aangepakt. Maar hoe weet je dat? Dat is een oordeel die je hebt en dat is een vanuit een negatieve kijk. Wellicht ziet BMG daar geen toekomst in. Deze club staat er niet echt bekend om spelers uit te lenen en wellicht willen ze dit ook wel helemaal niet. Die hebben een selectie en het tweede elftal speelt op het vierde niveau en doen het daar meer dan prima.

   Daarnaast is het ook nog eens zo dat wij maar een klein clubje zijn, we zijn geen club met veel geld of veel macht. We hebben ook heel lang voetballend niets voorgesteld en voor veel clubs zijn we dus gewoon niet interessant genoeg om spelers uit te lenen.

   We hebben tijd zat, we beginnen pas over twee maanden. En tot nu toe is het elk jaar goed gekomen met spelers halen, dus heb gewoon eens vertrouwen in plaats van dag in dag uit te zeggen dat de tijd dringt want die dringt helemaal niet. We zijn 3 dagen aan het trainen. De transfermarkt begint sinds vandaag een beetje te lopen maar nog lang niet zo als iedereen verwacht. Zoals al 10000 keer geschreven WE HEBBEN GEEN GELD. Dus verstandig is het om eerst goed na te denken wat je met je geld doet voordat je het uitgeeft aan totale nutteloze spelers die worden aangeboden door makelaars om de supporters maar een beetje koest te houden. Ben juist blij dat de club goed nadenkt en niet de eerste de beste speler aantrekt. Wacht het maar gewoon af.

  2. Ievel Knievel

   Paniekzaaier (Ruitercity dan welteverstaan).

   Ga er maar gewoon van uit dat VVV laatste wordt. Alles daarboven is mooi meegenomen. Gelukkig houdt de technische staf en het bestuur daar gewoon wel rekening mee tegenwoordig. Ze moeten juist nu alvast een begroting en beleid hebben klaar liggen voor als men volgend jaar weer gewoon juup speelt. Zoals gezegd: met een stadion van maximaal 10.000 bezoekers, het aantal sponsoren dat VVV heeft, het geld dat VVV heeft, de jeugdopleiding die VVV heeft, de achterban en de grootte van de stad (kijk eens naar betaald voetbalclubs uit vergelijkbare steden als Venlo voor de lol, de gemiddelde, succesvollere, betaald voetbalclub komt uit een grotere gemeente), ga je gewoon tussen top 5 juup en plek 15 t/m 18 ere (met een positieve uitschieter zoals excelsior) spelen. Is al in 2006 verkondigd en het is el erg genoeg dat het bestuur zich in de tussentijd gek heeft laten maken door externe druk, vandaar o.a. het fiasco met het ontslaan van van Dijk en het aantrekken van Lokhof (en het doen van veel te dure miskopen)> regelrecht paniekvoetbal ipv beleid neerzetten.

   Vier jaar hard werken heeft juist geleid tot weer een promotie/ kampioenschap. Ben daar trots op! Er is geen club in Nederland vaker gepromoveerd vanuit de eerste divisie dan VVV. Een superprestatie. Zeker gelet op de begroting van afgelopen seizoen en de stand van zaken de afgelopen 5 seizoenen.

   Als VVV slim is gaat ze sowieso geen paniekaankopen doen in de winterstop, ook niet als men 18e staat. Go Ahead en Cambuur hebben bewezen dat het nutteloos is, net zoals het wegsturen van een trainer die in het verleden juist verantwoordelijk was voor het succes. Als VVV degradeert dit seizoen is er helemaal niet per sé iets weggegooid, als ze plan B maar hebben klaarliggen en daar een alternatieve begroting voor opstellen (zie ook na de degradatie in het vorige decennium, VVV verliest onterecht van ADO in de nacompetitie, na een seizoen waarin erg gespeeld is, degradeert, houdt het hoofd koel, behoudt een groot deel van de selectie, trekt een trainer met ambitie aan: van Dijk, en wordt gewoon kampoen in de Juup. Het is erg dat men in de jaren daarna van het oorspronkelijke plan is afgeweken en men onnodig veel geld heeft uitgegeven en het positieve gevoel om zeep heeft geholpen. Juist door te makkelijk te denken en door te veel ambitie uit te stralen, zonder goed beleid daaronder te hebben liggen. VVV moet bouwen op beleid en een begroting van een subtop-juut-ploeg; ook als je in de eredivisie spelen. Blijf je daar aan vasthouden, dan is er helemaal niks aan de hand.

   Maurice en Stan zijn prima in staat om toekomst gericht te werken en ze trekken zich aan elkaar op.

   De negatieve sfeer bij VVV ontstaat juist permanent door commentaren als het bovenstaande commentaar. Het noalen over calimerogedrag, terwijl dit naolen zelf het eerste en grootste probleem is. Het continue benadrukken dat we zo’n kleine achterban hebben, het continue benadrukken dat men weinig lef of ambitie heeft. Dat zijn de problemen. Ben eens trots op een club die zich houdt aan zijn eigen identiteit en groot wordt door klein te blijven. Anders hebben ze in Kerkrade nog genoeg plekken vrij. Daar hebben ze genoeg ambitie en ook altijd het nodige geluk.

   Ik zou nooit fan willen zijn van een club die alles koopt en die altijd geluk heeft. Ik zou nooit supporter kunnen zijn van een topclub als Ajax: logisch dat je vaak kampioen wordt als je talenten uit andere jeugdopleidingen wegkoopt/ kaapt en als je de grootste begroting hebt. Dat is toch helemaal niet leuk. Leuk is het als je door kunde en inzicht van de technische staf en door gemotiveerde spelers, opgejut door de achterban, boven jezelf weet uit te stijgen en voor jouw doen ongekende hoogtes weet te bereiken en voor jouw doen een wereldprestatie weet neer te zetten. Daarom ben ik al langer dan de helft van mijn bestaan supporter van VVV. Niet omdat VVV het altijd zo goed doet, maar omdat er een kans is dat ze het goed gaan doen. Dat maakt alles leuk en verrassend (en soms frustrerend). VVV kan iets heel moois zijn, maar dat gaat het alleen zijn als wij er met ons allen in geloven. Dat geloof, die magie, mis ik bij sommigen. Die zeiken alleen maar aan de zijlijn, over zo goed als alles.

   1. Ievel Knievel

    * erg goed gespeeld in het jaar eredivisie onder Wetzel, die degradatie was helemaal niet nodig geweest, maar daarna hield men gewoon het hoofd koel en hield men vast aan het beleid. Door met spelers over die plannen te spreken gingen die spelers juist samen in het sprookje geloven en maakten ze het waar (en bleven ze ook bij de club).

    Vergeet niet dat we voor onze doen afgelopen jaar enorm verwend zijn en daar moeten we met veel plezier op terugkijken (en daar kunnen we met onze kleinkinderen op terugkijken ooit). VVV is nu 3x kampioen in de eerste divisie geworden. samen met de beker en 2x bijna europees voetbal en 1x intertoto (en een derde plek) zijn dat al onze successen in het 114-jarig bestaan van de club. Dat zegt toch eigenlijk al genoeg. Te vaak wordt als uitgangspunt voor supporters een toevallig succesjaar gekozen om op terug te kijken en dan vergeet men het normale niveau van een club als VVV.

   2. Koelie

    Aantrekken van Jan van Dijk een goede beslissing noemen. Na Lokhoff en Trost de slechtste trainer deze eeuw. Hij had de mazzel met een goede selectie en Honda.

 14. Goodie

  Wat ook scheelt is dat iedereen die VVV wilde behouden ook daadwerkelijk is gebleven. VVV kan nu op zoek naar echte versterkingen. Nac en Roda moeten bijvoorbeeld eerst maar is gelijkwaardige vervangers halen voor spelers als van Leer, Brondeel en Dessers.

  Het zal zeker een lastige opgave gaan worden aankomend seizoen met dit beperkt budget. Maar momenteel schat ik clubs als Nac en Roda (momenteel) echt niet hoger in.

  1. Ievel Knievel

   Ben het ook met jou eens Goodie.

   Ook al is VVV degradatiekandidaat nummer 1, we zijn niet zomaar kansloos en er is genoeg om voor te strijden.

   Roda moet eerst maar eens genoeg geld om überhaupt niet failliet te gaan en hun begroting zo rond krijgen dat ze niet gigantisch op hun flikker gaan krijgen van de KNVB met punten aftrek e.d. Ze hebben helemaal geen geld om een fatsoenlijke selectie op te bouwen. Het geld is daar nog steeds bevroren en de schuldeisers willen hun geld zien. Dat feestje daar in het kader van behoud is van hele korte duur geweest hoor.

   NAC had helemaal geen superselectie vorig seizoen en de druk is ieder jaar enorm. Ik ben benieuwd met welke aankopen zij nog komen, maar ik ben compleet niet onder de inruk. De sfeer rondom NAC is al jaren heel erg negatief en de druk van de supporters werkt aar enorm verlammend. Ook NAC zie ik niet zomaar succesjes boeken.

   Wat Sparta gaat doen weet ik ook nog niet, maar wat zij aan het eind van vorig seizoen lieten zien was niet erg indrukwekkend. Sparta heeft ook een kleine achterban en weinig financiële draagkracht.

   Al met al kan je dus ook zomaar nacompetitie ontlopen.

   Misschien moeten we ook eens wat meer gaan gokken op succes in de beker. Dat doen we er altijd maar een beetje bij, terwijl bij een beetje goede loting en keihard bikkelen (en gebruik maken van onderschatting door de tegenstander) kan je daar zomaar de finale halen (zie PEC 2x).

 15. kenfen

  Wat je benoemd ievel knievel is volledig waar wij als VVV zijnde hebben veel last van het genoal van sommige supporters maar gelukkig zijn er veel mensen die zich nu positief opstellen en VVV helpen in allerlei commissies en werkgroepen iedereen heeft natuurlijk recht op zijn eigen mening maar het moet natuurlijk niet zo zíjn dat die mening negatief werkt op ons cluppie ruiver city probeer eens wat positiever te kijken en geniet van de huidige situatie

 16. RuiverCity

  Haha geweldig. Dacht dat iedereen zijn mening hier mocht ventileren. Maar hier mag je geen letter verkeerd schrijven want dan ben je negatief bezig terwijl je info hebt die je helaas niet mag delen. Tsjonge jonge. Ik blijf VVV, als hondstrouwe supporter, ook kritisch volgen en zeg niet overal ja en amen op zoals de meesten hier.

  Maar goed, ik blijf mijn mening hier geven. Vanmiddag presentatie nieuwe spits?

  1. Er is een verschil zijn in kritisch en altijd alles van de negatieve kant benaderen. Kijk dit gebeurd hier heel vaak op deze site. Mensen geven hun mening maar krijgen daar reacties op en dan is het in een keer dat men hun mening mogen geven. DAT KLOPT NIET, als je reageert en mensen zijn het er niet mee eens verwacht dan ook een reactie erop.

   Ik ben kritisch maar op zaken waar ik ook wat aan kan doen. Ik wordt pas kritisch over 2 weken als we zijn begonnen met de oefenwedstrijden. En als er dan nog geen speler is ja dan heb je een punt maar op dit moment is er nog helemaal niks aan de hand.

Leave a Reply